پس از توافقنامه ژنو، مسئولان اعلام کردند شرایط برای همکاری تجاری و اقتصادی ایران با دیگر کشورها به مراتب بهبود خواهد یافت. اما این گزارش نشان می‌دهد به رغم اتخاذ سیاست‌های هماهنگ با سرمایه‌گذاری خارجی و ارتباطات نزدیک با قدرت‌های بزرگ اقتصادی جهان، عملا وضعیت سرمایه‌گذاری خارجی در کشور نسبت به دوره‌های گذشته افت چشمگیری پیدا کرده است!

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ بر اساس اعلام کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) در نخستین سال اجرای توافق ژنو، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به میزان ۲ میلیارد و ۱۰۵ میلیون دلار بوده که بیانگر کاهش ۳۱ درصدی است. همچنین در این زمینه رتبه ایران در رده بندی جهانی ۱۴ پله سقوط کرد.
پس از توافق ژنو، مسئولان اعلام کردند شرایط برای همکاری تجاری و اقتصادی ایران با دیگر کشورها به مراتب بهبود خواهد یافت. اما این گزارش نشان می‌دهد به رغم اتخاذ سیاست‌های هماهنگ با سرمایه‌گذاری خارجی و ارتباطات نزدیک با قدرت‌های بزرگ اقتصادی جهان، عملا وضعیت سرمایه‌گذاری خارجی در کشور نسبت به دوره‌های گذشته افت چشمگیری پیدا کرده است!


بر اساس این گزارش ایران از نظر میزان جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال 2014 در رده بندی جهانی 14 پله نزول نسبت به سال قبل از آن نزول داشته است. رتبه ایران از نظر میزان جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال 2013، 57 اعلام شده بود اما در پی کاهش شدید سرمایه گذاری خارجی در ایران رتبه ایران از این نظر در سال 2014 به 71 تنزل پیدا کرده است.
بر این اساس 70 کشور جهان سرمایه گذاری خارجی بیشتری نسبت به ایران در سال 2014 جذب کرده اند که برخی کشورهای آفریقایی نیز در این گروه قرار دارند.
کشور آفریقایی کنگو در سال میلادی گذشته 5.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب کرده که این رقم بیش از 2 برابر میزان سرمایه گذاری خارجی جذب شده توسط ایران بوده است. غنا نیز در این سال 3.3 میلیارد دلار، و تانزانیا نیز 2.1 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب کرده اند که بیشتر از ایران بوده است.(+)
"Our President, analytical news site"