دکتر احمدی نژاد در اخرین گفت و گوی تلویزیونی خود با مردم به این نکته اشاره کرد که چند ماه قبل از اینکه تحریم های سنگین علیه ملت به اجرا گذاشته شود، ما احساس خطر کردیم و به تیم مذاکره کننده گفتیم که باید شیوه مذاکره را تغییر داد. اما تیم مذاکره کننده نپذیرفتند. وی همچنین تاکید کرد که مدت هاست دخالتی در پرونده هسته ای ندارد.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ "...زمانی که نتیجه انتخابات سال 92 اعلام شد، آقای احمدی نژاد به من گفت تمام زنجیره های غیرفعال سانتریفیوژ رو باتمام توان به کاربیندازید حتی زنجیره هزارتایی ir-2m. به ایشان گفتم برای چی؟ گفت: آقای روحانی میخواهد مذاکره کند،بگذاریددستش برای مذاکره پرباشد تابه خوبی بتواند ازحقوق ملت دفاع کند! باخودم گفتم عجب فکردرستی، به آقای جلیلی گفتم، آقای جلیلی گفت چندماه تا روی کارآمدن دولت جدید باقی مانده و هنوز دولت دهم سرکار هست و شما می توانید کار را بدون هماهنگی با روحانی انجام دهید لیکن اخلاقا (؟!) درست نیست و با آقای روحانی هماهنگ کنید! پیش آقای روحانی رفتم و به او گفتم آقای احمدی نژاد چنین دستور فرمودند و به نظر من اگر شما این کار را بکنید حتما غرب خواهد ترسید و سر میز مذاکره می توانید بهترین امتیازها را به پشتوانه این حجم عظیم سانتریفیوژ بگیرید! روحانی به من نگاهی کرد وچیزی نگفت!چند روز بعد گفت: نمیخواهد. کج دار و مریز حرکت کنید..."

این ها بخشی از اظهارات فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس است که روز پنجشنبه از شبکه خبر پخش شد. در مورد این اظهارات چند نکته و سوال به نظر می رسد:

1- اقای عباسی خوب است توضیح بدهند که دقیقا جایگاه اقای جلیلی در آن دوره چه بوده است که به حضور وی رفته تا از او کسب تکلیف کند؟ آقای سعید جلیلی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی، به طور موقت مسول مذاکره در مورد پرونده هسته ای بودند و در آن مقطع زمانی هم رئیس دولت بعد مشخص شده بود و به طور واضح مشخص بود که شیوه مذاکراتی قرار است تغییر جدی پیدا کند همانطور که حسن روحانی نیز در تبلیغات خود وعده آن را داده بود. پس تنها عنوانی که می توانست در آن دوران برای جلیلی انتخاب شود، نامزد ناکام و شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری بود و معلوم نبود که فریدون عباسی به چه دلیل در مورد دستور احمدی نژاد که به گفته خود وی برای رئیس سازمان انرژی اتمی که منصوب رئیس جمهور نیز هست، لازم الاجرا بود، از نامزد شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری کسب تکلیف می کند.

2- تا روزی که رئیس دولت جدید از سوی رهبری تنفیذ نشود، مسولیت تمام امور بر عهده رئیس جمهور مستقر است. زمانی که شما از کسی انتظار مسولیت پذیری دارید، به همان میزان هم باید برای او اختیار قائل باشید. سوال آنجاست که با توجه به این موضوع کاملا بدیهی، چطور آقای عباسی به خود اجازه داده در مورد دستور احمدی نژاد در زمانی که مسولیت دولت با اوست، با حسن روحانی صلاح و مشورت کند و مع الاسف به حرف او نیز گوش دهد؟

3- پاسخ نهایی روحانی، نگارنده را به یاد خبری غیر رسمی در حاشیه دور آخر مذاکرات هسته ای انداخت که به منجر به امضا شدن برجام شد. برخی رسانه ها خبری را مخابره کردند مبنی بر اینکه روسیه در طول مذاکرات و مخصوصا دور آخر، تلاش زیادی می کرد تا محدودیت های تسلیحاتی و موشکی ایران در توافق نامه نهایی به صفر و یا به حداقل ممکن برسد. در حین اینکه هیئت روسی در حال مذاکره بر سر این موضوع بود، یکی از اعضای هیئت آمریکایی به وی خبر می دهد که ایرانی ها محدودیت های موشکی و تسلیحاتی را پذیرفته اند و شما بیش از این احتیاج نیست سر این موضوع چانه بزنید! حسن روحانی پیشنهاد عباسی را برای به کار افتادن سانتریفیوژ های غیر فعال نپذیرفت. در حالی که به تعبیر صحیح احمدی نژاد این کار باعث بیشتر باز شدن دست روحانی در مذاکرات بود. به نظر می رسد در مورد کلید واژه برد- برد که بارها از سوی روحانی و ظریف مطرح شده است کمی بیشتر باید تامل کرد که مقصود آن ها از برد، برد نظام است یا ...

4- مدیرانی نظیر فریدون عباسی در دولت احمدی نژاد کم نبودند که در مورد دستورات صریح احمدی نژاد ترجیح می دادند از افرادی که یا خارج از دولت بودند و یا هیچ جایگاه مرتبطی با موضوع مربوطه نداشتند، کسب اجازه کنند. و البته معجزه احمدی نژاد هم همین بود که با این تنگناها و محدودیت ها کارنامه فوق العاده درخشانی در تمامی عرصه ها از خود به جای گذاشت و موفق ترین دولت تاریخ انقلاب به گواه ارقام و آمار لقب گرفت.

5- هر روز ورق جدیدی از کتاب قطور مظلومیت خادم ملت به روی افکار عمومی گشوده می شود و ابعاد جدیدی از ظلم ها و محدودیت هایی که به منتخب 25 میلیونی مردم تحمیل شد، مشخص می گردد. دو تن از منصوبین مستقیم احمدی نژاد و افرادی که در افکار عمومی نزدیک به احمدی نژاد شناخته می شدند، امروز در کمیسیون برجام مجلس سخن گفتند و آشکار شد که دیدگاه آن ها در مسئله هسته ای تا چه حد با دکتر احمدی نژاد فاصله داشته است. یکی از آن ها با نام جبهه مقاومت وارد انتخابات شد و شکست سختی خورد و آن یکی هم این روزها یکتا راه انداخته و برای احمدی نژاد نسخه می پیچد که ان جی او راه بیانداز!

6- در پایان این نکته نباید از یاد برود که دکتر احمدی نژاد در اخرین گفت و گوی تلویزیونی خود با مردم به این نکته اشاره کرد که چند ماه قبل از اینکه تحریم های سنگین علیه ملت به اجرا گذاشته شود، ما احساس خطر کردیم و به تیم مذاکره کننده گفتیم که باید شیوه مذاکره را تغییر داد. اما تیم مذاکره کننده نپذیرفتند. وی همچنین تاکید کرد که مدت هاست دخالتی در پرونده هسته ای ندارد.(+)

محمد حسین جوادی
"Our President, analytical news site"