وزیر راه و شهرسازی گفت: در دولت های نهم و دهم عملیات ساخت دو میلیون و 180هزار واحد مسکونی شهری آغاز شد که تاکنون یک میلیون و 180 هزار واحد مسکونی تحویل داده شده و مابقی از پیشرفت 70 درصدی برخوردار است که به عبارتی رشد ساخت واحدهای مسکونی شهری نسبت به دولت قبل چهار برابر بوده است.
وزیر راه و شهرسازی در سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه تهران با مقایسه عملکرد دولت در هشت سال 76 تا 84 و سال های 84 تا 1392 بر رشد 1.8 برابری ساخت انواع راه ها، 12.5 برابری ساخت مسکن روستایی و 4 برابر شدن ساخت مسکن شهری تاکید کرد.
علی نیکزاد جمعه 21 تیرماه در سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه تهران با تبیین نقش وزارت راه و شهرسازی در تحقق شعارحماسه سیاسی، حماسه اقتصادی با تشریح عملکرد این وزارتخانه در حوزه حمل ونقل اظهار داشت: در هشت سال دولت هفتم وهشتم به میزان 36143کیلومتر انواع راه ها شامل آزاد راه، بزرگراه، راه اصلی و فرعی ، راه روستایی و راه آهن در کشور ساخته شد در حالی که در دولت های نهم و دهم این عدد به 63251 کیلومتر رسید که رشد 1.8 برابری در ساخت راه های را نشان می دهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر48160 کیلومتر انواع راه ها شامل آزادراه، بزرگراه، راه اصلی و فرعی ، راه روستایی و راه آهن در کشور در حال ساخت است که شامل 2185 کیلومتر آزادراه، 9856 کیلومتر بزرگراه، 3121 کیلومتر راه اصلی و فرعی، 8000 کیلومتر راه آهن و 25000 کیلومتر راه روستایی است.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در سال 1357 در کشور 200 کیلومتر راه روستایی آسفالته وجود داشت که این میزان در سال 1384 به 54 هزارکیلومتر و با ساخت و آسفالت 47 هزار کیلومتر راه روستایی در هشت سال اخیر در سال 1392 طول راه های روستایی به 101 هزار و 450 کیلومتر رسیدکه این مقدار 570 برابر زمان انقلاب است.
وی افزود: تا سال 1384در کشور از 11 هزار کیلومتر راه آهن بهره برداری می شد در حالی که در هشت سال اخیر 2500 کیلومتر راه آهن در کشور ساخته شده است و 20استان کشور به شبکه ریلی متصل شده اند و هشت هزار کیلومتر راه آهن در حال ساخت است که با تکمیل آنها تمام استان های کشور به شبکه ریلی متصل می شوند.
نیکزاد در سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه تهران اعلام کرد: راه آهن کشور به منظور درآمد زایی و رشد ترانزیت از نقاط مختلف مرزی از جمله گرگان-اینچه برون، خواف-هرات، چابهار- سرخس , شلمچه، خسروی و دیگر موارد به کشورهای همسایه و به کشورهای آسیای مرکزی، چین و روسیه متصل می شوند.
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: تا سال 1384 در کشور 121 فروند هواپیما وجود داشته است که این عدد در دولت نهم و دهم به 224 فروند هواپیما رسیده است که رشد 1.9 برابری را نشان می دهد.
وی اضافه کرد: تعداد لکوموتیوها و واگن های مسافری در سال 1392 به ترتیب به 786 و 1779 دستگاه رسیده است که به ترتیب رشد 1.4 و 1.6 برابری را در دولت نهم و دهم نشان می دهد.
سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه تهران اظهارداشت: در بخش اتوبوس های برون شهری هم اکنون 1900 دستگاه مشغول به کار هستند که رشد 1.6 برابری نسبت به سال های 76 تا 84 را نشان می دهد.
همچنین تعداد کامیونها و تریلرها در دولت های نهم و دهم به 37200 دستگاه رسیده است که نسبت به هشت سال قبل رشد دو برابری را نشان می دهد.
وی افزود: در حمل بار در کشور از 282 میلیون تن در سال 84 به 405 میلیون تن در سال 1392 رسیده ایم که رشد 1.6 برابری را نشان می دهد. همچنین با وجود تحریم های ظالمانه پنج میلیون تن ترانزیت در سال 1384 به 11.7 میلیون تن رسیده است که رشد 2.3 برابری را نشان می دهد.
نیکزاد بیان داشت: در سال 84 ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور 114 میلیون تن بود، اما در دولت های نهم و دهم این ظرفیت به 184 میلیون تن رسیده است؛ همچنین ظرفیت کانتینری بنادر از 1.8میلیون TEU در سال 1384 به هفت میلیون و 130 هزار TEU رسیده است که رشد چهار برابری را نشان می دهد.
سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه تهران تصریح کرد: در سال 1384تلفات جاده ای به 19 هزار و 82 نفر رسید که اگر با همین نرخ رشد حرکت می کردیم در سال91 تعداد تلفات به 54 هزار نفر می رسید که با توجه به سه برابر شدن تعداد وسایل نقلیه و افزایش قابل توجه تعداد سفرها در سال 1391 تعداد تلفات سوانح رانندگی برون شهری به 13 هزار و 95 نفر رسید که نشان از عزم راسخ دولت برای کاهش تلفات دارد.
وی ادامه داد: براساس قانون برنامه پنجم توسعه سالانه باید 10 درصد کاهش تلفات رانندگی داشته باشیم در حالی که با برنامه ریزی و هماهنگی دستگاه های اجرایی کاهش 15 درصدی محقق شده است و نوروز امسال نسبت به سال گذشته 7درصد کاهش تلفات را تجربه کردیم.
نیکزاد در بخش دیگری از سخنانش با اعلام عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن ابراز داشت: امیر المومنین (ع) اگر چه حکومت کوتاهی داشتند ولی عمق حکومت ایشان تا قیامت است. ایشان فرموده اند: که در کوفه پایین ترین قشر جامعه آب آشامیدنی گوارا استفاده می کنند وخانه دارند درواقع ایشان خانه و مسکن را یکی از مهمترین دستاوردهای حکومت خودش اعلام کردند.
وی با اشاره به فرمان تاریخی رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره)، در خصوص تشکیل حساب 100 گفت: ایشان فرمودند اینجانب حسابی به شماره یکصد(100) در تمام شعب بانک ملی افتتاح کرده و از همه کسانی که توانایی دارند دعوت می کنم که برای کمک به خانه سازی برای محرومان به این حساب پول واریز کنند... تا با صرفه جویی و دقت کامل خانه های ارزان قیمتی بسازند و در اختیار محرومان قرار دهند و در این طرح به هیچ پولی در برابر خرید زمین پرداخت نشود.
من امیدوارم همه کسانی که زمینه ای وسیعی در اختیار دارند به این امر مهم اسلامی و انسانی کمک کنند.... و دولت نیز تصمیمات لازم را در تأمین آب و برق و آسفالت و وسایل ایاب و ذهاب و مدرسه و درمانگاه و دیگر نیازمندیهای عمومی فراهم سازد.
نیکزاد افزود : همچنین مقام معظم رهبری در بیانات خود با اشاره به افزایش جمعیت و رشد شهرها و به وجود آمدن مشکل مسکن بویژه برای قشر جوان فرمودند که مساله مسکن با توجه به مسایل اقتصادی ، اکنون به صورت یک مقوله اثرگذار در مسایل معیشتی ، روحی معنوی ، اجتماعی و اخلاقی مردم درآمده که باید با برنامه ریزی صحیح و با جدیت ، این معضل برطرف گردد.
وی گفت: سخنان مقام معظم رهبری در نوروز 1391 در حرم رضوی عزم بنده و همکارانم را برای فعالیت بیشتر دو چندان کرد. معظم له فرمودند « در زمینه ی خدمات اقتصادی، ده ها هزار خانه و مسکن ساخته شد و در اختیار مردم قرار گرفت. این آمارها، آمارهای بزرگی است؛ آمارهای مهمی است. مسکن روستائی ساخته شد، جاده ها ساخته شد، بزرگراه ها و آزادراه ها ساخته شد. اینها طلیعه ی دهه پیشرفت و عدالت است. ما گفتیم این دهه، «دهه ی پیشرفت و عدالت» خواهد بود این طلیعه اش است. ما سه سال از این دهه را گذراندیم. در مقابل با این دشمنان، در مقابل با این بدخواهان عنود و خبیث، این ملت فعال و پرنشاط توانسته است این پیشرفتها را به وجود بیاورد.»
سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه تهران تصریح کرد : همه این مطالب بیانگر آن است که در فرمایشات ائمه معصومین، حضرت امام (ره)، اصول 3،31 و 43 قانون اساسی و قوانین عادی مانند قانون ساماندهی و حمایت از تولید وعرضه مسکن و همچنین تاکید مقام معظم رهبری، تهیه مسکن یک تکلیف قانونی، دینی و انقلابی است و دولت آقای احمدی نژاد کاری انقلابی در بازگشت به گفتمان امام راحل در تامین مسکن انجام داد یعنی واگذاری زمین رایگان، تسهیلات 25 میلیون تومانی قرض الحسنه و تامین خدمات اعم از آب ، سیستم دفع فاضلاب، برق و گاز و مخابرات با هزینه دولت انجام می شود.
وزیر راه و شهرسازی با ارایه گزارش عملکرد دولت در حوزه مسکن اعلام کرد: بیش از 600 مسجد با هزینه دولت در سایت های مسکن مهر توسط وزارت راه وشهرسازی در حال ساخت است و محوطه سازی و در حد توان مدرسه و سایت های تجاری و مکان های انتظامی و بسیج صورت پذیرفته است.
وی تاکید کرد: در زمان تحریم ، ساخت مسکن با بیش از 100 رشته مرتبط و اشتغال بیش از دو میلیون نفر در این حوزه به عنوان موتور محرکه اقتصاد عمل کرد و بخش عمده ساخت مسکن نیاز به ارزبری ندارد و اگرصنعت ساختمان متوقف شود افراد زیادی در کشور کاری برای انجام نخواهند داشت.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی در سفرهایی که به نیابت از دولت در کمیسیون های مشترک اقتصادی و مذاکرات بین المللی حضور می یابیم با عزت اعلام می کنیم که می توانیم مسکن انبوه بسازیم و چنانچه در امریکای لاتین و کشورهای همسایه فرزندان این مرز و بوم در حال ساخت وساز هستند.
سخنران پیش ازخطبه های نمازجمعه تهران بیان کرد:درسال 1384 روش صنعتی سازی ساختمان 2.5 درصد بود که این میزان امسال به 43 درصد رسیده است.
وی با اشاره بر اینکه هدف از ساخت مسکن تحکیم بنیان خانواده و تسهیل و تسریع ازدواج جوانان بوده است تاکید کرد:همه اقدامات انجام شده در وزارت راه وشهرسازی بر این اصل استوار بوده است که بگوییم نظام اسلامی، نظامی کارآمد است و رضایتمندی از نظام اسلامی را در بخش مسکن موجب شویم.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد:در سرشماری سال 1385 که توسط مرکز آمار انجام شده است نشان می دهد در کشور 17.3 میلیون خانوار وجود دارند در حالی که 15.7 میلیون واحد مسکونی صرف نظر از مالکیت وجود دارد.
به عبارت دیگر عرضه و تقاضا بدون در نظرگرفتن مالکیت را محاسبه کنید نشان می دهد که یک میلیون و 600 هزار واحد مسکونی به نسبت تعداد خانوارها کم است.
وی ادامه داد: حال در سال 1390 ، پنج سال پس از استقراردولت آقای احمدی نژاد بر اساس اسناد مرکز آمار 21.2میلیون خانوار شهری و روستایی در ایران اسلامی زندگی می کنند در حالی که تعداد واحد های مسکونی شمارش شده در همین سال 21 میلیون و 600 هزار واحد مسکونی را نشان می دهد.
در اینجا بحث مالکیت را نمی کنیم احتمال دارد یک نفر 10 خانه داشته باشد و 10 نفر یک خانه نداشته باشند. برای اولین بار400 واحد مسکونی در ایران اسلامی بیشتر ازتعداد خانوارها است که بیانگر ساخت واحد مسکونی توسط دولت و بخش خصوصی است.
وی افزود: مستحضر باشید یک میلیون و 663 هزارواحد مسکونی در کشور خالی است. که بر اساس روال حاکم در کشورهای دنیا باید با وضع مالیات بر خانه های خالی، زمین های بایر و معاملات مکرر این موضوع کنترل شود.
وزیر راه وشهرسازی ابراز داشت: در هشت سال دولت هفتم و هشتم ، 127 هزار واحد مسکونی روستایی در کشور مقاوم سازی شده است در حالی که در هشت سال اخیر دو میلیون و 120 هزار واحد مسکونی روستایی مقاوم سازی می شود که تاکنون یک میلیون و 600 هزارواحد آن به اتمام رسیده است.این عملکرد رشد 12.5 برابری مقاوم سازی مسکن روستایی را نشان می دهد.
وی اضافه کرد: واحد های مسکونی که درزلزله های استان های آذربایجان شرقی، جنوب کرمان، لرستان، بوشهر، هرمزگان، خراسان جنوبی و سیل استان های مازندران و سیستان و بلوچستان تخریب نشدند و حذف کپرنشینی در جنوب استان کرمان به برکت مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی بوده است.
سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه تهران توضیح داد: در زلزله ای که در آذربایجان شرقی اتفاق افتاد در یکی از روستاهای آسیب دیده که مقام معظم رهبری از آن بازدید داشتند در فاصله 50 متر کسانی که از وام مقاوم سازی استفاده کرده بودند تلفات جانی ومالی نداشتند اما کسانی که مقاوم سازی نکرده بودند هم خسارت جانی داشتند و هم خسارت مالی.
وی اعلام کرد: پنج میلیون و 127 هزار واحد مسکونی روستایی در کشور وجود دارد که از این تعداد سه میلیون واحد مسکونی مقاوم سازی شده است و بدانید که با زلزله ای حدود شش ریشتر ما در روستاها مصیبت خواهیم داشت و ما به جای رسیدگی به مردم در زمان مصیبت در زمان سلامت و شادی آنها به مقاوم سازی واحد مسکونی آنها اقدام کنیم.
نیکزاد تصریح کرد: در هشت سال قبل از دولت های نهم و دهم 300 هزار واحد مسکونی شهری به عنوان مسکن حمایتی و سیاست پاک در کشور ساخته و تحویل شد .
در حالی که در دو دولت نهم و دهم ساخت دو میلیون و 180هزار واحد مسکونی شهری آغاز شد که تاکنون یک میلیون و 180 هزار واحد مسکونی تحویل داده شده است و مابقی از پیشرفت 70 درصدی برخوردار است. به عبارت دیگر رشد ساخت واحد های مسکونی شهری نسبت به دولت قبل چهار برابربوده است.
سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه تهران اظهار داشت: در کشور 12 میلیون جوان در شرف ازدواج داریم که نیاز به شش میلیون واحد مسکونی داریم.سیاستی باید اتخاذ شود تا در بخش دولت و بخش خصوصی و لشکری به نام انبوه سازان و پیمانکاران و مشاوران با برنامه مشخص با قیمت مقطوع و کیفیت مناسب و زمان مقرر تعداد لازم تامین شود.
وی ادامه داد: ساختمان اجلاس سران در برنامه ای مشخص در اقدامی انقلابی در شش ماه ساخته و به بهره برداری رسید. خیلی ها گفتند ساخت این ساختمان در زمان مقرر تمام نخواهد شد و اجلاس در زمان مقرر برگزار نمی شود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به زلزله آذربایجان شرقی وسخنان معاون اول رئیس جمهور مبنی برساخت سریع خانه های مسکونی اظهار کرد: در مدت سه ماه در منطقه ارسباران 10 هزارواحد مسکونی، 10 هزار کانکس و 10 هزار واحد دامی ساخته شد که در گزارشی که بنده به عنوان خادم کوچک شما در دفتر اسکان سازمان ملل متحد (هپیتات) ارائه کردم تعجب همگان را برانگیخت که تصویر بعد و قبل ازبازسازی را نمایش دادیم.
وی بیان کرد: در سال های 76 تا 84 در کشور 66 بیمارستان در کشورساخته شد که در هشت سال اخیر 110بیمارستان ساخته و تحویل داده شده است.
نیکزاد که روز جمعه 21 تیرماه در پیش از خطبه های نمازجمعه تهران به تبیین نقش وزارت راه و شهرسازی در تحقق شعارحماسه سیاسی، حماسه اقتصادی می پرداخت، با اشاره به سفرهای استانی تصریح کرد: در 1440 روز کاری دولت، 43 روز را در ماموریت بودم که یک سوم روزهای کاری می شود.از این مقدار 41 مورد را در سفرهای استانی هیات دولت، 172 مورد در افتتاح پروژه ها با حضور رئیس جمهور و معاون اول، 217 مورد هم سرکشی و بازدید از پروژه های راه و شهرسازی در استان ها داشته ام.
وی تاکید کرد: حداقل در زمان وزارت هفت بار به استان های کشورسفرکرده و از پروژه ها بازدید کرده ام.
وزیر راه وشهرسازی در پایان سخنانش با قدردانی از سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه در انجام مصوبات لازم در دولت و مجلس و پیگیری قضایی پرونده ها به ویژه در زمینه زمین خواری تصریح کرد: از بیانات مقام معظم رهبری در نوروز 1391 در حرم رضوی نهایت امتنان را دارم زیرا که خستگی را ازتن ما بیرون کرد و امیدواریم این زحمات موجب عزت و سربلندی نظام اسلامی شود.
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو