عضو كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به ادعاهايي مبني بر امكان حضور سران فتنه در مناظره‌هاي رسانه ملي، گفت: پس از انتخابات اين افراد قانون شكني كردند و در پازل دشمن بازي مي‌كنند از اين رو نبايد در اين‌گونه برنامه‌ها حضور يابند.

 

 حجت‌الاسلام حميد رسايي نماينده مردم تهران و عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي كه در خصوص نقد و بررسي مناظره‌هاي سياسي صدا و سيما با فارس گفت‌وگو مي‌كرد، بيان داشت: برگزاري جلسات مناظره در رسانه ملي همانطور كه پيش از انتخابات رياست جمهوري دهم لازم و ضروري بود، پس از آن نيز با برخورداري از لوازمي ضرورت دارد.

 

وي مناظرات تلويزيوني را موجب شفافيت مسائل پس از انتخابات عنوان كرد و افزود: با اين كار مردم آگاهي بيشتري در مسائل سياسي پيدا كرده و موجب بصيرت دهي در جامعه مي‌شود كه اين امر از جمله استراتژي‌هاي مهم رهبر معظم انقلاب اسلامي در دوره جنگ نرم است.

 

حجت‌الاسلام رسايي به لوازم مناظرات سياسي در رسانه ملي اشاره كرد و افزود: صدا و سيما مي‌بايست از شخصيت‌هاي مختلف براي مناظرات استفاده كند اگر چه اين امر بدان معنا نبايد باشد كه از كساني در اين برنامه استفاده شود كه علم و اطلاع در اين گونه موضوعات ندارند.

 

وي يكديگر از لوازم مناظره‌هاي سياسي رسانه ملي محوريت بودن يك موضوع خاص بر شمرد و در عين حال گفت: بايد طرفين كه به اين مناظرات دعوت مي‌شوند، پايبند به آن موضوع باشند و الا اين امر به معناي دروغ گفتن به مردم و نوعي كلاهبرداري است كه كسي در جلسه‌اي حاضر شده و براي بحث و سخن گفتن درباره يك موضوع خاص اقدام و از آن برنامه براي اهداف خود سوء استفاده كند.

 

عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه مناظره‌هاي تلويزيوني نياز به صراحت دارند خطاب به مسئولان برگزاري اين برنامه‌ها در رسانه ملي متذكر شد: نبايد فضا در اين گونه برنامه‌ها به شكلي فراهم شود كه وقتي طرفين وارد مناظره مي‌شوند براي صريح حرف زدن در محدوديت باشند. چرا كه مناظره به معناي شفاف صحبت كردن پيرامون مسائل است از اين رو بايد در مناظره‌ها كاري كرد تا آن برنامه تبديل به كلي گويي نشود چرا كه اگر اين امر صورت بپذيرد بصيرتي به دنبال نخواهد داشت.

 

وي يكي‌ديگر از لوازم برگزاري مناظره‌هاي سياسي در رسانه ملي را وقت كافي اين گونه برنامه‌ها دانست و گفت: جلسه‌هاي اين گونه كه فقط يك ساعت وقت داشته باشند مفيد واقع نمي‌شود چرا كه بخشي از زمان اين برنامه بايد به مجري اختصاص يابد تا مباحث را به هم پيوند بزند از اين رو بايد وقت اين مناظرات براي طرفين مناظره و مجري به انداز كافي باشد.

 

عضو ارشد فراكسيون انقلاب اسلامي مجلس شوراي اسلامي مستند سخن گفتن طرفين مناظره را يكي ديگر از لوازم مناظره عنوان و خاطر نشان كرد: نبايد با كلي گويي و بدون سند در اين گونه مناظره‌ها سخن گفت چراكه موجب پايين آمدن سطح اين گونه برنامه‌ها مي‌شود.

 

رسايي تاكيد كرد: يكي ديگر از لوازم اين گونه مناظره‌هاي تلويزيوني تسلط مجري بر موضوع و دخالت به موقع آن در بين مباحث مناظره است.

 

وي برخي انتقادها به مجري برنامه‌هاي مناظرات سياسي در رسانه ملي وارد نداست و در عين حال گفت: در برخي از انتقادات گفته مي‌شود چرا مجري برنامه حرف مي‌زند كه اين امر درست نيست چرا كه يكي از مهمترين عوامل برنامه‌هاي مناظره‌هاي تلويزيون همچون 90 تسلط مجري و دخالت آن در بين مباحث است.

 

نماينده مردم تهران در خانه ملت اين را هم اضافه كرد مجري برنامه رو به فردا تسلط كافي را دارد و بايد دست او را باز گذاشت تا كامل به جمع بندي مباحث بپردازد.

 

وي در پاسخ به ادعاي يكي از نمايندگان مبني بر امكان حضور كانديداهاي معترض رياست جمهوري در مناظره‌هاي تلويزيوني اظهار داشت: اين افراد، زماني برايشان فرصت مذكور ايجاد شد تا به مناظره تلويزيوني پرداخته و مطالب خود را در آن برنامه‌ها بازگو كنند كه البته اين كار را كردند اگر چه در برخي از مناظره‌ها به لوازم آن پايبند نبودند.

 

رسايي افزود: پس از انتخابات اين افراد قانون شكني كردند و ثابت كردند كه اعتقادي به قانون ندارند و از اين رو كساني كه به عنوان قانون شكن شناخته مي‌شوند و در پازل دشمن بازي مي‌كنند نبايد در اين گونه برنامه‌ها حضور يابند.

 

وي تاكيد كرد: ديگر اين افراد كانديداي انتخابات رياست جمهوري نيستند و نبايد صدا و سيما فرصت حضور اين افراد را در رسانه ملي را بدهد تا از آن سوء استفاده كند چرا كه اين افراد با اقداماتي كه انجام دادند مشخص كردند كه در راستاي منافع دشمنان حركت مي‌كنند.

 

عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با يادآوري اين مطلب كه صدا و سيما نيز قبلا از اين افراد براي حضور در رسانه ملي دعوت كرده بود اما آنان نپذيرفتند علت اين امر را ترسيدن سران فتنه از شفاف شدن اقدامات آنان در فضاي جامعه عنوان كرد و گفت: معتقدم بايد جلسات مناظره در رسانه ملي ادامه پيدا كند اما 3 جلسه در هفته براي اين گونه برنامه‌ها زياد است چرا كه هنوز بخشي از جامعه نمي‌توانند چنين مسائلي را تجزيه و تحليل كنند.