در جریان دیدار اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم،امام خامنهای نکات بسیار مهمی را در مورد دولت بیان فرمودند: «هیچ رئیس جمهوری به اندازه او (دکتر احمدی نژاد) از اسلام و آرمانها و ارزشهای اسلامی در سازمان ملل سخن نگفته و بنده با آنکه همواره به مسئولان انتقاد کردهام، اما انصافاً او بوده است که نام امام زمان و حضرت زهرا را در محافل بینالمللی احیا کرده است...»
از 3 تیر 84 به بعد بود که مردی در وادی سیاست، کلام خود را با جمله «اللهم عجل لولیک الفرج...» آغاز میکرد؛ آغازی که برخی آن را بازگشت به شعار و آرمانهای انقلاب معنا کردند و برخی دیگر آن را به خرافهگرایی و مهدویت انحرافی تعبیر نمودند!
دکتر الهام درخصوص حماسه 3 تیر 84 که سالگرد امسالش مقارن شده با میلاد منجی حقیقی بشریت میگوید: «روح آرمانگرای انتظار محور و روح مهدویت در انتخابات سال 84 متجلی شد. مردم اعتقاد دینی و آرمان بلندی به عنوان انتظار عدالت موعود دارند. اصلاً حکومت جمهوری اسلامی در این مسیر مشروعیت پیدا کرده و شکل گرفته است. موضوعی که تا آن زمان کاملاً مغفول واقع شده بود.»
وی در پاسخ به این سؤال که ادبیات و گفتمان آقای احمدینژاد در زنده شدن این گفتمان چه نقشی داشت، خاطرنشان میکند: «ادبیات سال 84 آقای احمدینژاد این روح را احیا کرد و شعارش شد (اللهم عجل لولیک الفرج) یعنی به سمت آن فرج حقیقی، جامعه را امیدوار و مطمئن میکرد. این روحیه در واقع یک پیام گفتمانی محض داشت.»
در بخش اول و دوم از سلسله گزارشهای بررسی شاخصههای گفتمانی دولت احمدینژاد به شاخصههایی چون عدالت و سادهزیستی و مبارزه با اشرافیگری پرداختیم. در بخش سوم، قصد داریم تا مروری داشته باشیم بر فرهنگ مهدویت و نوع و شیوه آن در سیره گفتاری و عملی محمود احمدینژاد.
انقلاب ایران نقطه شروع است
اما انتظار و مهدویت در قاموس افکار بلند امام خمینی مفهومی جز آمادگی فردی و اجتماعی برای برپایی دولت کریمه حضرت ولی عصر(عج) ندارد. حضرت امام(ره) واژه انتظار که سالها با سکون و سکوت، تحمل ظلم، دم فرو بستن و در یک کلمه ماندن و درجا زدن به امید برای آمدن دستی از غیب مترادف شده بود را از این معنا خارج کرد و این بار «انتظار» نه به عنوان عاملی برای خاموش ساختن روح سرکش اجتماع، بلکه به عنوان ابزاری برای دگرگون کردن وضع موجود و حرکت به سوی آینده موعود به کار گرفته شد.
حضرت امام خمینی درخصوص اهمیت مهدویت و جایگاه آن در نظام جمهوری اسلامی ایران فرمودند: «مسئولان باید بدانند که انقلاب محدود به ایران نیست، انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان به پرچمداری حضرت حجت (ارواحنا فداه) است که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد. مسائل اقتصادی و مادی اگر لحظهای مسئولان را از وظیفهای که برعهده دارند منصرف کند، خطری بزرگ و خیانتی سهمگین را به دنبال دارد. باید دولت جمهوری اسلامی تمامی سعی و توان خود را در اداره هر چه بهتر مردم بنماید و این بدان معنا نیست که آنها را از اهداف عظیم انقلاب که ایجاد حکومت جهانی اسلام است، منصرف کند.»
امروز توجه به امام زمان(عج) از همیشه بیشتر است
امام خامنهای نیز در سخنان متعدد و متکثر به تبیین اهمیت موضوع مهدویت پرداختهاند. ایشان با بیان این که انقلاب ایران، امتداد حرکت انبیا و مقدمه ظهور امام عصر(عج) است، میفرمایند: «انقلاب ما در راه آن هدفی که امام زمان برای تامین آن هدف مبعوث و ظاهر میشود، یک مقدمه لازم و یک گام بزرگ بوده.
ما اگر این گام بزرگ را برنمیداشتیم، یقیناً ظهور ولی عصر (صلوات الله علیه و عجل الله تعالی فرجه الشریف) به عقب میافتاد. شما مردم ایران و شما مادران شهید داده و پدران داغدار و افرادی که در طول این مبارزه زحمت کشیدید، بدانید و شما ای امام بزرگوار امت بدانید (که بهتر از همه ما میدانید) شما موجب پیشرفت حرکت انسانیت به سوی سرمنزل تاریخ و موجب تسریع در ظهور ولی عصر(صلواتالله علیه) شدید. شما یک قدم این بار را به منزل نزدیکتر کردید.»
مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مختلف مردم به مناسبت میلاد حضرت مهدی(عج) در آذرماه سال 76 در سخنانی اندرزگونه و انذاردهنده میفرمایند: «همه عقاید سازنده، مورد تهاجم دشمن قرار گرفته است.
برادران و خواهران عزیز! این نکته بسیار مهمی است. توجه بفرمایید که ما امروز چقدر باید هوشیار باشیم!» امام خامنهای با بیان این که در مورد ماجرای اعتقاد به مهدی موعود- یعنی این که در آخرالزمان از خاندان پیامبر، شخصی ظهور میکند که دنیا را از عدل، از دادگستری و از نیکی پر میسازد و تبعیضها، ظلمها، سوء استفادهها و فاصلههای طبقاتی را از بین میبرد- نیز خیلی کار کردهاند، تاکید میکند: «این عقیده که همه مسلمانان هم به آن معتقدند، مخصوص شیعه نیست. البته در خصوصیات و جزییاتش، بعضی فرق، حرفهای دیگری دارند اما اصل این که چنین دورانی پیش خواهد آمد و یک نفر از خاندان پیامبر چنین حرکت عظیم الهی را انجام خواهد داد و «یملاالله به الارض قسطا و عدلا کما ملئت جوراً و ظلما»، بین مسلمانان متواتر است. همه این را قبول دارند. خب؛ این عقیده از آن عقاید بسیار کارگشاست.
به دلیل همین که کارگشاست، دشمنان از یک طرف و البته دوستان نادان هم از طرف دیگر بر آن میتازند. گاهی دوستان نادان، از روی نادانی و بر اثر بیتوجهی کاری میکنند که هیچ دشمن دانایی به آن خوبی نمیتواند ضربه بزند!
حال بحث ما در مورد دشمنان داناست که سراغ این عقیده آمدند. من سندی را دیدم که مربوط به دهها سال قبل، یعنی اوایل ورود استعمار به شمال آفریقاست.
... در سندی که من دیدم، بزرگان استعمار و فرماندهان استعماری توصیه میکنند ما باید کاری کنیم که عقیده به مهدویت، بهتدریج از بین مردم زائل شود!
... ببینید، عقیده به مهدویت چقدر مهم است! چقدر خطا میکنند کسانی که به اسم روشنفکری و به عنوان تجددطلبی میآیند و عقاید اسلامی را بدون مطالعه، بدون اطلاع و بدون این که بدانند چه کار میکنند، مورد تردید و تشکیک قرار میدهند! اینها همان کاری است که دشمن میخواهد.»
اما ایشان در دیدار اقشار مختلف مردم در نیمه شعبان سال 87 با بیان اینکه امروز بحمدالله ملت ما توجهشان به مقوله مهدویت و وجود مقدس حضرت مهدی (سلام الله علیه) از همیشه بیشتر است، تاکید میکند: «روز به روز انسان احساس میکند در دل جوانان، در میان آحاد مردم، شوق و عشق و ارادت و تذکر نسبت به وجود مقدس حضرت حجت (سلام الله علیه) بیشتر میشود. این هم از برکات خود آن بزرگوار است.»
جفا به مهدویت، یکی از غصههای احمدینژاد
اما مهدویت نه تنها در کلام احمدینژاد که در مقام عمل و اجرای وی نیز نمود پیدا میکرد و با هجمههای وسیعی در این حوزه گفتمانی روبهرو بود. این حملات و هجمهها تا جایی پیش رفت که از گفتمان مهدویت وی به عنوان گفتمان «انحرافی مهدویت»! تعبیر شد و در جبهه مخالفان جلسه و محفلی نبود که به وی و اعتقادش در این حوزه تاخته نشود!رئیس جمهور در یکی از جلساتش در سال 87 نسبت به برداشتهای نادرستی که از سخنانش درباره امدادهای امام عصر(عج) نسبت به ملت ایران شده، میگوید:
«... اینها اعتقادات ماست. حاکمیت و مدیریت کلی جهان به دست خدای متعال است و به اذن خدا در اختیار ولی خداست. من دیدم. خیلی سطحی با قضیه برخورد شد که آقا نگویید، اگر بگویید برنج گران میشود امام زمان(عج) زیر سؤال میرود. خب خدا زیر سؤال میرود. مگر ما معتقد نیستیم خدا حاکم بر جهان است. چرا شر هست؟ چرا ظلم هست؟ این ناشی از عمل من و شماست. نفی حاکمیت خدا که نیست. من و شما هم خوب عمل کنیم، با آن حاکمیت الهی همراه بشویم، همه چیز درست میشود. ... من میخواهم یک توصیه بکنم.
به گزارش روزنامه ایران بعضیها اعتقادات را در بازیهای سیاسی وارد نکنند. اینها اعتقادات ماست. من یک بحث علمی کردم. اگر کسانی بحث علمی دارند که این را نفی میکنند، بیایند مطرح کنند، با هم دعوا نداریم. توهین و مسخرهبازی و... نباید باشد. ما در دولت تمام وقت مشغول ضرب و تقسیم و حساب و کتاب و بحث کارشناسی و مذاکرات و پیگیری علمی کارها هستیم، این روابط دولت، اما اینکه ما امدادهای الهی و امدادهای امام عصر(عج) را نسبت به ملت و جامعه بشری منکر بشویم و امامت امام را انکار بکنیم، این اصلاً چیز خیلی بدی است.
من بعضی از آقایان را انذار میدهم، متاسفانه یا متوجه نشدهاند یا اطلاعات غلط گرفتهاند، بیمحابا وارد شدهاند و حرفی زدند که خیلی حرف بدی بود. بعضیها راجع به ظهور امام زمان(عج) اظهارنظر کردند که به نظر ما چندصد سال دیگر هم محقق نمیشود. این حرف خیلی زشتی است. شما چهکارهاید که پیشبینی میکنید؟ »
دعوت به امام عصر، مهمترین کار در دنیا
احمدینژاد در دیدار با دستاندرکاران همایش مهدویت در سال 86 تاکید میکند: «هیچ کاری مهمتر از دعوت به امام در دنیا وجود ندارد، دعوت به منجی و دعوت به انسان کامل صالح؛ هیچ چیز مهمتر از این نیست. اصلاً وظیفه صلحا در دوران غیبت همین است، حالا این دعوت هم باید با بیان و عمل باشد و هم با مبارزه با ظلم باشد. همه اینها، منتها از ته دل همهاش این باشد. یعنی اطاعت امر امام که مبارزه با ظالم است، اطاعت امر امام که دفاع از مظلوم و خدمت به مردم است و اطاعت از امر امام که تبلیغ است، ارادت و هر چیز است، این مهمترین کاری است که یک نفر میتواند انجام بدهد و البته ارزشمندترین کار و جز این کاری نیست.»
یکی از موانع ظهور امام زمان(عج)
اما احمدینژاد در پاسخ به هزاران تهمت و نسبت ناروایی که به وی در عرصه گفتمان مهدویت میشود، اینگونه میگوید:
«... بگذارید من یکی از غصههایم را بگویم. شما فکر میکنید موانع ظهور چیست؟ من فکر میکنم یکی از موانع ظهور مدعیان بیمایه هستند. بگذارید یکی از غصهها را برایتان بگویم. آقایی - که میشناسید و من اشاره نمیکنم، نمیخواهم شخصیت ایشان مخدوش شود - به یکی از معاونین ما مراجعه کرده است. آدمی مدعی است. اتفاقاً از موضع دین مدعی است. به این معاون ما گفته است، جدی جدی امام زمانی هم وجود دارد؟ یعنی وجود خارجی دارد؟ بعد یکی دیگر پیغام فرستاده است، امام زمانی که میگویند نه اینکه آدمی است که دارد زندگی میکند، یک مفهوم است که وجود دارد.
گفتیم عجب! «... عزیزان من! بیشترین مانع مدعیانی هستند که اعتقاد ندارند. موقعی ما از امام زمان(عج) صحبت کردیم، دیدیم در بعضی از این سایتها شروع کردند به مسخره کردن، که من در آن کنفرانس مطبوعاتی جوابشان را دادم، گفتم شما با ما لج نیستید، با امام زمان(عج) لج هستید، بهانه کردهاید و میخواهید کاری کنید که کسی اسمی از امام نیاورد و میدانید که نگرانی اصلی امریکاییها هم همین موضوع است که فرهنگ انتظار و ظهور بین ملتها بیاید، آن وقت دیگر باید دست و پایشان را جمع کنند و بروند، دیگر چیزی برایشان باقی نمیماند...»
***
در جریان دیدار اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با امام خامنهای در 25 آبان 1388، معظم له پس از استماع سخنان و نکات مطرح شده از سوی اعضای جامعه، نکات بسیار مهمی را در مورد دولت بیان فرمودند: «هیچ رئیس جمهوری به اندازه او (دکتر احمدی نژاد) از اسلام و آرمانها و ارزشهای اسلامی در سازمان ملل سخن نگفته و بنده با آنکه همواره به مسئولان انتقاد کردهام، اما انصافاً او بوده است که نام امام زمان و حضرت زهرا را در محافل بینالمللی احیا کرده است...»
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو