برنامه ما ساخت چهار راکتور یک هزار تا یک هزار و 200 مگاواتی در نیروگاه بوشهر بوده است که یک واحد آن در حال فعالیت است و برای ساخت دو واحد دیگر نیز برنامه ریزی کرده ایم. علاوه بر این طراحی راکتور 360 مگاواتی تقریبا به پایان رسیده است و تجهیزت اصلی مدار اول آن در حال ساخت در داخل است.
فریدون عباسی رییس سازمان انرژی هسته ای کشورمان گفت: سایت های جدیدی را برای ساخت نیروگاه هسته ای شناسایی کرده ایم که اطلاعات آنها در حال نهایی شدن است و در آینده نزدیک محلشان با ذکر مشخصات جغرافیایی به آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع داده می شود.
عباسی روز جمعه در حاشیه نمایشگاه بین المللی اتم اکسپو 2013 و همایش برق هسته ای در قرن 21 در روسیه در جمع خبرنگاران خارجی در پاسخ به سوالی درباره برنامه کشورمان برای ساخت نیروگاه های هسته ای جدید گفت: برنامه ما ساخت چهار راکتور یک هزار تا یک هزار و 200 مگاواتی در نیروگاه بوشهر بوده است که یک واحد آن در حال فعالیت است و برای ساخت دو واحد دیگر نیز برنامه ریزی کرده ایم.
وی ادامه داد: پس از ساخت دو واحد برنامه ریزی شده نیز درباره ساخت واحد چهارم تصمیم می گیریم.
رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان درباره وضعیت همکاریهای ایران و شرکت روس اتم گفت: با روس اتم در ساخت واحد نخست نیروگاه بوشهر همکاری خوبی داشته ایم و امیدواریم در آینده برای ساخت واحدهای دیگر با این شرکت همکاری داشته باشیم.
وی همچنین از آغاز اقدامات ساخت راکتورهای آب سنگین در داخل کشور خبر داد و گفت: علاوه بر این طراحی راکتور 360 مگاواتی نوع آر تی دبلیو تقریبا به پایان رسیده است و تجهیزت اصلی مدار اول آن در حال ساخت در داخل است.
عباسی افزود: اگر شرکتهایی بخواهند با ما همکاری کنند، از آن استقبال می کنیم.
وی در باره وضعیت جاری نیروگاه هسته ای بوشهر اظهار داشت: نیروگاه هسته ای بوشهر هم اکنون با توان یک هزار مگاوات در حال فعالیت است.
رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان ادامه داد: پیمانکار روس باید شماری آزمایش انجام دهد تا نیروگاه را به ما تحویل دهد.
وی یادآور شد: نیروگاه هسته ای بوشهر بعد از انجام آزمایشهای لازم و آمادگی طرف روسی به صورت نهایی به ما تحویل داده می شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال تغییر سیاستهای هسته ای کشورمان در دوره جدید گفت: برنامه هسته ای ایران دو هدف تامین برق و رفع نیازهای مردم را دنبال می کند و نیاز ما بر اساس این دو هدف ثابت است و تغییری نمی کند.
عباسی تشریح کرد: تولید سوخت و غنی سازی ما نیز متناسب با رفع همین نیازهاست.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سایت فردو اظهار داشت: مرکز فردو تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی هسته ای است و ما فعالیتهایمان را در این مرکز متناسب با آنچه به آژانس اعلام کرده، ادامه می دهیم.
وی اضافه کرد: همچنین در نظر داریم راکتور تحقیقاتی 10 مگاواتی بسازیم. این راکتور از نوع استخری آب سبک و به روز شده و پیشرفته تر از راکتور تحقیقاتی تهران است.
وی تشریح کرد: طراحی این راکتور تمام شده و منتظر به دست آوردن پارامترهای نهایی محل استقرار آن هستیم. بزودی عملیات کارگاه برای ساخت راکتور شروع می شود.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که جمهوری اسلامی ایران با شرکت در نمایشگاه بین المللی اتم اکسپو 2013 کوشید تا با ارائه دستاوردهای صنعت اتمی خود، زمینه صادرات خدمات مهندسی این صنعت را بگشاید. فریدون عباسی دوانی روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: همه کشورها به دنبال تنوع بخشی به سبد تامین انرژی مورد نیاز خود هستند و انرژی هسته ای از عمده ترین برنامه های این کشورها است .
معاون رییس جمهوری اظهار داشت: در قرن 21 شاهد بهره گیری بیشتر از برق هسته ای در جهان هستیم و تعداد زیادی از کشورها در حال استفاده از این انرژی هستند ، برخی در حال ساخت نیروگاه و برخی دیگر هم برنامه آن را در دستور کار دارند .
رییس سازمان انرژی اتمی ایران درباره نتایج نشست بین المللی برق هسته ای در قرن 21 گفت: در این گردهمایی جهانی نیز عمده کشورها توصیه کردند که انواع انرژی بویژه برق هسته ای برای تامین نیاز کشورها به کار گرفته شود .
عباسی ادامه داد: تنها یک کشور که اکنون 70 درصد انرژی خود را از برق هسته ای تامین می کند، اعلام کرده که تا 10 سال آینده این میزان را به 50 درصد کاهش خواهد داد .
وی با اشاره به اینکه حادثه نمی تواند سبب کنار گذاشتن فناوری شود، تصریح کرد: حادثه در طبیعت هم رخ می دهد اما متاسفانه وقوع دو حادثه چرنوبیل و فوکوشیما در سه دهه گذشته سبب شد برخی بخواهند از فناوری هسته ای دوری کنند اما متقابلا دانش ایمنی هسته ای نیز حتی بیش از سایر صنایع پیشرفت کرده است و این سطح افزایش ایمنی ، احتمال بروز حادثه را به صفر کاهش داده است .
رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان همچنین با اشاره به حضور فعال متخصصان سازمان انرژی اتمی در رویدادهای هسته ای سن پترزبورگ گفت: با تجربه نشست های قبلی آژانس و دیدن برخی نمایشگاههای صنعت اتمی تصمیم گرفتیم امسال به طور مستقیم در نمایشگاه بین المللی اتم اکسپو شرکت و دستاوردهای صنعت اتمی کشور را به طور مستقیم به سایر کشورها ارائه کنیم .
وی افزود: نمایشگاه و نشست های تخصصی اتم اکسپو 2013 و نشست های جانبی برق هسته ای در قرن 21 فرصت خوبی بود که متخصصان ما با متخصصان سایر کشورها تبادل تجربه کنند .
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در صدر هیاتی از مسوولان و متخصصان این سازمان از دوشنبه گذشته برای شرکت در چند رویداد مهم هسته ای ازجمله نمایشگاه و نشست بین المللی اتم اکسپو 2013 و همچنین نشست آژانس بین المللی انرژی اتمی با عنوان برق هسته ای در قرن 21 در سن پترزبورگ روسیه به سر می برد.
حضور فعال جمهوری اسلامی ایران در این رویدادهای هسته ای بازتاب گسترده ای در میان متخصصان اتمی سایر کشورهای صاحب دانش هسته ای داشت .
جمهوری اسلامی ایران با حضور در رویدادهای هسته ای روسیه گام مهمی برای اقتصادی کردن و ورود دستاوردهای اتمی متخصصان داخلی به بازارهای بین المللی برداشته است.
در نمایشگاه بین المللی اتم اکسپو 2013 بسیاری از شرکت کنندگان در مذاکرات دوجانبه با مسوولان سازمان انرژی اتمی کشورمان برای همکاری در صادرات محصولات صنعت اتمی ایران ابراز علاقه و آمادگی خود را برای آغاز این همکاری اعلام کردند.
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو