مروری بر اظهارات علی عسگری ، رئیس کل پیشین سازمان امور مالیاتی کشور، در جلسه عصر روز یکشنبه مورخ ۲۲ آذر ۱۳۹۴ در در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و تنها چند ساعت قبل از انتصاب رئیس جدید آن سازمان دورنمایی را از فشارها برای جابجایی این مدیر نمایان می نماید.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ عسگری در این جلسه درباره تأثیر افزایش پایه‌های مالیاتی بر امنیت ملی کشور توضیحاتی ارائه کرد. در ادامه رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به سؤالات مطروحه اعلام کرد که در سال 92 حدود 37 درصد از مشاغل از مالیات معاف بودند، 34 درصد مشاغل زیر 500 هزار تومان، 8/9 درصد بین 500 تا یک میلیون تومان، 7/7 درصد بین یک تا 2 میلیون تومان، 7/3 درصد بین 2 تا سه میلیون تومان، 1/3 درصد بین 3 تا 5 میلیون تومان، 2/2 درصد بین 5 تا 10 میلیون، یک درصد هم بین 10 تا 50 میلیون تومان، کمتر از نیم درصد بالای 50 میلیون تومان مالیات پرداخت کرده‌اند.

عسگری گفت که افراد بسیاری هستند که باید از آنها مالیات گرفته شود، اما متأسفانه آنها در سایه رانت‌های موجود از مالیات فرار می‌کنند و فریاد ما هم به جایی نمی‌رسد، به همین دلیل سعی کردیم وزارت اطلاعات را در جریان موضوع قرار دهیم، از کجا دیده‌اید یک شرکت در حدود 350 بانک و مؤسسه حساب داشته باشد؟ این همه حساب برای چیست؟ برای آن است که فعالیت آنها و عملیات مالی آنها نامشخص باشد٬ اکنون در حال تهیه طرح جامع مالیاتی هستیم، اگر چنین طرحی تهیه و امال شود احتمال انحراف مالیاتی به پایین‌ترین حد ممکن کاهش می‌یابد.(+)

شایان ذکر است علی عسکری مهر ۱۳۸۸، با حکم وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی سید شمس‌الدین حسینی، به سمت رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور منصوب و جانشین علی‌اکبر عرب‌مازار شد. وی در ۱۶ آذر ۱۳۹۴ از سمت خود استعفاء داد و استعفای وی از سوی علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی تأیید شد. در پی انتشار اخبار مبنی بر «استعفای» رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی و موافقت وزیر امور اقتصاد و دارایی با این استعفا، علی طیب نیا وزیر اقتصاد به رسانه‌ها اعلام داشت «استعفایی ندیده‌ام» و دراین‌بین «سید کامل تقوی‌نژاد» مدیرعامل بانک سپه به‌عنوان گزینه جدید این سمت انتخاب شد.علی عسکری نیز، درواکنش که به اخبار مبنی بر برکناری از ریاست این سازمان گفته‌بود، همچنان به‌عنوان رئیس این سازمان در حال فعالیت هستیم. فعلاً که اتفاقی رخ نداده است و اگر اتفاقی هم بیفتد، «استعفا» یا «برکناری» نخواهد بود بلکه یک «تصمیم» است. با این حال، در جلسه هیئت وزیران که شامگاه یکشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۴ برگزار شد سید کامل تقوی نژاد به عنوان رییس جدید سازمان امور مالیاتی کشور از هیات وزیران رای اعتماد گرفت و اعضای دولت از خدمات علی عسکری رییس قبلی این سازمان قدردانی کردند.علی عسکری برای مدت حدود شش سال و ۲ ماه و نیم (از ابتدای مهرماه سال هشتادوهشت) سکان سازمان امور مالیاتی را بر عهده داشت. وی پس از برکناری به رسانه‌ها گفت نه استعفا دادم و نه برکنار شدم؛ بلکه با هماهنگی وزیر اقتصاد تصمیم گرفتیم که این «جابه‌جایی» را انجام دهیم. او گفت:

استعفا ندادم و برکنار هم نشدم و دلیلی برای استعفا نداشتم. به وزیر اقتصاد خیانت نمی‌کنم که استعفا بدهم و وزیر هم من را برکنار نکرده است.

وزیر اقتصاد طی حکمی این رئیس سابق سازمان امور مالیاتی را، این بار به‌عنوان مشاور خود، منصوب نمود.

لينک کوتاه مطلب: https://miniurl.ir/zEUJg