در حالی فعالیت رسمی سفارتخانه جمهوری اسلامی در لندن آغاز شده است که انگلیس برخلاف اظهار نظر مقامات رسمی خود اقدام به بازگشایی رسمی سفارتخانه این کشور در تهران نکرده است.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما» به نقل از سراج24، بعد از افراشته شدن پرچم جمهوری اسلامی ایران بر سر در سفارت کشورمان در لندن، مقامات انگلیس ضمن تحویل سفارتخانه خود در چهارراه استانبول از کشور سوئد اقدام به پائین کشیدن پرچم کشور مذکور از این سفارتخانه کردند، همچنین دیپلمات های تازه وارد انگلیسی آرم پادشاهی سوئد را از سردر این سفارتخانه برداشتند.
قرار بود بر طبق توافقات به عمل امده، ایران و انگلیس از اول اسفند ماه به وضعیت حفاظت منافع پایان داده و به صورت مستقیم و از طریق کارداران غیر مقیم روابط دوجانبه را دنبال کنند که در این زمینه جمهوری اسلامی در یک اقدامی پیشدستانه بر طبق توافق رسما سفارت خود در لندن را راه اندازی کرد اما دولتمردان انگلیسی هنوز راه اندازی رسمی سفارتخانه خود برای فعالیت کنسولی را آغاز نکرده اند.
ششم آذر ماه 1390 مجلس طرحی را با 179 رأی به تصویب رساند که وزارت امور خارجه را موظف می کرد «در چارچوب حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق ملت بزرگ ایران» ظرف دو هفته، روابط سیاسی را با دولت انگلیس به سطح کاردار تنزل داده و روابط اقتصادی و بازرگانی را نیز به حداقل ممکن برساند. طراحان این طرح علت تصویب این طرح را کارنامه سیاه انگلیس در قبال ایران و نقش بسیار مخرب این کشور فتنه 88 ذکر کردند.

شایان ذکر است که در آن دوران نماینده دولت با این طرح مخالف بود و معتقد بود که رفتار انگلستان قابل اصلاح است. اما هنوز ضرب العجل مجلس به پایان نرسیده بود که دو روز پس از تصویب طرح کاهش رابطه با انگلیس در مجلس، تعدادی افراد تجمعی در "اعتراض به سیاست‌ها و رفتارهای انگلستان" در مقابل سفارت این کشور در تهران برگزار کردند.
هنوز دقایقی از برگزاری این تجمع نگذشته بود که تعدادی از تجمع‌کنندگان با عبور از سد نیروهای پلیس وارد سفارت شده و با پایین کشیدن پرچم انگلیس پرچم ایران را به اهتزاز درآوردند؛ آنها همچنین برای ساعاتی باغ قلهک که استیلای بریتانیا بر آن را غیر قانونی می دانند، در تصرف خود درآوردند.
اقدام معدودی افراد خشمگین با انتقاد رهبر انقلاب و رئیس جمهور وقت به عنوان رئیس شورایعالی امنیت ملی مواجه شد؛ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار 17 مرداد 91 هزاران نخبه و فعال دانشجویی فرمودند: «در قضیه اخیر اشغال آن سفارت خبیث، احساسات جوانان درست بود ولی رفتنشان [به داخل سفارت] درست نبود... با وجود مواضع کاملاً روشن نظام در این زمینه (مجموعه‌های استبدادی منطقه)، نباید با کار دیپلماسی سنتی و متعارف مخالفت شود».
اگر چه وزارت امور خارجه ساعاتی بعد از حمله دانشجویان به سفارت انگلیس در بیانیه‌ای ضمن ابراز تأسف از این حادثه، به جامعه جهانی متعهد شد که از جان دیپلمات‌های خارجی مقیم تهران محافظت به عمل آورد. در همان حال«ویلیام هیگ» وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد همه دیپلمات‌های خود را از ایران خارج کرده و به دیپلمات‌های ایرانی نیز 48 ساعت مهلت داده تا خاک لندن را ترک کنند؛ اقدامی که دستگاه دیپلماسی کشورمان آن را "انفعالی و شتاب‌ زده" دانست.
در پی این اقدامات روابط ایران و انگلیس در نازل ترین سطح قرار گرفت. بعد از این تحولات سفارت سوئد به عنوان حافظ منافع انگلیس در تهران و سفارت عمان نیز به عنوان حافظ منافع جمهوری اسلامی در لندن فعالیت خود را آغاز کردند.
اواخر مهر ماه سال جاری خبری مبنی بر توافق ایران و انگلیس برای برقراری روابط دیپلماتیک و بازگشایی مجدد سفارتخانه‌ها از طریق "انتخاب کاردار غیر مقیم" پس از دو سال قطع رابطه رسمی بین تهران - لندن منتشر شد.
ایران و انگلیس توافق کردند که از این پس دو کشور روابط دوجانبه خود را به جای این که از طریق کشور های ثالث پی گیری کنند به صورت مستقیم و از طریق کارداران غیر مقیم دنبال کنند.
اما وزارت خارجه انگلیس در توئیتر خود اعلام کرده است که از (پنجشنبه اول اسفند) رابطه دیپلماتیک غیرمستقیم با ایران را متوقف و روابط مستقیم خود با ایران را برقرار خواهد کرد. که این موضوع هنوز از طرف مقامات انگلیسی محقق نشده است.