کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز گذشته بعد از چند ساعت مباحثه، پیش‌نویس لایحه صدور مجوز اقدام نظامی «محدود» علیه سوریه را تصویب کرد، که این لایحه به مراتب محدودتر از پیش‌نویس ارائه شده از سوی کاخ سفید بود.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال»، کمیته روابط خارجی سنای آمریکا پیش‌نویس لایحه صدور مجوز اقدام نظامی «محدود» علیه سوریه را تصویب کرد. این لایحه به مراتب محدودتر و کنترل‌شده‌تر از پیش‌نویسی است که کاخ سفید برای تصویب به کنگره فرستاده بود. این پیش‌نویس احتمالا روز چهارشنبه برای تائید نهایی و پس از آن ارائه به کنگره، به رأی گذاشته شود.
این پیش‌نویس استفاده از قوای پیاده در اقدام نظامی علیه سوریه را ممنوع کرده و ضمنا مجوزی که بر اساس این پیش‌نویس صادر می‌شود، نهایتا 60 روز اعتبار دارد. البته «باراک اوباما» رئیس‌جمهور این امکان را دارد که آن را 30 روز دیگر هم تمدید کند.
در پیش‌نویسی که «باراک اوباما» به کنگره فرستاده بود، اشاره‌ای به عدم استفاده از نیروهای زمینی نشده و تصویب آن می‌توانست آمریکا را وارد جنگی دراز مدت در سوریه کند. کمیته روابط خارجی سنا دیشب بعد از جلسه‌ای 3 ساعته و با حضور «جان کری» وزیر خارجه، «چاک هیگل» وزیر دفاع و «مارتین دمپسی» رئیس ستاد مشترک ارتش، بر سر پیش‌نویس جدید به توافق رسید.
در بخشی از پیش‌نویس مورد تائید کمیته روابط خارجی، که با نام «مجوز استفاده از قوای نظامی علیه دولت سوریه در پاسخ به استفاده از تسلیحات شیمیایی» تصویب می‌شود، آمده است: رئیس‌جمهور اجازه خواهد داشت تا از قوای نظامی ایالات متحده همانگونه که وی اعلام کرده لازم و درخور است، در حدی «محدود و مناسب» علیه اهداف نظامی مشروع در سوریه استفاده کند. هدف از این حمله، محدود است به: 1) پاسخ به استفاده از تسلیحات کشتار جمعی توسط دولت سوریه در جریان درگیری‌ها در این کشور، 2) بازداشتن سوریه از به‌کارگیری مجدد این تسلیحات با هدف حفاظت از منابع امنیت ملی و مراقبت از متحدان و شرکایمان در برابر تسلیحات شیمیایی، 3) کاهش ظرفیت سوریه برای استفاده مجدد از چنین تسلیحاتی در آینده.
کمیته روابط خارجی سنا در بخشی دیگر از این پیش‌نویس آورده است: مجوزی که در بند 2 صادر شده، اجازه استفاده از نیروی زمینی با هدف انجام عملیات رزمی را نمی‌دهد.
«باراک اوباما» بر اساس این پیش‌نویس متعهد می‌شود تا نهایتا 30 روز بعد از تصویب این مجوز، گزارشی مدون از راهبرد خود برای دستیابی به راهکاری سیاسی در سوریه ارائه دهد. در این گزارش باید مقایسه‌ای هم از وضعیت وقت و وضعیت هدف دیپلماتیک، سیاسی، اقتصادی و نظامی آمریکا علیه سوریه، ارائه شود.