حجتالاسلام والمسلمین سید محمود نبویان در جمع دانشجویان انجمنهای اسلامی مستقل سراسر کشور پیرامون مذاکرات ژنو به سخنرانی پرداخت و ابعاد مختلف آن را تجزیه و تحلیل کرد.
به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ حجتالاسلام والمسلمین سید محمود نبویان در جمع دانشجویان انجمنهای اسلامی مستقل سراسر کشور پیرامون مذاکرات ژنو به سخنرانی پرداخت و ابعاد مختلف آن را تجزیه و تحلیل کرد.
وی در ابتدا به توهینهای مقامات آمریکایی اشاره کرد و گفت: من نمیخواهم این را مطرح کنم که جمهوریت چیست و استقلال چیست؟ بلکه در مورد مباحث روز سخن میگویم. قبل از هر چیزی یک سؤال دارم و آن اینکه چرا جان کری و شرمن و اوباما که تا یک سال پیش با وجود تحریمها این حرفها را نمی زدند حالا جرئت کرده اند که هرچه دلشان بخواهد به ما بگویند؟همه اینها دلایلش برمی گردد به توافقنامه ژنو برداشت من این است که این توافقنامه به عزت و استقلال ما ضربه زده است. و رهبر معظم انقلاب هم به همین دلیل در صحبتهای اخیرشان به استقلال تأکید داشته اند.
مقدمات ژنو در نیویورک بسته شد
نبویان در خصوص مقدمات توافق نامه ژنو نوشت: در واقع توافقنامه ژنو زمینه اش در سفر رئیس جمهور به نیویورک بسته شد. همان سفری که دو مورد از آن را مقام معظم رهبری روی آن دست گذاشتند و نقد کردند. یکی تلفن و تماسی که اوباما با رئیس جمهور تلفنی صحبت کردند و دیگری طولانی شدن صحبت ها با جان کری بود و مقام معظم رهبری فرمودند که بخشی اش اشتباه بود. اما سؤال اینجاست که دلیل پای مذاکره آمدن آمریکا چه بود؟ آنها از سر ضعف پای مذاکره آمدند یا ما از سر ضعف پای مذاکره رفتیم؟! متأسفانه بعضی می گویند که از ضعف ما بوده است که پای میز مذاکره اما پاسخ اصلی این است که آنها از سر ضعف پای مذاکره آمدند. دلیلش را با مثالی از سوریه می گویم.
این نماینده مجلس در تشریح چرایی آمدن آمریکا سر میز مذاکره گفت: برای سوریه خواب های بسیاری دیده شده بود، از چندین کشور جهان تروریست فرستادند مثل اردن، قطر، آمریکا، عربستان و …و اسرائیل صریحاً اعلام کرده بود که اولین گام ما زدن سوریه است و دومین گام زدن سوریه. در واقع ما برای سوریه هزینه نمی دهیم برلکه سوریه برای ما هزینه می دهد. آمریکا می خواست که به سوریه حمله کند نتواست می خواست کشور سوریه را تجزیه کند. اما نتوانست، پس آنی که شکست خورد ایران است. ۱۵۰ هزار سوری را به ایران آوردیم و بهشان آموزش نظامی دادیم و ۱۵۰ هزار را همانجا آموزش داده و ۵۰ هزار نیروی حزب الله را به آنجا فرستادیم. و حزب الله هم اعلام کرد که ۸۰ هزار موشک آماده پرتاب شدن به اسرائیل است و این شد که آمریکا در سوریه شکست خورد.اول انقلاب همه کشورها پایتخت آمریکا بودند، اما الان آمریکا در کشور خودش تحقیر شده است تا جاییکه سید حسسن نصرالله می گوید اگر آمریکا می تواند بیاید یک وجب از خاک سوریه را اشغال کند.
وی پیرامون تحقیر آمریکا و از سرضعف پای مذاکره آمدنش گفت: رئیس جمهور می گفت که از روزی که به نیویورک سفر کردم اوباما ۵ بار تقاضای ملاقات با من را داشت. شبی که رسیدیم به نیویورک نیم ساعت بعد از کاخ سفید تماس گرفتند برای ملاقات با اوباما درخواست دادند که ما قبول نکردیم. فردا آن روز خبرنگار آمریکایی در سوالش از روحانی پرسید که چرا شما اوباما را تحقیر می کنید و با او ملاقات نمی کنید؟!این ها همان هایی هستند که ایران راتحقیر می کردند اما حالا خودشان تحقیر شده اند. به عنوان مثال ۴۵ هزار مستشار آمریکایی در ایران بودند، یکی از آن مستشاران که در بخش نفت در اختیار او بود؛ زمانی که انقلاب نزدیک پیروزی رسیده بود داشت فرار میکرد، شاه دستور داد که به آن یک قالیچه با ارزش هدیه بدهند و او هم بسته ای به عنوان هدیه به شاه فرستاد، زمانی که بسته را باز کردند در آن دستمال کاغذهای توالتی است که این نامرد خودش را با آن ها پاک کرده است برای شاه فرستاد، یعنی این گونه بالاترین مقام یک کشور را تحقیر می کردند.
نحوه برقراری تماس تلفنی روحانی و اوباما
حجتالاسلام نبویان در تشریح تماس تلفنی روحانی با اوباما توضیح داد: آقای ظریف در این رابطه گفته است "از صبح در روز جمعه پنج بار دیگر هم تماس گرفت که حداقل یک سلام با اوباما داشته باشید.” که این فقط به این علت بود که بگویند ما از این ها شکست نخورده ایم. لذا می بینید بعد از تلفن بالافاصله اوباما پشت تریبون رفت و به کل دنیا اعلام کرد که ما با رژیم ایران مذاکره کردیم. بر این اساس می بینید که ما به این ها نیاز داریم یا آن ها به ما نیاز دارند؟ آمریکا زمانی که افغانستان، عراق را گرفت ایران در محاصره آمریکا قرار گرفت که بعضی ها آن قدر از این وضعیت ترسیده بودند که احساس کردند کار تمام شده است.
وی در همین رابطه ادامه داد: در آن وضیعت حساس که آمریکا می خواست کار را تمام کند. در همان زمان ایران اعلام کرد ما وسیلهای که خود آمریکا را بزند را نداریم، الحمدلله سربازانتان را آوردید بیخ گوش ما که اسلحه ما به شما برسد. ایران، عراق، سوریه، حزب الله و حماس، این ها قوت منطقه ای ایران هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه در رابطه با محتوای تلفن روحانی با اوباما طبق توضیح خود آقای روحانی تشریح کرد:پس از سلام، آقای روحانی به اوباما گفت من وزیر خارجه خودم را مامور کردم که در بحث هسته ای بیاید و اوباما هم گفت که جان کری را مامور کرده است. اوباما می خواست وارد بحث سوریه شود، ولی روحانی مخالفت کرد و گفت بحث فقط بحث هسته ای است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در بیان اتفاقات ژنو یک از زبان آقای عراقچی بیان کرد، زمینه این توافق نامه در همان سفر بسته شد و رسید به ژنو یک و ژنو دو و در نهایت ژنو سه که به بیرون آمد.در ژنو یک طرحی در مقابل ۱+۵ برده شده بود.
وی با تاکید بر اینکه آمریکا عضو مهم ۱+۵ است بیان کرد، آقای روحانی در کتاب امنیت ملی، دیپلماسی هسته ای، می گویند: "آن ها که کسی نیستند و فقط آمریکا است”.
بازی برد- برد در ژنو!
حجت الاسلام نبویان سه مولفه طرح برده شده به ۱+۵ در ژنو یک را گام اول، گام نهایی و در نهایت هدف از مذاکرات دانست که این مولفه ها باید روشن شود که چه چیزی را می خواهیم و هدف از مذاکرات چیست.
وی هدف از مذاکرات را یک بازی برد ـ برد دانست و بیان کرد، برد آن ها این بود که یقین پیدا بکنند که ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست و برد ما در دو نکته مهم است.
حجت السلام نبویان در توضیح این دو نکته بیان کرد: یکی از این نکات این است که بتوانیم پرونده هسته ای ما را که از آژانس به شورای امنیت بردند برگردانیم و عادی کنیم که علت اهمیت آن این است که بیش از ۵ قطع نامه بر علیه ما صادر شده است که تقریبا کمر شکن ترین تحریم های ما زیر سر شورای امنیت است.۶۰۰ نفر از شخصیت های ما را تحریم کردند، نفت ما را کامل تحریم کردند و همچین بانک ها و کشتی رانی و هواپیمایی ما را تحریم کردند که اجرای این تحریم ها برای کل کشورهای جهان الزام آور است.
وی تحریم ها را به دو دسته یک جانبه و بین المللی تقسیم کرد و افزود: تحریم های بین المللی، تحریم های سنگینی از طرف شورای امنیت هستند که اجرای آن برای همه کشور ها الزام آور است و تحریم های یک جانبه، تحریم هایی هستند که آمریکا علاوه بر تحریم هایی که وجود دارد باز تحریم کرده اند که این تحریم ها با همکاری اتحادیه اروپا است. آقای ظریف در مجلس در این باره گفت: «از این دو نوع، تحریمی که برای ایران خیلی مشکل آفرین است تحریم های شورای امنیت است که تقریبا تمام چیزهای ما را تحریم کرده اند، تحریم های یک جانبه آمریکا کاغد پاره ای بیش نیست.»
وی ضمن اینکه تحریم های نفتی و بانکی را از مهم ترین تحریم های ایران دانست خاطر نشان کرد: اولین برد ما این بود که ما بتوانیم پرونده خودمان را از شورای امنیت به آژانس برگردانیم تا به حالت عادی برگردد که تحریم ها شکسته شود.
حجت الاسلام نبویان در تعریف تحریم نفتی بیان کرد: بودجه سال ۹۳ در مجلس ۷۹۳ هزار میلیارد تومان بسته شده است. بودجه دو بخش دارد که یک بخش آن مربوط می شود به شرکت های دولتی و یک بخش دیگر هم بودجه عمومی است که حقوق کارمندان یک سال کل کشور، بودجه عمرانی یک سال کل کشور و بودجه حوادث غیر طبیعی را شامل می شود.
وی در این باره افزود: دولت باید برای بودجه پول داشته باشد و منبع دولت باید مشخص شود همان طور که مصارف و هزینه ها مشخص است، دولت پول خود را از فروش نفت بدست می آورد، بودجه ما متاسفانه وابسته به نفت و مایعات گازی و مالیات ها است که امسال دولت حدودا ۲۰ هزار میلیارد تومان در این لایحه جدید به بودجه اضافه کرده است. بخش دیگری از این منابع مالی دولت، در آزاد کردن واردات ماشین بدست می آید و بخش دیگر، صادارات غیر نفتی مثل پسته و زعفران است و همچنین اوراق قرضه که با فروش اوراق مشارکت از مردم پول می گیرند از دیگر منابع مالی دولت محسوب می شود.
فروش نفت در دوران احمدی نژاد چگونه بود؟
نبویان ادامه داد: پارسال ۴۹ درصد بودجه ما وابسته به نفت بود، یعنی حدودا ۵۰ درصد پول کشور با فروش نفت بدست می آمد. ما برای این که بودجه خودمان را بدست می آوردیم باید روزانه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت می فروختیم. بدون مبالغه از تیر ماه سال ۹۱ تا اکنون آمریکا اجازه نداده است که یک کشتی خارجی به اسکله ما بیاید و یک قطره نفت بخرد. ما با چنین دشمن وحشی که از بعد انقلاب جنایت های زیادی کرده است، چه طور باید مواجه شویم؟
نبویان با اشاره به نحوه فروش نفت در زمان احمدی نژاد گفت: در اواخر دولت احمدی نژاد چند تن از وزیران در جلسات غیر علنی اشک می ریختند و می گفتند که نمایندگان مجلس شما که می دانید وضع ما چگونه است چرا در جلسات علنی این گونه حرف می زنید؟ آقای قاسمی می گفت ما مجبوریم خودمان نفت ببریم، به کشتی های خارجی اجازه نمی دهند و جمهوری اسلامی هم بیشتر از یک کشتی ندارد که این باعث شد زمانی که می خواستیم یک محموله نفت به کره جنوبی برسانیم تا زمانی که برگردد دو ماه طول بکشد. نبویان در رابطه با اینکه ما باید روزانه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت می فروختیم تا پول بودجه را بدست بیاوریم بیان کرد: قبل از تیرماه که ما آزادتر می فروختیم تا بعد از تیر ماه که آمریکا فضا را کاملا بست حدودا یک میلیون بشکه توانستیم صادر کنیم. اکنون آمار ما ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار است یعنی حدودا ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومان که می شود حدودا ۹۰۰ الی ۱ میلیون بشکه و بقیه مایعات گازی بوده است.
تحریم های بانکی مهم تر از تحریم نفتی است
نبویان تحریم بانکی را مهم تر از تحریم های نفتی دانست و آن را با ذکر مثالی این گونه توضیح داد که: فردا اول برج است و برای کارمندان فیش آمده که حقوق بگیرند و بازار هم با چک کار می کند و فردا به بانک می روند تا پول بگیرند که می بینند همه بانک های شهر تعطیل است. اگر یک هفته یا یک ماه همه بانک های ایران تعطیل باشد چه آسیبی به کشور می زند؟ از تیر ماه سال ۹۱ آمریکا همه بانک های دنیا را بر روی ما تعطیل کرد در نتیجه ما نمی توانیم حتی یک دلار را به صورت بانکی جابه جا کنیم.
نبویان در ادامه به مراحلی اشاره کرد که حسینی وزیر اقتصاد دولت احمدی نژاد در جلسات غیر علنی مجلس گفته بود: ما اگر ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت بفروشیم با فقط صد دلار پول نفت روزانه ۲۷۰ میلیون دلار پول می شود که نمی توان آن را در چمدان ریخت و باید بانکی جا به جا شود. آقای حسینی فرمودند ما تنها توانستیم نصف پول های خودمان را وارد کنیم.
وی درباره تغییرات قیمت در ماه رمضان سال گذشته گفت: علت تغییر قیمت مرغ در ماه رمضان سال پیش این بود که ما مرغ خریده بودیم و کشتی حامل آن به آب های خلیج فارس آمده بود و ۶ ماه می چرخید و از ما حق دموراژ که روزانه ۲۵ هزار دلار است می گرفت ولی در نهایت کشتی را نتوانستیم تخلیه کنیم چون پول را نتوانستیم دست فروشنده اش برسانیم. حسینی بیان کردند اگر ۲۰ میلیون دلار را می خواستیم جا به جا کنیم باید ۴ دست عوض می کردیم و به واسطه ها می دادیم که در این بین هم مقداری از آن از دست می رفت. آقای حسینی گفتند از ارمنستان هزار تن مرغ خریده بودیم ولی چون نتوانستیم پول را به دست فروشنده برسانیم نتوانستیم آن را وارد کنیم.
وی همچنین ادامه داد: اواخر دولت آقای احمدی نژاد،آقای حسینی به فروش نفت و وارد کردن پول مسلط شده بود. به عنوان مثال سوریه برای ما مهم است پس چرا ما به ترکیه که علیه سوریه کار می کرد اقدامی نکردیم، چون یک بانک در ترکیه برای ما کار میکرد که آن هم به اسم ما نبود به اسم خودشان بود اما آمریکا اکنون که با ترکیه یکدست نیست به این بانک گیر داده است که تو برای ایران کار میکردی. اواخر دولت آقای احمدی نژاد، پوتین مستقیما رئیس کل بانک مرکزی خود را فرستاد. چین و روسیه نزدیک چهار سال است که نگذاشته اند آمریکا در شورای امنیت علیه ما قطع نامه جدیدی صادر کند. چین خودش در یک چک ده میلیارد دلار به حساب ما واریز کرد که این پول خودمان بود ولی بانکی نمی دادند ولی ما راهش را پیدا کرده بودیم به همین علت آقای قاسمی موفق شده بود ولی دولت جدید در این ۶ ماه حدودا ۲ هزار ۶۰۰ مدیر را جا به جا کرد. در دولت افرادی که منصوب به احمدی نژاد و وزیرهایش هستند عزل می شوند. اما دولتی که این طور است از قاسمی به وزارت نفت دعوت کرد تا از او برای فروش نفت کمک بگیرد.
وی با اشاره به اینکه، طرحی که در ژنو یک به ۱+۵ بردیم دارای سه مولفه گام اول، گام نهایی و هدف از مذاکره بود بیان کرد: من عضو کمیسیون آموزش هستم و ربطی به هسته ای که مربوط به کمیسیون امنیت است ندارد اما چون بحث ملی بود من در جلساتی که کمیسیون امنیت ملی به وزارت خارجه رفتند همراه با ۳ نفر از کمیسیون آموزش، در این جلسات شرکت کردم چون می خواستیم ببینیم در ژنو ۲ چه گذشته است.
نبویان در توضیح جلسه ای که حضور پیدا کرده بود بیان کرد: در آن جلسه قائم مقام آقای ظریف و آقای عراقچی حضور داشتند و بعد آقای ظریف هم ملحق شد. در این جلسه گفته شد در ژنو ۲ در ابتدا که وارد شدیم صبح بود و اقای ظریف و خانم اشتون در یک صبحانه کاری شرکت کردند. خانم اشتون همان ابتدا متنی را روی میز گذاشت و گفت: "در ژنو ۱ ما با هم به توافق رسیدیم این متنی که باید امضا کنید است.” شماره ای که ما روی این متن میگذاریم شماره یک است. این متن پیش نویس اروپائیان بود و آنها این متن را تهیه کرده بودند که آقای ظریف اعتراض کرد و خانم اشتون عقب نشینی کرد و قرار شد روی این متن پیش نویس اروپائیان توافق انجام نشود.
وی در ادامه افزود: با وندی شرمن، که در مصاحبه اخیر در باره ایران این گونه گفته بود :« فریب و خیانت منحصر در ایرانیان است»، وارد مذاکره شدیم. ما با چنین افرادی با این دیدگاه ها نسبت به ایران وارد مذاکره شده ایم.با این شرایط آیا می توان به آنها رویکرد مثبت داشت؟حاصل آن مذاکره ۹۰ درصد موافقت و ۱۰ درصد مخالفت در زمانی کوتاه و با سرعت بود.
نماینده مردم تهران در مجلس با انتقاد از سرعت بالای مذاکرات، به توضیح رویدادهای ژنو پرداخت: شرمن با جان کری تماس گرفت تا بیاید و کار را تمام کنند، و عصر جمعه کری وارد ژنو شد، شب آن روز جلسه ای برپا شد و کری گفت: « صبح همان روز با نتانیاهو جلسه داشته است و هنوز گوش اش از فریادهای او زنگ می زند.». منظوراو از این صحبت ها، ناراضی بودن اسراییلی ها از توافق بود. صبح جمعه فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، متن دوم، که با توفق آمریکایی ها تنظیم شده بود را دید و زیر ۳مورد خط کشید و گفت که با این موارد مخالف است و متن سومی تهیه شد، که در ژنو۳ امضا شد.
ظریف گفت محرمانه ها را نمی گویم
وی با اشاره به حضور ظریف در مجلس برای ارایه گزارش ژنو افزود: بعد از صحبت های آقای عراقچی آقای ظریف وارد شد. رئیس کمیسیون امنیت مجلس، آقای بروجردی از آقای طریف پرسید: «۹۰درصد توافق، ۱۰درصد مخالفت، ۳مورد که حذف شد، چه بود؟ » و او پاسخ داد که این ها از موارد محرمانه است و حق دانستن ندارید. :” نهایت چیست، من را در مجلس استیضاح می کنید، من یک کلمه نخواهم گفت! ”
وی در تبیین صحبت هایش گفت : "من ۲ هفته پیش با آقای عراقچی جلسه داشتم، گفتم آقای عراقچی دوباره ۲۷ صفحه توافق جدید کردید، گفت ۹ صفحه محرمانه است. چرا اصرار دارند که هیچ کس نفهمد؟ در حالیکه آن ها به همه گفتند و مردم و مجلسشان با خبر هستند.
در ادامه نبویان به نکاتی که به ظریف یاد آوری کرده بود اشاره کرد: اول اینکه آیا حق قانونی ما نمایندگان مجلس است که مطلع باشیم یا خیر؟ اگر نیست ما برویم و اگر هست که هست، طبق قانون داخلی مجلس و قانون اساسی حق با ماست و به چه حقی، حق قانونی ما را از ما سلب می کنید و دوم اینکه آقای ظریف می دانم ناراحت می شوید اما گوش بدهید و حق را با ما بدانید که با شما محتاطانه رفتار کنیم، تیمی که قطعنامه ۵۹۸، همان جام زهر را به امام (ره) خوراند چه کسانی بودند؟ رأس شان آقای هاشمی و معاون شان آقای روحانی بودند، دوم اینکه سال ۸۲ که همه چیز ما را تعلیق کردند و ۱۲ آبان رهبر انقلاب فرمودند که کشورمان ۲ سال عقب افتاد، آن تیم چه کسانی بودند؟ و آخر اینکه آقای ظریف پشت درهای بسته مذاکره می کنید به همان زبان انگلیسی بسیار درست و خوب است اما چرا بعد از مذاکرات، زمانی که همه دور و اطراف شما را گرفته اند، شما که نماینده ایرانید و وزیر خارجه هستید، چرا به زبان انگلیسی صحبت می کنید؟
استدلال های ظریف برای انگلیسی حرف زدن.
نبویان در اهمیت زبان فارسی و نیز رفتار دیپلماتیک هیات دولت افزود: هویت ملی ما را حفظ کنید و فارسی صحبت کنید! آنجا نگفتم اما چرا در داخل ایران آقای زنگنه از روی متن انگلیسی می خواند! آقای ظریف می دانید چه پیامی را به دنیا منتقل می کنید! زبان انگلیسی با کلاس است! اینها بحران هویت است. بچه من هنوز زبان ادبیات فارسی بلد نیست و مجبورم او را زبانکده ببرم. آقای ظریف در پاسخ گفت: ” حاج آقا زمانی که مصاحبه می کنم، خبرنگاران ۲ دسته اند. عده ای از ایران آمدند و فارسی سوأل می کنند و من فارسی جواب می دهم اما وقتی خبرنگاری انگلیسی سوأل می کند، خوب من مجبور هستم انگلیسی جواب بدهم! ” گفتم چه جبری ! گفت : ” من اگر فارسی جواب بدهم حرف من منتقل نمی شود.” گفتم: مترجم ببرید. گفت: حاج اقا خیالتان را جمع کنم اصلا با ترجمه ۵۰ درصد حرف منتقل نمی شود. گفتم: اجازه هست من نکته دیگری بگویم از همان اول حضرت آقا، آقای هاشمی، خاتمی رفته اند و مترجم برده اند پس اصلا مشکل ما با دنیای غرب این است که آنها ۵۰ درصد حرف های ما را نمی فهمند..! گفتند: اتفاقا حاج آقا همینطور است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اینطور از صحبت هایش استنباط کرد: پس ما هم ۵۰ درصد حرف اوباما را نمی فهمیم . در جمع ۱۰۰ درصد حرف هم را نمی فهمیم. اگر خبرنگاری از چین از آقای رئیس سوأل کند او که دیگر نمی تواند چینی پاسخ بدهد پس چگونه حرف ها به اقای ظریف منتقل می شود..!
وی سپس درمورد توافق نامه شروع به صحبت کرد و گفت : "حال می خواهم ابعاد متن ژنو۳ را برای شما توضیح بدهم ببینید آیا استقلال و عزت ما حفظ شد؟ چرا اصرار دارند محرمانه باقی بماند؟ زمانی که متن را بخوانم شما جواب این سوالات را خواهید گرفت.
وی توافق نامه را ۵ بخش معرفی کرد: ۱٫ مقدمه ۲٫ گام اول ۳٫ گام میانی ۴٫ گام نهایی ۵٫ نتیجه نهایی
نبویان برای شروع از مقدمه آغاز کرد و بیان کرد، ژنو بیست و چهار نوامبر ۲۰۱۳ ، یکشنبه ۳ آذر ۱۳۹۲ بود.اسم توافق نامه ژنو”طرح مشترک عمل” گذاشته شده است و این درحالیست که طبق اصل ۷۲ قانون اساسی هر تعهد و توافق نامه و.. باید ابتدا به مجلس آورده شود؛ اما این گروه برای اینکه این توافق نامه را به مجلس نیاورند این اسم را برای آن انتخاب کردند درحالیکه سرتاپای ان تعهد است! جای آن است این مثال را بیاوریم که گربه ای از محل کبابی رد میشد، کباب پز بلال بلال کرد تا گربه برود اما آیا اگر اسم عوض شود بو هم عوض میشود؟؟!!
هرجا ضربه خوردیم به خاطر شرط ۲ طرفه بودن بود
نبویان هدف از این مذاکرات را رسیدن به یک راه حل جامع مورد توافق ۲ طرف دانست و بیان کرد: باید یقین پیدا شود که برنامه هسته ای ایران منحصرا صلح آمیز است و جای این سوال است که آمریکا چه زمانی یقین پیدا میکند ؟! هرچه به این مملکت ضربه زده شده بخاطر واژه "mutheri”است به معنای دوطرفه ؛ متاسفانه توافق نامه ای را امضا کردند که قرار بر این شد که هر کار کوچک و بزرگ علم هسته ای کشورمان بر اساس اجازه آمریکا باشد و هیچ بخشی نماند که بدون اجازه آمریکا بتوان کاری کرد! به طور مثال سال ۸۲ تضمین دادیم و همه چیز را تعلیق کردند؛ این زمانی است که ما ” تضمین عینی” دادیم و آنها تضمین نامتوازن و مبهم "تضمین محکم” دادند. همان زمان که ما تعلیق بودیم "یوشکا فیشر” وزرات خارجه آلمان گفت: شما تنها متوقف کردید درحالی که باید سه مرحله را انجام میدادید؛ توقف و تعلیق، جداسازی اجزای هسته ای و تخریب کامل ما آنگاه یقین میکنیم! او افزود: حال باید بین خودمان تذکر بدهیم که ” ان العزه لله جمیعا” و ” ا یتتقون عندهم العزه عند العزه لله و لرسوله و للمونین” آیا نزد کفار عزت را میجویید؟ آیا زمان آن نیست که به این باور برسیم؟!
نبویان در توضیح گام اول گفت: عناصر گام اول تعهد نامه: ایران چه تعهداتی دارد؟ گام اول زمان دار و و شش ماهه است در گام اول ۲۸تعهد دادیم که در حال انجام دادن آن هستیمدر این متن بلافاصله گفتهشدهاست که این شش ماه قابل تمدید است این مطلب را می توان از لفظ "اولین شش ماه ” نیز دریافت.
تشریح ۲۸ بند توافق نامه ژنو
نبویان به تشریح ۲۸ تعهد پرداخت:
۱٫ تمام مواد غنی سازی ۲۰ درصد باید نابود گردد. نیمی از سوخت ۲۰ درصد برای راکتور تهران و بقیه به ۵ درصد تبدیل گردد.
نبویان گفت:اگر کشور ۲۷۰کیلو گرم اورانیوم بیست درصد و ده تن پنج درصد و بیست هزار سانتریفیوژر داشتهباشد به نقطه جهش می رسد و اگر بخواهد میتواند در عرض دو هفته بمب درست کند. که ما تعهد کردیم این موارد را نخواهیم رسید؛ جان کری بعد این تعهد گفت: اولین بار است که میتوانیم امنیت اسرائیل را تامین کنیم.
۲. بازفرآوری آن مواد نباید انجام شود.
۳. ایران در این شش ماه غنی سازی بیش از ۵ درصد نباید داشتهباشد.
۴.هیچ پیشرفتی در تاسیسات غنی سازی نظنز انجام نگیرد، یعنی در طول شش ماه به سانتریفیوژر هایی که نصب گردیده ولی غنی سازی اورانیوم آنها فعال نشده گاز تزریق نگردد. نبویان در نقد این بند گفت: سانتریفیوژرها تنها با تزریق گاز کار میکنند و از ما تعهد گرفتند که دیگر به آنها گاز تزریق نکنیم!
۵.هیچ سانتریفیوژر جدیدی در نطنز نصب نگردد.
۶. در اولین شش ماه ایران در مقام تعیین سانتریفیوژرها در نطنز از همان نسل قبل جایگزین.نبویان در توضیح این بند گفت: این درحالیست که نسل دوم از نسل فعلی که داریم چهار برابر بیشتر کار می کند و از ما تعهد گرفتند حتی یک دانه دیگر هم نسل دوم جایگزین نکنیم.
۷. هیچ پیشرفتی در تاسیسات سوخت فردو انجام نگیرد.
۸. ظرفیت غنی سازی در فردو افزایش نیابد.
۹. سه چهارم فردو تعطیل کردند .
۱۰ . بین آبشارهای فردو ارتباط برقرار نگردد
۱۱. در طول اولین شش ماهه ایران در فردو سانتریفیوژر جایگزین کند و نسل دوم نصب نگردد. او در توضیحات خود گفت رهبر انقلاب فرمودند: در جزئیات این مذاکرات دخالت نمیکنیم لیکن یک خطوط قرمزی وجود دارد این حدود باید رعایت شود این را گفتیم و موظفاند این حدود را رعایت کنند.”
۱۲.ایران هیچ پیشرفتی در راکتور اراک ایجاد نمیکند. (ایران تعهد میدهد در مدت شش ماه اولا این راکتور راه اندازی نمی شود ثانیا سوخت آب سنگین به راکتور تزریق نمی شود. ثالثا سوخت اضافه آزمایش نمیشود رابعا سوخت بیشتر برای راکتور تولید نمیشود خامسا اجزای باقی مانده راکتور نصب نمیشود.) این نماینده مجلس افزود: حال آن که آب سنگین اراک خط قرمز نظام بود ولی دادند رفت.
۱۳. تبدیل مواد UF۶ با غنای ۵ درصد که اخیرا غنی شدهاست به اکسید تبدیل میشود، که نبویان در این باره گفت: الان هفت تن ۵ درصد داشتیم و نیاز به سه تن دیگر داشتیم و تعهد دادند یک گرم اضافه نشود.
۱۴. مراکز جدید غنی سازی ایجاد نگردد.
۱۵. فعالیت های مربوط به تغییر و توسعه بر اساس توافق نامه آزاد است حال آن که در توافق نامه نفسیری تعهد دادهشد که این هم حق ایران نیست! در توجیه این بند گروه مذاکره گفتند فشار خیلی زیاد بود.
۱۶. بازفراوری و ساخت مکانی که توان بازفرآوری داشته باشد امکان پذیر نیست نبویان در ادامه ی این بند توضیح داد: دو نوع بمب اتم وجود دارد اورانیومی و پلو تونیومی؛ که آمریکا هر دو را در ژاپن امتحان کرده است ؛ در پسماند ۵ درصد، پلوتونیم وجود دارد که قابل استخراج است و ما حالا تعهد دادهایم قدمی در جهت بازفرآوری با وجود توانستنمان برنداریم ایران حق ندارد یک گرم پلوتونیم فراوری کند.
۱۷. نظارت های بیشتر برهمه گزارشات و اطلاعات هسته ای تاسیسات ایران در مدت سه ماه نخست.
۱۸. توصیف و شرح هر ساختمانی که در هر سایت هسته ای وجود دارد.
۱۹. توصیف میزان و سطح فعالیت هایی که در هر مکان مربوط به فعالیت های هسته ای انجام میگیرد.
۲۰. ارائه اطلاعات مربوط به معادن اورانیوم.
۲۱. ارائه اطلاعات مربوط به کارخانه های تولید اورانیوم.
۲۲. ارائه اطلاعات مربوط به مواد منبع موجود در ایران.
۲۳. تصویب یک پرسش نامه به روز شده از اطلاعات طراحی راکتور اراک به آژانس.
۲۴. برداشتن گام هایی در موافقت با آژانس در جهت اعمال پادمان نسبت به راکتور اراک. نبویان خاطر نشان کرد نظارت هایی را پذیرفتیم که استقلال ما را زیر سوال میبرد.
۲۵. زمانی که بازرسان آژانس برای راستی آزمایی اطلاعات موقت و سرزده و بازدید فیزیکی و بازدید های بدون اطلاع حضور ندارند باید دسترسی مدیریت شده به کارگاه های سانتریفیوژر داشتهباشند. نبویان در توضیح این بند گفت: که این نظارت سرزده و بدون اطلاع سه بخش دارد و بخش سوم و مهم آن این است که دوربین ها به شکل آنلاین بر فعالیت های تاسیسات نظارت داشته باشند که امیدواریم این را در آن بخش محرمانه نپذیرفته باشند (یعنی در کاخ سفید بنشین و ایران را رصد کن.)
۲۶. بازرسان آژانس باید دسترسی مدیریت شده به کارگاه های ساخت سانتیفیوژر داشتهباشند که در ادامه این بند آمدهاست تولید سانتریفیوژر ایران صرفا مختص سانتریفیوژر هایی است که خراب شدهاست یعنی ایران حق تولید سانتریفیوژر جدید ندارد.
۲۷. بازرسان آژانس باید دسترسی مدیریت شده به کارگاه های ساخت روتر سانتریفیوژر داشته باشند؛ نبویان در ادامه این بند گفت: و این صنعت را ما در مکان هایی تولید می کنیم که تانک هایمان را تولید می کنیم و می دانید این یعنی چه؟!
۲۸ . بازرسان آژانس باید دسترسی مدیریت شده به معادن اورانیوم و کارگاه های تولید اورانیوم داشته باشند. این نماینده مجلس در توضیح این بند گفت: در پی این تعهد ما چه فناوری هسته ای برای ما ماند همچنان که در متن توافق نامه پیداست تاسیسات نطنز به طور کامل و سه چهارم تاسیسات فردو و آب سنگین اراک به طور کامل و تاسیسات UCF اصفهان تعلیق و ۹۸ درصد تولید سانتریفیوژر از کار باید بی افتد. او افزود UCF اصفهان را پرسیدیم در توافق نامه که نیامدهاست؟ و گروه جوابمان داد این از لوازم تعهد است.
نبویان در ارتباط با تعهداتی که ایران در ژنو داشت گفت: این توافق نامه که اسم آن را عوض کردند پنج بخش مقدمه ،گام اول ،گام میانی، گام نهای و نتیجه که نتیجه آخر چه می شود. در گام اول تعهدات ما را دیدید. در تعهدات تقریبا هسته ای را واگذار کردیم. نصف نظنز، سه چهارم فردو، آب سنگی اراک که خط قرمز رهبری بود و کل اراک واگذار کردیم. تولید سانتریفیوژ ۹۷درصد، یوسی اف اصفهان و لوله های سوخت و همه را تعلیق کردیم تنها چیزی که باقی مانده حق غنی سازی است.
صدا و سیما در خصوص توافق نامه ژنو تحت فشار است
نبویان در خصوص دعوت مذاکره کنندگان برای مناظره را اینگونه مطرح کرد: بنده چندبار به آقای ظریف و عراقچی گفته ام که بیایند و مناظره کنند. صادقانه و بدون هیچ گونه نگاه چپی و راستی چرا که ما ولایی هستیم و یک مسیر بیشتر نداریم. این مسئله اصلی کشور است و چند بار تقاضاکردم اما انجام ندادند. یک بار صادقانه بندهای آن را برای مردم بخوانند ولی این کار را نکردند. بنده چندبار به پارلمان آنها گفتم در تلویزیون آن را بخوانند اما این کار را نکردند چون تلویزیون آنقدر تحت فشار است که نمی توانند تا حدی که گفتند چرا حرف های اوباما، جان کری و شرون را پخش می کنید، می ترسند که مخالف آنها باشد یا خلاف تعهدنامه باشد، وحشت دارند که چهره اوباما در ذهن مردم بدتر شود. رهبری چندین بار گفته اند که دشمنی، دشمن را از ذهن مردم پاک می کنند. صداو سیما فوق العاده تحت فشار است.
چون می گویند مصلحت نیست که شما حرف بزنید خب آقای عراقچی و ظریف شما که همیشه در تلویزیون هستید یک بار صادقانه برای مردم توافق نامه را بخوانید یعنی آن چه را که امضا کردید بیان کنید. حق غنی سازی چه شد؟ من از آقای عراقچی پرسیدم که چه شد گفتند که بعدا متوجه می شوید. ۱۶بار واژه غنی سازی و مشتقات آن یعنی غنی سازی ۵درصد یا ۲۰درصد آمده است. دو جا درباره غنی سازی آمده یکی در مقدمه و یکی هم در گام نهایی.
نماینده مجلس درباره حق غنی سازی ژنو اذعان داشت که: در این بند ۱۶موردی هیچ جا بیان نشده که ایران حق غنی سازی دارد چیزی که اشاره شده آن است که که آقای عراقچی گفت حداقل این را گرفتیم خوب چه چیزی را ما گرفتیم؟ به آقای عراقچی گفتم قبول دارید که ۲۰درصد را دادیم گفت حداقل ۵درصد را که گرفتیم. گفتم این در متن آمده است؟ هیچ جا در توافق نامه ۵ درصد یا ۱ درصد یا حتی نیم درصد نیامده به شما بدهم است همه چیز را با اجازه آمریکا قرار شد باشد امضا کردیم. اگر امریکا تشخیص داد ما نیم درصد را نیاز داریم به ما می دهند.
وی به سخن رهبری اشاره کرد که: رهبری در سخنرانی آخر مدام بر استقلال تاکید می کردند. ایشان حق غنی سازی در ایران را در ژنو اینگونه مطرح کرد که:در مقدمه آمده این راه حل جامعه متضمن یک برنامه هسته ای است که ازناحیه دوطرف تعریف شده باشد یک طرف ما هستیم و یک طرف هم آمریکا. یکی از صاحب نظران زبان به من گفت این "یک” که در توافق نامه مطرح کردند معنی تحت اللفظی آن نیست مثال برای من زد اینکه ماشینی دارید که اگر برای خودتان باشد با آن با هرتعداد از اعضای خانواده می توانید هرجایی برویداما اگر ماشین برای خودتان نباشد و من آن ماشین را به شما بدهم شرط می گذارم که فقط یک بار آن را به شما می دهم و فقط مجاز هستید با یک سرعت بروید و تعداد نفراتی که سوار می کنید مشخص باشد. آنچه که برای ما در توافق نامه در نظر گرفته شده است این است یعنی فقط یک برنامه را به ما حق داده اند آن هم با ۸ قیودی که آورده اند. یک برنامه آورده اند با ۸قید یعنی همه چیز را از ما گرفته اند. متضمن یک برنامه ی هسته ای که از ناحیه دو طرف تعیین شده باشد، با پارامترهای مورد توافق دو طرف غنی سازی نیم درصد را هم گرفته، با محدودیت های مورد توافق که آنها در قلمرو و سطح اجازه دهند، مکان غنی سازی هم آنها تعیین کنند یعنی اگر لطف کنندبه ما اجاز دادند مکان غنی سازی که ما دوجا داریم فردو و نطنز نه، مکان را باید آنها تشخیص دهند، همه چیز برای خودمان است اما اصلا نیازی هست که در داخل خاک ایران باشد. بر فرض اگر بپذیرند که سه و نیم درصد انجام دهیم قید آخر اینکه چه مدت ایران غنی سازی داشته باشد یعنی مدتی که مورد توافق ژنو باشد مثلا دوماه باشد.
آمریکایی ها نیازهای ایران را تعیین می کنند!
این نماینده مجلس در خصوص تعیین نیازهای ایران از سوی آمریکایی ها گفت: به آقای عراقچی ۲ بار گفتم در آموزش و تحقیقات و یک جاهم در کمسیون امنیت ملی گفتم که خودت گفتی در مذاکرات غربی ها گفتند که شما یک گرم هم نیاز به غنی سازی ندارید. امریکایی ها گفتند به ۲۰ درصد نیاز ندارید چرا که برای راکتور تهران می خواهید الان ۱۵ سال است که تولید کرده اید پس نیاز ندارید و اینکه به سه و نیم درصد راکتور بوشهر هم نیازی ندارید چرا که روسیه آن را ساخته و خودش تعهد کرده که تا ده سال سوخت آن را تامین کند.چرا باید امریکا تشخیص بدهد که ما نیاز داریم یا نداریم. آقای صالحی رئیس انرژی اتمی گفت شما تایید کنید و فشار بیاورید می خواهم یک نامه ای را به آقای روحانی بزنیم که آنها قبول کنند که ما نیاز عملی داریم تا اجازه دهند ایجاد کنیم.
وی همچنین افزود: چه بدست آورده ایم؟ تعهدات ایران چه بود! اعداد و ارقامی هم در این توافق نامه نیامده است که می توانند به آن اعتقاد هم نداشته باشند. ۱٫تعهد کردند که تحریم جدیدی انجام ندهند به ماوعده نسیه می دهند درحالی که ما نقد همه چیز را دادیم. ۲٫ تعهد کردند ما از فروش نفت صد میلیارد دلار ما را در بانک نگه داشتند و به ما ندادند از این صد میلیارد دلار در این شش ماه هشت میلیارد دلار پول خودمان را صورت قسطی به ما بدهند الان هم هشت میلیارد دلار را به ۴۲۰۰میلیارد دلار کاهش دادند که در شش ماه به ما بدهند. این چه افتخاری است. روزنامه های اصلاح طلب را نگاه کنید عکس جان کری با سرازیر شدن میلیاردها دلار به ایران این چه خیانتی است که می کنید. دشمنی، دشمن مردم را از ذهن مردم پاک می کنند.
وی در خصوص تعهدات غرب به ایران در مذاکرات ژنو گفت: قرار شد در این شش ماه اجازه دادند سقف فروش نفت ما حفظ شود ما حدودا بین ۶۵۰تا ۷۰۰هزارتا با میادین نفتی حدود یک میلیون فروش داریم اما این سند یعنی اینکه شما حق نداری حتی یک بشکه هم بیشتر بفروشید. حالا در این شش ما خیلی لطف کردند که ما نفت بفروشیم آیا آزاد است که پول آن را بیاوریم ؟ نه قرار است تنها بیست درصد آن را اجازه بدهند که بیاوریم و هشتاد درصد به پول های بلوکه شده قبلی می رسد. از همان پولهایی که به زور از ما گرفته اند لطف کردند به ما اجازه دهند که با آن دارو،مواد غذایی و لوازم کشاورزی وارد کنیم سقف این ها با پول ۴۲۰۰میلیارد ۷۰۰۰میلیارد شده است. همه هستی خود را داده ایم و تنها پول خودمان را به ما برگرداندند. دیگر اینکه آنها می خواهند متخصصان خودشان را بفرستند تا هواپیماهای ما را چک کنند و نقص فنی آنها را برطرف کنند یا لازم یدکی هواپیما تا خطوطی که تحریم شده را بدهند. واردات و صادرات خودرو را آزاد می کنند. واردات و صادرات پتروشیمی را آزاد کنند.
نبویان در خصوص نحوه مذاکرات قبلی ایران و۵+۱ گفت: پیش مذاکره کنند قبلی که بودم گفت همه اینها را هم پیش ما گذاشتند اما ما نپذیرفتیم. گفت بیست روز بخش خصوصی و دولتی پتروشیمی راآوردیم گفتند در بخش واردات مشکلی دارید گفتند نه فقط دولت اجازه نمی دهد که ما صادر کنیم ما مشتری اروپایی زیاد نداریم اما مشتری آسیایی زیاد داریم اما نمی گذارند. به ما اجازه دادند که توسط پولی که بلوکه کردند بدهی خود را به سازمان ملل بدهیم این چه لطفی است آخر؟ به ما لطف کردند که از همان پول خودمان ۴۰۰میلین دلار به دانشگاه های خارج بدهی مان را پرداخت کنیم.تحریم نفتی و بانکی چه شد؟ قطع نامه شورای امنیت چه شد شما که همه چیز را دادید در مذاکرات بعدی چه چیز می خواهید بدهید. آنها کی آزاد می شوند. گفتند در گام نهایی آمده است.
نبویان اصل تحریم را نفتی و بانکی دانست و اصل را همچنین قطعنامه شورای عالی امنیت دانست که قرار بود در گام نهایی برداشته شود و خاطر نشان کرد گام نهایی طولانی مدت بود.
همچنین وی ادامه داد در رابطه با طول مدت مذاکرات و مقدار زمانی که نیاز است بگذرد تا اصل تحریم برداشته شود از عراقچی سوال پرسیدم که عراقچی پاسخ داد: ما داد و بی داد کردیم و گفتیم بیست سال خیلی زیاد است. حداکثر پنج سال ولی آن ها در پاسخ گفتند: نه حداقل باید دو رقمی باشد.
نبویان در صحبتهایش در مورد مدت زمان اجرای توافقنامه افزود: اگر این مدت زمان ۲۰ ساله را در توافقنامه قید می کردند خیلی بهتر بود اما در توافقنامه نوشته اند long term. یعنی ممکن است اگر امروز مسئول آمریکایی بگوید بیست سال طول می کشد، اما اگر مسئول عوض شود و بگوید پنجاه سال و ما هیچ حرفی برای گفتن نداریم.
بعد از بیست سال تنها یک چهارم تحریم ها را لغو می کنند
وی خاطر نشان کرد، تازه بعد از بیست سال طبق این توافق نامه قرار است یک چهارم تحریم ها برداشته شود .
او انواع تحریم ها را به چهاردسته تقسیم کرد:.۱- تحریم بخاطر هسته ای،۲- تحریم بخاطر حقوق بشر است که در این رابطه مقام معظم رهبری در سخنرانی خود فرمودند:” بحث حقوق بشر آمریکا اگر هرکس بگوید تو دیگر نگو .”۳- تحریم بخاطر تروریسم و اینکه ما از حزب الله دفاع می کنیم .۴- تحریم بخاطر تولید موشک
نبویان در ادامه گفت: الان زمزمه این آغاز شده که شرمن می گوید ایران موشک های بالیستیک دارد. من از شما یک سوال می کنم : پارسال تحریم نداشتیم ؟ لطف کردند پول خودمان را در اولین قسط ۵۵۰ میلیون دلار را برگرداندند . پس الان وضع بهتر است . ما که به قول شما اگر راه این است ، پس قوت بیشتری از قبل داریم .
چرا شرمن و جان و کری و اوباما پارسال جرئت نمی کردند ملت ایران را این قدر تحقیر کنند ؟ چرا جرئت کردند و این حرف ها را زدند؟ مشخص است که وقتی ما می گوییم آقای عالم و آدم شما هستید، خزانه ما که خالیست ، کشور در یک وضع بحرانی است ، وقتی که این همه عقب نشینی کردید، چرا او جلوتر نیاید؟
قدرتمان درباره انتخاب محل برگزاری نشست را هم از دست دادند
وی با اشاره به یک نقل قولی از صالحی در خصوص محل برگزاری نشست با ۵+۱گفت: مذاکره کننده ی اصلی ما قبل از این آقایان می گفت صالحی وزیر خارجه رفته به سوئیس در یک همایش حقوق بشر. ولی هنگام برگشت به هواپیمای او بنزین ندادند. او هم آنجا به تعبیر عوامانه بنده سادگی کرده یک بلیط گرفته و برکشته، او گفت نامه زدند که از این به بعد دیگر مذاکرات را در سوئیس و یا ژنو برگزار نمی کنیم، اصلا برای چه آنجا باید برگزار شود.
رئیس جمهور یا یکی از اشخاص مهم شان نامه زد که آقا ببخشید، عذرخواهی می کنیم ، از این به بعد شما بیایید ، وزیر امور خارجه تان بیاید شما را به کاخ خود می بریم. اما آنها گفتند دیگر تمام شد . تعبیر زیبایی کرده ، گفت سوئیس مگر چه دارد که تمام قدرت های جهان باید مذاکراتشان آن جا برگزار شود؟ چرا ما نباید این کلاس را برای یک کشور اسلامی بگذاریم ؟ رفتیم به سراغ استانبول ، جا را ما تعیین کردیم . بعد از استانبول ، گفتیم بریم بغداد. رفتیم بغداد ؛ خود نوری مالکی باورش نمی شد.آمریکا و چین و دیگر قدرت ها می خواهند به آن جا بیایند . همه کلاسشان ژنو است . توجیهش کردیم . تعمدا زمانش را هم خودمان تعیین کردیم که سوم خرداد باشد . آمدند ، نشستند و وندی شرمن فقط یک جمله گفت: من فهمیدم چرا روز سوم خرداد را برای جلسه تعیین کردید ، چون روز پیروزی شماست . سوم خرداد که فتح خرمشهر است . زمانی ما در اوج بودیم که مکان و زمان توافق را ما تعیین می کردیم و آمریکا تابع بود و می پذیرفت. در یک مذاکره کاترین اشتون گفت که دیگر فایده ای ندارد . این شماره تماس من . شما خیلی سرسخت هستید . آن ها همین چیز ها را همان جا هم داشتند . مثلا فردو را فلان کار کنید . گفتیم خب ما اگر این ها را بدهیم در مقابل شما چه می کنید ؟ گفتند نوشتیم دیگه ! گفتیم یعنی هر دو طرف را شما باید تعیین کنید ؟ گفت دیکته می کنم هر دو طرف را . گفتند وقتی ما ۲۰ درصد را می دهیم که تحریم نفتی و تحریم بانکی برداشته شود . جلسه به هم خورد و اشتون گفت دیگر نمی شود ادامه داد . مذاکره به هم خورد . ما هم شماره خود را دادیم و گفتیم این هم شماره تماس ما . این اشتون که ناز می کرد ،۲۵ روز بعد همین خانم اشتون نه که زنگ بزند سه بار نامه زد که چرا دیگر مذاکره نمی آیید.آقایان کلاسشان این است که (جان هم نمی گویند) کری به ما زنگ زده است . کلاس داره .چرا آن ها این قدر پررو شده اند . این بار استقلال کشورمان چه می شود؟ اصلا گام میانی چیست؟
آقای روحانی در نامه اش به رهبر انقلاب گفته ما چهار چیز را به دست آوده ایم :حقوق هسته ای مان را به دست آوردیم. چرخه هسته ای شامل معدن، کیک زرد، یو اف ۶ می شود و بعد از غنی سازی، بازفرآوری است و در نهایت حقوق هسته ای است.آیا این حقوق هسته ای به رسمیت شناخته شده ؟!
وی با اشاره به اینکه حق غنی سازی که سال ها مورد انکار بوده است به دست آوده ایم، خاطر نشان کرد: خطوط قرمز نظام را حفظ کردیم. در حالیکه عراقچی گفت خطوط قرمز نظام را هم از دست دادیم.
نامه روحانی به مقام معظم رهبری :
بسم الله الرحمن الرحیم
محضر مبارک مقام معظم رهبری جناب آقای خامنه ای (مدظله)
با سلام و … خدای بزرگ را سپاس می گویم که در نخستین ماه های شروع به کار دولت تدبیر و امید ، فرزندان انقلابی شما توانستند در مذاکراتی دشوار و پیچیده حقانیت ملت ایران را در فعالیت های هسته ای در صحنه بین المللی اثبات کنند و گام نخست را به گونه ای پیش برند که حقوق هسته ای و حق غنی سازی ملت ایران مورد اذعان قدرت های چهانی که سال ها سعی در انکار آن داشتند قرار گیرد.
توفیق دراین مذاکرات نشان داد که می توان با حفظ همه اصول و خطوط قرمز نظام و در کنار آن با توقف تحریم های ظالمانه،هر کس این چهار چیز را داشته باشد ؛ حق هسته ای ، حق غنی سازی، شکستن خطوط قرمز و توقف تحریم ها، اگر کسی این چهار مورد را به دست بیاورد باید دست و پایش را بوسید.
این نماینده مجلس در مورد دلیل تشکر رهبری در پاسخ به نامه روحانی این چنین گفت: حضرت آقا فرمود جناب آقای رئیس جمهور دست یابی به آنچه مرقوم داشته اید درخور تقدیر و تشکر است. اگر واقعا حقوق هسته ای ما ،حق غنی سازی ما، رعایت خطوط قرمز نظام، توقف تحریم ها را کسی انجام داده باشد باید دست و پایش را بوسید. حالامتوجه می شوید که چرا اصرار دارند همه چیز محرمانه باشد و مردم ندانند.
وی چند جمله از رهبری را پیرامون مباحثش به این ترتیب بیام کرد: رهبری در دیدار با دانش آموزان در ۱۲/۸/۹۲ گفتند: به مذاکرات جاری خوشبین نیستیم چرا که معلوم نیست نتایجی را که مردم می خواهند به دست بیاورند.و بعد می رسند به این جا که: اما لازم است ملت بیدار باشند و بدانند که چه اتفاقی دارد می افتد.ایشان هم چنین در صحبت های دیگرشان فرمودند: ملت ایران باید مذاکرات اخیر و صحبت های آمریکایی ها را به دقت نظاره گر باشد. تنها راه حل مشکلات اقتصادی کشور نگاه به ظرفیت های بیشمار درونی است و نه نگاه به بیرون و برداشته شدن تحریم ها۶۶، به دشمن نمی توان چشم دوخت(به قول حضرت آیت الله جوادی اگر دستت را بهش دادی وقتی که دستت را گرفتی انگشت هایت را بشمار، دشمن است، خون آشام است).متأسفانه یک فکری آمده و دارد ما را سوق می دهد به مذاکره با آمریکا، حضرت آقا فرمودند کسانی که دم از مذاکره با آمریکا می زنند یا نادانند یا خائن.
لاریجانی گفت اگر انتقاد کنیم می گویند نمی گذارند مشکلات اقتصادی را حل کنیم
وی همچنین به تببین سخنان امام در این باره پرداخت: در صحیفه امام جلد ۱۴ صفحه ۳۷۴ آمده است که ایشان گفته اند: الان یک جریانی روی کار است من نمی خواهم اشخاص هیچ صحبت بشود اما جریانی است در کار که اگر کسی توجه بکند به مسائلی که در این اواخر هی پیش آوردند، در روزنامه های مختلف پیش آوردند یک جریانی در کار است که ای جریان انسان را از این معنا می ترساند که بخواهد به ظور خزنده کشور را باز هل بدهد به طرف آمریکا و این مسئله ایست که به قدری اهمیت دارددر نظر اسلام و باید آنقدری اهمیت داشته باشد در نظر شما فرماندهان ودیگران که اگر احتمال آن را بدهید باید مقابلش بایستید.ببینید امام فرمود اگر احتمالش را بدهید و بعد خودشان فرمودند که من یقین را نمی گویم بلکه احتمال را می گویم.نه اینکه اول یقین کنید که مسئله اینطوری ست، این چیزها از جمله چیزهاییست که اگر انسان احتمالش را بدهد، یک احتال صحیحی بدهد باید دنبال کند اورا، اعتراض کند. (شما اگر احتمال بدهید که یک ماری در این اتاق است سریع می روید پس احتمال آن هم کافیست)حال سؤال اینجاست که چرا مقام معظم رهبری صریحا وسط نمی آید؟پاسخ این است که اینها اکثر روزنامه ها و ماهواره ها با این هاست، این ها با استفاده از این رسانه ها می گویند: آی مردم حواستان جمع باشد ما داشتیم مشکلات شما را حل می کردیم اما رهبرتان اجازه نداد.رهبری صریحا وارد نمی شوند اما در فرمایشاتشان اشارت فراوانی دارند.
وی هم چنین در ادامه گفت: نزد رئیس مجلس و گفتم که اگر تو بودی این توافقنامه را امضا می کردی؟ گفت نه! گفتم: پس چرا حرفی نمی زنی؟ گفت: اگر الان حرفی بزنیم می گویند ما داشتیم مشکلات اقتصادی را حل می کردیم اما مجلس نگذاشت.
نبویان در ادامه افزود: تا آنجاییکه یاد دارم در زمان احمدی نژاد می گفتند که مشکلات اقتصادی به خاطر تحریم ها نیست بلکه هشتاد درصد آن به خاطر سوء مدیریت است. الان دلیل چیست؟ الان که همه مدیرها را عوض کرده اید، آیا هستاد درصد مشکل به خاطر سوء مدیریت نیست؟ فقط ۲۰ درصد تحریم هاست، رها کنید این تحریم ها را و مدیریت کشور را درست کنید.
هدف عدهای فتح خبرگان رهبری است
او با اشاره به نزدیک بودن ایام فاطمیه در پاسخ به همین قضیه که ممکن است بگویند شما جلوتر از رهبری حرکت می کنید اذعان داشت:حضرت علی علیه السلام در خانه نشسته اند و هیچ حرف نمی زنند، حضرت زهرا می آیند و می گویند چرا زانو غم بغل گرفتی ای و هیچ نمی گویی؟! اما خود حضرت زهرا به مسجد و منبر می رود و با مردم حرف می زند. خب آیا این کار حضرت زهرا اشتباه بود؟ حضرت زهرا که معصوم بودند پس اشتباه نمی کردند. ممکن است در یک زمانی امام جامعه ساکت باشد اما دیگران باید فریاد بزنند.باید برای مردم توضیح بدهند. خودشان گفتتند که قرار است دو جا را بگیریم.اینها دارند جهت دهی می کنند.اگر ذهن مردم را همینطور جهت دهی کنند همین اتفاق ها می افتد. شما باید مردم را بیدار کنید. مجلس آینده را قرار است بگیرند،برای مثال برای خود ما زنگ می زنند، مثلا سؤال از وزیر علوم را من مطرح کردم زنگ زدند و گفتند دیگر رأی نمی آوری ها! صریحا می گویم می خواهند مجلس خبرگان را بگیرند، مجلس خبرگان یعنی چه؟! یعنی مقام معظم رهبری. سی و پنج سال است که دشمن به نقش مؤثر رهبری پی برده است.سی و پنج سال است که دشمن حریف همه شد اما چون رهبری از امام بود شکست خورد.
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو