در جلسه عصر روز چهارشنبه 24 نماینده مجلس، در تذکری کتبی به رئیسجمهور تاکید کردند اطلاعات مورد نیاز جامعه دانشگاهی و مفاد توافقات و مذاکرات رسمی و غیر رسمی توافق ژنو در اختیار بخش نخبه جامعه و افکار عمومی قرار گیرد.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح روز چهارشنبه با تصویببندی از بخش هزینهای تبصره مربوط به نفت و گاز مقرر کردند در راستای اعمال حق مالکیت و حاکمیت بر منابع نفت و گاز کشور و به منظور تعیین رابطه مالی و نحوه تسویهحساب بین دولت و وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه معادل 14/5 درصد از ارزش نفت تولیدی به عنوان سهم شرکت نفت بابت کلیه مصارف سرمایه ای و هزینه ای شرکت یاد شده از جمله بازپرداخت بدهی و تعهدات شامل تعهدات سرمایهای و بیع متقابل و جبران خسارات زیست محیطی و آلودگیهای ناشی از فعالیتهای نفتی و هزینههای صادرات با احتساب هزینههای حمل و بیمه تعیین میشود.
علاوه بر این، وزارت نفت مکلف شد معادل 85 درصد بقیه ارزش مواد مذکور را به حساب دولت واریز کرده و به شرح مفاد این تبصره و آئیننامه اجرایی این تبصره با دولت تسویه حساب کند. دو درصد از 85/5 درصد به منظور توسعه مناطق نفتخیز و گازخیز و مناطق محروم اختصاص می یابد.
نمایندگان مجلس همچنین بانک مرکزی را مکلف کردند سهم وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه را به حسابهای آن شرکت مورد تأیید خزانهداری کل کشور در داخل و مورد تأیید آن بانک در خارج از کشور برای پرداخت به پیمانکاران و سازندگان با عرضه کنندگان مواد و تجهیزات مربوط به طرف قرارداد و هزینههای جاری ارزی شرکت واریز و برای قراردادهای تسهیلات مالی خارجی توثیق نماید.
همچنین براساس مصوبه مجلس خزانهداری کل کشور مکلف است 100 درصد از وجوه واریزی را جهت تقویت بنیه دفاعی از محل ردیف ستاد کل نیروهای مسلح با نظر ستاد کل نیروهای مسلح به نیروهای مسلح و سازمانهای وابسته بر اساس موافقت نامه با معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری پرداخت نماید.
تامین اعتبار برقی شدن چاههای کشاورزی
نمایندگان مجلس با تصویببندی مقرر کردند آیین نامه اجرایی این تبصره شامل ساز و کار تسویه حساب خزانهداری کل کشور با شرکت ملی نفت ایران و همچنین قراردادی که وزارت نفت به نمایندگی از طرف دولت با شرکت مزبور در چارچوب مفاد این تبصره برای عملیات نفت، گاز، پالایش و پخش منعقد می نماید، تا پایان خردادماه به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های نفت، اقتصاد و معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور به تصویب هیات وزیران میرسد.
نمایندگان مجلس همچنین با تصویب بند دیگری وزارت نفت را مکلف کردند نسبت به نوسازی و توسعه شبکه خطوط لوله انتقال نفت و میعانات گازی و فرآوردههای نفتی و تامین منابع مالی سهم دولت در توسعه پالایشگاهها و زیرساختهای تامین، ذخیرهسازی و توزیع فرآوردهها اقدام کند.
نمایندگان مجلس با الحاقبندی دولت را موظف کردند در ازای برقی کردن چاههای کشاورزی با منابع انرژی نوین از جمله انرژی خورشیدی به جای استفاده از سوختهای فسیلی مبلغ معادل پرداختی بابت یارانه سوخت را به شرکت های تولیدی سیستم برق پرداخت نمایند و تجهیزات مربوطه را به کشاورزان تحویل دهند.
در پایان جلسه علنی نوبت صبح روز چهارشنبه مجلس، در بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه نمایندگان مجلس با تصویب بندی، مقرر کردند به سقف واگذاری سهام شرکت های دولتی مبلغ 12هزار میلیارد ریال اضافه شده و منابع آن به صورت مساوی صرف تکمیل طرح های هادی روستایی بالای 100خانوار، تکمیل طرح های آب رسانی روستایی بالای 20خانوار، آسفالت روستایی بالای 50خانوار، احداث و تکمیل ورزشگاههای روستایی شود.
تذکر به رئیسجمهور در خصوص انتشار متن توافق ژنو
در جلسه عصر روز چهارشنبه24 نماینده مجلس، در خصوص «لزوم رعایت شأن و حرمت اعضای هیئت علمی و دانشگاهیان و عدم ایجاد تقسیمبندیهای موهوم کمسواد منتقد و تحقیر اساتید و توجه به اینکه حمایت از موضوعی که محرمانه نگه داشته میشود معقول نیست»، به رییسجمهور تذکر کتبی دادند.
در همین رابطه، محمدحسن آصفری عضو هیئترئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: رئیسجمهور باید متن توافقنامه را در اختیار اساتید دانشگاهها قرار دهد تا این افراد نیز بتوانند به درستی موضوع را نقد کنند. امثال بنده که عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هستیم متن واقعی توافقنامه را در اختیار نداریم.
همچنین فاطمه آلیا نماینده مردم تهران در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران، با طرح این سوال که واقعا چقدر اطلاعات در اختیار مجلس و یا اساتید دانشگاه گذاشته شده که دولت از آنها درخواست حمایت دارند، تصریح کرد: خواست ما این است که وزیر امور خارجه یا تیم هستهای ابتدا اصل مباحث مورد توافق در توافقنامه ژنو را برای دانشگاهیان توضیح دهند و سپس از آنها بخواهند که حمایت خود را از این توافقنامه اعلام کنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه مخاطبان دکتر روحانی در سخنرانی وی که اساتید دانشگاهها بودند مظلوم واقع شدهاند، گفت: دکتر روحانی از اساتید دانشگاه که اساسا دولت و یا تیم مذاکرهکننده هستهای آنها را در جریان جزئیات توافقنامه ژنو قرار ندادهاند، چگونه میخواهد که از این توافقنامه حمایت کنند. این یک خواست غیرمنطقی است.
عباس مقتدایی خوراسگانی نماینده مردم اصفهان نیز در واکنش به اظهارات رئیسجمهور در جمع روسای دانشگاهها تاکید کرد: توصیه ما به فعالان و مجریان سیاست خارجی این است که اطلاعات مورد نیاز دانشگاهیان را در اختیار آنها قرار دهند.
وی افزود: آقای رئیس جمهور اگر به دانشگاهیان توصیه میکند باید قبل از آن به همکاران خودشان نیز دستور دهد تا اطلاعات مورد نیاز جامعه دانشگاهی و مفاد توافقات و مذاکرات رسمی و غیر رسمی در اختیار بخش نخبه جامعه و افکار عمومی قرار گیرد.
نایب رئیس فراکسیون دانشگاهیان اظهار داشت: بخشی از این عدم اظهارنظرهای حوزویان و دانشگاهیان به نداشتن اطلاعات و ارائه قطرهچکانی اطلاعات از سوی دولت بر میگردد، بنابراین امروز برای تحقق خواست رئیسجمهور، متولیان بخش سیاست خارجی مخصوصا وزیر امور خارجه و تیم مذاکره کننده هستهای باید اطلاعات مورد نیاز، شرح مذاکرات و توافقات را در اختیار دانشگاهیان کشور قرار دهند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: جمعی از دانشگاهیان مجلس نامهای را خطاب به رئیس جمهور امضاء کردند و این نامه در خصوص ارائه نکردن اطلاعات به افراد دانشگاهی بوده است.
اختصاص فاینانس 35 هزار میلیارد دلاری برای پروژههای نیمهتمام
در ادامه نمایندگان مجلس در جریان رسیدگی به جزییات لایحه بودجه 93 مصوبهای را گذراندند که براساس آن استفاده دستگاههای اجرایی و بخشهای خصوصی و تعاونی و با سپردن تضمینهای لازم به بانکهای عامل از تسهیلات تامین مالی خارجی (فاینانس) در سال 93 علاوه بر باقیمانده سهمیه سالهای قبل، معادل ریالی 35 میلیارد دلار تعیین میشود تا توسط شورای اقتصاد براساس مفاد قانون برنامه پنجم به طرحهای دارای توجیه فنی، اقتصادی، مالی و زیستمحیطی اختصاص یابد.
نمایندگان مجلس در مصوبه دیگری مصوب کردند که تسهیلات تامین مالی خارجی هزینه (فاینانس) به تناسب شاخصهای جمعیت، محرومیت و شاخصهای مناطق غیربرخوردار، بین استانها با اولویت تکمیل و پروژههای نیمه تمام توزیع شود.
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو