اگر حضور اکبر هاشمی رفسنجانی در ساختمان وزارت کشور توانست صرافیها و طلافروشیها را تکانی بدهد و نشان داد چه جریانی مدیریت برهم زدن بازار و فضای اقتصادی کشور را به صورت هماهنگ برعهده دارد، سقوط آزاد قیمت ارز و سکه در این روزهای بازار را هم نباید بی ارتباط با همان دستهای سیاسی فعال در بازار کشور دانست.
بارها از سوی مسئولان اقتصادی دولت و شخص رئیس جمهور تأکید شده بود که افزایش بی ضابطه و فاقد منطق اقتصادی برخی قیمت ها در بازار بویژه نوسانات تند بازار سکه و ارز در ماه های گذشته، هیچ دلیل اقتصادی ندارد و تنها یک بازی سیاسی - روانی است که با محوریت رسانه ها و محافل خاص سیاسی - اقتصادی بر موج تحریم های سنگین دشمنان سوار شده است.
رویدادهای اقتصادی چند روز اخیر و پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری، به خوبی این حقیقت را به اثبات رساند که این تنش ها ریشه در بازی های پنهان در بازار دارد که با ایجاد موج های روانی تلاش دارد جیب های پرپول برخی را پرپول تر کند!
درحالی که هیچ اتفاق خاص اقتصادی نیفتاده و تغییر خاصی نیز در وضعیت تحریم ها روی نداده، موج شگفت انگیزی از کاهش قیمت ها را در بازار سکه و ارز شاهدیم و این به معنای آن است که حباب دروغین دلال بازی ها ترکیده و التهاب روانی آرام گفته است.
به نظر می رسد جریاناتی سیاسی که سال ها تلاش داشتند با بحران نمایی یا شاید بحران سازی سیاسی و اقتصادی، خود را مرد بحران و ناجی معرفی کرده و ملت را مجبور نمایند برای عبور از بحران ها به آنان پناه ببرند، اکنون می خواهند اندکی از شیرینی بازگشت به آغوش مرد بحران ها را به کام ملت بچشانند!
حال باید از مدعیان پرسیددیدید که سیاسی بود؟!
در تشریح این مسئله، رجانیوز که همچنان سعی می کند جایی هم برای ادعای رنگ باخته سوء مدیریت دولت باز بگذارد و همچون سایر همفکران رسانه ای اش از این سنگر بزرگ عقب نشینی نکند، نوشته است: اگر کسی تاکنون شک داشت که حوادث یکی دو سال اخیر در بازار ارز و طلا، به جز سوء مدیریت دولت(!)، به عامل دیگری مانند دستهای پشت پرده هم ارتباط دارد، سقوط حدود 700 تومانی دلار و کاهش چشمگیر قیمت سکه بهار آزادی در مدت یک هفته پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این مساله را ثابت کرد؛ موضوعی که در زمان ثبتنام اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات هم به وقوع پیوست.
حسن روحانی حدود یک هفته است که به عنوان رئیسجمهور منتخب معرفی شده و در این مدت تنها با افراد سیاسی و مسئولین دیدار کرده و هیچ اقدامی از سوی وی در زمینه اقتصادی صورت نگرفته است تا بتوانیم تحولات عجیب این روزهای بازار ارز و طلا را به حساب مدیریت او و تیم اقتصادیاش بگذاریم. این در حالی است که تحریم ها نیز پا برجا مانده و خبر از افزایش برخی اقلام جدیدی تحریمی نیز به گوش می رسد. هر چند رسانههای جریان نزدیک به رئیسجمهور منتخب تلاش کردند ماجرا را از وجه دیگرش قرائت کرده و این مساله را به وی ربط دهند، اما کارشناسان اقتصادی، نظر دیگری دارند.
اگر حضور اکبر هاشمی رفسنجانی در ساختمان وزارت کشور توانست صرافیها و طلافروشیها را تکانی بدهد و زمینه را برای شفاف شدن فضا در زمینه اقتصادی فراهم کرد و نشان داد چه جریانی مدیریت برهم زدن بازار و فضای اقتصادی کشور را به صورت هماهنگ برعهده دارد و اختلالات ارزی و طلا و سایر محصولات را هدایت میکند، سقوط آزاد قیمت ارز و سکه در این روزهای بازار را هم نباید بی ارتباط با همان دستهای سیاسی فعال در بازار کشور دانست.
رجانیوز در بخش دیگری نوشته است: حسن روحانی و کابینه وی تا حدود یک ماه دیگر مستقر میشوند و باید ضمن تلاش برای محقق کردن وعدههای فراوان خود در زمینه اقتصادی و معیشتی به مردم، مشکلات عدیدهای را که اقتصاد وابسته به نفت کشور با آن روبرو هست نیز پشت سر بگذارند و راهی برای عبور از آنان بیابند. به همین دلیل و با توجه به سختی تحقق این مساله و تفاوت آن با بیانات شعاری در برنامههای تبلیغاتی، به نظر میرسد جریان سیاسی که در دو سال اخیر تلاش میکرد تا برهم زدن بازار، سوءمدیریت مسئولان دولتی را تکمیل کند(!) و زمینه را برای رویگردانی مردم از دولت دهم و اصولگرایان(!) فراهم کند، اکنون به دنبال ایجاد آرامش در بازار و زمینهسازی به منظور بهبود شرایط اقتصادی است.
رجانیوز حدود یک ماه پیش در مطلبی، ضمن اشاره به این مساله، ماجرای بالا و پایین شدن دلار و سکه را یک نمایش از سوی برخی نهادها و طیفهای سیاسی عنوان کرد که در سالهای اخیر به دلیل منافع خود، آرامش آن را بهم ریخته بودند.
در آن مطلب که با عنوان "وقتی حاجآقا آمد دلار ارزان شد یا دلار ارزان شد تا حاجآقا بیاید؟!" منتشر شد، آمده بود: "وضعیت یکی دو روز اخیر در بازار نشان داد که بسیاری از تلاطمات سالهای اخیر در اقتصاد کشور که منجر به کاهش ارزش پول ملی، بالا رفتن قیمت طلا با وجود پایین آمدن قیمت جهانی و غیره شد، نه نشانه نابسامانی وضعیت اقتصادی کشور بلکه نتیجه دخالت برخی کانونهای قدرت و ثروت در این زمینه است. به نظر میرسد کاندیداتوری اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، تبعات زیادی دارد که یکی از آنها، مشخص شدن عوامل پشت پرده بالا و پایین کردن غیرمنطقی بازار و فضای اقنصادی کشور است تا مشخص شود پشت نامهایی مانند "جمشید بسمالله" چه ارکانها و استوانههایی حضور دارند که زندگی مردم را تحتالشعاع قرار میدهند تا در این دریای گل آلود سیاست و اقتصاد، ماهی خود را بگیرند."
به نظر میرسد هنوز هم "جمشید بسمالله"ها در بازار مشغول به فعالیت هستند؛ اما این بار با تلاش برای کاهش صوری قیمت سکه و ارز که هیچ مبنای اقتصادی خاصی ندارد، سرمایه مردم با قیمتی ارزان خریداری می شود تا در ماههای آینده و بوجود امدن برخی بهانه ها، مجددا این جمشید بسم الله ها باشند که با تغییر قیمت، جیب های خود را پر پول کنند.
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو