مهندس مشایی اظهارداشت: اشخاصی که در ظاهر ایرانی اما صدای کشور دیگری بودند ایرانیان را ارزان فروختند در حالی که بهای هموطنانی که به کشورمان سفر کردند قابل قیمت گذاری نبود، گرچه بعد ها شماری از این افراد شرمنده شدند و یا نگاهشان تغییر کرد و متوجه واقعیت ها شدند.
مهندس رحیم مشایی در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا، با بیان گوشه ای از ابتکارات دانشمندان ایرانی در خارج و داخل کشور که توانستند دستاوردهای خوبی را در اختیار ما قرار دهند، از جمله به ساخت ˈ نانواسکوپ ˈ یا ˈ آشکار سازیˈ که بتواند از طریق تصاویر تلویزیونی عمل جراحی مغز را انجام دهد، اشاره کرد.
وی با اشاره به این که کشورهای مختلف به دلایل متفاوتی می توانند مهاجر پذیر یا مهاجر فرست باشند و در این میان ایران از جمله کشورهایی است که ظرفیت مهاجر پذیری و مهاجر فرست دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر بویژه پس از انقلاب اسلامی بر اساس مسائل مختلفی از جمله اقتصادی، سیاسی ،علمی و تجاری شاهد پذیرش بسیاری از اتباع کشورهای همسایه در داخل بوده است.
وی ادامه داد: در این میان گرچه آمار دقیقی از ایرانیان خارج از کشور در دست نیست ، اما دبیرخانه شورای ایرانیان با همکاری دستگاه های ذیربط از جمله وزارت امور خارجه، برای مشخص کردن جمعیت ایرانیان در کشورهای مختلف جهان پروژه تحقیقاتی را در دستور کار خود قرار داده که هنوز آمار آن احصا نشده است.
جانشین رییس جمهوری در شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور افزود: انتظار می رود جمعیت ایرانیان خارج از کشور چندین میلیون نفر باشند که بیشترین آنها در برخی کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی نظیر امارات متحده عربی ، قطر، مالزی و ترکیه حضور دارند.
رحیم مشایی با بیان این که برخی ایرانیان مقیم خارج از کشور را یک نقطه ضعف تلقی می کنند و معتقدند آنها نباید در خارج از کشور حضور داشته باشند و داخل زندگی کنند، گفت: از سوی دیگر نگاهی نیز وجود دارد که ایرانیان را به صورت یک ظرفیت و نقطه قوت بزرگ برای کشور تلقی می کنند.
وی افزود: این بدان معنا است که ظرفیت های ایرانیان خارج از کشور در کنار متخصصان داخلی در راستای اهداف ملی و بین المللی به مراتب اثرگذاری بالایی دارد و شورای عالی امور ایرانیان و دولت به هموطنانمان از این منظر می نگرد.
رحیم مشایی با بیان این که ایرانیان خارج از کشور به عنوان پل ارتباطی بین جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها می توانند در برقراری ارتباطات در راستای منافع ملی موثر واقع شوند، گفت: از آنجایی که حضور ایرانیان بیشتر به دلایل علمی و اقتصادی است، حضور آنها در کشور می تواند در جهت رشد اقتصادی وعلمی کشور مورد بهره برداری قرار گیرد .
وی در ادامه با یادآوری اثر گذاری سازنده ایرانیان خارج از کشور در کشورهای مقیم و در داخل افزود: ایرانیان مقیم خارج از کشور در کشورهای خارجی بخصوص در اروپا و آمریکا به عنوان جمعیت مهاجر و اقلیت خارجی در سطح بالایی قرار دارند.
میانگین دانش ایرانیان کمتر از سطح دانش شهروندان غربی نیست
جانشین رییس جمهوری در شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور اضافه کرد: به عنوان نمونه بر طبق آماری که آمریکا منتشر کرده، میانگین ثروت و سطح دانش ایرانیان مقیم آمریکا بیشتر از میانگین ثروت و سطح دانش شهروندان آمریکایی است.
رحیم مشایی با تاکیدبر لزوم بهره مندی از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور در جمهوری اسلامی ایران، گفت: وقتی ایرانیان از نظرعلمی در مدارج بالایی در خارج از کشور به کسب تحصیل پرداخته و می پردازند، بدون آن که به کشور بازگردند می توانند نقش مهمی در تبادل توانمندی ها و دانش خود با متخصصان داخلی کشور داشته باشند.
مهاجرت جوانان به خارج از کشور فرار مغزها نیست
جانشین رییس جمهوری در امور شورای عالی ایرانیان خارج از کشور در ادامه گفت و گوی اختصاصی ایرنا با بیان این که مهاجرت جوانان با استعداد از کشور فی نفسه معادل فرار مغزها نیست، گفت: این موضوع یک ماموریت علمی و مهاجرت آگاهانه علمی تلقی می شود.
رحیم مشایی خاطرنشان کرد: این جوانان با حضور و استفاده از تجارب علمی سایر کشورهایی که از لحاظ علمی از ما جلوتر هستند، می توانند در پیشرفت های کشور در عرصه های مختلف بویژه در بخش علمی موثر واقع شوند.
وی افزود: وقتی دولت خود به دانشجویان بورس می دهد و آنها را تشویق و درعین حال کنترل و نظارت می کند تا این استعدادها به هدر نروند، حرکت بسیار خوبی است که باعث می شود آنها از دانش پیشرفته روز بهره ببرند و با بازگشت به کشور مدیریت پروژه های علمی را برعهده بگیرند و تبادل علمی انجام دهند.
رحیم مشایی ادامه داد: در صورتی که محققان ایرانی برای کسب تجارب بیشتر مجبور به اقامت در کشورهای مقیم باشند، می توان با ایجاد ارتباطات معنادار و هدایت شده از دانش روز در راستای پیشرفت بیش از پیش کشور بهره مند شویم.
وی یادآور شد: اگر همه ایرانیان مقیم خارج از کشور برای همیشه به داخل بازگردند این موضوع خود یک پیامد منفی به دنبال خواهد داشت، چرا که با بازگشت آنها به کشور، برای همیشه امکان دستیابی به دستاوردهای علمی روز جهان را از دست می دهیم، بنابراین مهم آن است که حضورایرانیان مقیم باید معنادار باشد.
مشاور رییس جمهوری در مقایسه با وضعیت ایرانیان مقیم در عرصه های مختلف در قبل و بعد از انقلاب به ایرنا توضیح داد: وضعیت ما قبل از انقلاب بگونه ای بود که به دلیل رویکرد سیاسی فرصت تعالی و رشد به ایرانیان خارج از کشور داده نمی شد و تلاش می کردند تا ظرفیت های علمی ایرانی را در آنجا مصادره کنند و هموطنان ما در خارج از کشور با ایران ارتباطی نداشته باشند تا مبادا سطح علمی ما ارتقاء یابد.
رحیم مشایی در بررسی وضعیت ایرانیان خارج از کشور پس از انقلاب نیز یادآور شد: به دلیل جنگ و برخی موارد ما نتوانستیم ارتباط نزدیکی با هموطنانمان برقرار کنیم و از ظرفیت علمی و اقتصادی آنها استفاده کنیم.
وی با بیان این که اندکی از ایرانیان با پیروزی انقلاب به دلایل سیاسی کشور را ترک کردند، گفت: متاسفانه مهاجرت این عده با رویکرد سیاسی، ذهنیت منفی نسبت به سایر هموطنانی که برای کسب علم و دانش به خارج سفر کرده اند، ایجاد کرد مبنی بر این که این عده به ارزش های ملی، منافع و آرمان های انقلاب بی توجهند که چنین موضوعی صحت نداشت.
مشاور رییس جمهوری با اشاره به جایگاه حساس شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، ادامه داد: متعاقب این موضوع و همزمان با این تفکر ایرانیان خارج از کشور احساس کردند که ممکن است در داخل نسبت به آنها ذهنیت منفی غیرواقعی ایجاد شده باشد و لذا شورا تصمیم گرفت تا لزوم اصلاح زوایای نگاه ایرانیان را نسبت به داخل و خارج از کشور در دستور قرار دهد.
رویکرد رییس جمهوری و نقش شورای ایرانیان خارج از کشور
رحیم مشایی در پاسخ به سووال دیگر ایرنا مبنی بر این که چه عاملی منجر به تغییر نگاه ایرانیان خارج از کشور نسبت به جمهوری اسلامی ایران شده است؟، اظهارداشت: نقش شورا در امور ایرانیان و نگاه ویژه دولت نهم به مساله ایرانیان که متاثر از تفکرات و اقدامات رییس جمهوری بود، تاثیرات مثبتی بر جای گذاشت.
وی به دلایل انتقال شورای ایرانیان خارج از کشور از وزارت امور خارجه به مرکز نهاد ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: این شورا در زمان دولت هشتم در حد یک اداره کل در وزارت امور خارجه تشکیل شد اما در آن مقطع این شورا موفق عمل نکرد تا این که در دولت احمدی نژاد با انجام کارهای کارشناسی شده در تمامی ابعاد آن و انجام مشاوره های متعدد در این راستا ، بر ضرورت ارتقای فعالیت های این شورا تاکید شد.
گام نخست شورای عالی امور ایرانیان، اصلاح ذهنیت ها
جانشین رییس جمهوری در شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور یادآور شد: با توجه به این که رییس جمهوری فرصت نداشت از نزدیک مسائل مرتبط با هموطنان ایرانی در خارج از کشور را دنبال کند، با محول کردن این مسوولیت به من، تشکیلات این شورا را مورد بازنگری قرار دادیم ودر گام نخست اصلاح ذهنیت های ایرانیان خارج از کشور را در خصوص کشورمان در دستور کار قرار گرفت.
رحیم مشایی گام دوم شورای ایرانیان را اعتماد سازی در بین ایرانیان خارج از کشور دانست و افزود: برای این که اعتماد ایرانیان را کسب کنیم، به موازات اطلاع رسانی ها و تبلیغ ازطریق رسانه ملی در شبکه های ویژه هموطنان و شبکه های ملی داخلی با همکاری سفرا، برنامه هایی را برای ارتباط ایرانیان با داخل و استفاده از ظرفیت های بالای آنها در توسعه کشور در نظر گرفتیم .
برپایی بیش از سی نشست با ایرانیان مقیم در سایر کشورها
مشاور رییس جمهوری در ادامه گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا یاد آور شد: تاکنون در دولت های نهم و دهم برای ارتباط با ایرانیان مقیم خارج از کشور بیش از 30 نشست در کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی برگزار شده است.
رحیم مشایی،خاطرنشان کرد: در اکثر این نشست ها که با حضور رییس جمهوری برگزار می شد، دیدگاه نظام و رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره ایرانیان مطرح می شد که اثر بخشی بسیار خوبی را به همراه داشت.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون دو کنگره بزرگ ایرانیان در جمهوری اسلامی ایران با حضور شخصیت ها و نخبگان برجسته ایرانی و افرادی که قبل از انقلاب به خارج از کشور عزیمت کرده و واقعیت های کشورمان را ندیده و ذهنیت های خلاف واقع نسبت به کشور داشتند، برگزار شده است.
رحیم مشایی در این زمینه به خبرنگار سیاسی ایرنا توضیح داد: با برگزاری این نشست ها این نگاه در آنها تغییر کرد و باعث شد که به کشور بیشتر علاقه مند شوند و به دنبال آن ارتباطات مختلف علمی، فنی، اقتصادی و فرهنگی نیز فراهم شد.
تبلیغات سنگین دربرگزاری کنگره دوم ایرانیان در تهران
رحیم مشایی با اشاره به برگزاری موفق کنگره دوم در مرداد ماه سال 1389 و هجمه های صورت گرفته علیه آن، اظهارداشت: این گنگره در حالی برگزار شد که عده ای مخالف دولت بودند تبلیغات سنگینی راه انداختند و دانشمندان ایرانی را جاسوس قلمداد کردند که این موضوع موجب شرمندگی ما در برابر هموطنانمان که عاشقانه به ایران سفر کردند و همه ظرفیت ها را در راستای منافع ملی کشور قرار دادند، شد.
وی ادامه داد: در شرایطی که در مصاف کشورهای زیاده خواه جهان بودیم و دشمنان نمی خواستند که ایران به حقوق هسته ای دست یابد، در تبلیغات منفی خود تلاش کردند این کنگره برگزار نشود و از آنجایی که حضورایرانیان و شخصیت های برجسته به ایران در همایش ها که نشانه موفقیت ما بوده، مطرح کردند که ما به هر ایرانی خارج از کشور در این کنگره نفری 50 هزار دلار پرداخت کرده ایم.
رحیم مشایی افزود: اشخاصی که در ظاهر ایرانی اما صدای کشور دیگری بودند ایرانیان را ارزان فروختند در حالی که بهای هموطنانی که به کشورمان سفر کردند قابل قیمت گذاری نبود، گرچه بعد ها شماری از این افراد شرمنده شدند و یا نگاهشان تغییر کرد و متوجه واقعیت ها شدند.
تلاش های دنیای استکبار علیه نظام جمهوری اسلامی
وی با طرح دو سووال که یک ایرانی اگر ایده علمی ای را ارائه کند چقدر قیمت دارد؟ و یا این که ایرانی خارج از کشور در یک ارتباط راحت و با اطمینان قبلی با کشورش همراه است، بهایش چه مقدار است؟، اظهارداشت: به طور یقین نمی توان برای آن قیمتی تعیین کرد چرا که ارزش آن بسیار بالا است.
مشاور رییس جمهوری گفت: دنیای استکبار پس از پیروزی انقلاب تا سال های بسیار کوشید اثبات کند نظام جمهوری اسلامی نظام مردمی نیست و ملت آن را قبول ندارند.
رحیم مشایی افزود: این در حالی است که بسیاری از تبلیغات منفی علیه ایران در خارج از کشور از این مسیر عبور می کرد تا این که این گونه وانمود شود که ایرانیان خارج از کشور به عنوان نمونه هایی از افراد مخالف با نظام اسلامی در رسانه های خود مطرح شوند.
همگرایی ایرانیان در کشورهای مقیم از دیگر اقدامات شورا
مشاور رییس جمهوری در ادامه گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا به اقدامات شورا در تغییر ذهنیت ها نسبت به ایرانیان اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از اقدامات شورا استفاده از پناسیل های ایرانیان برای برگزاری همایش ها در خارج از کشور است.
رحیم مشایی افزود: در این راستا همایش هایی در لندن، برلین، پاریس و سایر کشورهایی که حتی ایرانیان در آن کشور با یکدیگر تماسی نداشتند برگزار شد که زمینه شناخت افراد با یکدیگر را فراهم کرد و به دنبال آن نیز همکاری های مشترکی در ابعاد علمی ،فنی، تجاری و حرفه ای شکل گرفت.
وی ادامه داد: برقراری ارتباط نزدیکتر با هموطنان از طریق سامانه پاسخگویی به مطالبات ایرانیان در طول شبانه روز که در مرکز شورای ایرانیان مستقر است از دیگر اقدامات این شورا است.
حذف ردیف بودجه شورای ایرانیان به مدت دو سال
جانشین رییس جمهوری در شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور در ادامه با اشاره به هجمه های وارد شده به این شورا که با رویکرد سیاسی و بر علیه موفقیت دولت بود، افزود: متاسفانه مجلس وقت نیز بودجه شورا را به دلایل غیرمنطقی قطع کرد.
رحیم مشایی خاطرنشان کرد: اکنون برغم این که دو سال است هیچ بودجه ای در اختیار این شورا قرار نگرفته و حجم کار کاهش یافته است اما ارتباطات خود را با هموطنان خارج از کشور همچنان برقرار است.
وی یادآور شد: در چنین شرایطی متاسفانه با سیاست های محدود کننده ای که در مجلس وقت گرفته شد، طرح های این شورا برای تاسیس دانشگاه بزرگ بین المللی ایرانیان با مشارکت اساتید برجسته ایرانی در خارج از کشور و تاسیس بیمارستان بین المللی با مشارکت پزشکان ایرانی داخلی و خارجی در بالاترین سطوح در ایران، بر زمین ماند.
رحیم مشایی اظهارداشت: قرار بود در این دانشگاه همه ایرانیان برجسته دنیا، اعضای هیات علمی آن شوند و اساتید برجسته جهان نیز به صورت دوره ای در این دانشگاه تدریس کرده و با ارتباطات وسیعی که با دانشمندان تراز اول دنیا دارند، بتواند به طور مشترک دانشگاه بین المللی ایرانیان به طور همزمان با سایر دانشگاه های معتبر دنیا مدارک علمی صادر کنند.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که اجرای این طرح ها در دولت کنونی و یا در دولت آتی که انتظار داریم یک دولت آگاه، بیدار و با نگاه جامع به منافع ایران بر سر کار بیاید با جدیدیت دنبال شود.
ظرفیت های بزرگ در جنبش عدم تعهد
ˈ اسفندیار رحیم مشایی ˈ با بیان این که جنبش عدم تعهد از بدو تاسیس تاکنون فراز و فرودهایی را در اثر تغییرات محیط بین المللی طی کرده است،افزود: برگزاری موفقیت آمیز شانزدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهدها در تهران و واگذاری ریاست دوره ای آن به جمهوری اسلامی ایران، فرصت جدیدی در اختیار کشورمان قرار داده است.
رحیمی مشایی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران از لحاظ توانمندی مدیریتی در عرصه داخلی و بین المللی و بویژه با حضور مستمر و پیگری های دکتر ˈمحمود احمدی نژاد ˈ رییس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل که در طول 8 سال 9 بار در این مجمع شرکت کرده، نشان داده است که برای تحقق اهداف جنبش عزمی جدی در ایران وجود دارد.
به گفته رحیم مشایی، اعضای جنبش عدم تعهد، رهبران ایران را شجاع، عاقل و با اراده و هدفدار برای آینده بشریت می شناسند و براین اساس اگر بخواهیم ضعف اساسی جنبش یا اثربخشی آن را تقویت کنیم، نیازمند بکارگیری مدیریت فعالی در این زمینه هستیم.
ارائه برنامه های جامع دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها
رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد در ادامه تصریح کرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران ایجاد حس مشارکت در بین تمامی اعضا در برنامه ریزی ها و اجرای طرح ها و ایده هاست و بر این اساس برنامه های مفصلی در دستور کار جنبش قرار دارد.
رحیم مشایی خاطرنشان کرد: در گام نخست باید بر اساس مدیریت مشترک جهانی خلاءهای موجود در میان اعضا برطرف شود.
توجه ویژه به تاکیدات رهبری در تقویت جنبش غیرمتعهدها
رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد با اشاره به بیانات و تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و رییس جمهوری مبنی براین که جنبش باید ضمانت اجرایی داشته باشد، گفت: مصوبات اجلاس تهران به طور جدی در تقویت این جنبش مطرح شد که به طور ویژه در دستور کار این دبیرخانه قرار می گیرد.
رحیم مشایی با بیان این که تاسیس دبیرخانه دایمی جنبش عدم تعهد کار چندان ساده ای نیست، اظهارداشت: تاسیس این دبیرخانه در تهران با مخالفت ها و کارشکنی هایی از سوی برخی کشورهای عضو و غیرعضو همراه است چرا که آنها نمی خواهند اهداف و مصوبات جنبش اجرایی شود.
وی، افزود: انگیزه های سیاسی، اقتصادی فشار قدرت هایی که عضو نیستند و همچنین فشارهای برخی اعضای قدرتمند جنبش که مایل نیستند رویکرد اقتصادی و سیاسی جنبش آنها را زیر سووال ببرد، شرایط کار ما را در دبیرخانه کمی پیچیده می کند که این موضوع نیازمند درایت خاص است.
شروع برخی اقدامات در دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها
رییس دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها با اشاره به برخی اقدامات این دبیرخانه و آغاز فعالیت های آن، اظهارداشت: در تلاش هستیم هویت جنبش بروز و ظهور کند و هر یک از اعضا می توانند ایده های خود را به اعضای تروئیکای ˈ مصر، ایران و ونزوئلا ˈ (روسای گذشته، فعلی و آینده) جنبش غیرمتعهدها ارائه کنند.
رحیم مشایی تصریح کرد: بدین ترتیب با تصمیم گیری از طریق مدیریت مشترک جهانی می توانیم کارها را پیش ببریم و دنیا نیز به سمت یک ایده آل در سایه یک حکومت عادلانه به مسیر خود ادامه خواهد داد.
وی با بیان این که نپذیرفتن سلطه و اقتدار کشورها از قدرت های جهانی تنها با مدیریت مشترک و مشارکت دادن تمامی اعضا در این مسیر، میسر است، گفت: سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران اثربخشی از طریق مشارکت دادن اعضای جنبش در این راه است.
رحیم مشایی در ادامه یادآور شد: در راستای کمک به تحقق اهداف و سیاست های جنبش عدم تعهد قرار است با همکاری وزارت امور خارجه سفرهایی برای دیدار با اعضای جنبش انجام شود و با ارایه پیشنهاداتی به کشورهای عضو و رایزنی های گسترده بتوانیم سرعت عمل این جنبش را در کارآیی و اثربخشی آن در عرصه های مختلف بیش از پیش ارتقاء دهیم.
دبیرخانه به دنبال تشکیلات مستقل نبوده و نیست
رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد با بیان این که برنامه های اجرایی این جنبش را از طریق وزرات امور خارجه دنبال می کنیم، گفت: بازوی اقدامات بین المللی جمهوری اسلامی ایران دستگاه دیپلماسی است و دبیرخانه دارای تشکیلات مستقلی در این زمینه نیست و بنا هم نداشته و نخواهیم داشت که جدای از این وزارتخانه کارها آن را پیش ببریم .
رحیم مشایی خاطرنشان کرد: تلاش می کنیم در این دبیرخانه از ظرفیت های نخبگان داخلی و بین المللی برای پیشبرد اهداف جنبش استفاده کنیم و به همین علت نشستی با حضور نیروهای با سابقه و بازنشسته وزارت امور خارجه و اساتید دانشگاه ها برگزار شد و از نقطه نظرات آنها استفاده کردیم.
رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد تصریح کرد: از همه صاحبان ایده درعرصه های مختلف دعوت می کنیم که در این امر مشارکت داشته باشند.
رحیم مشایی در ادامه تاکید کرد: باید از ظرفیت های دو قشر توانمند جامعه از جمله جوانان و بانوان که از نیروهای نقش آفرین تر و اثرگذار در هر جامعه ای هستند، استفاده کرد.
رییس دفتر احمدی نژاد بودن از حساسیت بالایی برخوردار است
رییس دفتر سابق رییس جمهوری در بخش دیگری از این گفت و گو به رویکردها و نگاه خود در زمانی که مسوولیت ریاست دفتر رییس جمهوری را برعهده داشت اشاره کرد و گفت: رییس جمهوری بودن از یک حساسیت بالایی برخوردار است به خصوص این که رییس دفتر دکتر احمدی نژاد باشید.
رحیم مشایی با بیان این که احمدی نژاد امروز یک شخصیت برجسته و آشنا در عرصه بین المللی است، افزود: در صحنه بین المللی احمدی نژاد به عنوان فردی شجاع ، آگاه، بیدار، هوشیار، متدین و انقلابی شناخته می شود که برای برقراری عدالت تلاش می کند و بر این اساس رییس دفتر چنین فردی بودن کاری بسیار سخت و حساس محسوب می شود.
وی با بیان این که هرکسی رییس جمهوری را از دریچه نگاه خود می بیند و تمایل دارد که مطالباتش توسط شخص رییس جمهوری انجام شود، اظهارداشت: در مدتی که ریاست دفتر رییس جمهوری را بر عهده داشتم، تمام تلاش خود را بکار گرفتم که نگاه رییس جمهوری را در موضوعات مختلف عملیاتی کنم.
رحیم مشایی ادامه داد: به خاطر ندارم در طول دوره مسوولیت در دفتر رییس جمهوری کاری را انجام داده باشم که وی مطلع و یا موافق آن نبوده باشد.
در عزل و نصب وزرا نقشی نداشته و ندارم
مشاور رییس جمهوری با بیان این که احمدی نژاد یک رییس جمهوری تشریفاتی نیست، افزود: او همانند یک سرباز فداکار در خط مقدم حضور دارد و پای کار است و بارها دیده شده که صدها ساعت یک پروژه را تا اجرای نهایی آن پیگیری می کند.
رحیم مشایی با رد ادعای برخی رسانه ها و افرادی که در نوشته های خود مدعی بودند در هر کاری دخالت می کنم و هر کسی منصوب و یا عزل می شود با دخالت من انجام می شود، گفت: اگر کسی از من پرسشی می پرسید ممکن بود نظرم را مطرح کنم اما در نصب و عزل هیچ یکی از وزرا و یا سایر مقامات دخالتی نداشته و ندارم.
بیشتر وقتم در دیدار با اقشار مردم خلاصه می شد
وی با اشاره به این که در دوران مسوولیت در دفتر رییس جمهوری بیشتر وقتم در دیدار با اقشار مختلف مردم و رسیدگی به مطالبات آنها خلاصه می شد، گفت: اینجا دفتر رییس جمهوری اسلامی ایران است و کشور ما نیز مظهر مهر است.
رحیم مشایی با تاکید بر این که ما کسی را صرفنظر از هرگرایشی حتی این که مطلبی نیز بر علیه من نوشته باشد، برای حضور در دفتر رییس جمهوری طرد نکرده ایم، گفت: طرد افراد را به ویژه در دفتر رییس جمهوری خلاف شرع می دانیم و با منطق و مشی رییس جمهوری نیز در منافات است.
کسانی که مسوولیت خود را بدرستی انجام نمی دهند از رییس جمهوری می ترسند
مشاور رییس جمهوری در ادامه با بیان این که حفظ کرامت انسانی و احترام به انسان ها باعث می شود که ترس ها از بین برود، گفت: در مسیر بزرگان دین قرار گرفتن، ترس ها از بین می برد و اشخاصی که مشی ائمه را دنبال می کنند نیز مردم هیچ ترسی از آنها ندارند.
رحیم مشایی خاطرنشان کرد: همانطور که با دیدن احمدی نژاد ترس ها می ریزد از سوی دیگر دشمنان و مسوولینی که کارهای خود را بدرستی انجام نمی دهند از وی می ترسند.
لبخند صدقه بی منت
وی با بیان این که ˈ لبخند صدقه بی منتی است ˈ که افراد می توانند به یکدیگر هدیه دهند، گفت: برخی افراد ذهنیت های عجیبی نسبت به من داشتند و بارها دیدم فردی نسبت به من احساس ترس می کند اما با یک لبخند من این ذهنیت عوض شد، پس چرا لبخندی را که هزینه ای ندارد، از دیگران دریغ کنیم.
رحیم مشایی اضافه کرد: هجمه های رسانه ای علیه من به گونه ای صورت گرفت که وقتی افراد با من روبرو می شدند تعجب می کردند و می گفتند که فکر نمی کردیم بتوانیم شما را ببینم .
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو