دلال نفتی که میداند به دلیل پرونده دکل و پول گمشده، در صورت بازگشت به ایران همچون بابک زنجانی بازداشت میشود با استفاده از تریبون انگلستان چنین وانمود کرد که دوست دارد به ایران بازگردد اما نمیگذارند! مصطفوی به بی بی سی گفت که چون دستگاههای امنیتی به دلیل پروندهای دیگر میخواستند اموالش را مصادره کنند او "توفیق حضور در ایران" را از دست داده است.
بررسی پرونده دکل نفتی در ایران در حالی جریان دارد که یکی از متهمان اصلی این پرونده مرموز و عجیب در مصاحبه با یک روزنامه اصلاحطلب و استفاده از تریبون شبکه دولتی بی بی سی فارسی برای تبرئه خود میکوشد.
به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ داستان دکل نفتی با مصاحبه یکی از متهمان ماجرا با روزنامهای اصلاحطلب و رسانهی فارسی زبان خارج کشور وارد مرحله جدید و قابل تأملی شده است.
دکل گمشده در ایران، در خلیج مکزیک پیدا شد!
مروری گذرا بر داستان عجیب دکل گمشده در دولت دهم
در ماجرای دکل دریایی فورچونا (GSP FURTUNA) نام چند فرد، چند شرکت و 87 میلیون دلار سرمایه ایران مطرح است: علی طاهریمطلق (مدیرعامل شرکت مهندسی تأسیسات دریایی)، آقا مراد شیرانی (مشاور مدیرعامل شرکت مهندسی تأسیسات دریایی که شریک مصطفوی هم بوده!)، رضا مصطفویطباطبایی (دلال نفتی و مالک چند شرکت)، عمر کامل آلسواده (مشاور حقوقی مصطفوی و شیرانی) ازجمله افراد شاخصی هستند که نامشان با این دکل پیوند خورده است.
این دکل حدود 67 میلیون دلار قیمت داشته ولی به دلیل تحریمها، واسطهگرها و ... به قیمت 87 میلیون دلار معامله شد. نکته مهم و عجیب در این ماجرا آن است که دکلی وارد کشور نشده اما مبلغ آن از کشور خارج شده است.
رضا مصطفوی و عمر کامل آلسواده
شرکت تأسیسات دریایی در دولت قبل برای تسریع در بهرهبرداری از میادین مشترک تصمیم به خرید چند دکل نفتی گرفت اما به بهانه تحریمهای گسترده علیه کشورمان به سراغ واسطهها و دلالها رفت.
شیرانی که همزمان با مشاور مدیرعامل تأسیسات، 80درصد مالکیت شرکت سپنتا را نیز برعهده داشته به سراغ شریکش رضا مصطفوی میرود و با کمک او و عمر کامل دکل فورچونا را که متعلق به شرکت رومانیایی در ترکیه بوده، گزینه مناسبی مییابند.
آنها با تأسیس شرکتی کاغذی در امارات به نام DEAN و از طریق بانکهای چین 20درصد مبلغ دکل را از شرکت تأسیسات دریافت میکنند. شرکت رومانیایی به دلیل دریافت نکردن پول، قرارداد را فسخ میکند اما در اقدامی عجیب و مبهم، شرکت تأسیسات دریایی پس از فسخ قرارداد، 80درصد باقیمانده را نیز به حساب شرکت اماراتی منتقل میکند. مالکیت این شرکت اماراتی بنا بر نقلی برعهده مصطفوی و بنا بر نقلی دیگر در اختیار مشاورش، عمر آلسواده است.
پس از گذشت سه سال از این ماجرا این دکل اکنون در خلیج مکزیک مشغول به کار است، 87 میلیون دلار از ایران خارج شده است و متهمان با مصاحبه با رسانهها توپ را به زمین یکدیگر میاندازند.
متهم خارج نشین؛ صبح چهارشنبه در تیتر یک شرق، پنجشنبه شب در بی بی سی فارسی
یکی از متهمین پرونده جنجالی دکل گمشده، این روزها از بلندگوهای مختلف برای تبرئه خود استفاده میکند. رضا مصطفوی طباطبایی در مصاحبه طولانی با روزنامه شرق و گفتگوی مفصل با رسانه دولتی انگلیس تمام تلاشش را به کار بست که بگوید «من بیگناهم».
روزنامه شرق به نقل از برخی سایتها، مصطفوی را یکی از 9 پوکرباز معروف دنیا معرفی میکند اما خود وی در ادامه مصاحبه مدعی شده که ماجرای پوکربازی برای سالها قبل بوده و "وقتی دیدم کل این بازی با تفکرات و عقاید من منافات دارد، دیگر ادامه ندادم."
اگر از کنار این مسائل به سادگی بگذریم نمیتوانیم از نقش این فرد در قمار نفتی با 87 میلیون دلار بگذریم. به هر حال این مبلغ به حساب شرکت رومانیایی نرفته و سر از شرکت DEAN در آورده که وی مدیر آن است. به گفته بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت یازدهم، این شرکت تنها بیست روز پیش از معامله در امارات ثبت شد و پولها به حسابش واریز میشد.
رضا مصطفوی در حال پوکر بازی
این دلال نفتی که در دوبی به سر میبرد پس از آنکه شریکش؛ شیروانی، در ایران بازداشت شد برای آنکه در امان بماند از دوبی امارات به ژنو سوئیس رفت و از همانجا برای تبرئه خود با شبکه بی بی سی فارسی گفتگو کرد.
مصاحبه متهم اصلی دکل گمشده با بی بی سی فارسی در پنج شنبه شب بسیار شبیه به گفتگویش با روزنامه اصلاح طلب شرق در روز چهارشنبه بود.
"قمارباز کرسنتی" چه میخواست بگوید؟
رضا مصطفوی طباطبایی که به "قمارباز کرسنتی" مشهور شده در این دو گفتگوی مشابه اصرار داشت تا بگوید:
1. موضوع سیاسی است.
مصطفوی از تریبون بی بی سی گفت: «متآسفانه وضعیتی که ما امروز شاهدش هستیم درواقع بیاخلاقی است... سیاسی شدن این موضوع و دامن زدن به آن در جراید دردی را دوا نمیکند.»
2. من بیگناهم و "نقش من فقط واسطه بوده است."
3. من بودم که موضوع را کشف کردم.
«گزارشات لازمه از یک سال و نیم پیش توسط اینجانب به مسؤولین ذیربط و حراست شرکت نفت ارائه گردید. در 11شهریور [1394] با روزنامه شرق مصاحبهای کردم و گفتم که اطلاعات لازم را من در اختیار قرار دادم.»
وی در بخش دیگر سخنانش باز هم مدعی میشود: «من بودم که استارت کار [افشای موضوع دکل] را زدم و اطلاعات را به مسؤولین دادم و همکاری لازم را کردم.»
4. من کارآفرین هستم.
دلال مشهور نفتی به مخاطبان فارسی زبان رسانه دولتی انگلیس به عنوان کارآفرین معرفی میشود: «اولین کسی هستم که دکلهای خشکی و دریایی را مهندسی معکوس کردم... اشتغالزایی بسیاری به وجود آمد.»
مصطفوی از ژنو به مجری بی بی سی در لندن گفت: «من به عنوان یک کارآفرین و فردی که در جامعه حضور داشتهام میگویم...»
5. مقصر مجلس شورای اسلامی و شرکت تأسیسات دریایی است.
مصطفوی بدون آنکه به نقش خود در دلالی اشاره کند میگوید: «چرا مجلس شورای اسلامی طرح تحقیق و تفحص از شرکت تأسیسات دریایی را در دستور کارش قرار نداده است؟»
و با این جمله همه تقصیر بر گردن مدیریت سابق شرکت تأسیسات انداخته شد: «ما نباید یک مورد خاص را که به علت سوء مدیریت و سوءاستفاده بوده به بقیه موارد تعمیم دهیم.»
6. خرید در تحریم یعنی "بازرگانی پارتیزانی"
وی با چریکی خواندن خرید برای ایران در دوران تحریم گفت که "من هیچ تحریمی را دور نزدهام."
7. فرار نکردهام و عاشق ایرانم
دلال نفتی که میداند به دلیل پرونده دکل و پول گمشده، در صورت بازگشت به ایران همچون بابک زنجانی بازداشت میشود با استفاده از تریبون انگلستان چنین وانمود کرد که دوست دارد به ایران بازگردد اما نمیگذارند!
وی علت عدم بازگشت به ایران را به گردن دستگاههای امنیتی ایران انداخت. مصطفوی به بی بی سی گفت که چون دستگاههای امنیتی به دلیل پروندهای دیگر میخواستند اموالش را مصادره کنند او "توفیق حضور در ایران" را از دست داده است.
دلال نفتی میگوید: «متأسفانه من از ورود به ایران محروم شدهام... آنجا خاک من است.»
مصطفوی در جواب به این سؤال که "آیا به دلیل امکان بازداشت در دوبی، از آنجا به اروپا آمدهاید؟" بدون آنکه پاسخی قانع کننده دهد از اینکه بی بی سی فارسی به خبرگزاری فارس استناد کرده دلخور شد.
سرانجام ماجرا
سرانجام مشخص نشد که:
علت دعوت از این فرد به بی بی سی فارسی چه بود؟
چرا برخلاف اسناد منتشرشده، مصطفوی توضیحی درباره سرنوشت پولهای واریزی به حساب شرکت کاغذیاش در دوبی نداد؟
چرا به جای آنکه مجری شبکه دولتی انگلیسی با گفتگوی چالشی این متهم را وادار به پاسخگویی کند تنها تریبون خود را در اختیارش قرار داد تا او به صورت یکطرفه خود را تبرئه کند؟
چرا در دو روز متوالی تیتر یک روزنامهای اصلاحطلب و مهمترین برنامه بی بی سی فارسی تنها به تریبون یکجانبه یکی از متهمان پرونده مرموز اختصاص مییابد؟
و...(+)
در همین زمینه بخوانید:
ـ رستم قاسمی: دکل نفتی ارتباطی با وزارت نفت نداشته است/ دستگاه قضا به سرعت رسیدگی کند
ـ ماجرای «دکل نفتی دوم» که در سواحل امارات آهنپاره شد/ رد پای آقازاده وزیر خاتمی در دلالی دکلها
ـ تلخند؛ دردسرهای بیژن زنگنه برای برخی هم تیمیهای قدیمی و افشای ماهیت دشمنان احمدینژاد
"Our President, analytical news site"
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو