رییس جمهور با اشاره به بحران اقتصادی غرب خاطرنشان کرد: غربی‌ها با حاکم کردن برنامه‌ریزی‌ها و نظام پولی و مالی ناعادلانه بر جهان، مشکلات اقتصادی خود را توسط سایر ملت‌ها جبران می‌کنند.

رییس‌جمهور نظام حاکم بر جهان را ناعادلانه و تحمیلی توصیف کرد و بر ضرورت مشارکت جمعی برای تغییر ساختار ناعادلانه حاکم بر جهان و ایجاد مدیریت جهانی بر پایه عدالت تاکید کرد.

دکتر محمود احمدی‌نژاد شنبه شب در دیدار سفرای کشورهای آفریقایی، ریشه اصلی چالش‌ها، مشکلات و غم و غصه تاریخی امروز بشر را بین همه ملت‌ها مشترک دانست و گفت: تروریسم و یکجانبه گرایی و همچنین سلطه‌گری، مشکلات مشترک همه ملت‌هاست و لازم است که همه با هم برای ریشه کنی این مشکلات مشارکت داشته باشیم.

رییس‌جمهور با بیان اینکه آفریقا دارای ملتی متمدن و با فرهنگ است، اظهار داشت: آفریقا دارای بالاترین ثروت‌های خدادادی و تمدن و فرهنگ غنی است اما صدها سال تحت سیطره استعمارگران بوده و از حقوق اولیه خود محروم مانده است. ملت آفریقا دارای فرهنگ صلح خواهی، پاکی، صداقت و انسانیت هستند اما استعمارگران و دشمنان ملت‌ها، جنگ‌های داخلی و منطقه‌ای بر مردم آفریقا تحمیل می‌کنند تا منابع و ثروت آن را غارت کنند.

دکتر احمدی‌نژاد با اشاره به دوره سیاه استعمار و برده داری، با طرح سوالی درباره علت اصلی ظلم بر ملت‌ها گفت: معتقدم همه مشکلات و ظلم‌ها و تبعیض‌ها، محصول ساختار سیاسی و اقتصادی و فرهنگی حاکم بر جهان است. نظام یکجانبه‌ای که در دنیا حاکم شده است در نقطه مقابل عدالت، صلح و امنیت برای همگان قرار دارد.

رییس جمهور با اشاره به بحران اقتصادی غرب خاطرنشان کرد: غربی‌ها با حاکم کردن برنامه‌ریزی‌ها و نظام پولی و مالی ناعادلانه بر جهان، مشکلات اقتصادی خود را توسط سایر ملت‌ها جبران می‌کنند.

دکتر احمدی‌نژاد وحدت و مشارکت همگانی برای غلبه بر مشکلات جهان را مورد تاکید قرار داد و گفت: همه ملت‌ها باید به دنبال تغییر و اصلاح نظم حاکم بر جهان باشند و بدانند که استعمارگران و سلطه‌طلبان حاکم بر جهان از فاصله بین ملت‌ها سوء استفاده می‌کنند و چه بسا خودشان این فاصله‌ها را ایجاد می‌کنند.

رییس‌جمهور گفت: تا زمانی که نظام امنیتی و سیاسی حاکم بر دنیا تغییر نکند هیچ قاره‌ای امنیت و آرامش را تجربه نخواهد کرد، چرا که سلطه‌گران برای امنیت و منافع خود جنگ راه می‌اندازند.

دکتر احمدی‌نژاد افزود: امروز کسانی که دوران سیاه استعمارگری و برده‌داری را بر ملت‌ها تحمیل کردند به جای شرمنده بودن و پرداخت خسارت و جریمه، طلبکار هستند بنابراین ضرورت دارد که همه ملت‌ها در کنار هم برای ایجاد یک نظم انسانی و عادلانه که همه در آن محترم و سهیم باشند، حرکت کنند.

رییس‌جمهور با تاکید بر لزوم وحدت و هماهنگی بین همه کشورها و ملت‌های جهان، تشکیل اتحادیه آفریقا را اقدامی مبارک، گامی رو به جلو و موفقیت آمیز دانست و اظهار داشت: همه باید برای عدالت ، آزادی ، رفاه و نجات کل بشریت تلاش کنیم چنین اقدامی برای همه مفید و ماندگار خواهد بود.

دکتر احمدی‌نژاد با تاکید بر ضرورت داشتن نگاه و اهداف جهانی گفت: باید نسبت به اصلاح حاکمیت غیرعادلانه جهان ، نگاهی جهانی داشته باشیم چرا که سلطه‌گران اهداف جهانی دارند و با برنامه‌ریزی در تراز جهانی به مدیریت ، اقتصاد و فرهنگ جهانی فکر می‌کنند.

رییس‌جمهور افزود: تراز مدیریتی ما هم باید جهانی باشد وگرنه اهداف استعماری در قالب و شکل‌های دیگری ادامه خواهد داشت و فاصله بین ملت‌ها و کشورها و فقر با توجیهات جدید ادامه می‌یابد.

دکتر احمدی‌نژاد تروریسم را محصول نظام ناعادلانه حاکم بر جهان دانست و با طرح این سوال که در منطقه ما چه کسی تروریسم را ایجاد و از آن حمایت می‌کند، اظهار داشت: سازمان‌های تروریستی بزرگ جهان محصول سازمانهای اطلاعاتی بزرگ حاکم بر جهان هستند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه سلطه‌گران به بهانه‌های مختلف از جمله تروریسم، مواد مخدر و آلودگی محیطی دیگر کشورها را تحت فشار قرار می‌دهند، گفت: اصل نظام حاکم بر جهان ناعادلانه است و باید سازمان ملل ، شورای امنیت و ساختار پولی حاکم بر جهان بر پایه عدالت و منافع ملت‌ها تغییر کرده و اصلاح شود.

دکتر احمدی‌نژاد با بیان اینکه یک بیداری و تغییر اندیشه در جهان در حال شکل گرفتن است، گفت: این بیداری امری مبارک است و همه باید در آن نقش داشته باشند. امروز عدالت به مسئله‌ای مقدس و مطالبه عمومی تبدیل شده و نارضایتی از نظام حاکم بر جهان در حال فراگیر شدن است.

رییس‌جمهور اظهار امیدواری کرد تا اتحادیه آفریقا و سایر سازمان‌ها و اتحادیه‌های جهانی با هدف اصلاح نظم حاکم بر جهان برنامه‌ریزی و حرکت کنند.

دکتر احمدی‌نژاد با بیان اینکه اصل ثروت جهان و مراکز استراتژیک و ژئوپولتیک جهان در اختیار کشورهای ما قرار دارد، گفت: معتقدم اگر همه با هم باشیم، می توانیم با وحدت، همدلی، هماهنگی و تدبیر نظام ظالمانه حاکم بر جهان را تغییر دهیم و لازمه آن شکل‌گیری مشارکت جمعی و همگانی است.

رییس‌جمهور پایه و اساس دوستی ملت ایران با ملت آفریقا را دوستی فرهنگی، تاریخی و انسانی توصیف کرد و گفت: این دوستی هیچ‌گاه سست و ضعیف نخواهد شد.

پیش از سخنان رییس جمهور، سفیر مالی به نمایندگی از سفرای کشورهای آفریقایی با تاکید بر تقویت و تعمیق روابط کشورهای آفریقایی با جمهوری اسلامی ایران گفت: آفریقا به دنبال گسترش روابط و توسعه همکاری‌ها با ایران است و امیدواریم این روابط هر چه سریع‌تر توسعه یابد.