رییس دولت دهم با اشاره به طراحی و تدوین طرح‌های مهر ماندگار از سوی دولت گفت: اجرای پروژه‌های مهر ماندگار بار سنگینی از دوش دولت‌های آینده برداشت و تصمیم گرفته شد برای دولت بعدی هیچ طرح برزمین مانده، نماند.

رییس جمهور گفت: همه نگرانی های دشمنان از ایران اسلامی به واسطه پیشرفت های علمی و فرهنگی کشور است.

 'محمود احمدی نژاد' روز دوشنبه در آیین افتتاح راه آهن بین المللی 'اینچه برون - گرگان' در بخش مرزی داشلی برون گنبدکاووس افزود: امروز ایران اسلامی قدرتمندانه در حوزه های علمی و فرهنگی به پیش می رود که این موضوع، نگرانی دشمنان را فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه دشمنان نمی خواهند ایران به مفهوم فرهنگی در دنیا احیا شود، اظهار داشت: ایران ما یک قوم و جغرافیا نیست بلکه یک فرهنگ و تمدن اصیل است که می تواند پرچمدار توحید، عدالت و انسانیت درجهان باشد.
احمدی نژاد اضافه کرد: این حرف از روی ناسیونالیسم و تعصب نیست بلکه ایمان دارم تنها ملتی که می تواند پرچم توحید و عدالت را به دوش بکشد، ملت ایران است که همه باید تلاش کنیم، این پرچم در دنیا برپا شود.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید همه دست به دست هم داده و ایران را بسازیم، تصریح کرد: اگر چه بعضاً مشکلاتی وجود دارد که البته در همه دنیا مشکلات زیادی وجود دارد به نحوی که در کشورهای غربی، بحران اقتصادی به بحران های اجتماعی نیز تبدیل شده است در حالی که این کشورها با تحریم و فشار نیز مواجه نبودند اما ایران عزیز تحت همه فشارهای سیاسی و اقتصادی از داخل و خارج به حرکت سریع خود در مسیر پیشرفت ادامه داده است.

 *** پروژه های مهر ماندگار دشمنان و بدخواهان را ناکام گذاشت
رییس دولت دهم با اشاره به طراحی و تدوین طرح‌های مهر ماندگار از سوی دولت گفت: اجرای پروژه‌های مهر ماندگار بار سنگینی از دوش دولت‌های آینده برداشت و تصمیم گرفته شد برای دولت بعدی هیچ طرح برزمین مانده، نماند.
وی افزود: تا امروز حدود 500 پروژه از طرح‌های مهر ماندگار به بهره برداری رسیده است و با کمک خدا بخش اعظم این پروژه‌ها تا پایان همین دولت به بهره برداری خواهند رسید.
رییس‌جمهوری گفت که بیش از 900 پروژه در قالب طرح‌های مهر ماندگار شناسایی شده است.
احمدی نژاد تاکید کرد: اجرای پروژه های مهر ماندگار، دشمنان و بدخواهان را نیز در تحقق اهدافشان برای ناامید کردن مردم از پیشرفت کشور، ناکام گذاشت.
وی گفت: نمی‌دانم این مساله از کجا به کشور ما وارد شد، اما در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ بود و آن اینکه دولت‌ها در سال آخر کارشان به بحث‌های سیاسی مشغول شده و از کارها و تصمیمات بزرگ فارغ می‌شدند.
رییس قوه مجریه اظهار داشت: اما این دولت تصمیم گرفت مانع از تثبیت بیشتر این رویه شود و از همین رو پروژه‌های مهر ماندگار را تدوین و در دست اجرا قرار داد.
احمدی نژاد گفت: دولت تصمیم گرفت اجرای این پروژه‌ها را با هدف ایجاد نشاط اقتصادی و سازندگی کشور با سرعت پیگیری کند تا بار اجرای این پروژه‌های نیمه تمام به دولت های بعد نیز منتقل نشود.
رییس‌جمهوری از همه کسانی که فارغ از حاشیه‌ها و دغدغه‌های بی حاصل دل به خدمت به ملت و تلاش برای پیشرفت کشور و برافراشته نگاه داشتن پرچم توحید و عدالت بسته‌اند، قدردانی کرد.
احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: به خاطر دارم که در سفر اول به استان گلستان مردم از اینکه در این استان کارهای اساسی انجام نشده و واحدهای صنعتی و پیشرفت صنعتی قابل توجهی در استان وجود ندارد، گلایه‌مند بودند اما امروز به لطف خدا کارخانه سیمان، فولاد و سدهای متعدد در استان اجرا شد و یک پروژه‌ راه آهن نیز امروز به بهره برداری رسید.
رییس‌جمهوری با اشاره به موقعیت جغرافیایی کشورمان به عنوان یکی از بهترین مناطق جغرافیایی جهان تصریح کرد: ایران در خطوط ارتباطی شرق به غرب و شمال به جنوب جهان یکی از بهترین موقعیت‌ها را دارد و امروز پروژه راه آهن به عنوان یکی از بخش‌های کریدور شمال به جنوب افتتاح شد.
احمدی نژاد ادامه داد: امروز حرکت پیشرفت کشور و به بهره برداری رسیدن پروژه‌ها آنقدر سرعت دارد که حتی فرصت نمی‌شود در مراسم افتتاح همه آنها حضور یافت.
وی با بیان اینکه خدای متعال همه نعمت‌ها و فرصت ها را برای رسیدن به پیشرفت و فتح قله‌های جهانی در اختیار ملت ایران قرار داده است، گفت: خداوند سرزمین وسیع، خاک حاصلخیز، معادن غنی، موقعیت جغرافیایی عالی و از همه مهم‌تر مردمی مومن ، موحد، عاشق پیامبر و اهل بیت پاک او، عدالت‌خواه ، هوشمند، اهل کار و تلاش و متحد و همدل به ایران عطا کرده است.
رییس قوه مجریه اظهار داشت: ما باید با بهره‌گیری از این امکانات با کار و تلاش جدی و مستمر ایران را بسازیم.
احمدی نژاد ادامه داد: هر کسی در هر کجا هر کاری که می کند باید آن را به نیت ساختن ایران و تشکیل حلقه‌های پیشرفت ایران انجام دهد چرا که امروز ایران پرچمدار ارزشهای الهی، انسانیت، توحید و عدالت است.
احمدی نژاد درباره سفرش به استان گلستان گفت: دراین سفر که با چند خدمت بزرگ همراه شد، 14 هزارو 130 واحد مسکن مهر، راه آهن بین المللی اینچه برون - گرگان و سد کبودوال به بهره برداری رسید.
رییس جمهوری، موقیعت جغرافیایی ایران را جزو بهترین موقیعت ها درجهان دانست و افزود: درحوزه زیرساخت های ارتباطی شرق به غرب و شمال به جنوب، ایران بهترین موقعیت را دارد.
وی، راه آهن اینچه برون - گرگان و کریدورهای هوایی بین المللی از دریای خزر به دریای عمان و خلیج فارس را از جمله زیرساخت های مهم ارتباطی کشور دانست و ضمن تبریک به مردم سه کشور 'ایران، ترکمنستان و قزاقستان' بخاطر احداث راه آهن بین المللی دراین سه کشور، گفت: عملیات اجرایی این راه آهن در ایران و قزاقستان پایان یافته است و در کشور ترکمنستان نیز دو سوم پیشرفت فیزیکی دارد.
رییس جمهوری در پایان سخنانش با اشاره به نعمت های خدادادی در کشور، افزود: خداوند متعال نعمت های زیادی ازجمله ذخایر و معادن، موقعیت جغرافیایی، نیروی انسانی مومن و عدالت خواه برای پیمودن قله های پیشرفت در اختیار مردم ایران قرار داده است که باید از آن برای برافراشتن پرچم توحید، عدالت و انسانیت درجهان استفاده کرد.
خط آهن مهم و راهبردی اینچه برون - در شمال شهرستان گنبدکاووس از مهمترین خطوط ترانزیتی و پروژه های مهر ماندگار کشور است که با توافق روسای جمهوری سه کشور قزاقستان، ترکمنستان و ایران ساخته شده و راه آهن سه کشور را به یکدیگر متصل می کند.
قرارداد اجرایی این خط آهن در خاک ایران در 24 اسفند 90 به صورت APC با یکهزار و 300 میلیارد ریال اعتبار به قرارگاه خاتم الانبیا واگذار و از فروردین سال گذشته عملیات اجرایی آن آغاز شد.
مجموع طول این پروژه در سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان حدود 960 کیلومتر است که 78 کیلومتر آن در خاک ایران واقع شده و با چهار ایستگاه مجاور آن به 110 کیلومتر می رسد.
مسیر راه آهن اینچه برون به گرگان دارای یک دستگاه پل، چهار تقاطع غیرهمسطح و چهار ایستگاه اصلی و فرعی است.
براساس توافق روسای جمهوری ایران، ترکمنستان و قزاقستان با بهره برداری خط آهن گرگان - اینچه برون، اتصال ریلی کشورهای آسیای میانه (کشورهای حاشیه دریای خزر و CIS) به آب های دریای عمان و خلیج فارس ازطریق جمهوری اسلامی ایران و در نهایت به جنوب شرقی آسیا برقرار شده است.
این مسیر کوتاه ترین و کم هزینه ترین مسیر حمل کالاهای ترانزیتی و صادراتی میان کشورهای مسیر، خاورمیانه و شمال آفریقاست و سهم اقتصاد استان و کشور در تجارت جهانی با کشورهای حاشیه دریای خزر و اقیانوس هند افزایش قابل ملاحظه ای می یابد.
طول کل مسیر 960 کیلومتری این خط ریلی از منطقه «اوزون» در کشور قزاقستان شروع شده و پس از عبور از ناحیه شرق دریای خزر به منطقه «برکت» در کشور ترکمنستان می رسد و در محدوده اترک در منطقه داشلی برون و اینچه برون، از خاک ترکمنستان خارج شده و وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.