امروز بیش از 50 کشور عنوان می‌کنند که اسلامی هستند. آیا یک کشوری وجود دارد که انسان قانع شود که در آن کشور اسلام همانگونه که هست، پیاده می‌شود.

رییس جمهور با بیان اینکه جامعه بشری برای رسیدن به اتحاد و مقصد نهایی، نیازمند حبل‌الله است، گفت: حبل‌الله محور وحدت و برادری است و امروز در مقابل هجمه فکری و عملی مستکبران راهی جز تمسک به حبل‌الله و وحدت بر محور اندیشه حبل‌الله وجود ندارد.

دکتر محمود احمدی نژاد در نشست بررسی راهکارهای وحدت و همگرایی جهان اسلام، با طرح سوالی درباره علت خلقت انسان گفت: انسان خلق شده تا به کمال برسد و از فرصت حیات این دنیا برای برپایی یک حیات ابدی استفاده کند و از سوی دیگر، زندگی سعادتمند و سرشار از صلح و امنیت و برادری و کرامت انسانی برپا کند و اتفاقاً مقصود اول، از خلال تلاش برای مقصود دوم حاصل می‌شود.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: خدای متعال برای انجام مأموریت‌های انسان برنامه و راه را معین کرده است و آن اسلام است . همه پیامبران الهی منادی اسلام بودند و تفاوتی بین دعوت پیامبران وجود ندارد، اما بدیهی است که متناسب به ظرفیت بشر در هر مقطع بخشی از اسلام عرضه شده است و تمام اسلام را پیامبر عزیز اسلام عرضه فرموده‌اند.

دکتر احمدی‌نژاد مأموریت اصلی انسان‌ها را عمل به اسلام دانست و با طرح این سوال که چرا تاکنون اسلام آنگونه که هست، در زمین حاکم نشده است؟ گفت: حاکمیت اسلام نیازمند انسان‌های همراه با اسلام است و نیازمند کسانی است که ظرفیت دریافت و عمل کامل به اسلام را داشته باشند و معلوم است که این ظرفیت تاکنون در جوامع بشری وجود نداشته است و شیطان و مستکبران و دشمنان کمال انسان و پیامبران از این موضوع استفاده کرده و وضعیت جامعه بشری را به وضع کنونی رسانده‌اند.

رییس جمهور گفت: امروز مأموریت انسان‌ها، تلاش برای استقرار اسلام در جهان است.

دکتر احمدی نژاد گفت: همه پیامبران برای ایجاد اتحاد بین انسان‌ها و زدودن تفرقه و جدایی، مبعوث شده‌اند.

رییس جمهور با بیان اینکه امروز باید در مرحله اول بین علما و مسلمانان وحدت و همدلی ایجاد شود، اظهار داشت: برای ایجاد وحدت بازگشت به گذشته تاریخی نمی‌تواند مفید باشد، ‌سابقه تلاش برای وحدت حداقل صد سال برمی‌گردد و در حالی که دشمنان هر روز با یک طرح و برنامه جدید، برای منابع و ثروت ملت‌ها نقشه می‌کشند و این روند تا چه زمانی باید ادامه داشته باشد. باید به جای اینکه برای ایجاد وحدت در گذشته سرمایه‌گذاری کنیم برای آینده و روی اشتراکات خود تلاش کنیم.

دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه در ایجاد وحدت، سه عنصر نقش کلیدی ایفا می‌کنند، مبانی فکری و معرفتی را یکی از این عناصر دانست و گفت: باید تعریف مشترکی درباره انسان و فلسفه خلقت انسان ارائه کرده تا به تبع تعریف از انسان، نظامات اجتماعی شکل بگیرند، چنانکه دشمنان تعریفی از انسان ارائه داده و پشت سر آن نظامات اجتماعی گوناگون خود را تبلیغ می‌کنند.

رییس جمهور افزود: مستکبران، انسان مادی غربی ساقط شده از شأن آسمانی را به قدری تحسین می‌کنند که حتی در بسیاری از کشورهای اسلامی هم تبلیغ می‌شود، چرا نباید کشورهای اسلامی نظام اقتصادی و اجتماعی و حکومتی واحدی داشته باشند، لازمه این کار رسیدن به تفاهم بر روی رابطه انسان با خدا و جهان است.

دکتر احمدی نژاد عنصر دومی که در وحدت مؤثر است را مشخص کردن مأموریت‌ها دانست و گفت: مأموریت اصلی ما حاکمیت اسلام در جهان است و این موضوع را در دو کلمه اندیشه توحیدی و استقرار عدالت می‌توان خلاصه کرد.

رییس جمهور افزود: توحید، منشأ خیرات و برکات است و بدون آن هیچ ارزشی خلق نشده و کمالی اتفاق نمی‌افتد و عدالت نیز بالاترین جلوه اجتماعی توحید است و همه پیامبران آمده‌اند تا عدالت را مستقر کنند و عدالت گام اول کمال انسان است.

دکتر احمدی نژاد با طرح این سوال که دایره و محدوده عدالت، کجاست، گفت: روشن است که توحید و عدالت، جهانی است و همه باید برای استقرار آن در جهان تلاش کنیم و هر هدفی غیر از این نتیجه‌ای جز تفرقه ندارد.

رییس جمهور اضافه کرد: همچنان که دشمنان بشریت با نگاه جهانی مدیریت و برنامه‌ریزی می‌کنند، ما نیز باید جهانی، فکر و عمل کنیم و مسلمان باید مدافع حقوق همه مردم در تمام جهان باشد.

دکتر احمدی نژاد عنصر سوم در ایجاد وحدت را اخلاص و کار برای خدا دانست و گفت: اگر کار برای خدا نباشد وحدت ایجاد نشده و اثر ماندگاری و مثبتی اتفاق نخواهد افتاد.

رییس جمهور گفت: اگر مأموریت مشترک بوده و همه موحد و کارها برای خداست، پس چرا تنازع وجود دارد و چرا 65 سال است که رژیم صهیونیستی، در منطقه حضور دارد، علت آن است بعضاً کسانی که مدعی اسلام هستند، به دنبال تثبیت صهیونیست‌ها می‌باشند.

دکتر احمدی نژاد طرح این سوال که چرا وحدت و همدلی بین مسلمانان وجود ندارد، گفت: معتقدم اشکال اساسی در فهم از قرآن و اسلام است و اشکال دوم در مدیریت و کسی است که باید اسلام را در جامعه پیاده کند. امروز بیش از 50 کشور عنوان می‌کنند که اسلامی هستند. آیا یک کشوری وجود دارد که انسان قانع شود که در آن کشور اسلام همانگونه که هست، پیاده می‌شود.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: امروز باید به دنبال کسی باشیم که اسلام را آنگونه که هست، می‌فهمد و مشخص است که چنین کسی باید از جنس پیامبر باشد.

دکتر احمدی نژاد با طرح این سوال که چه کسی می‌تواند جامعه بشری را متحد و برای رسیدن به مقصود نهایی رهبری کند، گفت: بشریت برای این منظور، نیازمند حبل‌الله است و متأسفم که شیطان توانسته است بخش وسیعی از جامعه بشری حتی مؤمنین را از وجود حبل‌الله غافل کرده است.

رییس جمهور تصریح کرد: امروز باید پرچم وحدت را نه فقط بین شیعه و سنی بلکه بین همه بشریت برافراشته کنیم، چرا که مردم سایر مناطق دنیا نیز در ظلم و بی‌عدالتی به‌سر می‌برند. به عنوان نمونه می‌توان به تظاهرات گسترده مردم اروپا و سرکوب آن اشاره کرد و امروز مردم اروپا، نمی‌دانند که از ظلم حاکمان خود، به کجا باید پناه و شکایت برند.

رییس جمهور تأکید کرد: باید نگاه‌مان جهانی باشد و اسلام، توحید و عدالت را برای همه بشریت بخواهیم و برای استقرار آن به دنبال وحدت بر محور اندیشه حبل‌الله بوده و تمام جمعیت دنیا را به آن دعوت کنیم.

دکتر احمدی نژاد تصریح کرد: امروز جهان باید با ادبیات انقلاب اسلامی و مفهوم امامت و عدالت، آشنا شود.

دکتر احمدی‌نژاد در بخش دیگری از اظهارات خود با خوش‌آمدگویی به میهمانان مصری حاضر در این جلسه برنامه‌های سفر به مصر و ملاقات و مذاکره با محمد مرسی درباره شرایط منطقه و جهان اسلام و همکاری‌های دو کشور و نیز حضور در جامعه شریف الازهر و دیدار و گفتگو با رییس، اساتید این دانشگاه را یادآور شد و اظهار داشت: در دانشگاه الازهر گفتگوهای بسیار صمیمی، برارادانه و راهگشایی داشتیم و دو طرف مانند برادرانی که دهه‌ها و صدها از هم دور بودند و تازه به هم رسیده بودند علاقمند بودیم درباره همه مسایل با هم گفتگو کنیم اما فرصت محدود بود و تفاهم کردیم که ارتباطات همچنان استمرار یابد.

رییس‌جمهور گفت: در سفر به مصر احساس ما این بود که در ایران و در بین مردم ایران هستیم و همان صفا و صمیمیت و عشق به پیامبر و آل طاهره ایشان، در مصر نیز موج می‌زد.

دکتر احمدی‌نژاد گفت: سفر به مصر را در تاریخ روابط دو کشور و دو ملت نقطه برجسته و ممتازی می‌دانم.

رییس‌جمهور در خصوص علت اهمیت روابط ایران و مصر گفت: مصر سرزمین بزرگی است و عشق به اهل بیت، پیامبر و آل پیامبر، در بین مردم این کشور موج می‌زند و این کشور سرزمین فاطمیون است.

رییس‌جمهور گفت: هیچگاه ایران و مصر در کنار هم برای جهان اسلام و جهان نقش‌آفرینی نکردند و معتقدم دست‌های شیطانی در کار بود تا دو ملت را از هم جدا کنند. چرا که قبل از انقلاب اسلامی ایران، حکومت مصر علیه صهیونیست‌ها و ایران دوست صهیونیست‌ها بود و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شرایط برعکس شده و باز هم بین دو ملت فاصله افتاد.

دکتر احمدی‌نژاد خاطر نشان کرد: سفر به مصر اتفاق بزرگ و بسیار مهمی برای دو کشور و ملت‌های جهان بود، مصر و ایران دو کشور تاریخ‌ساز و فرهنگی هستند که اگر در کنار یکدیگر قرار بگیرند، اتفاقات مهمی در جهان خواهد افتاد.

رییس‌جمهور خاطر نشان کرد: برای اولین بار در صد سال اخیر رییس‌جمهور دو کشور کنار هم نشسته و برای کارهای بزرگ دست یاری به هم دادند و امروز فرصت مناسبی ایجاد شده تا ارتباطات دو ملت هر چه بیشتر گسترش یابد.

دکتر احمدی‌نژاد با بیان اینکه اگر ایران و مصر در کنار هم قرار بگیرند خیلی از مشکلات کنونی منطقه، به راحتی حل و فصل خواهد شد، گفت: کافی است، دو دولت و دو ملت ایران و مصر در کنار هم قرار بگیرند. در این شرایط همگان خواهند دید که بدون اینکه مسأله‌ای پیش بیاید از منطقه خارج خواهند شد. و اگر دو کشور همراه هم باشند، دیگر اثری از درگیری در کشورهای منطقه نخواهیم بود.