خبرنگار شبکه ایران سراغ سخنگوی جبهه پایداری رفت تا علت این چرخش ناگهانی را جویا شود. نتیجه این گفت و گو اما فراتر از انتظار بود و جزئیات جالبی از نحوه عملکرد جبهه پایداری به دست آمد؛ جبهه پایداری رکورد دار اهانت به محمود احمدی نژاد است اما سخنگوی آن می کوشد با هتاکی های اعضای این جبهه به رئیس جمهور مرزبندی داشته باشد.
امیر حسین قاضی زاده سخنگوی جبهه پایداری است، با این وجود احتمالا شما هم با مطالعه این مصاحبه متوجه خواهید شد که تعریف سخنگو در جبهه پایداری با آنچه در سایر احزاب دیده ایم متفاوت است. امیر حسین قاضی زاده چند روز پیش گفته بود: «آقای روحانی در نشست خبریاش پس از انتخابات ریاستجمهوری مواضعی گرفت، که اگر قبلا بیان کرده بود ما در انتخابات با او رای میدادیم.» خبرنگار شبکه ایران سراغ سخنگوی جبهه پایداری رفت تا علت این چرخش ناگهانی را جویا شود. نتیجه این گفت و گو اما فراتر از انتظار بود و جزئیات جالبی از نحوه عملکرد جبهه پایداری به دست آمد؛ جبهه پایداری رکورد دار اهانت به محمود احمدی نژاد است اما سخنگوی آن می کوشد با هتاکی های اعضای این جبهه به رئیس جمهور مرزبندی داشته باشد.
موضعگیری شما درباره آقای روحانی با هماهنگی شورای فقهی جبهه پایداری بود ؟
کدام موضع گیری را می فرمایید؟
اینکه اگر زودتر از مواضع آقای روحانی مطلع می شدید به ایشان رای می دادید؟
من چنین حرفی نزدم.
خبرگزاری مجلس سخنان شما را منتشر کرده و شما نه تنها این اظهارات را تکذیب نکردید بلکه مجددا در گفت و گو با خبرگزاری فارس بر آن تاکید کردید!
من اصلا چنین حرفی نزدم. اصل خبر در سایت خانه ملت است. یک گفتگویی داشتم با سایت خانه ملت. این گفتگو پیرامون تحلیل سوم تیر در سال 84 بود و در بخشی از مصاحبه خبرنگار سؤال می کند که اگر آقای احمدی نژاد دوباره کاندید می شد شما به ایشان رأی می دهید؟ من گفتم در مقایسه با آقای جلیلی و لنکرانی و حدادعادل رأی نمی دادم. بعد پرسید در مقایسه با سایرین چطور؟
شما در گفت و گو با دو خبرگزاری رسمی کشور تاکید کردید که اگر از از این مواضع روحانی خبر داشتید به او رای می دادید!
همچین حرفی من نگفته ام.
من الان دارم مصاحبه شما را ازخانه ملت می خوانم!
نه آن تیتر حرف من نیست تیتر مفهوم ذهنی خانه ملت است. تیتر غلط است.
بحث من تیتر خبر مصاحبه شما نیست. شما به خانه ملت گفته اید: «آقای روحانی در نشست خبریاش پس از انتخابات ریاستجمهوری مواضعی گرفت، که اگر قبلا بیان کرده بود ما در انتخابات با او رای میدادیم.» خبرگزاری فارس هم همین مطلب را از شما منتشر کرده: «اگر حتی این مواضع در ایام انتخابات و در کارنامه آقای روحانی دیده میشد، ممکن بود که نظر ما را هم تغییر میداد.»
آن را هم تکذیب می کنم من این حرف را نزده ام.
بفرمایید شما در مصاحبه با خانه ملت چه گفتید؟
در متن خبر هست تیتر غلط است. تیتر برداشت شخصی خبرنگار است. من گفتم ما با آقای روحانی یک اختلاف دیدگاه داریم، به طور مثال در بحث سیاست خارجی ما می گوییم عنوان تنش زدایی نباید منجر به باج دادن به قدرت ها شود. خبرنگار گفت یعنی شما مخالف تعامل با دنیا هستید؟ گفتم ما مخالف تعامل با دنیا نیستیم ولی تعامل نباید تبدیل به سازش شود. البته آقای روحانی در مصاحبه مطبوعاتی اخیرشان مواضعی گرفتند که اگر این مواضع را قبلا می گرفتند، شاید ما به ایشان رأی می دادیم!
خب این دقیق همان چیزی است که خانه ملت تیتر کرده است آیا این جمله شما به عنوان سخنگوی جبهه پایداری نظر شورای فقهی هم محسوب می شود؟
این گفت و گوی من بود و این موضوع در شورای فقهی مطرح نشده است. من با شورای فقهی چک نکرده ام.
پس شما نظر شورای فقهی را در مورد موضعی که گرفته اید نمی دانید؟
این مطلب در شورای مرکزی هم بحث نشده است. ابتدا باید در شورای مرکزی تصویب شود بعد برود شورای فقهی نظر داده شود این یک گفتگوی شخصی بوده است بین قاضی زاده و یک خبرنگار. آن تیتر هم غلط است!
شما در متن مصاحبه تصریح کردید به حمایت از روحانی، آن هم در گفت و گو با دو خبرگزاری رسمی! تیتر چه اهمیتی دارد؟
این یک جمله معترضه است در ادامه مباحثه من و خبرنگار پیرامون مواضع سیاست خارجی آقای دکتر روحانی! آقای روحانی مواضعی گرفتند و من هم آن جمله را گفتم. این گفتگو هم بنده با خبرنگار سایت خانه ملت بود. این جوری که ما بیانیه داده باشیم نبوده است.
پس نظری که اعلام کردید بدون اطلاع شورای فقهی بوده است؟
در شورای مرکزی هم بحث نشده است چه برسد به شورای فقهی.
قبل از انتخابات در شرایطی که حسن روحانی عبارت "آمریکا کدخداست با کدخدا ببندیم راحت تریم." را صراحتا در مناظره سوم تکذیب کرده بود، آیت الله مصباح یزدی ضمن توهین به حسن روحانی، کسی را که چند روز بعد منتخب 18 میلیون ایرانی بود، "نادان" و "خدا فراموش" نامید! اما این وجود شما به عنوان سخنگوی جبهه پایداری می گویید ما اگر میدانستیم به روحانی رای می دادیم!
سوالات پیرامون اظهار نظر های حضرت آیت الله مصباح را از خود ایشان بپرسید. من درباره اظهار نظر ایشان که نباید نظر بدهم! جبهه پایداری اگر اگر موضع رسمی داشته باشد من اعلام می کنم! تا زمانی که مکانیسم تصمیم گیری در جبهه پایداری طی نشود، هیچ چیزی رسمیت ندارد. روال جبهه پایداری این است که مسائل ابتدا در کمیته سیاسی مطرح می شود بعد به تصویب شورای مرکزی و سپس به تایید شورای فقهی جبهه پایداری می رسد.
پس تا وقتی که این مراحل طی نشود، حتی نظرات شورای فقهای جبهه پایداری نیز نظر شخصی است وموضع رسمی جبهه پایداری محسوب نمی شود.
در مجموع فکر نمی کنید با توجه به موضع جدیدتان درباره رئیس جمهور منتخب عقب نشیتی کرده اید؟
ما عقب نشینی نکرده ایم.
ولی شما اعلام کردید اگر مواضع آقای روحانی را شفاف می دانستید به او رای می دادید!
وقتی کسی موضع گیری درستی دارد و از گفتمان انقلاب دفاع می کند آن موضع خوب را تایید می کنیم. آقای روحانی مواضع خوبی که مورد تایید ماست مخصوصا در بحث سیاست خارجی و هسته ای در کنفرانس خبری گرفتند. وقتی درباره تعلیق انرژی هسته ای از یشان پرسیدند: آقای روحانی در جواب فرمودند دوران تعلیق گذشته است.
چرا فکر می کنید حمایت و تایید مواضع خوب آقای روحانی مستلزم این است که بگویید ما اگر می دانستیم به شما رای می دادیم؟! نمی شود سر موضعتان در حمایت از آقای جلیلی بمانید و در عین حال از مواضع مناسب روحانی حمایت کنید؟
ایشان باید توضیح بدهند تفسیر این موضع نسبت به مواضع قبلی چیست! ما از موضع اصولی که منطبق بر گفتمان انقلاب بوده است دفاع کرده ایم. خیلی از مواضع خوب را افراد دیگر می گیرند. مثلا آقای احمدی نژاد همین مواضع را گرفته اند حالا چون آقای احمدی نژاد این مواضع را گرفته اند ما باید بگوییم قبول نداریم.؟
یا آقای هاشمی موضع خیلی خوبی در قبال انتخابات گرفتند. ایشان بعد از انتخابات گفتند انتخابات ایران سالم ترین انتخابات دنیاست و دموکرات ترین است که این موضع را ما هم قبول داریم. حالا اگر آقای هاشمی حرف دیگری قبلا می زد و امروز حرف دیگری می زند آقای هاشمی باید جواب بدهد نه ما جواب بدهیم.
نمی دانم چرا شما که به این لطافت با آقای هاشمی برخورد می کنید و به محض بیان یک موضع خوب بلافاصله به به و چهچه راه می اندازید، زمانی که آقای احمدی نژاد یک سخن دروغ و تحریف شده از جانب خود را تکذیب می کند، حاضر نیستید بپذیرید و می گویید احمدی نژاد قاعدتا باید این حرف را گفته باشد!
من این حرف را قبول ندارم.
حالا تکلیف این سخن آیت الله مصباح که گفته است کسی که آمریکا را کدخدا می نامند نادان است و خدا را فراموش کرده است، چه می شود؟ آیا این توهین به رئیس جمهور منتخب نیست؟
من که اصلا چنین چیزی را به خاطر ندارم و یادم نمی آید!
عین جمله ایشان را خدمتتان عرض کردم!
آقاجان از خودشان سؤال کنید!
خب آقای مصباح که اهل کنفرانس خبری و پاسخ گویی به خبرنگاران نیست! شما سخنگوی این جبهه هستید. رسانه های جبهه پایداری این خبر را منتشر کرده اند!
ایشان مسئول دفتر دارند، خودشان هم هستند، از خودشان سؤال کنید.
جبهه پایداری برای توهین های بی شرمانه به رئیس جمهور، هرگز کوچکترین هزینه ای نپرداخت. با این وجود آیا حاضر هستید هزینه ی ناچیزی را برای نقد رئیس جمهور منتخب پرداخت کنید؟
ما هیچ وقت توهینی به رئیس جمهور نکردیم!
اینکه رئیس جمهور بزرگترین خطر از صدر اسلام است، سحر شده است، بابیت جدید است و ادعای امام زمان بودن خواهند کرد، از شخص شیطان کمک می گیرد، فراماسونر است و ... توهین نیست؟
شما درباره اظهارات من صحبت کنید!
بالاخره شما سخنگوی جبهه سیاسی هستید که ناشایست ترین توهین ها به رئیس جمهور منتخب 25 میلیون ایرانی وارد کرده است. چرا پاسخگو نیستید؟
ما 50 نفر عضو داریم.
خوب شما سخنگوی آن 50 نفر به شمار می روید!
بنده سخنگوی تک تکشان که نیستم!
بالاخره یک جبهه هستید و هنگامی که عضو شورای فقهی تان ابراز نظر می کند، ملزم به پاسخگویی هستید!
ببخشید شما می خواهید من را در زاویه ای بگذارید و حرف خودتان را بزنید من زیر بار این مصاحبه نمی روم!
اشکالی ندارد، بحث را عوض کنیم! جبهه پایداری و رسانه هایش بارها مدعی شدند که علت حملاتشان به آقای احمدی نژاد شبیه شدن وی به آقای هاشمی و کارگزاران است و فتنه و انحراف پیوند خورده اند! با این حال شما می گویید اگر می دانستیم به آقای روحانی رای می دادیم؛ حسن روحانی که هاشمی جوان و نماینده هاشمی رفسنجانی است! فکر نمی کنید با این اظهار نظر دروغ بودن ادعای سابق جبهه پایداری ثابت شده است؟
این حرف ها را من نزدم و اعضا جبهه پایداری نگفتند!
آقای لنکرانی این حرف را صراحتا بیان کردند! رسانه های شما در مقدمه هتاکی هایشان به احمدی نژاد، همین توجیه شباهت احمدی نژاد به هاشمی را به عنوان مجوز شرعی حمله به رئیس جمهور ذکر می کردند!
اینها حرف هایی است که از خودتان می زنید!
شما بارها دولت را متهم کردید با فتنه پیوند خورده است دولت دنبال پیاده کردن افکار آقای هاشمی است و از این قبیل موضع گیری ها ...
من که این را نگفتم.
آقای روانبخش بارها گفتند دولت نمی خواهد انتخابات را برگزار کند، احمدی نژاد استعفا می دهد، وزیر کشور را برکنار می کند و ... ایشان عضو شورای مرکزی جبهه پایداری نیستند؟
هر کسی در جبهه یک نظری دارد من سخنگوی جمع بندی نظرات جبهه پایداری هستم. من موظف نیستم بیان کننده نظرات دیگران باشم. من درباره اینکه احمدی نژاد با کسی بسته یا نبسته چیزی نگفتم. رای دادن ما به آقای جلیلی رای دادن تکلیفی بود. ما به دنبال اصلح بودیم ابتدا رسیدیم به آقای لنکرانی. آقای لنکرانی از میدان خارج شد گزینه بعدی آقای جلیلی بود. گزینه بعد از آقای جلیلی آقای حداد بودند. ویژگی ما و اساس محاسباتی ما بر اساس نزدیکی کاندیداها با گفتمان انقلاب بود.
یعنی کلا همه آدم ها در جبهه پایداری آزادند هر چه از دهنشان در می آید بگویند؟ ظاهرا تعریف سخنگو در جبهه پایداری با آنچه ما از سخنگو می شناسیم تفاوت دارد!
من که نمی توانم مصاحبه تک تک رفقا را بخوانم و بدانم چه می گویند. ممکن است برخی از هواداران جبهه پایداری حرفی زده باشند!
محمود رضا فرقانی
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو