رئیس جمهوری کشورمان در نشست خبری با نویسندگان و سردبیران مصری با اشاره به این که سخن تازه و مثبتی از مقام‌های امریکایی شنیده می شود تاکید کرد که اگر این سخنان به رفتارهای مثبت منجر شود آنگاه تهران با دید مثبت آن را بررسی خواهد کرد.

دکتر احمدی نژاد در نشست با اصحاب رسانه و نویسندگان مصری تصریح کرد: اگر تغییرات مثبت در اظهارات مقامات آمریکایی به رفتار آنها نیز تسری یابد پیشنهاد گفتگو را با نظر مثبت بررسی می کنیم

دکتر احمدی نژاد گفت: معتقدیم باید مسائل را برادرانه بین خودمان حل و فصل کنیم و دشمنان هیچ کاری به سود ملت ها انجام نمی دهند.

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و آمریکا و سخنان "جو بایدن"، معاون رییس جمهور آمریکا در این خصوص تصریح کرد: حرفهایی که از مقامات آمریکایی شنیده می شود، جدید و مثبت است و امیدواریم در رفتارشان هم تغییرات مثبت اتفاق بیفتد و اگر در رفتارشان هم شاهد تغییرات مثبت باشیم، در آن صورت ما هم با نگاه مثبت، آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

رییس جمهور با بیان اینکه ایران و مصر مانند دو برادری هستند که مدتها از هم دور بودند، اظهار داشت: اگر امروز این دو برادر دست به دست یکدیگر داده و توانمندیهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود را هم افزا کنند، دیگر جایی برای یکه تازی دشمنان بشریت در منطقه اسلامی باقی نخواهد ماند و شرایط به سرعت به نفع عدالت و مطالبات ملت ها تغییر خواهد کرد.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و مصر و راههای گسترش این روابط گفت: آنچه در ذهن تاریخی خود از ملت مصر داریم ملتی بزرگ و تاریخ ساز است که برای او احترام زیادی قائلیم؛ این کشور دیار فرهنگ، تمدن و انسانیت است.

رییس جمهور با اشاره به اینکه نقش ملت مصر در تحولات منطقه و ساختن آینده ای مطلوب بسیار برجسته است، خاطرنشان کرد: دو ملت ایران و مصر دارای اشتراکات فرهنگی فراوانی هستند، حتی روحیات و نوع نگاه دو ملت نسبت به منطقه و جهان بسیار نزدیک است.

وی افزود: دو ملت ایران و مصر، ملت هایی فرهنگی و عدالت خواه بوده و خواستار صلح و دوستی برای همه ملت ها هستند و هیچگاه اهل تجاوز به سرزمین دیگران نبوده و علاقمند هستند که جهان سرشار از صلح و عدالت باشد.

 

* ایران و مصر کنار هم باشند، مسئله فلسطین به نفع ملت آن فیصله می یابد

دکتر احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه اگر ایران و مصر به عنوان دو برادر دست به دست هم بدهند، شرایط به نفع مطالبات ملت ها تغییر خواهد کرد، گفت: این چیزی است که شیاطین به شدت با آن مخالف بوده و تلاش می کنند، دست این دو برادر به هم نرسد.

رییس جمهور با اشاره به موضوع فلسطین، اظهار داشت: اگر ایران و مصر در کنار هم قرار بگیرند مسئله فلسطین به نفع ملت فلسطین حل خواهد شد.

دکتر احمدی‌نژاد با بیان اینکه باید همه راهها را برای توسعه روابط دو کشور باز کنیم، اظهار داشت: ایران و مصر تجربیات و امکانات فراوانی دارند که می توانند از آن به نفع پیشرفت یکدیگر استفاده کنند و ایران آماده است، روابط خود را در زمینه های گوناگون با مصر گسترش دهد.

رییس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنین آمادگی دارد سطح روابط دیپلماتیک خود را با مصر ارتقاء دهد.

دکتر احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران با کشورهای منطقه خلیج فارس و نگرانی‌هایی که برخی رسانه ها آن را مطرح می کنند، اظهار داشت: 4 سال پیش در جلسه شورای همکاری خلیج فارس در دوحه شرکت کردم و اعلام نمودم که آماده همکاری کامل هستیم و 12 پیشنهاد برای توسعه همکاری ها ارائه کردم؛ ضمن اینکه در طول سالهای گذشته به تمام کشورهای خلیج فارس سفر کرده و دست برادری به آنان داده ام.

رییس جمهور با یادآوری جنگ صدام علیه ایران خاطرنشان کرد: اگرچه صدام جنگ را علیه ملت ایران شروع کرد، اما بعد از اسقاط صدام هیچ گاه به دنبال انتقام کشی نبوده و همواره به دنبال برادری هستیم.

 

* ایران، همواره تامین کننده امنیت خلیج فارس بوده است

وی تصریح کرد: ایران در طول تاریخ، امنیت خلیج فارس را تامین کرده است؛ اما هر زمان که بیگانگان وارد منطقه خلیج فارس شده اند، ناامنی گسترش یافته است.

رییس جمهور گفت: رابطه جمهوری اسلامی ایران با بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار مثبت و سازنده است و نباید به حرفهایی که در فضای رسانه ای و برخی فضاهای سیاسی مطرح می شود، توجهی کرد، چرا که اثری در واقعیات ندارد.

وی افزود: در خلیج فارس جز پایگاه های انگلیسی و آمریکایی، که شرایط را خاص کردند، هیچ مشکلی وجود ندارد.

رییس جمهور با اشاره به سفر به بسیاری از کشورهای منطقه از جمله بحرین به منظور تحکیم روابط دو جانبه اظهار داشت: البته امروز شرایط بحرین، مساعد نیست، باید با مردم بحرین خوش رفتاری شود. بالاخره انتخاب حق مردم است و همه باید از آن برخوردار باشند؛ البته ایران دخالتی در امور بحرین ندارد، اما از حقوق مردم بحرین و همه ملتها دفاع کرده و به حکومت بحرین نیز توصیه داریم که به حق ملتش احترام بگذارد.

رییس جمهور با اشاره به اینکه غربی ها علاقه دارند، بگویند در منطقه خلیج فارس اختلاف و ناامنی وجود دارد، اظهار داشت: ملت های منطقه خلیج فارس با یکدیگر برادر و دوست هستند و هیچ اختلافی با یکدیگر ندارند، ولی دشمنان می خواهند وجود اختلاف را القاء کنند، اما ما چطور می توانیم به برادران خود اعتماد نکنیم و به دشمنان اعتماد کنیم.

 

* غربی ها با اختلاف افکنی میان ملل منطقه، بازار تسلیحاتی بزرگی برای خود ایجاد کرده اند

دکتر احمدی‌نژاد تاکید کرد: غربی ها نمی خواهند در منطقه ما دوستی و برادری باشد؛ چرا که اگر برادری باشد دیگر جایی برای آنان نخواهد بود، آنان سالانه بیش از 50 میلیارد دلار اسلحه در منطقه به فروش می رسانند و اگر شایعه و القای اختلاف وجود نداشته باشد، چطور می توانند این میزان اسلحه را در منطقه به فروش برسانند.

رییس جمهور تصریح کرد: باید راهبردهایمان را تغییر داده و در نوع نگاه به مسائل منطقه تغییر ایجاد کنیم، اصولا دلیلی برای دشمنی وجود ندارد، چرا باید کسانی که دهها هزار کیلومتر دورتر از ما هستند، بخواهند بر تعاملات ملت های منطقه مدیریت کنند.

دکتر احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: غربی ها خودشان صدام را برای حمله به ایران و سپس کویت ترغیب کردند و خودشان صدام را بهانه قرار داده و عراق را اشغال کردند.

رییس جمهور تصریح کرد: غربی ها قصد دارند بر منطقه خاورمیانه مسلط شوند، چرا که منطقه سرشار از انرژی و ثروت است و هر کس بر آن مسلط شود، کل دنیا را اداره خواهد کرد.

دکتر احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: غربی ها می خواهند بر نفت کشورهای منطقه تسلط یابند و اگر با هم متحد باشیم آنها نمی توانند این هدف خود را محقق سازند، لذا به دنبال تفرقه و اختلاف افکنی هستند تا به منافع خود برسند.

 

* نشانه های امیدبخشی از پایان درگیری ها در سوریه به چشم می خورد

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره تحولات سوریه و دیدار دکتر صالحی با معاذ الخطیب، رییس معارضین سوریه، اظهار داشت: نظر ما درباره سوریه مثل تمام کشورهاست و معتقدیم انتخاب حاکمیت ملی، عدالت و احترام، حقوق اساسی همه ملتهاست و باید محترم شمرده شود، اما این حق از طریق جنگ به دست نمی آید؛ بلکه از طریق تفاهم ملی حاصل می شود، به خصوص در سوریه که جامعه ای طایفه ای دارد.

وی افزود: هر کس با جنگ روی کار بیاید، این به معنای ادامه یافتن جنگ و ادامه ناامنی است، تنها راه حل مشکل سوریه، تفاهم ملی و برگزاری انتخابات آزاد می باشد و ما در این مسیر حرکت می کنیم. البته بعضی تصور می کنند که با جنگ و درگیری می توانند مسایل را حل و فصل کنند؛ اگر چه جنگ ممکن است، راه حل باشد اما پایدار و انسانی نیست، مسایل انسانی راه حل نظامی ندارد.

دکتر احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: خوشبختانه نشانه هایی در حال مشاهده است که دو طرف در سوریه با هم گفتگو کنند، درباره سوریه اظهارات امیدبخشی شنیده می شود که امیدوارم زمینه برای تفاهم ملی در این کشور فراهم شود.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: غربی ها نمی خواهند در منطقه ما وحدت، تفاهم و امنیت وجود داشته باشد و کشورهای منطقه پیشرفته، آباد و مقتدر باشند؛ آنان برخلاف شعاری که می دهند نمی خواهند در منطقه دموکراسی واقعی برقرار شود بنابراین دائماً به دنبال اختلاف افکنی و جنگ افروزی می باشند.

وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری در منطقه بود که بیشترین دشمنی از ناحیه دولت های غربی علیه او اعمال شد.

رییس جمهور افزود: ایران بدنبال امنیت، پیشرفت و وحدت سوریه و کل منطقه است و با کشتار مردم از هر طرفی که باشد به شدت مخالفیم چرا که دشمنان می خواهند به دست خودمان کشورهایمان نابود شود و کینه و دشمنی حاکم گردد، لذا همه باید هوشیار باشند، کشورها باید با تفاهم و وحدت ملی اداره شوند.

وی تصریح کرد: هیچ شخص و گروهی نمی تواند خودش را به یک ملت تحمیل کند؛ زبان اسلحه و استفاده از زور مناسب نیست و امیدواریم هر چه زودتر گفتگو برای تفاهم ملی در سوریه شکل بگیرد.

دکتر احمدی نژاد گفت: معتقدیم باید مسائل را برادرانه بین خودمان حل و فصل کنیم و دشمنان هیچ کاری به سود ملت ها انجام نمی دهند.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه نشانه هایی در حال مشاهده است که دو طرف در سوریه با هم گفتگو کنند. درباره سوریه اظهارات امیدبخشی شنیده می شود که امیدوارم زمینه برای تفاهم ملی در این کشور فراهم شود.

 

* بعید است صهیونیست ها فرصتی برای دست درازی به سوی ایران پیدا کنند

دکتر احمدی نژاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ملت ایران چقدر تهدیدات رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله نظامی به ایران را جدی می گیرد، تصریح کرد: اصولا صهیونیست ها برای جنگ و تجاوز ایجاد شده اند و آرزو دارند که به ایران ضربه بزنند اما از نتیجه و عکس العمل ایران به شدت وحشت دارند.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه ملت ایران، صهیونیست ها را در معادلات خود به حساب نیاورده و جدی نمی گیرد، اظهار داشت: قدرت دفاعی ایران به قدری قوی است که هر متجاوزی را پشیمان کند.

دکتر احمدی نژاد با اشاره به اینکه شرایط رژیم صهیونیستی به سرعت در حال تغییر است، گفت: همان کسانی که این رژیم را به منطقه تحمیل کرده اند، امروز به این نتیجه رسیده اند که رژیم صهیونیستی دیگر نمی تواند ماموریت های خود را به خوبی انجام دهد و از این رو به دنبال آن هستند که با جابجایی مهره ها رفتار این رژیم را اصلاح کنند و این به معنای از بین رفتن اندیشه صهیونیستی است، البته صهیونیست های تندرو نیز این موضوع را متوجه شده و قصد دارند با ماجراجویی، شرایط را تغییر دهند و شاید حمله اخیر آنان به سوریه یکی از این ماجراجویی ها باشد.

 

* ایران هیچ محدودیتی برای گسترش روابط با مصر ندارد

رییس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره گسترش روابط اقتصادی ایران و مصر گفت: هیچ محدودیتی برای افزایش سطح روابط وجود ندارد و برای توسعه مناسبات تجاری، علمی و گردشگری آمادگی داریم، روادید را به طور متقابل حذف کنیم.

دکتر احمدی نژاد در پاسخ به اینکه چه کسی رییس جمهور آینده ایران خواهد شد؟ اظهار داشت: هر کسی را که ملت ایران انتخاب کنند او رئیس جمهور خواهد شد.

رییس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهار نظر مسئولین ایران در این خصوص که هر کس به سوریه تجاوز کند، در حقیقت به ایران تجاوز کرده است، گفت: این مطلب و موضع ایران در خصوص همه کشورهای منطقه است و اعلام کرده ایم که هر کشوری در منطقه ما مورد تجاوز قرار گیرد، در کنار آن کشور و ملت خواهیم بود و این اصل برای کشور مصر هم حاکم است. اگر کسی بخواهد به مصر تجاوز کند، ملت ایران در کنار دولت و ملت مصر است و چنانچه از ما کمک بخواهند در کنار آنان خواهیم بود.

 

* اعضای سازمان همکاری های اسلامی نیازهای اولیه خود را از یکدیگر تامین کنند، حجم روابط آنها چند برابر می شود

دکتر احمدی نژاد در پاسخ به پرسش یکی دیگر از نمایندگان رسانه های مصری درباره اهمیت اجلاس سران همکاری های اسلامی و افزایش روابط اعضای این اجلاس اظهار داشت: موضوعات مهم کنفرانس اسلامی، توسعه روابط اقتصادی بوده و در نقشه راه 10 ساله آن تاکید شده است، اگر کشورهای عضو این سازمان نیازهای خود را در وهله اول از سایر اعضا تامین کنند، حجم روابط بین کشورهای کنفرانس اسلامی چندین برابر خواهد شد.

رییس جمهورخاطر نشان کرد: البته تجار و مسئولین بسیاری از کشورها به طور سنتی عادت دارند که از غربی ها کالا خریداری کنند و باید این نگاه تغییر کند و ما تلاش داریم که روابط اعضای سازمان گسترش یابد. ایجاد تحول در این زمینه نیازمند تغییر نگاه راهبردی مسئولین،‌ تجار و سران کشورهاست.

دکتر احمدی نژاد در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت عراق اظهار داشت: عراق شرایط پیچیده ای دارد. در یک دوره طولانی صدام بر این کشور حاکم بود و بسیاری از بنیان های این کشور را از بین برد و چند جنگ را به عراق تحمیل کرد و بعد هم حدود 10 سال غربی ها بر این کشور حاکم شدند. قبل از این دوران مردم عراق اعم از شیعه، سنی، کرد و ترکمن در صلح و صفا کنار هم زندگی می کردند، اما با حضور غربی ها در آنجا نیز اختلافات شکل گرفت.

رییس جمهور تصریح کرد: پایداری تمام اقوام عراقی در گرو عراق متحد است، البته اخباری شنیده می شود که کشورهای غربی به دنبال تجزیه عراق هستند، اما اصولا غربی ها علاقه مند به تجزیه همه کشورهای منطقه هستند، برای اینکه نمی خواهند قدرت بزرگی در منطقه شکل بگیرد و کشورهای منطقه قدرتمند شوند.

دکتر احمدی نژاد تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد گروه های مختلف عراق تفاهم کرده و از وحدت ملی خود دفاع کنند.

 

* اگر خودمان را اعضای یک خانواده ببینیم اختلافات در مسیر پیشرفت حل و فصل خواهند شد

رییس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود اختلاف بین کشورهای منطقه و دورنمای تقویت روابط در چنین شرایطی اظهار داشت: همه انسانها حتی اعضای خانواده با هم متفاوت هستند و انتظار نداریم که همه ملت های منطقه در تمام مراحل با هم اشتراک نظر داشته باشند؛ مهم جهت گیری های اصلی، مانند استقلال، عدالت طلبی و برادری است.

دکتر احمدی نژاد خاطر نشان کرد: مگر اختلاف اعضای یک خانواده می تواند منجر به جنگ در خانواده شود؛ چنانچه اصرار کنید یک خانواده هستید اختلاف نظر ها در جهت پیشرفت و رشد خواهد بود.

رییس جمهور افزود: انتظار نداریم که همه مسائل موجود بین کشورها به یکباره حل و فصل شود، ما با واقعیت زندگی می کنیم. اگر امروز بتوانیم به اندازه یک گام روابط ایران و مصر را جلو ببریم، به همان اندازه پیشرفت کرده ایم، لذا غیر از تلاش برای همگرایی و وحدت، کار دیگری نداریم.

دکتر احمدی نژاد اظهار داشت: سیاست های کشورها براساس منافع تاریخی و دراز مدت تنظیم می شود و فراتر از هر اختلاف سلیقه ای، وحدت یک خانواده به نفع تمام اعضای خانواده است؛ اگر چه در جهت گیری ملت ها، رسانه ها و صاحبان اندیشه نقش مهمی دارند. همه باید دست به دست هم، مسائل دراز مدت، کلان و راهبردی را مدنظر قرار داده و پیگیری کنند؛ ممکن است در مصر و یا ایران چند رسانه یا فرد نیز نقطه نظرات دیگری داشته باشند که مشکلی نیست و این موارد مانع از تصمیم گیری های دراز مدت نیست.

رییس جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی ادامه فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران، گفت: فعالیت های هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران ادامه داشته و توسعه می یابد؛ ما به دنبال ایجاد 20 نیروگاه هسته ای هستیم که اولین آن افتتاح شده و در حال حاضر چند ماه است که مشغول کار شده و برای ادامه فعالیت ها در حال رایزنی با پیمانکاران هستیم.

دکتر احمدی نژاد افزود: ما علاقه مندیم سوخت نیروگاه ها را نیز خودمان بسازیم البته راه را برای استفاده از تجربه دیگران و حضور آنان نمی بندیم، اما تکنولوژی ساخت سوخت را نیز دارا هستیم.

 

* توانمندی نظامی ایران کاملا دفاعی است

رییس جمهور با بیان اینکه نیروی نظامی ایران نیرویی تدافعی است، گفت: ایران کشوری وسیع و همسایه با 15 کشور است، با وجود اینکه بارها به کشور ما تجاوز شده اما ملت ایران توانسته روی پای خود بایستد و امروز نیز در حال طی کردن مسیر اقتدار هستیم.

دکتر احمدی نژاد با اشاره به بهره برداری از هواپیمای جنگنده قاهر 313 در هفته جاری گفت: ما همه نیازهای دفاعی خود را در داخل کشورمان ساخته و تجهیزات بسیار پیشرفته ای برای دفاع در اختیار داریم؛ توانسته ایم موجود زنده به فضا بفرستیم و به زودی ماهواره ای جدید نیز به فضا خواهیم فرستاد.

رییس جمهور با اشاره به اینکه روند علم و فناوری در ایران به سرعت در حال پیشرفت است، تصریح کرد: سرعت رشد علمی ایران 11 برابر متوسط سرعت رشد علم در جهان است و با این روند ایران کمتر از 10 سال دیگر به کشورهای بزرگ صنعتی جهان خواهد پیوست.

 

* به زودی همه به این نتیجه می رسند که ایران و مصر راهی جز گسترش روابط فیمابین ندارند

دکتر احمدی نژاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شرایط مهیای ایجاد روابط استراتژیک و راهبردی میان ایران و مصر هست و این روابط چه تاثیری در اوضاع منطقه خواهد داشت؟ گفت: ما علاقه مند به برقراری پیمان راهبردی میان ایران و مصر هستیم، اما شرایط آن باید فراهم شود و به زودی همه خواهند فهمید که راهی جز برقراری و ایجاد این روابط وجود ندارد و این به نفع دو ملت و ملت های منطقه خواهد بود.

رییس جمهور در پاسخ به سوال دیگری در خصوص طرح ایران برای حل مشکل سوریه و اینکه آیا این طرح دربرگیرنده تغییر حکومت در سوریه هم هست؟ گفت: در موضوع سوریه هیچگاه نباید جای ملت سوریه تصمیم گیری کرد چرا که هر اتفاقی که بخواهد در این کشور روی دهد، باید مطابق با رای و نظر مردم باشد، اما تلاش ما در جهت ایجاد تفاهم ملی در سوریه است.

 

* برای گسترش روابط انسانی، باید یکدیگر را بشناسیم تا ذهنیت ما به هم نزدیک شود

دکتر احمدی نژاد در پایان این جلسه ضمن تقدیر از همه اهالی فرهنگ و رسانه های مصر تصریح کرد: گفتگو و تفاهم تنها راه ایجاد روابط انسانی میان ملت هاست چرا که باید یکدیگر را بشناسیم تا ذهنیت ما نسبت به هم نزدیک شود.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: هیچ کس نباید خود را به دیگران تحمیل کند چرا که ما انسانیم و باید با هم تعاون داشته باشیم.

دکتر احمدی نژاد همچنین ضمن دعوت از اهالی فرهنگ و رسانه مصر برای بازدید از جمهوری اسلامی ایران گفت: معتقدم اگر بتوانیم ویزا را برای بخش فرهنگ و اقتصاد دو کشور برداریم اتفاقات بسیار خوبی در روابط دو کشور خواهد افتاد.

رییس جمهور تاکید کرد: مطمئناً در آینده ای نزدیک همه ملت های مستقل و عدالت خواه در صفی واحد برای عدالت و نجات بشر حضور خواهند داشت.