امام خمینی (ره) مبتکر واژگانی بود که بعضا نه تنها جهان اسلام بلکه تمامی دنیا را متاثر از این ابتکار خود کرد . یکی از بزرگترین این واژه ها «شیطان بزرگ» است . شیطان بزرگ انتخابی بودکه امام خمینی آ‌ن‌را برای دولت امریکا برگزید.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ 26سال از ارتحال ملکوتی امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر نهضت همیشه پیروز اسلامی می گذرد. ملت ما در یکصد سال اخیر سه نهضت را تجربه کرد و تنها نهضت سوم به پیروزی رسید. پاسداشت رمز و راز این پیروزی یکی از مهمترین وظایف انقلابی ماست. انقلاب اسلامی در هیچ کجای جهان بدون نام امام خمینی شناخته شده نیست. حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای مهم‌ترین اصول امام خمینی را به شرح ذیل مطرح فرمودند که از این شماره به تدریج به تبیین این اصول خواهیم پرداخت:1- اثبات اسلام ناب محمدی و نفی اسلام آمریکایی2- اعتماد به وعده‌ی الهی و بی‌اعتمادی به قدرتهای مستکبر و زورگوی جهانی3- اعتقاد به اراده و نیروی مردم و مخالفت با تمرکزهای دولتی4- حمایت از محرومان و مستضعفان، ردّ نابرابری اقتصادی و مخالفت با اشرافی‌گری و خوی کاخ‌نشینی5- مخالفت صریح با جبهه‌ی قلدران بین‌المللی و مستکبران و طرفداری جدی از مظلومان6- اعتقاد به استقلال کشور و ردّ سلطه‌پذیری7- تکیه بر وحدت ملی

شیطان بزرگ
1-امام خمینی (ره) مبتکر واژگانی بود که بعضا نه تنها جهان اسلام بلکه تمامی دنیا را متاثر از این ابتکار خود کرد . یکی از بزرگترین این واژه ها «شیطان بزرگ» است . شیطان بزرگ انتخابی بودکه امام خمینی آ‌ن‌را برای دولت امریکا برگزید و صد البته که از سوی تمامی مستضعفین جهان هم مورد استقبال قرار گرفت .
2-استکبارستیزی و به تبع آن امریکاستیزی، نه سیاستی ساخته و پرداخته‌ دولتمردان جمهوری اسلامی بلکه ‌نشئت گرفته از بطن تعالیم عالیه‌ اسلام می‌باشد و ما به اقتضای مسلمانی ملزم به عمل بر وفق آن هستیم.
3-حضرت آقا (امام خامنه ای) فرمودند که «امام تا روز آخر از بن دندان اعتقاد داشت که امریکا شیطان بزرگ است و با مستکبرین سر آشتی نداشت. » تبیین علت این آشتی ناپذیری اهمیت دارد.
4-امام خمینی(ره) امریکا را در راس قدرت های استکباری جهان و مسئول اصلی تمام مشکلات جهان اسلام به خصوص ایران می دانست و به همین دلیل از اولین روزهای نهضت، در حرکت اعتراضی خود به قانون استعماری کاپیتولاسیون، سمت و سوی مبارزه را به روی امریکا نشانه گرفت و گرفتاری های ایران را به آن دولت نسبت داد. به همین دلایل بود که سخنان تاریخی ای چون « تمام گرفتاری ما از این امریکاست»،
5- معمار انقلاب اسلامی در آن روزهای بسیار حساس و بحرانی و اوج توطئه های آمریکا و متحدانش با تعهد به تحقق طاغوت ستیزی تمام انبیا و در یک تحلیل سیاسی و الهی بزرگترین دست آورد فتح لانه جاسوسی و انقلابی بزرگتر از انقلاب اول را در شکستن هیمنه فرعونی و قدرت شیطانی آمریکا و تبلیغات مزدوران آنها که همواره موجب ترس و تحقیر و بهره کشی ملت های تحت ستم گردیده است، دانسته بودند.این راه از سوی امام خامنه ای نیز با قدرت ادامه دارد.
6-همانگونه که از مبداء و منبع عبارت «شیطان بزرگ» برمی آید، این عبارت صرفاً ترکیب دو کلمه صفت و موصوف نیست و از ریشه ای عمیق و معرفتی مبتنی بر آموزه های اصیل اسلامی برخوردار است و به همین دلیل است که گذشت ایام، خدشه ای بر آن وارد نمی کند.آمریکایی ها در برهه های مختلف زمانی، با انواع و اقسام ترفندها و ابزارها کوشیده اند و می کوشند با این خط اصیل مبارزه کنند.
7-دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 که متاسفانه به دلایل مختلف تا حد زیادی به مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا مبدل شده، این امید را در دل دو گروه مرعوب و وابسته زنده کرده است که می توان به سمت عادی سازی روابط با «شیطان بزرگ» نیز گام برداشت!!! البته این خوش خیالی دوطرفه است و غرب نیز هوشمندانه به آن دامن می زند. به این تیترها نگاهی بیندازید؛ تایم: بای بای شیطان بزرگ!، گاردین: ایران برای حرکت به جلو باید شیطان بزرگ را فراموش کند، نیویورک تایمز: حالا ایرانی ها درباره شیطان بزرگ چه می گویند؟
8- یکی از منحصر به فردترین ویژگی‌های انقلاب اسلامی که بسیاری از منافع نظام سلطه در منطقه استراتژیک خاورمیانه را به مخاطره انداخته را باید «استکبارستیزی» دانست، مؤلفه‌ای که توانسته قدرت اثرگذاری گفتمان انقلاب اسلامی را در جهان توسعه بخشیده و چالش عظیمی را در مقابل اهداف غربی‌ها قرار دهد.
چکیده: 26سال از ارتحال ملکوتی امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر نهضت همیشه پیروز اسلامی می گذرد. ملت ما در یکصد سال اخیر سه نهضت را تجربه کرد و تنها نهضت سوم به پیروزی رسید. پاسداشت رمز و راز این پیروزی یکی از مهمترین وظایف انقلابی ماست. انقلاب اسلامی در هیچ کجای جهان بدون نام امام خمینی شناخته شده نیست حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای مهم‌ترین اصول امام خمینی را به شرح ذیل مطرح فرمودند که از این شماره به تدریج به تبیین این اصول خواهیم پرداخت:1- اثبات اسلام ناب محمدی و نفی اسلام آمریکایی2- اعتماد به وعده‌ی الهی و بی‌اعتمادی به قدرتهای مستکبر و زورگوی جهانی3- اعتقاد به اراده و نیروی مردم و مخالفت با تمرکزهای دولتی4- حمایت از محرومان و مستضعفان، ردّ نابرابری اقتصادی و مخالفت با اشرافی‌گری و خوی کاخ‌نشینی5- مخالفت صریح با جبهه‌ی قلدران بین‌المللی و مستکبران و طرفداری جدی از مظلومان6- اعتقاد به استقلال کشور و ردّ سلطه‌پذیری7- تکیه بر وحدت ملی

شیطان بزرگ آمریکا ؛ دشمن شماره یک بشریت
حضرت آقا، امتداد معرفتی ابداع مهم در تعبیر «شیطان بزرگ» برای امریکا را بسیار زیاد دانستند. تبیین این امتداد معرفتی (انطباق راههای نفوذ و عمل شیطان و تطبیق آن به جبهه شیطانی استکبار) اهمیت دارد. حضرت آقا فرمودند که امام تا روز آخر از بن دندان اعتقاد داشت که امریکا شیطان بزرگ است و با مستکبرین سر آشتی نداشت. تبیین علت این آشتی ناپذیری اهمیت دارد. حضرت آقا در مراسم دانشگاه امام حسین (30/2/94) با اشاره به تقابل گفتمان جاهلیت مدرن و گفتمان اسلامی، با اشاره به مبنای ظلم و ضد ظلم این دو گفتمان، آشتی آنها را ناممکن خواندند. ایشان در دیدار روز عید مبعث نیز همین بحث ظلم و ضد ظلم را در قالب این دو گفتمان به صورت تفصیلی بیان کرده بودند. بازخوانی اصل کمک به مظلوم و دشمنی با ظالم بر اساس مبانی اسلامی و اصول امام و حضرت آقا، اهمیت زیادی در مقابل جریانی دارد که قصد دارد سطح این تقابل گفتمانی و هویتی را به یک سوء تفاهم قابل رفع تقلیل دهد و دشمن را بزک کند.همچنین همانطور که حضرت آقا اشاره کردند، مناسب است تجربیات اخیر نظیر دولت مرسی در مصر (اعتماد به امریکا و نادیده گرفتن عقبه امریکا در داخل کشور) بررسی شود.
امام خمینی و ابداع واژه شیطان بزرگ
مفهوم ادبیات سازی در نگاه اول مفهومی را برای جایگزینی و انتخاب مناسب کلمات، در ذهن تداعی میکند . اما به واقع واژگان سازی بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب یکی از مراحل 5 گانه تکاملی انقلاب اسلامی یعنی تحقق انقلاب اسلامی است .همزمان با شروع و اوج گیری مبازرات مردم ایران بر ضد رژیم شاهنشاهی، امام خمینی رهبر بی بدیل انقلاب اسلامی بیشترین و تاثیر گذارترین این واژگان را وارد ادبیات انقلاب اسلامی کرد .امام خمینی(ره) با ابداع برخی واژه ها و یا کلمات، معانی جدیدی از واژه های قدیمی و کم مصرف، تعابیری تک و به نوعی با بار معانی والا را به منظور هدایت حرکت انقلابی مردم ایران و جهان و یا نفی جریانهای مخالف انقلاب و حرکتهای ضد اسلامی وارد کرد.در این میان امام خمینی (ره) مبتکر واژگانی بود که بعضا نه تنها جهان اسلام بلکه تمامی دنیا را متاثر از این ابتکار خود کرد . یکی از بزرگترین این واژه ها «شیطان بزرگ» است . شیطان بزرگ انتخابی بودکه امام خمینی آ‌ن‌را برای دولت امریکا برگزید و صد البته که از سوی تمامی مستضعفین جهان هم مورد استقبال قرار گرفت .می توان گفت واژگان سازی در بین تمامی سیاستمداران رهبران جهان امری معمول برای انتقال مفاهیم است . در نگاه اولیه و -البته ساده انگارانه- واژه سازی امام خمینی نیز، به سان تمامی رهبران و سیاستمداران جهانی است، ولی ذکر این نکته لازم است که واژه سازی که توسط حضرت امام انجام می شده برگرفته از شخصیت الهی و دیدگاه ژرف الهی و دینی در مسائل است .
اعتقاد امام خمینی بر این بود که امریکا «شیطان بزرگ» است یعنی در مقایسه با سایر قدرت های استکباری نقش اساسی و اصلی دارد و دیگر کشورها مقلد او به حساب می آیند. به عبارت دیگر او ـ که شیطان بزرگ است ـ جمعی از شیطان های دیگر را همیشه به صورت عوامل خود برای مقابله با مسلمانان و مردم جهان به حرکت و فعالیت های تخریبی هدایت می کند. امام خمینی این مساله را با روایتی از پیامبر اکرم (ص ) و به صورت مثال مطرح می کنند: «در روایتی آمده است رسول خدا(ص) هنگای که مبعوث شدند، آن شیطان بزرگ فریاد کرد و شیطان ها را دور خودش جمع نمود و فریاد سرداد: مشکل شد کار بر ما، در این انقلاب نیز شیطان بزرگ که امریکاست شیاطین دیگر را با فریاد دور خودش دارد جمع می کند. چه بچه شیطان هایی که در ایران هستند و چه شیطان هایی که در خارج هستند جمع کرده است و هیاهو به راه انداخته است» .
برای بررسی دیدگاه رابطه امریکا با ایران باید ماهیت شیطان بزرگ بودن و جهانخواری امریکا را در نظر گرفت، ابراز تمایل امریکا به مذاکره و ارتباط با ایران که خود در جایگاه «ژاندارم بین الملل» و ملت ایران در جایگاه «محور شرارت» قرارمیدهد چگونه می تواند منافع ملت ایران را تامین کند، لذا این سخن که حضرت امام خمینی می فرمایند: " رابطه ما با امثال امریکا رابطه ملت مظلوم با جهانخواران است." بر همین اساس استوار است .
امریکا را در راس قدرت های استکباری جهان
امام خمینی(ره) امریکا را در راس قدرت های استکباری جهان و مسول اصلی تمام مشکلات جهان اسلام به خصوص ایران می دانست و به همین دلیل در حرکت اعتراضی خود به قانون استعماری کاپیتولاسیون، سمت و سوی مبارزه را به روی امریکا نشانه گرفت و گرفتاری های ایران را به آن دولت نسبت داد. به همین دلایل بود که سخنان تاریخی ای چون « تمام گرفتاری ما از این امریکاست»، «امریکا از انگلیس بدتر انگلیس از امریکا بدتر شوروی از هر دو بدتر همه از هم بدتر همه از هم پلیدتر اما امروز سر و کار ما با این خبیث هاست با امریکاست»، هیچ‌گاه از حافظه مردم ایران پاک نخواهد شد.
بر اساس رهنمودهای امام خمینی در حالی که: «امریکا قصد نابودی ما را دارد»، طبیعی است که تسلیم برای مسلمان معنا ندارد بنابراین بهتر است مسئولان و دولتمردان ما به فکر حفاظت از استقلال و آزادی و عزتی باشند که در اثر مبارزه با استعمارگری امریکا به دست آمده و اسلام و انقلاب و نظام اسلامی را بر بلندای شرافت و عظمت رسانده است .نمی توان دست سران امریکایی را که به خون مردم مسلمان ایران، عراق، افغانستان، لبنان ، یمن و فلسطین آغشته است رابه عنوان دوست فشرد و گذشته مالامال از تجازوگری‌شان را نادیده گرفت و به عبارت یکی از دولتمردان آن اقدامات را بخشید فراموش نکرد.« إِنَّ الشَّیْطَانَ یَنزَغُ بَیْنَهُمْ إِنَّ الشَّیْطَانَ کَانَ لِلإِنْسَانِ عَدُوًّا مُّبِینًا ؛ همانا شیطان برای انسان دشمنی آشکار است » (اسراء: 53)
شیطان چگونه در دستگاه محاسباتی اخلال ایجاد می‌کند.
بیانات در دیدار مسئولان نظام 16/4/93: کار شیطان اغوا کردن است؛ اغوا یعنی چه؟ یعنی ایجاد اختلال در دستگاه محاسبه‌ی شما - شیطان این است دیگر - نقطه‌ی مقابل، کارکرد تقوا است؛ سعی شیطان این است که شما را اغوا کند، یعنی دستگاه عقل را، دستگاه فطرت را، دستگاه سنجش صحیح را که در وجود انسان گذاشته شده است، از کار بیندازد؛ یعنی انسان را دچار خطای در محاسبه کند. کار تقوا نقطه‌ی مقابل است: اِن تَتَّقُوا اللهَ یَجعَل لَکُم فُرقانا، تقوا به شما فرقان، یعنی آگاهی برای جدا کردن حق از باطل را میدهد. تأثیر شیطان در دستگاه محاسبه‌ی ما، از راه تهدید و تطمیع است؛ از یک طرف ما را میترساند: آیه‌ی شریفه‌ی قرآن در سوره‌ی مبارکه‌ی آل‌عمران [میفرماید]: اِنَّما ذلِکُمُ الشَّیطنُ یُخَوِّفُ اَولِیآءَهُ فَلا تَخافُوهُم وَ خافُونِ اِن کُنتُم مُؤمِنین. در قضیّه‌ی غزوه‌ای که بعد از اُحد اتّفاق افتاد - که آمدند شایعه کردند که دشمن آمد، پدرتان درآمد، همه چیزتان از دست رفت - پیغمبر فرمود: آن کسانی که امروز در جنگ اُحد زخمی شدند، همانها شمشیر بردارند و بیایند؛ اگر هیچکدامتان هم نیایید، من تنها خواهم رفت. پیغمبر اکرم راه افتاد، کسانی که آن روز در اُحد زخمی شده بودند، شمشیر برداشتند با پیغمبر راه افتادند رفتند و دشمن را که در نزدیک مدینه - [خبر] درست بود - کمین کرده بود و قصد داشت که حمله کند به‌صورت غافلگیرکننده، تارومار کردند و برگشتند. فَانقَلَبوا بِنِعمَةٍ مِنَ اللهِ وَ فَضلٍ لَم یَمسَسهُم سوء؛ بعد میفرماید که: اِنَّما ذلِکُمُ الشَّیطنُ یُخَوِّفُ اَولیاءَه. یکی از کارهای شیطان ترساندن است: اَلشَّیطنُ یَعِدُکُمُ الفَقر؛ شما را از فقر میترساند - بنابر یک احتمال در معنای این آیه‌ی شریفه - این تهدید بود، از طرف دیگر تطمیع است؛ از سوی دیگر وعده میدهد شیطان، وعده‌های فریبنده؛ اینجا هم آیه‌ی شریفه‌ی قرآن میفرماید: یَعِدُهُم وَ یُمَنّیهِم وَ ما یَعِدُهُمُ الشَّیطنُ اِلّا غُرورا؛ وعده میدهد، آرزوها را در دل آنها بیدار میکند، زنده میکند، یک آینده‌ی رنگی و دروغین و خیالی مثل سراب در مقابل چشم مؤمنینِ‌به‌خود میگذارد؛ وَ ما یَعِدُهُمُ الشَّیطنُ اِلّا غُرُورا؛ امّا فریب است. از یک طرف تهدید، از یک طرف تطمیع؛ مثل رفتاری که امروز آمریکا دارد و قدرتهای استکباری همیشه [دارند]؛ از یک طرف تهدید میکنند، از یک طرف تطمیع میکنند. تطمیع، فقط تطمیع شخصی نیست؛ تطمیع‌های کلّی: «چنین میکنیم، چنان میکنیم»؛ بعد هم نمیکنند، دروغ میگویند؛ کار شیطان این است. همه‌ی این کارهایی که شیطان انجام میدهد - این اغوا، این تهدید و تطمیع - برای این است که دستگاه محاسباتیِ انسان مؤمن را از کار بیندازد تا محاسبه‌ی غلط انجام بدهد؛ وقتی دستگاه محاسباتی از کار افتاد، کار خراب میشود. محاسبه‌ی غلط، یکی از بزرگ‌ترین خطرها است؛ گاهی حیات انسان را تهدید میکند؛ گاهی سرنوشت انسان را تهدید میکند؛ چون توان انسان، نیروی انسان، توانایی‌های انسان، تحت سرپنجه‌ی اراده‌ی او است، و اراده‌ی انسان تحت تأثیر دستگاه محاسباتی او است: اگر دستگاه محاسباتی بد کار کرد، اراده‌ی انسان تصمیمی میگیرد و در جهتی میرود که خطا است؛ آن‌وقت نیروهای انسان، همه‌ی توانایی‌های انسان در این جهتِ خطا به کار می‌افتد؛ این آن چیزی است که باید مراقب آن باشید.
دشمنان ما و جهانخواران تا کی و تا کجا ما را تحمل می کنند
نکته مهمی که همه باید به آن توجه کنیم و آن را اصل و اساس سیاست خود با بیگانگان قرار دهیم این است که دشمنان ما و جهانخواران تا کی و تا کجا ما را تحمل می کنند و تا چه مرزی استقلال و آزادی ما را قبول دارند. به یقین آنان مرزی جز عدول از همه هویتها و ارزش های معنوی و الهی نمی شناسند به گفته قرآن کریم، هرگز دست از مقاتله و ستیز با شما برنمی دارند مگر اینکه شما را از دینتان برگردانند. ما چه بخواهیم و چه نخواهیم صهیونیست ها و آمریکا و شوروی در تعقیبمان خواهند بود تا هویت دینی و شرافت مکتبی مان را لکه دار نمایند...»
اگر در گذشته استکبار جهانی قادر بود تمامی نیات شوم فوق را در لعاب دموکراسی، پیشرفت، عمران و آبادی، حقوق بشر و... به مدد رسانه های جهانی به ملت ها تحمیل نماید در دنیای کنونی و ظهور انقلاب اسلامی اجبار آمریکا و متحدانش در رودرروئی با ملت ها به حدی رسیده است که امام خمینی حتی به مزدوران آمریکا که حاضر نیستند برای لحظه ای چشم به واقعیت های دنیای کنونی باز کنند می فرمایند:
«... با توسل به دامن آمریکا ضعف و ناتوانی خود را بر ملا نسازید و از گرگها و درنده ها برای شبانی و حفظ منافع خود استمداد نطلبید ابرقدرتها آن لحظه ای که منافعشان اقتضا کند شما و قدیمیترین وفاداران و دوستان خود را قربانی می کنند و پیش آنان دوستی و دشمنی و نوکری و صداقت ارزش و مفهومی ندارد آنان منافع خود را ملاک قرار داده اند و به صراحت و در همه جا از آن سخن می گویند...»
و علی رغم تمام تهدیدات و ددمنشی ها و فزون طلبی صاحبان زر و زور و تزویر، به روش تمام انبیاء و اولیای الهی در حمایت قاطع از محرومان و پابرهنگان تحت سلطه امام می فرمایند: «... من به صراحت اعلام می کنم که جمهوری اسلامی ایران با تمام وجود برای احیای هویت اسلامی مسلمانان در سراسر جهان سرمایه گذاری می کند و دلیلی هم ندارد که مسلمانان جهان رابه پیروی از اصول تصاحب قدرت در جهان دعوت نکند و جلوی جاه طلبی و فزون طلبی صاحبان قدرت و پول و فریب را نگیرد. ما باید برای پیشبرد اهداف و منافع ملت محروم ایران برنامه ریزی کنیم. ما باید در ارتباط با مردم جهان و رسیدگی به مشکلات و مسائل مسلمانان و حمایت از مبارزان و گرسنگان و محرومان با تمام وجود تلاش نمائیم و این را باید از اصول سیاست خارجی خود بدانیم. ما اعلام می کنیم که جمهوری اسلامی ایران برای همیشه حامی و پناهگاه مسلمانان آزاده جهان است و کشور ایران به عنوان یک دژ نظامی و آسیب ناپذیر نیاز سربازان اسلام را تأمین و آنان را به مبانی عقیدتی و تربیتی اسلام و همچنین به اصول و روشهای مبارزه علیه نظامهای کفر و شرک آشنا می سازد...»
غلبه بر رعب
یقینا یکی از میراث های گرانقدر و ماندگار رهبری سیاسی الهی حضرت امام(ره) برای تمامی ملت های تحت سلطه استثمار ارائه الگوی انقلاب اسلامی به شیوه انبیائی و شکستن بت ها و «غلبه بر رعب» بجای ترفند استکباری و فرعونی «غلبه با رعب» می باشد.«... این معنا را ما از اول به نظرمان آمد که باید این خوف را شکست. این یک رعبی است و ارعابی است که واقعیت ندارد زیاد. آنقدر که واقعیتش است صد چندان تبلیغات است دامن می زنند به آن و همه مردم و همه دولتها را می ترسانند. به نظر می رسید که باید اگر بخواهد یک ملتی پیش ببرد یا مقابله بکند یا مقابله بکند با دولتهای بزرگ، به نظر می رسد که اگر ما بخواهیم یک عملی انجام بدهیم. باید این بتها را شکست...»
آمریکا در ماههای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی
آمریکا در ماههای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی بمنظور شکسته شدن قدرت انقلاب و ایجاد یاس در مردم علاوه بر توطئه ها و دسیسه های گوناگون که از سوی گروهک های مزدور در داخل و خارج ایران تدارک دیده بود، به منظور شکستن روحیه ملت، شاه خائن و فراری را به آمریکا پناه داد امام خمینی با تحلیل دقیق از مطامع استعماری جهان خواران خطاب به مردم می فرمایند: «... برادران من! بدانید که این مسائلی که طرح می کنند و این اشکالاتی که می تراشند همه برای تضعیف شماست. همه برای این است که شما را مأیوس کنند می خواهند شما را از اسلام مأیوس کنند. آنهایی که منافع خودشان را از دست داده اند- یا در خطر می بینند می خواهند شما را مأیوس کنند. می خواهند شما را از قدرت خودتان مأیوس کنند تا سست بشوید و آنها به مقاصد خودشان برسند. لکن باید بدانید که نه ملت ما دیگر سست خواهد شد و نه شما دیگر به مقصدتان می رسید. این اشخاصی که طرفداری می کنند از قدرت های بزرگ، ولو به واسطه تضعیف ملت، اینها هستند که فرانسه شان آنطور است که بختیار را او پناه داده است و جوانان ما را به حبس کشیده و آمریکایشان آن است که آن جرثومه فساد (شاه فراری) را در پناه خودش دارد حفظ می کند. اگر دست برندارند از این شیطنتها، اگر او بخواهد بختیار را بخواهد حفظ بکند و او محمدرضای مخلوع را، ما با آنها به طور دیگر معامله می کنیم، ما نخواهیم گذاشت که توطئه های آنها به ثمر برسد و ما به وضع دیگر با آنها معامله خواهیم کرد. ملت ما برای همه چیز حاضر است. توطئه ها را می شکنیم و این جرثومه فساد را یا اصلاح می کنیم و یا طرد. ای ملت عزیز قوی باش که پشتیبان تو خداست با اراده مصمم به پیش برو که نگهدار تو خداست تو برای خدا و برای جمهوری اسلامی قیام کردی قویدل باش که پیروز خواهی شد. خداوند انشاالله شما جوان ها را برای ما حفظ کند همه طبقات را برای ما حفظ کند (سخنرانی امام صبح روز 13 آبان 1358)
دانشجویان پیرو خط امام براساس درک صحیح از رهنمودهای حضرت امام(ره) در آن روزها بمنظور شکست تبختر فرعونی سیاستمداران توطئه گر آمریکا لانه جاسوسی را فتح و جاسوسان آمریکایی را اسیر می نمایند. اولین تأیید و حمایت امام از شکستن غرور شیطان بزرگ و فتح لانه جاسوسی فردای آن روز (14 آبان 1358) در سخنرانی عمومی امام اعلام میگردد، ایشان در آغاز سخنرانی می فرمایند.«بسم الله الرحمن الرحیم در نظرم است که در یک روایتی است که رسول خدا که مبعوث شد آن شیطان بزرگ فریاد کرد و شیطان ها را دور خودش جمع کرد و اینکه مشکل شد کار بر ما، در این انقلاب، شیطان بزرگ که آمریکاست شیاطین را با فریاد دور خودش دارد جمع می کند. و چه بچه شیطانها که در ایران هستند و چه شیطانهایی که در خارج هستند، جمع کرده است و هیاهو به راه انداخته است... و آن مرکزی که جوانهای ما رفتند گرفتند-آنطور که اطلاع دادند- مرکز جاسوسی و مرکز توطئه بوده است. آمریکا توقع دارد که شاه را ببرد به آنجا مشغول توطئه، پایگاهی هم اینجا برای توطئه درست کنند و جوانهای ما بنشینند و تماشا کنند»
جالب اینجاست که با وجود گذشتن یک روز از فتح لانه جاسوسی، حضرت امام، اشاره به مخالفت افرادی می نمایند که آگاهانه و ناآگاهانه با ترس از شکستن غرور آمریکا، امام(ره) را تحت فشار قرار داده اند که هر چه زودتر لانه جاسوسی را جوانان تخلیه کنند.«... باز ریشه های فساد به فعالیت افتاده بودند که ما هم دخالتی بکنیم و جوانها را بگوییم که شما بیرون بروید از آنجائی که رفتند...»
و در ادامه با آگاهی از توطئه های گسترده شیطان بزرگ بدون هیچگونه اغماضی به مردم می گویند: «... امروز روزی نیست که ما بنشینیم و نگاه کنیم، امروز، حال از آن وقتی که محمدرضا بود یک قدری عمیق تر است. آن وقت معلوم بود که این خائن ایستاده در مقابل ملت، ملت هم می شناخت او را و مقابل ایستاده بود. امروز خیانتهای زیرزمینی است، یک توطئه های زیرزمینی در همین سفارت خانه ها که هست دارد درست می شود. که مهمش و عمده اش مال شیطان بزرگ است که آمریکا باشد، و با حرفهای نامربوط دموکراسی و امثال ذالک ما را اغفال کنند که مملکت دموکراسی است و هر کس حق دارد در اینجا بماند، هر که حق دارد توطئه بکند. این حرفهای نامربوط را باید کنار گذاشت. و ملت ما همان طوری که تا حالا پیش آمده، از اینجا به بعد هم باید پیش برود و قطع کند دست اینها را...»
معمار انقلاب اسلامی در آن روزهای بسیار حساس و بحرانی و اوج توطئه های آمریکا و متحدانش با تعهد به تحقق طاغوت ستیزی تمام انبیا و در یک تحلیل سیاسی و الهی بزرگترین دست آورد فتح لانه جاسوسی و انقلابی بزرگتر از انقلاب اول را در شکستن هیمنه فرعونی و قدرت شیطانی آمریکا و تبلیغات مزدوران آنها که همواره موجب ترس و تحقیر و بهره کشی ملت های تحت ستم گردیده است، دانسته و می فرمایند:
امام خمینی با اشاره به اعتراف شاه به قدرت جهنمی سفارت خانه های استکبار جهانی می فرمایند «...چنانچه خود محمدرضا گفت لیست وکلا از سفارت می آمد و ما باید این لیست را همان طوری که آنها نوشتند، عمل بکنیم. این خدمتی که این جوانها کردند و رفتند و شکستند و گرفتند آنجا را و آن افراد فاسد را نگه داشتند، این یک مطلبی بود که آن واهمه هایی که در ذهن مردم بود، در ذهن ملت ها بود، در ذهن دولتها بود و آن هیولایی که نشان داده بودند آنها از قدرتهای بزرگ، آن را شکستند. این یک مطلبی است که اگر ملت ما هم دنبال او هر جور زحمتی به خودش راه بدهد هر جور گرفتاری و تنگنایی که برایش پیش بیاید ارزش دارد. ارزش این عمل به این نیست که ما شکممان یک وقتی گرسنه می ماند-یا مثلا- راه وقتی بخواهیم برویم با اتومبیل نمی توانیم برویم، از باب اینکه نداریم چیزی، ارزش به اینها نیست. ارزش این در عالم این است که شما یک بتی را که درست کرده بودند اینها که، بت بزرگی که همه ممالک را گرفته بود شکستید، این یک جنبه سیاسی داشت که، ارزش سیاسی داشت که همه ارزش ها پیش او کوچکند.
استراتژى حیات اسلام در نفى نظام کفر و استکبارى
بر اساس اندیشه امام راحل، استراتژى حیات اسلام در نفى نظام کفر و استکبارى در همه ابعاد است و توسعه نظام کفر در همه ابعاد موجب تضییق نظام حقه الهى مى‏شود. لذا یک تنازع دائمى بین کفر و ایمان وجود دارد، و مطلوب کفر و ایمان حکومت بر دنیاست. کفر مى‏خواهد سرپرستى و ولایت مردم را در دنیاپرستى و تلذذ هرچه بیشتر از دنیا به عهده بگیرد و هر اعتقادى که در مقابل دنیاپرستى قد علم‏ کند، مى‏خواهد آن را بین ببرد، چون حیات اسلام را معارض با حیات خودش مى‏بیند، از طرفى اسلام هم دعوت به کلمه توحید مى‏کند کلمه‏ کفر را معارض حیات و توسعه خودش مى‏بیند، لذا همه درگیرى اجتناب‏ناپذیر است. حال اگر ایجاد حادثه بدست کفار باشد، مسلماً اسلام‏ توسعه پیدا نخواهد کرد ولى اگر محور حوادث به دست ولایت حقه الهى باشد موازنه قدرت به نفع اسلام تمام مى‏شود.
ابزارهاى هجوم جبهه کفر
البته باید توجه داشت که ابزارهاى هجوم جبهه کفر در هر زمان متفاوت مى‏گردد که در این زمان مهمترین ابزار تهاجم دشمن، ارایه‏ الگوهاى توسعه متناسب با مبانى مادى به کشورهاى جهان سوم و خصوصاً اسلامى مى‏باشد که القأ چنین الگوهایى باعث گسترش بستر دنیاپرستى بوده و راه را براى اعمال مدیریت استکبار جهانى باز مى‏نماید.
واژه شیطان بزرگ تازگی خود را از دست نداده است
حضرت امام رضوان الله تعالی علیه، یک روز پس از تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان پیرو خط امام، تحلیلی از رابطه ایران و آمریکا ارائه کردند که در عین اختصار و سادگی، از عمق و درایتی عجیب برخوردار بود. ایشان فرمودند؛ «در یک روایتی است که رسول خدا که مبعوث شد آن شیطان بزرگ فریاد کرد و شیطان‏ها را دور خودش جمع کرد و اینکه مشکل شد کار بر ما، در این انقلاب، شیطان بزرگ که آمریکاست شیاطین را با فریاد دور خودش دارد جمع می کند. و چه بچه شیطانها که در ایران هستند و چه شیطان‏هایی که در خارج هستند، جمع کرده است و هیاهو به راه انداخته است...»
این نخستین بار بود که عبارت «شیطان بزرگ» برای آمریکا بکار رفت و رسماً وارد ادبیات سیاسی جمهوری اسلامی ایران شد و به مرور از مرزهای ایران نیز فراتر رفته و رسانه های بین المللی نیز بارها از این عبارت برای توصیف آمریکا استفاده کردند. با گذشت 37 سال از این ابداع عجیب بنیانگذار انقلاب اسلامی، این عبارت نه تنها تازگی و دقت خود را از دست نداده بلکه گذشت زمان و فراز و نشیب تاریخ، صحت این عبارت را بیش از پیش تایید کرده است.
جبهه مخالفِ قلدران بین المللی و مستکبران
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات هفته گذشته خود در مراسم سالگرد 14 خرداد، به ابعاد مختلفی از شخصیت، تفکر و راه حضرت امام(ره) پرداخته و نسبت به تحریف این مکتب اصیل بطور جدی هشدار دادند. حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در تشریح پنجمین اصل از مبانی فکری امام خاطرنشان کردند: «در بعُد خارجی، امام صریحا در «جبهه مخالفِ قلدران بین المللی و مستکبران» بود و در حمایت از مظلومان هیچ ملاحظه ای نمی کرد. امام رحمه الله با مستکبرین سر آشتی نداشت. واژه «شیطان بزرگ» برای آمریکا یک ابداع عجیب از طرف امام بود. امتداد معرفتی و عملیِ تعبیر «شیطان بزرگ» بسیار زیاد است زیرا وقتی به کسی لقب شیطان داده می شود، رفتار و برخورد و احساسات باید در چارچوب «شیطان صفتی» او باشد. امام تا آخرین روز حیات خود، همین احساس را نسبت به آمریکا داشت و ضمن آنکه تعبیر «شیطان بزرگ» را به کار می برد، از بن دندان هم به آن اعتقاد داشت.»
ریشه عمیق و معرفتی واژه شیطان بزرگ
همانگونه که از مبداء و منبع عبارت «شیطان بزرگ» برمی آید، این عبارت صرفاً ترکیب دو کلمه صفت و موصوف نیست و از ریشه ای عمیق و معرفتی مبتنی بر آموزه های اصیل اسلامی برخوردار است و به همین دلیل است که گذشت ایام، خدشه ای بر آن وارد نمی کند.آمریکایی ها در برهه های مختلف زمانی، با انواع و اقسام ترفندها و ابزارها کوشیده اند و می کوشند با این خط اصیل مبارزه کنند. یکی از ترفندهای استکبار در این زمینه، جایگزین کردن دیگران به جای خود بوده است که به عنوان نمونه می توان به تلاش برای جا انداختن «مرگ بر شوروی» به جای «مرگ بر آمریکا» -در دوره شوروی سابق- اشاره کرد. در زمان حاضر نیز رسانه های پرهیاهوی غربی با زیرکی در پی جایگزینی عربستان به جای آمریکا به عنوان شیطان بزرگ هستند. حال آن که آل سعود و سیاست هایش هیچگاه چیزی فراتر از دیکته واشنگتن نبوده و کیست که نداند دربار آل سعود بدون اجازه کاخ سفید اجازه نفس کشیدن هم ندارد! با تعبیر امام راحل(ره)، آل سعود و آل خلیفه و صهیونیست ها و انگلیس و فرانسه و... بچه شیطان هایی هستند که گرد شیطان بزرگ جمع شده و مجری اوامر آنند.
خط مخدوش کردن سیاست اصیل و دائمی «شیطان بزرگ»
خط دیگر مخدوش کردن سیاست اصیل و دائمی «شیطان بزرگ» دانستن آمریکا مربوط به داخل کشور است. در خوشبینانه ترین حالت، آنهایی که آمریکا را «شیطان بزرگ» نمی دانند، ساده لوحانی هستند که گمان می کنند اگر جنایات و خیانت های آمریکا در حق ملت را فراموش کنیم و دست دوستی به سوی آن دراز کنیم، به سرعت مشکلات ارضی و سماوی کشور حل شده و همه چیز گل و بلبل می شود! این عده که خیالات خام خود را در قالب تئوری های توسعه مبتنی بر غربگرایی عرضه می کنند، آمریکا را کعبه آمال خود دانسته و گمان می کنند کلید توسعه و پیشرفت کشور تنها در دست کدخدایی است که کافی است دستمان را به سویش دراز کنیم تا آن را تحویلمان دهد.دسته دوم را می توان انقلابی های خسته و پشیمان نامید. آنان که علی رغم داشتن سوابق انقلابی و مواضع شدید و غلیظ علیه استکبار و آمریکا، به مرور و به دلایل مختلف تغییر مسیر داده و درصدد اشاعه و توجیه این عقب نشینی در زرورق تقلبی عقلانیت و واقع گرایی هستند اما در عالم واقع، این زرورق هیچ نسبتی با عقلانیت و واقعیت های صحنه ندارد چرا که تجربه نشان داده است اعتماد به آمریکا و دل بستن به وعده های آن نه تنها دستاوردی به همراه ندارد بلکه در بزنگاه های خطیر، پاشنه آشیلی است که عواقب آن برای آمریکادوستان می تواند جبران ناپذیر هم باشد. کافی است نگاهی گذرا به سرنوشت برخی کشورهای منطقه داشته باشیم. بزک کردن چهره کریه آمریکا، فصل مشترک دو گروه فوق است.
خوش خیالی در مذاکرات هسته ای با آمریکا
دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 که متاسفانه به دلایل مختلف تا حد زیادی به مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا مبدل شده، این امید را در دل این دو گروه زنده کرده است که می توان به سمت عادی سازی روابط با «شیطان بزرگ» نیز گام برداشت. البته این خوش خیالی دوطرفه است و غرب نیز هوشمندانه به آن دامن می زند. به این تیترها نگاهی بیندازید؛ تایم: بای بای شیطان بزرگ!، گاردین: ایران برای حرکت به جلو باید شیطان بزرگ را فراموش کند، نیویورک تایمز: حالا ایرانی ها درباره شیطان بزرگ چه می گویند؟ و...
حمایت از مظلومان منطقه و آمریکا ستیزی
رسانه ها، تحلیلگران و سیاستمداران غربی عامدانه و هدفمند می کوشند آمریکا ستیزی جمهوری اسلامی ایران را به شعاری تزئینی و تشریفاتی در قالب «مرگ بر آمریکا» -آن هم در چند روز و مراسم خاص مانند نمازهای جمعه، راهپیمایی 22 بهمن، 13 آبان و روز قدس- تقلیل دهند حال آن که اعتقاد به شیطان بزرگ بودن آمریکا یک سیاست عینی و عملی است که عمری به درازای عمر انقلاب اسلامی دارد و امروزه گسترده تر از هر زمان دیگری قابل مشاهده و پیگیری است.امروز سوریه تاوان اتحاد با محور مقاومت و ایران را می دهد، بحرینی ها به اتهام ایران دوستی با خشم و کینه آمریکا روبرو هستند، ایستادگی و مقاومت یمنی ها الگو گرفته از ایران است و به انتقام این تحول بزرگ به خاک و خون کشیده می شوند.کدام بحران و درگیری را در منطقه سراغ دارید که آمریکایی ها سرمنشاء آن نباشند؟ و البته که جمهوری اسلامی نیز نمی تواند در برابر این ظلم و جور ساکت بنشیند و نظاره گر باشد. حمایت از مظلومان در برابر استکبار جهانی از اصول لایتغیر جمهوری اسلامی است و در این میان فرقی میان شیعیان بحرین و اهل سنت فلسطینی نیست. مبارزه با آمریکا تابلوی انقلاب اسلامی است و مسئولان باید با افتخار و شجاعت این تابلو را به دست گیرند و از ابراز آشکار و شجاعانه مواضع خود ابایی نداشته باشند.
بزرگترین مبارزه با آمریکا، خدمت به این مردم است
در داخل کشور نیز پایبندی به مبارزه با آمریکا لوازم و ابعاد خاص خود را دارد. آمریکایی ها علناً اعلام کرده اند هدف اصلی تحریم های بی سابقه و همه جانبه علیه ایران، فشار به مردم برای جدایی انداختن میان آنان و نظام است تا از این طریق به اهداف سیاسی خود دست یابند. در چنین میدانی، علاوه بر مقابله شجاعانه با آمریکا و بچه شیطان های منطقه ای آن، خدمت به مردم و کاهش و رفع مشکلات آنان نیز عین مبارزه با استکبار است. همانگونه که رهبر معظم انقلاب در مراسم 14 خرداد سال 1382 فرمودند: «بزرگترین مبارزه با آمریکا، خدمت به این مردم است.» هر عقل سلیمی می داند خدمت به مردمی که اصلی ترین دشمن آنان آمریکاست، از هر مسیری بگذرد، بدون شک از مسیر دل بستن به «شیطان بزرگ» نیست.
علت تقسیم اسلام به اسلام ناب و اسلام آمریکایی
تقسیم اسلام به اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله و اسلام آمریکایی بیانگر این نکته است که حق، همیشه ثابت بوده و تغییر نمی کند. به همین دلیل با نامگذاری اسلام اصیل به نام اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله به حقیقت اشاره شده است؛ اما ماسک اسلام ناب و اسلام غیراصیل، در هر عصری چهره عوض می کند تا بتواند با سوار شدن بر موج هر عصری، عده ای از انسانهای ساده لوح را در دام بیاندازد.می دانیم از بدو تولد اسلام، مخالفتهای زیادی با آن صورت گرفت؛ ولی یکی از موفق ترین کارهایی که صورت گرفت، آن بود که در مقابل اسلام اصیل، اسلام بدل ساختند. مهمترین نمونه آن را در برخورد حضرت علی علیه السلام با معاویه می توان دید.
راه شناخت اسلام آمریکایی
امام خمینی رحمه الله با چند شیوه طرفداران چنین اسلامی را معرفی می کند: ابتدا به بیان ویژگی آنها می پردازد، سپس عناوینی کلی را ذکر می کند که زیرمجموعه اسلام آمریکایی است و در نهایت، برخی از گروه ها را به طور مستقیم، مورد اشاره قرار می دهد.امام راحل رحمه الله طرفداران اسلام غیراصیل را عده ای می داند که اهل نفاق و حیله هستند:«شما باید به روشنی ترسیم کنید که در سال 41، سال شروع انقلاب اسلامی و مبارزه روحانیت اصیل در مرگ آباد تحجر و تقدس مآبی چه ظلمها بر عده ای روحانی پاکباخته رفت، چه ناله های دردمندانه کردند، چه خون دلها خوردند، متهم به جاسوسی و بی دینی شدند…» اصحاب اسلام غیراصیل با تحجر خویش به ظواهر اسلام چسبیده اند لذا سخنان آنان بسیار دردناکتر و خطرناک تر از گلوله های دشمنان آشکار است. و از آنجایی که وابسته به چنین اسلامی منفعت طلب می باشد، هرگز موقعیت خویش را به خطر نمی افکند. بنابراین در خانه های مجلل، بی توجه به زحمات طاقت فرسای پابرهنگان، آرمیده است و برای حفظ منفعت خویش همه چیز را زیر سؤال می برد: «آنهایی که در خانه های مجلل، راحت و بی درد آرمیده اند و فارغ از همه رنجها و مصیبتهای جانفرسای ستون محکم انقلاب و پابرهنه های محروم، تنها ناظر حوادث بوده اند و حتی از دور، هم دستی بر آتش نگرفته اند…»
چنین کسانی به خاطر آن که مورد این سؤال واقع نشوند که چرا عده ای معتقد به اسلام، خود را به آب و آتش می زنند و در مقابل زورگویی و فساد و فحشا می ایستند، اما شما آرام نشسته اید؟ به راحتی رهبران نظام و آنانکه در کوران مشقت و سختی به سر می برند را، انسانهایی بی دین، ایادی اجانب و… معرفی می کنند؛ همان گونه که در دوران امیرالمؤمنین علیه السلام نسبت تارک الصلوه به حضرتش دادند، تا خود را بهتر از حضرت نشان داده و موجه جلوه نمایند.«در آن زمان روزی نبود که حادثه ای نباشد، ایادی پنهان و آشکار آمریکا و شاه به شایعات و تهمتها متوسل می شدند. حتی نسبت تارک الصلوه و کمونیست و عامل انگلیسی به افرادی که هدایت مبارزه را بر عهده داشتند می دادند. واقعا روحانیت اصیل در تنهایی و اسارت خون می گریست…»
انواع اسلام آمریکایی
برای شناخت اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله از اسلام آمریکایی مهمترین راه، عرضه آنها به قرآن کریم است. در این صورت، تضادهای موجود به خوبی آشکار می گردد. همچنین می توان به افرادی که اسلام حقیقی را به طور کامل می شناسند مراجعه نمود، تا اسلام اصیل و غیراصیل را معرفی نمایند. با توجه به آن که حضرت امام خمینی رحمه الله یکی از مهمترین انقلابهای جهان را با معیار اسلامی به جهان عرضه کرد، طبیعی است که در جهت تبیین اسلام آمریکایی بکوشد تا انقلاب به بیراهه کشیده نشود. مهمترین مواردی که به عنوان اسلام آمریکایی معرفی شدند عبارتند از:1 اسلام سرمایه داری؛2 اسلام راحت طلبان؛3 اسلام مقدس مآبها.4- اسلام سکولار (اسلام منهای سیاست دینی) 5-اسلام داعشی
مبارزه و مقاومت در برابر استعمار و مواجهه با قدرت‌های شرق و غرب
مسلماً مبالغه نیست اگر بگوییم، امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی، در عصر حاضر در طلیعه جهاد و مبارزه با استعمار، قرار دارد، و سران استعمار را می‌کوبد. امام بخوبی درک کرده بود که در حالتِ کنونی جهان، آمریکا در رأس استعمارگران قرار دارد لهذا آمریکا را شیطان بزرگ می‌نامید، و این برچسب از سوی امام، برای آمریکا جهان‌گیر شد. اگر سخنان امام درباره آمریکا و نیرنگ‌هایش گرد آید مجموعه بزرگی خواهد شد. در همین رابطه امام، از اشغال لانه‌جاسوسی حمایت کرد و آن را انقلابی دیگر دانست. و باز در همین رابطه هنگامی که نماینده پاپ را به حضور پذیرفت، شخص پاپ و دستگاه روحانیت مسیحی را مخاطب قرار داد که چرا در برابر ابرقدرت‌ها سکوت می‌کنند و با سکوت خود و گاهی با اعمال خود به آنان کمک و یاری می‌رسانند و این کار با شیوه عیسی علیه‌السلام سازگار نیست.یکی از علمای بزرگ تهران درباره مواجهه و سخنان امام با نماینده پاپ گفت: هرکس شنید «احسنت» گفت. و مسلماً قرن‌ها بود که پاپ‌ها از یک نفر عالم و پیشوای مسلمان، در سطح اخبار جهانی چنین سخنی نشنیده بودند.
محکومیت ظلم
استکبار ستیزی و مبارزه با ظلم یکی از آرمان‌های اصلی انقلاب اسلامی است. مبارزه با ظلم و یاور مظلوم بودن از جمله آموزه‌های دینی است که به صراحت در نصوص دین اسم برده شده است. قرآن در ضرورت ظلم زدایی از جامعه بشری و فعالیت های اجتماعی از خدا آغاز می کند و او را مبرا از هر نوع ظلم دانسته و ظلم زدایی از جامعه بشری را مسئولیت اجتناب ناپذیر انسان می داند. اسلام نه تنها ظلم را منع می کند؛ بلکه پذیرش ظلم و زیر بار ظلم رفتن را محکوم می کند.قرآن کریم بیش از 250 آیه در زمینه ظلم زدایی و محکوم کردن ظلم و ظالم و بیان آثار نامطلوب ظلم آمده است. لا تظلمون و لا تُظلمون - نباید ظلم کنید و به ظلم تن دهید.وَ لا تَرْکَنُوا إِلى الَّذِینَ ظلَمُوا فَتَمَسکُمُ النَّارُ وَ مَا لَکم مِّن دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِیَاءَ ثُمَّ لا تُنصرُونَ - به آنها که ظلم پیشه اند تکیه نکنید که آتش آن شما را نیز فرا گیرد.
امام خمینی (ره) نیز حمایت از مظلوم و مقابله با ظلم و استعمار ستیزی در هر گوشه و نقطه ای از جهان را از جمله آرمان های انقلاب اسلامی بر می شمرد. در همین راستا است که حمایت از مردم مظلوم فلسطین و برپایی روز قدس بارها و بارها از ناحیه ایشان مشاهده می شود.
اسلام ستیزی به دلیل براندازی
با شکوفا شدن انقلاب اسلامی، معاندان و مستکبران با تمام دستگاه های تبلیغاتی و سازمان های حقوق بشری خود به صحنه آمدند تا این نهال نو پا را ساقط نمایند. به فرموده امام(ره) اگر انقلاب ایران سرکوب می شد دیگر اسلام سر، بلند نمی کرد و برای همیشه اسلام منزوی می شد.با رهبری امام (ره) و پس از آن خلف صالح ایشان مقام معظم رهبری، تمامی توطئه های دشمن نقش بر آب شد. البته باید همیشه آستانه تحمل دشمن را سنجید که تا چه اندازه انقلاب را قبول دارند و به یقین آنان مرزی جز عدول از همه خوبی ها و ارزش های معنوی و الهی نمی شناسند و به گفته قرآن کریم؛ هرگز دست از مقاتله و ستیز با شما برنمی دارند مگر اینکه شما را از دینتان برگردانند. این نهضت که از سال 1341 با اعتراضات حضرت امام خمینی(ره) به لایحه انجمن‌های ایالتی، ولایتی و آنچه که محمدرضا شاه آن را انقلاب سفید شاه و ملت می‌خواند شروع و پس از 16 سال مشقت و سختی انقلابیون منتج به نتیجه شد و امروز مردم کشورمان 38 سالگی مهم‌ترین و مردمی‌ترین انقلاب منطقه و حتی جهان را جشن می‌گیرند.هرچند که دستاوردهای انقلاب مردمی ایران را شاید نتوان در صدها کتاب و مقاله تشریح و تبیین کرد اما می‌توان دو ویژگی ویژه آن را «استکبارستیزی» و تزریق روحیه «اعتماد به نفس» به شمار آورد. ویژگی‌هایی که به کمک آن مردم کشورمان توانسته‌اند پس از گذشت نزدیک به چهار دهه از پیروزی انقلاب قدرت بلامنازع منطقه به حساب آمده و یکی از تأثیرگذارترین کشورهای فرامنطقه‌ای در عرصه بین‌الملل نقش‌آفرینی کند.
استکبارستیزی، ویژگی منحصر به فرد انقلاب اسلامی
مؤلفه‌های قدرت نرم انقلاب اسلامی را می‌توان در کلیدواژه‌هایی مانند اتحاد ملی، قدرت نظامی، اقتدار ولایت فقیه، بصیرت، فرهنگ استقامت، تقویت ایمان، عزم راسخ برای دفاع از انقلاب، آمادگی پاسخ به هر تهدید با قدرت کامل، حفظ و فعال‌سازی ارزش‌های الهی، دفاع ملی، ظلم‌ستیزی، استکبارستیزی و حمایت از مظلوم خلاصه کرد اما یکی از منحصر به فردترین ویژگی‌های انقلاب اسلامی که بسیاری از منافع نظام سلطه در منطقه استراتژیک خاورمیانه را به مخاطره انداخته را باید «استکبارستیزی» دانست، مؤلفه‌ای که توانسته قدرت اثرگذاری گفتمان انقلاب اسلامی را در جهان توسعه بخشیده و چالش عظیمی را در مقابل اهداف غربی‌ها قرار دهد.
استکبارستیزی منحصر به قلمرو جغرافیایی ایران نیست
نکته مهم این است که امام نسخه استکبارستیزی اسلام را که موجب پیروزی انقلاب اسلامی گردید، منحصر به قلمرو جغرافیایی ایران نمی‌دانست بلکه آن را به عنوان نسخه‌ای شفابخش برای همه مستضعفان و قابل تحقق در تمامی نقاط جهان تلقی می‌کرد. همانطور که اشاره شد در میان آرمان‌های انقلاب اسلامی، استکبارستیزی از جایگاهی محوری برخوردار است، به طوری که می‌توان این آرمان را صفت ذات انقلاب و جزو مفاهیم مُقوّم ماهیت آن قلمداد کرد.امام خمینی(ره) به عنوان رهبر انقلاب هم در سخنرانی‌هایی این مفهوم را تشریح می‌کند، از جمله آن: «آیا براى مسلمانان جهان ننگ نیست که با این همه سرمایه‌هاى انسانى و مادى و معنوى، با داشتن چنین مکتب مترقى و پشتوانه الهى تن به سلطه قدرتمندان مستکبر و دزدان دریایى و زمینى قرن بدهند؟» یا ایشان در جای دیگری می‌فرمایند: «هان اى مسلمانان جهان و مستضعفان تحت سلطه ستمگران، به پا خیزید و دست اتحاد به هم دهید و از اسلام و مقدرات خود دفاع کنید و از هیاهوى قدرتمندان نهراسید که این قرن به خواست خداوند قادر، قرن غلبه مستضعفان بر مستکبران و حق بر باطل است.»
از منظر رهبر معظم انقلاب هم راز عداوت دیرینه‌ نظام اسلامی با امریکا در این نکته نهفته است که امریکا بی‌تردید بارزترین مصداق برای مفهوم استکبارگری در دوران معاصر به شمار می‌آید. ایشان صراحتاً می‌فرمایند: «براى ما امریکا خصوصیتى هم ندارد... مسئله‌ ما، مسئله‌ استکبار است، منتها دولت امریکا دولت مستکبرى است. هر دولت دیگر هم که همین خصوصیت را داشته باشد، بخواهد زور بگوید و بخواهد فشار بیاورد، ملت ایران با او همین طور خواهد بود.» بنابراین آنچه که اصالت دارد استکبار است و آنچه که امریکا را به خصمی غیرقابل معاشرت بدل می‌سازد، همانا روح استکباری نهادینه‌شده در ذات آن می‌باشد.
معظم‌له همچنین بر این نکته تأکید می‌ورزند که استکبارستیزی و به تبع آن امریکاستیزی، نه سیاستی ساخته و پرداخته‌ دولتمردان جمهوری اسلامی بلکه ‌نشئت گرفته از بطن تعالیم عالیه‌ اسلام می‌باشد و ما به اقتضای مسلمانی ملزم به عمل بر وفق آن هستیم.(+)

"Our President, analytical news site"