باراک اوباما، بار دیگر به برنامه هستهای ایران اشاره کرد و گفت سکوت در برابر اقدامات بشار اسد، تهران را هم برای دستیابی به سلاح اتمی، جسورتر میکند!
سایت بی بی سی فارسی(bbc persian) لحظاتی پیش خبر عقب نشینی باراک اوباما و درخواستش از کنگره را منتشر کرد و نوشت.
باراک اوباما، رئیسجمهوری ایالات متحده، در سخنانی زنده از کنگره آمریکا خواست رایگیری درباره حمله به سوریه را عقب اندازد تا به راهحل دیپلماتیک روسیه در این باره پرداخته شود.با این حال او تاکید کرد که اگر راهحل دیپلماتیک به نتیجه نرسد، آمریکا به اقدام نظامی متوسل میشود.
رئیسجمهوری ایالات متحده در این نطق تلویزیونی تاکید کرد که حکومت سوریه باید درباره استفاده از تسلیحات شیمیایی پاسخگو باشد.
او گفت آمریکا در حال حاضر هم آماده حمله محدود به سوریه است.
آقای اوباما تاکید کرد: "ما نمیخواهیم یک دیکتاتور را ساقط کنیم و قرار نیست سوریه شبیه عراق یا لیبی و حتی کوزوو شود."
باراک اوباما گفت یک حمله محدود هم موثر است و باعث میشود "هر دیکتاتوری قبل از آن که از سلاحهای کشتارجمعی استفاده کند، به عواقبش فکر کند."
او گفت در مقابل درخواستها برای مداخله در سوریه مقاومت کرده "چون ما نمیتوانیم با دخالت نظامی، به جنگ داخلی کسانی دیگر فیصله بدهیم."
رئیسجمهوری آمریکا گفت اگر درگیریها به بیرون از مرزهای سوریه سرریز کند، تسلیحات شیمیایی میتواند متحدان ایالات متحده از جمله ترکیه و اسرائیل را تهدید کند.
آقای اوباما به اتهاماتی که قبلا هم جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، مطرح کرده بود، اشاره کرد و گفت که نیروهای بشار اسد از قبل در جریان حمله شیمیایی بودهاند و برای محافظت از خود در مقابل آن آماده بودند.
باراک اوباما گفت آنچه در حمله شیمیایی در حومه دمشق بر سر کودکان و دیگر شهروندان غیرنظامی آمد، امنیت ملی آمریکا را هم تهدید میکند.
او در این سخنان بار دیگر به برنامه هستهای ایران اشاره کرد و گفت سکوت در برابر اقدامات بشار اسد، تهران را هم برای دستیابی به سلاح اتمی، جسورتر میکند.
او گفت آمریکا "پلیس جهان" نیست ولی "میتواند جلوی حمله شیمیایی به کودکان را بگیرد".
سایت رادیو فردا(radiofarda) در پوشش این خبر نوشت:
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، در سخنرانی عمومی خود در روز چهارشنبه (به زمان ایران)، در مورد سوریه، گفت فعلا از کنگره خواسته است تا رایگیری در مورد اقدام نظامی در آن کشور را متوقف کند.
این موضوع پس از آن مطرح میشود که روسیه با پیشنهادی که با استقبال دمشق روبهرو شده، خواسته است تا سلاحهای شیمیایی سوریه به نظارت بینالمللی درآیند.
باراک اوباما میگوید در کنار آنکه دولت به پیدا کردن راهحلی دیپلماتیک ادامه میدهد، اما تهدید نظامی برای فشار بر بشار اسد و نیز نتیجه دادن راه حل سیاسی لازم است.
رئیسجمهوری آمریکا به نارضایتی عمومی در آمریکا از احتمال یک جنگ دیگر (پس از عراق و افغانستان) اشاره کرد و بار دیگر تاکید کرد که (در صورت حمله احتمالی) نیروی زمینی به آن کشور نخواهد فرستاد.
اوباما در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت طی بیش از دو سال گذشته که این بحران شروع شده است، آمریکا و همپیمانان آن کشور تلاش کردهاند تا به آن پایان دهند. ولی آمریکا نمیتوانست وارد جنگ داخلی کشور دیگری شود؛ اوضاع اما در حمله روز اول ماه اوت (حمله شیمیایی به حومه دمشق) عوض شد.
رئیسجمهوری آمریکا بار دیگر حکومت بشار اسد را مسئول حملات شیمیایی دانست. او به شواهدی در این مورد اشاره کرد از جمله اینکه سربازان ارتش ماسکهای ضدگاز در اختیار داشتند.
اوباما تاکید کرد که نباید استفاده از سلاح شیمیایی را در جهان پذیرفت.
رئیسجمهوری آمریکا گفت سلاح شیمیایی تهدیدی برای امنیت آن کشور است.
بحران سوریه با حمله سیم مرداد ماه در حومه دمشق شدت بیشتری گرفت. زمانیکه بازرسان سازمان ملل متحد مشغول تحقیق در مورد حملات شیمیایی در سوریه بودند، مخالفان بشار اسد فیلمها و تصاویری را پخش کردند، که به گفته آنها نشان از «حمله گسترده شیمیایی حکومت سوریه» به غیرنظامیان داشت.
این موضوع با واکنشهای گسترده غرب روبهرو شد. در این میان آمریکا نیز انگشت اتهام را به سوی دمشق گرفت و حکومت بشار اسد را مسئول این حمله دانست. باراک اوباما در پی آن از کنگره آن کشور خواست تا موافقت نهایی خود را با طرح یک حمله محدود به حکومت سوریه اعلام کند.
بنا بر آمار این حمله احتمالی تا روز سخنرانی باراک اوباما از اقبال همگانی در ایالات متحده برخوردار نبود و به گزارش رادیو انپیآر در آمریکا، ۶۰ درصد شهروندان آن کشور مخالف آن هستند.
روز دوشنبه مسکو طرحی را ارائه کرد که سلاحهای شیمیایی سوریه زیر نظارت جهانی قرار گیرند؛ طرحی که سوریه از آن حمایت کرده است و باراک اوباما، آن را بالقوه مثبت نامید.
ولید معلم، وزیر خارجه سوریه، روز سهشنبه در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی لبنانی المیادین، اعلام کرد دولت آن کشور حاضر است مکان نگهداری سلاحهای شیمیایی خود را به سازمان ملل و کشورهای دیگر نشان داده و تولید آنها را متوقف کند.
اوباما روز سهشنبه در دیدار با سناتورهای آن کشور نیز گفته بود که راهحلی دیپلماتیک را برای سوریه جستوجو میکند، اما از کنگره میخواهد تا با اقدامی نظامی به عنوان یک تهدید موافقت کند.
علاوه بر سوریه، ایران، دیگر همپیمان دمشق نیز از طرح نظارت بینالمللی بر سلاحهای سوریه حمایت کرده است.
قرار است کنگره در مورد طرح باراک اوباما در مورد سوریه رایزنی و تصمیمگیری کند. رهبر اکثریت دمکرات در سنای آمریکا روز دوشنبه گفته بود رایگیری در این مورد را پس از دیدار رئیسجمهوری با سناتورها و سخنرانی همگانی باراک اوباما موکول میکند.
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو