رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: ميرحسين موسوي دارد جوهره خود را معرفي مي‌كند و مردم ما به اجبار به كسي راي نداده‌اند و راي همه مردم اختياري بوده است.

 

به گزارش خبرگزاري فارس از قم، آيت‌الله محمد يزدي پيش از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: ميرحسين موسوي دارد جوهره خود را معرفي مي‌كند و نظام موظف نيست كه در‌باره سلامت انتخابات وي را قانع كند و مردم ما به اجبار به كسي راي نداده‌اند و راي همه مردم اختياري بوده است.

وي افزود: اقاي موسوي هنوز زمانيكه صندوق‌ها باز نشده بود اعلام پيروزي كرده‌است و اين كار خلاف قوانين بود.

 

*شوراي نگهبان در انتخابات بدعت جديدي نخواهد گذاشت

 

آيت‌الله محمد يزدي با اشاره به شرايط حساس كشور اظهار داشت: به‌حمدالله در شرايط كنوني جريان‌ها همه شفاف و روشن شده است و هر فردي كه خود را خالي از غرض‌ورزي‌هاي حزبي كرده و جريان‌ها را به‌صورت دقيق بررسي كند مي‌تواند قضاوت خوبي از شرايط كنوني كشور داشته باشد.

وي افزود: در شرايط كنوني كشور دست بيگانگان به وضوح قابل مشاهده است و كساني نيز در اين ميان وسيله و ابزار شده‌ اند.

رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينكه مقام معظم رهبري مديران كشور و نخبگان، علما و مراجع عظام تقليد اكثر قريب به اتفاق به تشخيص درستي رسيده‌اند تصريح كرد: در چنين فضايي تعدادي اندك از آدم‌هايي كه از هويت درستي برخوردار نيستند به اسم آشوب و فتنه قصد جان نظام را كرده‌اند و البته اين فتنه‌ها نيز مثل ده‌ها فتنه كوچك و بزرگ تاريخ 30 ساله انقلاب با حضور ملت مقتدر ايران خنثي مي‌شود.

آيت‌الله يزدي شرايط كنوني كشور را آزمايشي جديد براي همگان توصيف كرد و افزود: همانگونه كه رهبر معظم انقلاب در خطبه تاريخي نماز جمعه بيان فرمودند ملت از آزمون انتخابات سربلند بيرون آمده است.

وي به حضور 40 ميليون نفري مردم در انتخابات و مشاركت 85 درصدي واجدان شرايط اشاره كرد و افزود: مردم در اين آزمايش به خوبي از صحنه خارج شدند و نمره بيست گرفتند و تاريخ اين حضور ملت را براي هميشه به ثبت خواهد رساند.

وي تأكيد كرد: دشمنان نيز اين مسئله را هدف قرار گرفتند، ولي همه بايد بدانند با هرج و مرج، ناامني و زورآزمايي خياباني كاري از پيش نمي‌رود.

عضو شوراي نگهبان تصريح كرد: وزارت كشور نيز آخرين اطلاعات را به‌صورت كامل در اختيار مردم قرار داده است و مسائل مطرح شده از سوي كانديداها نيز با دقت توسط شوراي نگهبان بررسي مي‌شود.

دبير شوراي عالي حوزه علميه قم در ادامه با اشاره به مطرح شدن موضوع كاهش تعرفه‌هاي برگ رأي در شعب از سوي كانديداها گفت: يك شعبه هم در سراسر كشور نبوده كه در كار رأي‌گيري در آن شعبه لحظه‌اي توقف ايجاد شود.

آيت‌الله يزدي با اشاره به مهلت سه روزه كانديداها طبق قانون براي ارائه شكايات به شوراي نگهبان گفت: حتي برخي شكايات بعد از پايان مهلت سه روزه پذيرفته شد و شوراي نگهبان نيز ظرف 10 روز طبق قانون شكايات وارده را بررسي كرده و بزودي نظر شوراي نگهبان اعلام مي‌شود.

وي ادامه داد: شوراي نگهبان وظيفه‌اي ندارد تا از كانديداها دعوت كرده و سخنان آنها را بشنود، ولي به پيروي از رهبر معظم انقلاب براي روشن‌شدن افكار عمومي توسط شوراي نگهبان براي حضور در جلسه رسمي از كانديداها دعوت به عمل آمد.

يزدي گفت: غير از آقاي رضايي ديگران در جلسه تشريف نياوردند و آقاي رضايي ضمن تأييد موقعيت قانوني شوراي نگهبان موضع‌گيري متيني اتخاذ كرد.

وي افزود: شوراي نگهبان در اين انتخابات نمي‌تواند بدعت جديدي ايجاد كند چون در كشور در سال‌هاي آينده نيز بايد انتخابات ديگري برگزار شود.

رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به اينكه اشكالات و شكايات مطرح شده نسبت به برگزاري انتخابات بايد دقيق باشد اظهار داشت: اينكه گفته مي‌شود كارشناسان مي‌گويند اگر راي‌ها درست بررسي شود رأي فلان كانديداها 5 تا 9 ميليون افزايش خواهد يافت قابل پذيرش نيست.

وي با اشاره به برخي راهكارهاي قانوني براي بررسي وضعيت انتخابات تأكيد كرد: در طول مدت باقي‌مانده از فرصت 10 روزه شوراي نگهبان به تمام شكايات با دقت بررسي خواهد كرد.

 

*مقام معظم رهبري حيثيت هاشمي را حفظ كردند

 

آيت‌الله محمد يزدي با اشاره به برخي تجمعات و اجتماعات از سوي طلاب حوزه علميه اظهار داشت: هر تجمع و اجتماعي كه رنگ حوزوي داشته باشد، بايد علاوه بر اخذ مجوزهاي لازم از مراجع قانوني نظير فرمانداري‌ها به تاييد شوراي عالي حوزه برسد و در اين خصوص تذكرات لازم ارائه شده است.

وي در ادامه با اشاره به آشوب‌ها و اغتشاشات در كشور گفت: عدم تمكين از قانون فقط به ضرر خود اين افراد است و نظام امروز به قدري مقتدر است كه اگر كسي بخواهد در برابر نظام ايستادگي كند، نظام او را به عقب مي‌راند.

وي با اشاره به بيانات بي‌نظير مقام معظم رهبري در خطبه‌هاي نماز جمعه تهران گفت: در اين خطبه‌هاي رهبر مقام و موقعيت ولايت فقيه در سيستم حكومت مردم سالاري ديني به خوبي مشخص شد و ما بايد اين جمله امام را به ياد بياوريم كه فرمودند تا وقتي از ولايت فقيه اطاعت كنيد به كشور آسيبي نمي‌رسد.

دبير شوراي عالي حوزه علميه قم گفت: رهبر معظم انقلاب تكليف افراد فريب خورده و كساني كه عليه اصل نظام موضع‌گيري مي‌كنند را مشخص كردند، نظام مقتدر است و مردم نيز پشتيبان اين نظام بوده و هستند.

وي در خصوص موضع‌گيري‌هاي مردم در قبال اغتشاشات و آشوب‌ها گفت: تا نظام اجازه ندهد، عامه مردم در صحنه‌هاي قهري نبايد وارد شوند، بلكه مردم بايد احساسات خود را كنترل كرده و طبق دستوراتي كه نظام خواهد داد، عمل كنند.

وي با اشاره به حادثه روز گذشته در شهر تهران و آتش‌زدن يك مسجد گفت: در جمهوري اسلامي ايران ممكن نيست كسي بخواهد مسجدي را آتش بزند، قطعا اين كار به وسيله كساني كه به دنبال سوء استفاده از موقعيت ايجاد شده هستند، صورت گرفته است، مردم بايد در نهايت آرامش امنيت كشور را حفظ كنند.

دشمنان مي‌خواهند جامعه ما را متفرق كنند اما مردم اجازه چنين كاري را به آنان نخواهند داد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به شكايات مطرح شده از سوي كانديداها گفت: برخي از اين شكايات به صورت مشترك و برخي هم به صورت اختصاصي بوده است؛ به طور مثال اتمام برگ تعرفه راي شكايت مشتركي بوده است كه با بررسي دقيق و كارشناسي انجام شده از سوي شوراي نگهبان به همه شكايات به صورت مستند پاسخ داده مي‌شود.

آيت‌الله يزدي شايعه خودكار، بيرون كردن نمايندگان كانديداها از شعب اخذ راي و غيره را از ديگر موارد مطرح شده عنوان كرد و افزود: اين مسائل نيز هيچ كدام صحت نداشته و شوراي نگهبان به صورت مستند پاسخ‌هاي لازم را آماده ارائه كرده است.

رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم در خصوص موضع‌گيري ميرحسين موسوي و اقدامات وي پس از مشخص شدن نتيجه انتخابات اظهار داشت: ميرحسين موسوي دارد جوهره خود را معرفي مي‌كند و مردم ما به اجبار به كسي راي نداده و راي همه مردم اختياري بوده است.

وي با اشاره به مطرح شدن تبليغات از سوي شخصيت‌ها در هنگام راي‌ريزي گفت: يكي از شخصيت‌هاي نزديك به آقاي موسوي هنگام انداختن راي خود به تبليغ پرداخته و اعلام كرده بود كه اگر آقاي موسوي راي نياورد، انتخابات دچار مشكل است، خود آقاي موسوي نيز زماني كه هنوز صندوق‌ها باز نشده بود، اعلام پيروزي كرده و در صورتي كه اين كار خلاف قوانين است.

وي نظارت شوراي نگهبان بر‌ انتخابات را يك نظارت كامل و دقيق عنوان كرد و افزود: از زماني كه كار نام‌نويسي نامزدها آغاز مي‌شود تا پايان شمارش آرا شوراي نگهبان در همه امور انتخابات نظارت دقيقي دارد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به موضع‌گيري ميرحسين موسوي پس از مشخص شدن نتيجه آرا گفت: موسوي بايد به احمدي‌نژاد تبريك مي‌گفت و دوره‌هاي بعد را حفظ مي‌كرد، اينكه 24 ميليون نفر در انتخابات اشتباه كردند، هيچ عاقل و غيرعاقلي اين حرف را نمي‌پذيرد، منشاء شبهه‌هاي ايجاد شده ناداني برخي از افراد است و شوراي نگهبان شبهه‌ها را تا آخر رفع مي‌كند.

وي در پاسخ به سئوال خبرنگاري در خصوص آقاي هاشمي رفسنجاني گفت: آقاي هاشمي روحاني محترم، شناخته شده و سابقه‌داري هستند، متاسفانه در ايام انتخابات چه صحبت‌هاي مطرح شده در مناظرات و چه نامه به رهبري وضعيت خوبي را پيش نياورد، البته مقام معظم رهبري حيثيت ايشان را حفظ كردند.

وي گفت: من و آقاي هاشمي سال‌هاست كه در نهادهاي مختلف همكاري نزديك داشته‌ام، برخي اوقات اختلاف سليقه‌هايي نيز وجود داشته كه اين اختلاف سليقه‌ها از امتيازات نظام اسلامي و روحانيت است و البته در مباني اوليه اشتراكات اصلي وجود دارد.

وي در پايان گفت: تصميم نهايي انتخابات با شوراي نگهبان است و نيازي نيست كه در اين شرايط مقام معظم رهبري بخواهد از بالاي سر قانون وارد شوند، اگر كسي نمي‌خواهد تن به قانون دهد نظام با او برخورد قانوني خواهد داشت.