رییس کانون انبوه‌سازان کشور تاکید کرد: ر کشور ما چیزی به عنوان تسهیلات مسکن یک سال است که قطع شده و وجود ندارد و به طوری کلی از هشت سال گذشته برای اقشار هدف و اقشار میانی جامعه نتوانسته‌اند حتی یک ریال به یک موسسه مالی تسهیلات بدهند تا قدرت خرید مردم بالاتر رود..

 

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ جمشید برزگر در نشست خبری که اظهار کرد: در کشور ما به بخش مسکن بخشی نگاه شده به طوری که برنامه مدون و مصوبی برای آن وجود ندارد که هم سازنده و دستگاه‌های سیاست گذار تکلیف خود را بدانند.

وی با بیان این‌که در این صنعت بالغ بر 5000 عضو فعالیت می کنند، تصریح کرد: اشتغالزایی این صنعت ساختمان که موتور محرکه اقتصاد کشور است؛ به طوری که در حال حاضر با توجه به رکود بسیار وحشتناکی که در این صنعت وجود دارد رونق بی جانی که در اقتصاد دیده می‌شود بستگی به صنعت ساختمان دارد.

برزگر در ادامه تاکید کرد: با بی توجهی که در گذشته به این صنعت شده و مطرح شدن طرح مسکن مهر هیچ گونه نگاهی به سایر بخش‌ها دراین صنعت نشده به طوری که این صنعت اکثریت جامعه را تحت پوشش قرار می دهد.

رییس کانون انبوه سازان کشور با بیان این‌که دولت باید نگاه عمیق و اساسی در حوزه سیاست گذاری و نظارتی به این صنعت داشته باشد، افزود: بارها در جلساتی که با مسئولان داشتیم موارد را به صورت مکتوب، شفاهی و حضوری به اطلاع رسانده‌ایم که می توان گفت بعضی از آن‌ها تاثیرگذار بوده و بعضی دیگر مدنظر قرار نگرفته است.

تسهیلات مسکن باید تا سقف 75 درصد افزایش یابد
وی خاطرنشان کرد: در تمام کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه تسهیلاتی که به بخش صنعت ساختمان داده می‌شود بالغ بر 80 درصد قیمت تمام شده ساختمان‌هاست و در کشورهای همجوار ما به صنعت ساختمان تسهیلات 80 درصدی داده می‌شود.

برزگر گفت: در کشور ما چیزی به عنوان تسهیلات مسکن یک سال است که قطع شده و وجود ندارد و به طوری کلی از هشت سال گذشته برای اقشار هدف و اقشار میانی جامعه نتوانسته‌اند حتی یک ریال به یک موسسه مالی تسهیلات بدهند تا قدرت خرید مردم بالاتر رود.

رییس کانون انبوه سازان کشور با اشاره به این‌که یکی از مشکلات در این بخش عدم اختصاص تسهیلات به دهک‌های یک تا هشت جامعه است، ادامه داد: پیشنهاد داده ایم سقف تسهیلات با اقساط بلند مدت و بهره‌های پایین برای خریداران مدنظر قرار گیرد.

وی در ادامه تاکید کرد: بارها مکاتباتی با وزارتخانه‌ها داشته‌ایم اما برخی معتقدند اگر تسهیلات به این بخش اختصاص یابد ایجاد تورم می کند که ما معتقدیم این اتفاق نمی افتد.

برزگر با اشاره به نحوه پرداخت تسهیلات 35 میلیون تومانی ادامه داد: دریافت این وام برای تولیدکنندگان به صرفه نیست و می توان گفت فقط برای خرید مناسب است و تاکید داریم که این میزان باید متناسب با قدرت پرداخت متقاضی و در مناطق مختلف کشور تا سقف 75 درصد قیمت خانه وجود داشته باشد.

رییس کانون انبوه سازان کشور در پاسخ به ایسنا درباره تعریف صحیح فعالیت انبوه سازان در کشور گفت: انبوه سازان طبق مقررات ملی ساختمان ساختمان‌هایی می سازند. همچنین انبوه سازان بازبین شرایطی هستند که تمام پارامترها را در نظر می گیرند یعنی تشکیلات حقیقی و حقوقی هستند که باید منابع لازم را در اختیار داشته باشند تا بتوانند از منابع خود تامین اولیه زمین و پروانه را بخشی از تامین تسهیلات انجام دهند.

علت متوقف شدن برخی از پروژه‌های مسکن مهر
برزگر اظهار کرد: اگر قدرت خرید جوابگوی نیاز مردم بود دیگر احتیاجی به تخصیص تسهیلات وجود نداشت ولی انبوه سازان پس از ساخت سرمایه شان بلوکه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: انبوه سازان خود دارای تشکیلات فنی و واجد شرایط هستند؛ به طوری که صلاحیت آن ها تایید شده و مهندسانی وجود دارند که صلاحتیشان تایید شده و اقدام به ساخت و ساز می کنند.

رییس کانون انبوه سازان کشور درباره توقف پروژه‌های مسکن مهر نیز اظهار کرد: با جلساتی که برگزار شده مسائل و مشکلات را مدنظر قرار داده‌ایم علت متوقف شدن برخی از پروژه‌های مسکن مهر به انبوه سازان مربوط نیست به طوری که انبوه سازان واحدها را ساخته اند و بدون انشعاب آب و برق تحویل داده‌اند اما مبلغ بیشتری برای تکمیل نیاز دارند به عنوان مثال ما درخواست کرده‌ایم پنج میلیون تومان بیشتر پرداخت شود.

منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)