سخنان روز گذشته دکتر حسن روحانی در دیدار با وزرا و معاونان دولت یازدهم و انتقادش از سیاست های اقتصادی دولت قبلی به تیتر یک سایت های فارسی زبان غربی تبدیل شد.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما» به نقل از جام نیوز، بخشی از سخنان رئیس جمهور که در آن از رئیس جمهور پیشین و دولت گذشته انتقاد شده بود، به تیتر یک رسانه های فارسی زبان غربی، تبدیل شد. حجت الاسلام حسن روحانی در دیدار نوروزی با وزرا و معاونان گفت: «ساختمانی که در هشت سال گذشته خراب شده است در چند ماه درست نمی شود اما جای امیدواری است که امروز کار به درستی آغاز شده و در حال برداشتن آوارها هستیم.»
سایت بی بی سی فارسی(bbc persian) با تیتر "روحانی: در حال برداشتن آوار خرابی هشت ساله هستیم" نوشت:
آقای روحانی در دیدار نوروزی با وزرا و معاونان دولت، گفته در هفت ماه گذشته "ثبات و آرامش خوبی در اقتصاد ایجاد شد" تا مردم اطمینان پیدا کنند در عرصه اقتصادی "تصمیمات ناگهانی گرفته نمی شود و کارهای خلاف منطق و انتظار انجام نمی شود."
به گفته آقای روحانی، دولت بیشتر وقت خود را در عرصه اقتصادی و سیاست خارجی صرف می کند.
همزمان با به قدرت رسیدن آقای روحانی تورم به بیشتر از ۴۰ درصد رسید و مشکلات ناشی از عملکرد اقتصادی دولت محمود احمدی نژاد و تحریم ها در عرصه اقتصادی بروز کرد.
تیم آقای روحانی در حالی فعالیت خود را شروع کرد که فروش نفت به کمتر از نصف کاهش پیدا کرده و انتقال پول فروش نفت به داخل نیز به دلیل تحریم های بین المللی با مانع رو به رو شده بود.
آقای روحانی گفته است: "یک دوستی دیرینه و نزدیک را می شود با یک سخنرانی یا بیانیه خراب کرد، اما بازسازی این روابط و اعتماد از دست رفته بسیار زمان بر و سخت است. در عرصه اقتصاد نیز وضع به همین منوال است و مردم و سرمایه‌گذاران اگر به شرایط و دولت اطمینان نکنند کار درست نخواهد شد."
رئیس جمهور ایران در عین حال به یک نگرانی اشاره کرده و گفته "ممکن است دولت ماه‌ها تلاش کند اما یک مرتبه عده ای از جایی سر و صدایی راه انداخته و کار را خراب کنند."
گزارش‌های رسمی نشان می دهد که از میزان رشد سریع تورم در ماههای اخیر تاحدودی کاسته شده است و آقای روحانی ابراز امیدواری کرده که تورم در سال جاری به ۲۵ درصد برسد.
آقای روحانی می گوید که تورم به کمتر از این میزان هم ممکن است برسد و این در صورتی است که "در عرصه اقتصاد رونق واقعی ایجاد شود و روابط ما با دنیا به سمت تعامل جدی حرکت کند."
بخشی از مشکل تورم مربوط به رشد سریع نقدینگی و کسری بودجه است. میزان نقدینگی از ۷۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۸۴ به بیش از ۵۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و دولت همواره با کسری بودجه رو به رو بوده است.
گزارش‌ها نشان می دهد که تا قبل از دولت حسن روحانی، بخشی از کسری بودجه از محل استقراض از بانک مرکزی تامین شده است.
آقای روحانی می گوید که پس از انقلاب سابقه نداشته است که "دولتی با مشکل مالی مواجه شود اما از بانک مرکزی استقراض نکند" این در حالی است که به گفته وی با وجود گله‌مندی برخی از همکاران "اجازه ندادم به سوی بانک مرکزی دست دراز شود."
غیر از تورم بالا و رکود حاکم بر اقتصاد ایران، برنامه حذف یارانه ها نیز به معضلی بزرگ برای دولت آقای روحانی تبدیل شده است. ناتوانی در تامین منابع مالی برای پرداخت یارانه نقدی، دولت را به محدود کردن یارانه بگیران مجبور کرده است.
علاوه بر این، دولت برای اجرای مرحله دوم بر اساس قانون بودجه امسال باید قیمت مواد سوختی و کالاهای دیگر را افزایش دهد و این کار در شرایط تورمی پرمخاطره است و می‌تواند بر آتش تورم بدمد. با این حال دولت سعی دارد به مردم اطمینان دهد که به اندازه کافی در باره عواقب اجرای مرحله دوم حذف یارانه ها آمادگی دارد.
آقای روحانی می گوید که قیمت ها "با شیب نرمی" افزایش پیدا می کند و "تاثیر ناگهانی و شدیدی در زندگی مردم بروز نخواهد کرد."
بخشی از تلاش های دولت آقای روحانی بر مذاکرات هسته ای ایران با گروه پنج به علاوه یک (آمریکا، چین، روسیه، بریتانیا، فرانسه و آلمان) متمرکز شده است با این امید که با رسیدن به توافق نهایی، تحریم ها برداشته شود و تحرکی در عرصه اقتصادی کشور ایجاد شود.
سایت دویچه وله(dw.de) نیز با تیتر "حسن روحانی: در حال آواربرداری خرابه‌های ۸ سال گذشته هستیم" نوشته است:
به گفته رئیس جمهور ایران راه دولت در سیاست خارجی همچنان دشوار است.او با بیان این که ۸ سال گذشته شرایط نامساعدی به اقتصاد کشور تحمیل شده، قول داد که در اجرای هدفمندی یارانه‌ها و کاهش تورم در سال ۱۳۹۳ با جدیت عمل ‌کند.
روحانی تلویحاَ سیاست خارجی در دوران محمود احمدی‌نژاد را به ساختمانی تشبیه کرد که "در ۸ سال گذشته خراب شده و در چند ماه درست نمی‌شود". او گفت که دولتش همچنان مشغول "برداشتن آوارهای ۸ سال گذشته است."
تشدید مناقشه هسته‌ای و اعمال تحریم‌های بی‌سابقه علیه ایران در کنار تنش بیشتر با کشورهای منطقه از جمله مولفه‌های سیاست خارجی ایران در ۸ سال گذشته تلقی می‌شوند. حسن روحانی در کارزار انتخاباتی‌اش قول داد که این روند را متوقف کند.
در ۹ ماه گذشته بر سر مناقشه هسته‌ای ایران میان این کشور و گروه ۵+۱ توافقی موقت ایجاد شده، اما به برآورد ناظران دستیابی به یک توافق جامع ظرف ۶ ماه یا یک سال آینده کار آسانی نخواهد بود. توافق موقت گرچه ثبات معینی را به اقتصاد ایران برگردانده، اما اثرات تحریم‌ها و کمبودها همچنان بر این اقتصاد سنگینی می‌کند.
روحانی در سخنان روز شنبه خود در اشاره‌ای به وضعیت اقتصادی کشور گفت که دولتش در شرایطی بسیار نامساعد کار خود را آغاز کرده است. او با اظهار این که "یک دوستی دیرینه و نزدیک را می‌شود با یک سخنرانی یا بیانیه خراب کرد، اما بازسازی این روابط و اعتماد از دست رفته بسیار زمان‌بر و سخت است" تصریح کرد که "در عرصه اقتصاد نیز وضع به همین منوال است و مردم و سرمایه‌گذاران اگر به شرایط و دولت اطمینان نکنند کار درست نخواهد شد."
روحانی با اشاره‌ای تلویحی به نقش و موضع گروه‌های تندرو گفت که اقدامات و حرف‌های این گروه‌ها نیز می‌تواند هر لحظه دوباره اوضاع را خراب کند: «از سویی هم ممکن است دولت ماه‌ها تلاش کند اما یک مرتبه عده‌ای از جایی سر و صدایی راه انداخته و کار را خراب کنند.»
رئیس جمهور ایران به طور غیرمستقیم دولت قبل را به "تصمیم‌گیری‌های ناگهانی و کارهای خلاف منطق و انتظار" متهم کرد و گفت که دولتش سعی کرده در مردم این اطمینان را ایجاد کند که در چنین مسیری قدم نخواهد زد.
روحانی حل مشکل تورم را نیز در گرو تعامل بهتر با جهان دانست. او با بیان این که تورم در سال گذشته از ۴۰ درصد به ۳۵ درصد کاهش یافته، ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال ۱۳۹۳ این رقم به ۲۵ درصد تنزل یابد.
سایت رادیو فردا(radiofarda) هم انتقاد رئیس جمهور فعلی از رئیس جمهور پیشین را پوشش داد و با تیتر" روحانی: ساختمانی که در ۸ سال گذشته خراب شده، در چند ماه درست نمی‌شود" نوشت:
حسن روحانی، رييس جمهوری ايران روز شنبه ۹ فروردين با انتقاد از رويکرد دولت محمود احمدی نژاد در عرصه سیاست خارجی گفته است، «ساختمانی که در ۸ سال گذشته خراب شده است در چند ماه درست نمی‌شود.»
حسن روحانی در ديدار نوروزی با جمعی از وزيران، معاونان و مديران کل دستگاه‌های اجرايی گفته است:« در عرصه سياست خارجی حرکت خوب، پرشتاب و مطمئنی آغاز شده و گام‌های صحيحی برداشته شده است. امروز به هر کجا که می‌رويم با شرايطی متفاوت از قبل مواجه می‌شويم و هيات‌های فراوان اقتصادی و سياسی به ايران سفر کرده و در سفرهای خارجی مشتاق ملاقات با ما هستند.»
رييس جمهوری ايران اضافه کرده است:« نمی‌خواهم بگويم اين پايان راه است بلکه تازه آغاز راه است که آغاز خوبی هم هست. در عرصه سياست خارجی برای بازسازی شرايط نامناسبی که در سال‌های گذشته ايجاد شده بود نياز به زمان، تلاش، هماهنگی و انسجام داريم و بايد خيلی کار کنيم.»
وی تصريح کرده است:« ساختمانی که در ۸ سال گذشته خراب شده است در چند ماه درست نمی‌شود اما جای اميدواری است که امروز کار به درستی آغاز شده و در حال برداشتن آوارها هستيم؛ مسوولان جديدی که بر سر کار آمده‌اند به کار خود کاملاً وارد هستند و کارها به خوبی در حال انجام است.»
حسن روحانی همچنين گفته است:«يک دوستی ديرينه و نزديک را می‌شود با يک سخنرانی يا بيانيه خراب کرد، اما بازسازی اين روابط و اعتماد از دست رفته بسيار زمان بر و سخت است. در عرصه اقتصاد نيز وضع به همين منوال است و مردم و سرمايه‌گذاران اگر به شرايط و دولت اطمينان نکنند کار درست نخواهد شد. از سويی هم ممکن است دولت ماه‌ها تلاش کند اما يک مرتبه عده‌ای از جايی سر و صدايی راه انداخته و کار را خراب کنند.»
حسن روحانی در جریان مبارزات انتخاباتی خود تصریح کرده بود که در رویکرد سیاست خارجی ایران تغییر ایجاد خواهد کرد و سیاست تعامل با جامعه بین المللی را در پیش خواهد گرفت.