«بازگشت از نیمه راه» حدود 276 صفحه است و 1200 سند تاریخی روایی دارد، در کنار آن بیش از 1000 اسلاید تصویری در کتاب گنجانده شده است.این کتاب به بررسی جریانها و زندگینامه شخصیتهایی پرداخته که طی 35 سال گذشته به منتقدان جدی رهبر جمهوری اسلامی مبدل شدهاند و در واقع خط واقعه نگاری درباره 32 نفر از کسانیکه رهبری برای آنها از واژه «انقلابیون پشیمان» استفاده میکند و ابتدا با انقلاب بوده و بعد از قافله انقلاب به دلایل مختلف جدا شده اند را ترسیم میکند.
به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ طی روزهای گذشته خبر انتشار یک کتاب با عنوان «بازگشت از نیمه راه» در رسانههای اجتماعی منتشر شد. در این خبر آمده بود: «مرکز اسناد انقلاب اسلامی در اقدامی کمسابقه اقدام به انتشار «اسناد»٬ «اسرار» و «ناگفتههای» تعداد قابل توجهی از منتقدان و مخالفان آیت الله علی خامنهای و جمهوری اسلامی کرده است. این کتاب که «بازگشت از نیمه راه» نام دارد به بررسی جریانها و زندگینامه شخصیتهایی پرداخته که طی 35 سال گذشته به منتقدان جدی رهبر جمهوری اسلامی تبدیل شدهاند.
محمد خاتمی٬ میرحسین موسوی٬ مهدی کروبی٬ یوسف صانعی٬ حسینعلی منتظری٬ عبدالکریم سروش و دهها نفر دیگر از شخصیتهای سیاسی و فرهنگی از جمله این افراد هستند.
در این کتاب که پس از ماهها کشمکش با مجوز وزارت ارشاد منتشر شده بیش هزار و 200 سند دیده میشود.»
پیگیری خبرنگار فارس و تماس با روابط عمومی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتج به آن شد که این ناشر اعلام کرد کتاب مربوط به مرکز اسناد انقلاب نیست و از سوی ناشر مولف منتشر شده است.
علی الفتپور نویسنده این اثر در گفتوگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس با گلایه از نحوه انتشار این خبر اظهار داشت: «این کتاب ناشر مولف بوده و از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر نشده است.»
الفتپور ضمن اشاره به متن کتاب و موضوع محتوایی آن تصریح کرد: حدود دو سال و نیم است برای تالیف این اثر تلاش کردم و کتاب حاوی اسناد و مدارک آشکار، مستدل و مستندی است که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده و یا تا الان منتشر نشده است.
به گفته وی، این کتاب در 28 اسفند 1393 مجوز گرفت و هفته گذشته منتشر شده و قرار است در نمایشگاه کتاب توزیع شود احتمالا انتشارات پرستار کار توزیع این اثر را در نمایشگاه کتاب به عهده خواهد داشت.
وی با بیان اینکه این اثر جریانشناسی مخالفتها با رهبری و نظام جمهوری اسلامی ایران است، تاکید کرد: مشکل اساسی در تاریخ انقلاب این است که معمولا مسایل ریشهای و بنیادینی را که باید صریح و شفاف به افکار عمومی بگوییم منعکس نمیکنیم؛ از این رو بسیاری از واقعیتها و مسایل به اسرار و ناگفتهها مبدل میشود، بر این اساس سعی کردم درباره افراد و حیثیت و فعالیت سیاسیشان مستنداتی جمع آوری شود، تا اگر قرار است افراد اعم از خواص و غیر آنها عمل سیاسیشان را به برخی از استوانههای نظام گره بزنند بدانند که این افراد در تاریخ انقلاب چه کرده و چه گفته اند و درطول این مدت در کجا ایستاده اند و الان چه میگویند.
وی بیان کرد: «بازگشت از نیمه راه» حدود 276 صفحه است و 1200 سند تاریخی روایی دارد، در کنار آن بیش از 1000 اسلاید تصویری در کتاب گنجانده شده است.
الفتپور با بیان اینکه عنوان شده کتاب به بررسی جریانها و زندگینامه شخصیتهایی پرداخته که طی 35 سال گذشته به منتقدان جدی رهبر جمهوری اسلامی مبدل شدهاند گفت: «این کتاب خط واقعه نگاری درباره 32 نفر از کسانیکه رهبری برای آنها از واژه «انقلابیون پشیمان» استفاده میکند و ابتدا با انقلاب بوده و بعد از قافله انقلاب به دلایل مختلف جدا شدهاند را ترسیم میکند. لازم به ذکر است این اثر بیوگرافی نیست ولی وقایع در قالب تحلیل شخصیت و تایم لاین زندگی این شخصیتها بیان شده است.
نویسنده این کتاب بیان کرد: «این 32 نفر از اهمیت ویژهای در تاریخ سیاسی ایران برخوردارند، از این رو حس کردهام که باید به آنها پرداخته شود، ضمن اینکه این اثر جلد یک است و جلد دو این اثر هم در حال نگارش است.
این مولف با بیان اینکه این کتاب از نقطه ابدایی تا انتهایش با بنده بود و هیچ حامی نداشته است افزود: «این کتاب در حمایت از رهبر انقلاب اسلامی ایران است، و برای همین است که مورد توجه جریانهای مخالف و معاند جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است. هجمه سنگینی الان نسبت به کتاب در حال وقوع است که جای تعجب دارد چون از بنده سوال می شود که چرا چنین کتابی نگارش شده است. سوال بنده از این جریان که بعضا در داخل کشور هم ریشه دارند این است که اگر کتابی در راستای حمایت از رهبری و نظام جمهوری اسلامی نوشته شود باید پاسخ دهد که چرا نگارش شده است؟ یا باید جریانی که با دروغ پراکنی و ضد و نقیض گویی در حال تخریب چهره رهبری است باید پاسخ دهد که چگونه و برای چه این کار را میکند؟
الفتپور متذکر شد: «جملهای از حضرت امام بروی جلد کتاب آمده با این عنوان که «قدرت طلبی مایه اختلاف است»، این اثر هم در نهایت به دنبال ریشه یابی مستند از این مساله است. اینکه چه اتفاقاتی افتاده است که یک نفر خودش را از مسیر نظام و رهبری جدا کرده و حتی به مقابله با آرمان ابتدایی اش پرداخته است جای ریشه یابی و سند نگاری دارد که سعی شده در این اثر به آن پرداخته شود. نحوه نگارش و طراحی اثر نیز به گونه ای بوده است که مخاطب عمومی هم بتواند با کتاب ارتباط برقرار کند و کتاب با استانداردهای روز نگارش تدوین و طراحی شده است.
وی در پاسخ به اینکه عنوان شده روند مجوز برای این مسیر طولانی بوده است، افزود: «درست است، روند مجوز 5 ماه به طول انجامید و با سلیقه و ذائقه برخی در ارشاد مواجه شد که در نهایت با چندین بار ممیزی کتاب مجوز گرفت. قطعا رویه ارشاد بادر برخورد با این کتاب نشان داد که وزارت ارشاد الان با هدف گذاری رهبری در حمایت از جریان مون و انقلابی اگر این اثر بتواند از آن نمایندگی کند فاصله معنیداری دارد.
نویسنده این اثر با بیان اینکه نام کتاب «بازگشت از نیمه راه» جریان شناسی مخالفتها با رهبری و نظام جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: «کتاب در نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهد شد.»
در ذیل این مطلب مقدمه کتاب می آید؛
در مقام طلیعه
تاریخِ ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مدعیانی به خود دیده است که تمام حیثیت و آبروی خود را وامدار امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامیاند، ولی هر یک بهدلیلی از آرمان انقلاب برگشتهاند. واکاوی حیات سیاسی این شخصیتها به تمام مخاطبانی که شاید این مدعیان را به هویت انقلاب و نظام اسلامی گره میزنند یادآور خواهد شد که آنچه همیشه و هرجا ارزش حمایت و ایستادگی دارد راه و مسیری است که انقلاب اسلامی نشان میدهد نه راهی که با سرانگشت انقلابیها «راه» میشود.
شناختن مخالفان و جنس مخالفتهای آنها با رهبری انقلاب اسلامی و به تبع آن با نظام جمهوری اسلامی ایران یکی از اساسیترین عناصر شکلدهنده نگرشها و دیدگاههای متفاوت در تحلیل و جریانشناسی تاریخ معاصر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.
انقلاب اسلامی و مسیر راستین و بر حق جمهوری اسلامی با هیچکس عقد فرزندخواندگی ندارد؛ از قائم مقام رهبری که امام وی را پاره تن خود خطاب کرد تا نخستوزیر ملی ـ مذهبی دولت انقلابی برآمده از خروش ملت، هیچکدام نمیتوانند برای خود مأمنی فرض کنند که هنگام انحراف از خط امام(ره) و انقلاباسلامی بتوانند در آن پناه گیرند. هنوز میزان، جمله تراز انقلاب اسلامی، امام خمینی، است که فرمود: «میزان حال فعلی افراد است.»
امام در راه مبارزه و جهاد برای خدا با هیچکس تعارف ندارد، حتی فرزندش. در واقعه 15 خرداد 1342 و بعد از سخنرانی بنیانگذار انقلاب اسلامی در فیضیه بسیاری از طلاب به منزل ایشان میآیند تا شاید از شر دژخیمان پهلوی در پناه باشند؛ حاج آقا مصطفی خمینی دربِ اندرونی منزل امام را میبندد تا کسی نتواند وارد حریم خصوصی ایشان شود. امام که میفهمند حاجآقا مصطفی چنین کاری کرده است با ایشان به تندی صحبت میکنند. دیگر همه میدانند که درکوچکترین امور مربوط به انقلاب حتی خویشان امام هم حق مداخله نداشتند، چه رسد به امور بزرگ و حیاتی.
سیره نورانی امام برگرفته از سیره معصومین علیهم السلام است. وقتی پیامبر اکرم (ص) بشارت شهادت در محراب مسجد را به امیرالمؤمنین(ع) میدهند، مولای متقیان با اضطراب از ایشان میپرسند: «یا رسولالله، آیا من در آن زمان به دین اسلام از دنیا میروم؟» این سؤال امیرالمؤمنین راهگشای تمام مؤمنان و مؤمنات طی تاریخ است؛ علی(ع)، که معصوم ابدی و ازلی است، هنگام مرگ بیم مسلمان بودن دارد، چه برسد به ما محبان علی(ع). چه ناگوار است که گاهی بزرگان انقلاب طوری حرف میزنند که انگار به حسنعاقبت خویش واقفاند!
وصیت مشهور امیرالمؤمنین علی(ع) به امام حسن مجتبی(ع) در گوش هر آزادهای طنینانداز است. حضرت به امام حسن مجتبی(ع) توصیه میکنند: برای آخرتت بکوش که هیچ تخفیفی برای تو به خاطر نسبت با علی بن ابیطالب ــ امیرالمومنین ــ نیست.
شریح قاضی شدن و حکم قضاوت از امیرالمؤمنین گرفتن مهم نیست، مهم ماندن بر عهد با علی(ع) و راه ایشان است که هزینهای بسیار گزافتر از علوی شدن دارد. بیعتکنندگان در روز غدیر هنری نمیکنند، آنان که بر هنر وفای به عهد میمانند ماندگار و ابدیاند.
باید با چشمانی فراتر از تاریخ به سفر عبرت رفت و دید که چه بزرگانی که در بدر و احد با پیامبر بودند و در ماجرای جیش اسامه مردود شدند؛ چه خیبریانی که در ثقیفه رنگ نفاق گرفتند و در راه ناصواب نفس رفتند؛ چه اصحاب رسولی که در جنگ صفین در مقابل امام زمان و حیّ خویش شمشیر کشیدند. چه همرکابان و یاران غاری که در ضلالت و گمراهی و نفاق مردند و چه محب علیهایی که در صفین تا دم شهادت رفتند و در کربلا بر سینه فرزند علی نشستند. از این کجرفتهها، تاریخ کم ندیده است؛ جاماندگانی که تاریخ انقلاب اسلامی هم کمی از تاریخ صدر اسلام در تعدادشان ندارد و چه سخت است دیدن انسانهایی که روزی در لوای حق بودند و حال زمانی در مقابل حق ایستادهاند؛ انسانهایی که به خاطر حقمداری روزی زیر شکنجه دژخیمان زمان بودند، عرض و آبرو، مال و فرزند را در راه امام و انقلاب دادند و الان مدعی و طلبکار انقلاباند. آنچه از این تغییرها، قطعی و لایتغیر به نظر میآید همین است که هیچ احدی صرف بودن در کسوت انقلابیگری، از آزمونهای انقلاب مصون نخواهد ماند؛ چه قائممقام رهبری باشد، چه اولین رئیسجمهوری ایران و چه عضو خبرگان رهبری و حتی امامجمعه منصوب امام.
حسادت و خودمحوری، بداندیشی نظری و عملی، التقاطیگری، عقدهگشایی، شهوت شهرت، فرقهگرایی و خویشاوندسالاری، سادهلوحی، زودباوری و قرارگرفتن در تشکیلات بیاساس حزبی و گروهکی و... ازجمله عواملی هستند که تاکنون بسیاری از یاران صدیق امام و رهبری را به دشمنان هتاک و بیپروای نظام اسلامی تبدیل کردهاند.
ناتوانی در درک صحیح شرایط زمانی و مکانی نیز عامل بسیار مهمی در انحطاط برخی یاران و مدعیان راسخ خط امام(ره) بهشمار میآید. هوشمندی دشمنان در پهن کردن تور انحراف برای یاران خاص، از یکی دیگر از عوامل مهم شکست انقلابیها بوده است که هیچگاه نباید از آن غفلت کرد. انقلاب اسلامی در حال پیمودن مسیر پرفرازونشیب خود به سمت تعالی انسان زمینی بوده، هست و خواهد بود، هرچند برخی خواص انقلابی «تو زرد» از آب درآیند و با ادعای حقگرایی از مسیر انقلاب فاصله بگیرند. اینکه تعدادی در این راه ریزش کنند خدشهای بر چهره انقلاب اسلامی وارد نمیکند و چهبسا نشان طهارت باطن آن انقلاب باشد که هر کس از اصولش آن فاصله بگیرد و بر سبیل نصیحت و مدارا به راه راستین برنگردد از گردونه انقلاب خارج میشود.
در ریزشها افتخاری نیست، ولی اعتباری هست؛ اعتبار برای راهی پرشهید که بیتعارف و صریح در مقام انتخاب میان دوراهی ذبح انقلاب یا ذبح انقلابیها هیچ شکی در انتخاب راه حقیقت ندارد تا پای انقلاب نلغزد، که اگر پای رهرو لغزید، جبرانپذیر است، ولی اگر مسیر لغزنده شد، پای بسیاری خواهد لغزید.
در نگارش این اثر تلاش شده است از بسیاری نقلقولها و اسناد مشکوکی که سبب وارد آمدن خدشه بیاساس به چهره و شخصیت افراد میشود پرهیز شود.
هرچند توجه به رویشهای انقلاب در کنار ریزشها میتوانست چشمانداز بهتری برای ترسیم حرکت انقلاب باشد، کوتاهی مجال و شاید ترس از تکرار مکررات، نگارنده را از فیض همجواری باشخصیتهای مجاهد، وارسته و انقلابی واقعی دوران محروم کرد.
این اثر نگاهی اجمالی و گذرا به زندگی درراهماندگان انقلاب اسلامی ایران است. بیان این سیر تاریخی از زندگی افراد یادشده، غرضورزی و تصفیهحساب شخصی، سیاسی، حزبی و عقیدتی با انقلابیهای پشیمان نبوده و نیست، بلکه نگاشتن چنین اثری فقط و فقط دستمایهای برای عبرتگیری و عبرتدهی در تاریخ انقلاب است وگوشزد کردن اینکه چقدر این راه خطای طیشده به نیروهای انقلابی دیگر نیز نزدیک است که هیچکس را دیوار مصونیت بلندتر از گرداب حوادث نیست.
بهراستی بازگشت این انقلابیهای پشیمان آرزوی رهبری و دلسوزان انقلاب است، که اگر لیاقت و شایسستگی آن باشد، حتماً برای بازماندگان این قافله ممکن و محقق خواهد بود.
کتاب پیش رو علاوه بر شخصیتنگاری 32 تن از بازماندگان راه انقلاب، بیان تاریخ یک انقلاب بعد از وقوع و جریانشناسی سیاسی سه دهه از تاریخ ایران اسلامی است که تاکنون با چنین رویکردی نگاشته نشده است.
این اثر با استفاده از بیش از یکهزار مرجع و استناد مستند تاریخی و طی دوسال تلاش نگارنده برای ثبت، و تدوین بخشی از تاریخ معاصر ایران خلق شده است. رجوع به اسناد دستهاول و اطمینانبخش در نگارش این اثر مورد توجه نگارنده بوده و اسناد اینترنتی و اخبار خبرگزاریها با وسواس و دقت ملاحظه شده است.(+)
جهت سفارش خرید کتاب به اطلاعات موجود در تبلیغات سایت مراجعه و یا با شماره های 02537840844 و 02188911212 تماس حاصل نمایید.
"Our President, analytical news site"
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو