معاون دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده در امور تهدید و تحریم در جلسه ای در سفارت امریکا در لندن با مدیران اجرایی و اقتصادی بریتانیا، فرانسه و هلند دیدار کرد تا بر این مطلب تاکید کند که تجارت هایی که اجازه انجام آنها با ایران داده شده است باید لزوما محدود به دوره ی موقت شش ماهه ی توافق باشند.
یکی از مدیران اجرایی شرکت کننده در این جلسه نیز اظهار داشت: ”پیامی که ما دریافت کردیم این بود که ما نمی توانیم هیچ معهده ی طولانی مدتی با ایران امضا کنیم."
به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»، تخفیفی که به موجب توافقنامه ژنو در تحریم های اقتصادی علیه ایران لحاظ شده است با اما و اگرهای فراوانی همراه بوده و مخالفت های بسیاری را به خاطر حداقلی بودن آنها و عدم توازن بین داده ها و گرفته ها، در داخل کشور در پی داشته است. اما همین تخفیف نیز که به اقرار کارشناسان اقتصادی داخل و خارج، تاثیر آن بر اقتصاد ایران چندان چشمگیر نیست از تیررس تنگ نظری های کاخ سفید در امان نمانده است.
به گزارش روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال سران ایالات متحده امریکا به صورت پنهانی با هر کشور یا نهاد اجرایی خصوصی که قصد مراوده اقتصادی با ایران را داشته باشد هشدار می دهند از امضای معاهدات اقتصادی که موجب رونق اقتصاد می گردند پرهیز کنند! وال استریت دراین باره می نویسد: ”مقامات امریکایی در سرتاسر دنیا دوره افتاده و در هشدارهای پنهانی به مدیران بین المللی [اقتصادی] آنان را تعاملات اقتصادی زیاد طی مدت زمان موقت تخفیف تحریم ها برحذر می دارند."
این سایت خبری در ادامه قید می کند:”علت این هشدارها، ماهیت غیردائمی و موقتی بودن این تخفیف هاست."
بر اساس گزارشات واصله، در راستای همین امر برخی مقامات ارشد امریکایی در روزهای گذشته سفرهایی به مراکز اقتصادی مختلف جهان از جمله لندن، پاریس و دوبی را آغاز کرده اند. جیکوب لو وزیر خزانه داری امریکا در مصاحبه روز جمعه خود اظهار داشت در هفته های گذشته خود شخصا به صدها مدیر تجاری امریکایی و بین المللی هشدار داده است. این تلاش ها شامل دیدارهایی که با مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس داشته نیز می شده است.
وی تصریح کرد: ”این مسئله بسیار حائز اهمیت است که مراکز تجاری درک کنند ما بر معاملاتی که با ایران انجام می شود نظارت داریم و اعمال تحریم ها را رصد می کنیم."
در همین راستا در این هفته پیتر هارل، معاون دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده در امور تهدید و تحریم در جلسه ای در سفارت امریکا در لندن با مدیران اجرایی و اقتصادی بریتانیا، فرانسه و هلند دیدار کرد تا بر این مطلب تاکید کند که تجارت هایی که اجازه انجام آنها با ایران داده شده است باید لزوما محدود به دوره ی موقت شش ماهه ی توافق باشند.
یکی از مدیران اجرایی شرکت کننده در این جلسه نیز اظهار داشت: ”پیامی که ما دریافت کردیم این بود که ما نمی توانیم هیچ معهده ی طولانی مدتی با ایران امضا کنیم."
در همین حین، یک گروه از مدیران اجرایی فرانسه به محل سفارت امریکا در پاریس دعوت شده تا جلسه مشابهی برگزار گردد. این جلسه به نحوی برنامه ریزی شده بود که پیش از ورود هیئت نمایندگی مدیران فرانسوی به تهران منعقد گردد.
از سویی، تعدادی از اعضای سنای امریکا هشدار دادند که باید از هرگونه شکوفایی اقتصادی در ایران ممناعت کرد تا حتی با وجود توافق ژنو و امتیازات بی شماری که ایران به غرب داده است، اثرات تحریم ها همچنین حفظ گردند.
همچنین برخی دیگر از مقامات امریکایی خاطرنشان کردند نگرانی امریکا این است که برخی مراکز اقتصادی معنای موقتی بودن تخفیف تحریم ها را درست درک نکرده باشند، به همین خاطر ایالات متحده می خواهد این مسئله برای همه روشن باشد که واشنگتن کاملا آماده است تا تحریم های باقی مانده را نیز به اجرا در آورد. جیکوب لو در همین راستا اظهار داشت: ”فشارها بر ایران حفظ خواهد شد."
این مطلب به وضوح اثبات می کند پس از گذشت محدوده ی زمانی شش ماهه، تحریم ها دوباره به وضعیت قبل برمی گردند. ولی فاجعه اینجاست که اگر ایران نیز بخواهد توان هسته ای خویش را به وضعیت قبل از معاهده برگرداند –طبق تهدید های هرروزه ی مقامات امریکایی- با تحریم های به مراتب سخت تر مواجه خواهد شد. متاسفانه پیش بینی های ناصحان مشفق دولت قبل از مذاکرات مورد قبول دولت واقع نشد و تیم مذاکره کننده از غرب فریب خورد.
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو