منشور گفتمان امام و انقلاب - 7 /بخش دوم : شرح پیام ۱۰ خرداد ۱۳۶۹ امام خامنه ای/ فصل پنجم: حفظ عزّت و کرامت انقلابی

امام خامنه ای: عزت و حکمت و مصلحت، یک مثلث الزامی برای چارچوب ارتباطات بین‌المللی ماست/ عزت یعنی تحمیل هیچ‌کس را قبول نکردن. ما بر اساس عزت اسلامی، عزت توحیدی و عزت ملت خودمان حرکت میکنیم/ ملت ما باید در روابط بین‌المللی خواری نبیند و اهانت نشود. هیچ‌کس حق ندارد اهانت به ملت ایران را در کمترین برخورد با دیگران قبول کند/ حکمت، یعنی حکیمانه و سنجیده کار کردن. هیچ‌گونه نسنجیدگی را نباید در اظهارات دیپلماتیک و هرآنچه که مربوط به سیاست خارجی و ارتباطات جهانی است، راه داد/ مصلحت، یعنی مصلحت انقلاب، و این مصلحت همه‌جانبه است؛ اگر کاری به مصلحت کشور و به مصلحت انقلاب است، ولی به مصلحت شخص من نیست، گو مباش؛ چه اهمیتی دارد؟ 

دلایل اهمیت سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری از نگاه امام خامنه ای

دلایل اهمیت سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری از نگاه امام خامنه ای

در ایرانِ جدید، ماه خرداد مملو از اتفاقات، سالگردها و نمادهای بسیاری است. یکی از نمادها، اتفاقات مربوط به مردم‌سالاری در این ماه است. تقریباً تمامی انتخابات ریاست‌جمهوری در سه دهه‌ی اخیر، در این ماه برپا شده است؛ آن هم در کشوری که چندین هزاره زیر سلطه‌ی حکومت‌های پادشاهی بوده و برای اوّلین‌بار در آن جمهوری تحقق یافته است. خرداد ۱۴۰۰ علاوه بر همه‌ی آنچه از گذشته در خود دارد، روبه آینده نیز دو روند را تکمیل خواهد کرد: اوّل به فرجام‌رساندن چشم‌انداز بیست‌ساله‌ی ایران و دوم فیصله‌دادن به تحرکات استعمارگرایانه در محیط داخل.

چرا شهید قاسم سلیمانی از سردار قاسم سلیمانی برای دشمن خطرناکتر است؟

حاج قاسم سلیمانی در زمان حیات دنیایی خود ذیل تفکر و راهبرد مقاومت اسلامی توانسته بود برنامه‌ها و توطئه‌های مستکبرین را به شکستی سخت بکشاند اما شهادتش نیز زمینه‌ساز پیروزی‌هایی عظیم شد. اما این تحول تاریخیِ برآمده از حادثه‌ی شهادت حاج قاسم سلیمانی چه بود؟ پایگاه تحلیلی تبیینی رئیس جمهور ما ، پاسخ به این پرسش را در این یادداشت مرور می‌کند.

واکاوی طرح آمریکایی فروپاشی شوروی و امکان سنجی تکرار آن در جمهوری اسلامی ایران از نگاه امام خامنه ای

واکاوی طرح آمریکایی فروپاشی شوروی و امکان سنجی تکرار آن در جمهوری اسلامی ایران از نگاه امام خامنه ای

بدنبال فتنه 88 و تلاش بدخواهان داخلی و خارجی نظام برای براندازی نرم جمهوری اسلامی ایران یا اعمال فشار بر حاکمیت در راستای انحصارگرایی قدرت و حذف رقیبان نوبرخاسته سیاسی که بدون وابستگی به جناح های سیاسی و ارکان مافیای قدرت و ثروت و تنها با طرح شعارهای انقلابی، تلاش برای احیای گفتمان و آرمان های نظام، و اتکا بر آرای مردمی گوی رقابت را از مدعیان ربوده بودند، امام خامنه ای  طی سخنرانی روشنگرانه ای ضمن واکاوی طرح آمریکایی فروپاشی شوروی و تلاش فراگیر دشمن برای پیاده سازی آن در ایران، به تشابهات و تمایزات طرح مذکور در دو کشور یادشده می پردازند که یادآوری و بازخوانی آن با توجه به هشدار معظم له پیرامون فتنه 98 ضروری به نظر می رسد.

نگاهی به کلیدواژه‌های مهم بیانیه گام دوم انقلاب

بیانیه‌ی «گام دوم انقلاب» که از سوی رهبر انقلاب اسلامی خطاب به ملت ایران صادر شد از سویی حاوی نگاهی جمع‌بندی شده به تجربه‌ی چهل ساله‌ی انقلاب اسلامی است و از سوی دیگر آرمانِ «ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمیٰ (ارواحنافداه)» را به‌عنوان مسئولیت مهم پیش‌رو در «گام دوم انقلاب» تبیین نموده است. مسئولیت مهمی که مخاطب اصلی آن جوانان هستند.

راهکارهای افزایش اشتغال در کشور از نگاه امام خامنه ای / تبیین پیام نوروزی رهبرمعظم انقلاب

رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۳۹۶، از  مجموعه اقتصاد مقاومتی دو نقطه اصلی را مشخص کردند که همه فعالیت‌ها به سمت آن متمرکز شود: اول تولید؛ دوم اشتغال. «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»برخی «راهکارهای افزایش اشتغال» را براساس بیانات رهبر انقلاب در ادامه مرور کرده است.

پنج نشانه از برتری نظم منطقه‌ای ایران بر آمریکا/ یادداشتی درباره جهت‌گیری تحولات در منطقه غرب آسیا

ایران در یک دهه‌ی اخیر به‌دنبال برقراری نوعی نظم منطقه‌ای است که در آن به‌جای آنکه بازیگران فرامنطقه‌ای محور باشند، کشورهای منطقه با همکاری یکدیگر امنیت در منطقه را ایجاد می‌کنند. استراتژی ایران در این سال‌ها همواره حمایت از ملت‌های منطقه و مخالفت با دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر بوده است. با شروع بیداری اسلامی در منطقه، نظم مورد نظر ایران نیز شکل جدیدی به خود گرفت. در واقع بیداری اسلامی باعث تغییر ژئوپلیتیک منطقه‌ای شد و نوعی جدید از بازیگران را در منطقه مطرح کرد. بنابراین آمریکا که نظم مورد نظر ایران را رقیب اصلی خود دید، با خلق چندین بحران سعی کرد تا از پیروزی نظم مبتنی بر نظام‌های مردم‌سالار جمهوری اسلامی جلوگیری کند. برای این منظور، آمریکا در چهار کشور عراق، سوریه، یمن و لبنان به‌طور خاص برنامه‌ی راهبردی داشت، اما نتیجه آن‌گونه که اتاق‌فکرهای آمریکا پیش‌بینی کرده بودند، رقم نخورد.

نیم قرن توطئه و دشمنی/ نگاهی به اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران در طول سال‌های متمادی

اکنون سالیان متمادی از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است. جلوگیری از نفوذ و حضور استعماری بیگانگان از جمله اهداف ملت ایران در نهضت اسلامی خود بوده است. دولت آمریکا با روحیه‌ی استکباری و خودبرتربین حتی لحظه‌ای از دشمنی با ایران اسلامی دست برنداشته است: «بعضى خیال میکنند اینکه ما بر روى دشمنى آمریکا با ما تکیه میکنیم، ناشى از تعصّب است؛ نه، ناشى از شناخت است، ناشى از تجربه است. ما ۳۷ سال است داریم تجربه میکنیم این دشمنى‌ها را. از اوّل انقلاب اینها کمر بستند به دشمنى امام بزرگوارِ ما و حرکت عظیم او؛ از اوّل انقلاب شروع کردند به توطئه، هنوز هم دارند میکنند.» 

پیروی از شهوات، دنیاطلبی و دوری از یاد خدا، عامل اصلی فریب خوردن در برهه‌های حساس و دور شدن از بصیرت

پنجاه سال بیشتر از رحلت پیامبر گرامی اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله) نگذشته است که کار حکومت مسلمین به یزید می‌رسد. چگونه ممکن است مسلمین تن به حکومت یزید بدهند؟ چه آفتی بر سر این درخت تناور جامعه اسلامی نشست که راهی برای زدودن آن نماند جز فداکاری حسین‌بن‌علی (علیه‌السلام) و بذل جان پربهایش در راه اصلاح امت؟

بازخوانی «اهداف قیام عاشورا» بر اساس بیانات امام خامنه ای / تجدید بنای نظام و جامعه اسلامی، هدف عالی قیام

مقام معظم رهبری: «نه میتوانیم بگوییم که حضرت قیام کرد برای تشکیل حکومت و هدفش تشکیل حکومت بود، و نه میتوانیم بگوییم حضرت برای شهید شدن قیام کرد... کسانی که گفته‌اند «هدف، حکومت بود»، یا «هدف، شهادت بود»، میان هدف و نتیجه، خَلط کرده‌اند. نخیر؛ هدف، اینها نبود. امام حسین علیه‌السّلام، هدف دیگری داشت؛ منتها رسیدن به آن هدف دیگر، حرکتی را میطلبید که این حرکت، یکی از دو نتیجه را داشت: «حکومت»، یا «شهادت». البته حضرت برای هر دو هم آمادگی داشت. هم مقدّمات حکومت را آماده کرد و میکرد؛ هم مقدّمات شهادت را آماده کرد و میکرد. هم برای این توطین نفس میکرد، هم برای آن. هر کدام هم میشد، درست بود و ایرادی نداشت؛ اما هیچ کدام هدف نبود بلکه دو نتیجه بود.»