وقتی نیروهای آمریکایی از عراق خارج شوند، رقابت بین ایران و عربستان زیادتر خواهد شد. مسلما در این رقابت شیعیان طرف ایران را خواهند گرفت و سنی ها طرف عربستان را ...
در تاریخ 22 اکتبر (اول آبان) "محسن میلانی" (کارشناس روابط بین الملل ) در مصاحبه با بخش خبری تلویزیون فارسی صدای آمریکا عنوان کرد:
«خروج ارتش ایالات متحده آمریکا از عراق، بزرگترین هدیه استراتژیک به جمهوری اسلامی ایران است که نفوذ ایران در عراق را طی سالیان آینده افزایش خواهد داد»
وی افزود:
«همانطور که خانم کلینتون گفت؛ این اشتباه بزرگی است اگر ایران فکر کند کارهایی را که در لبنان و سوریه انجام می دهد می تواند در عراق هم انجام بدهد(!) ایران چالش های بزرگ امنیتی در عراق خواهد داشت. عراقی ها ملی گرا هستند و با دخالت ها ی ایران مخالف خواهند کرد، مخصوصا سنی ها؛ به علاوه وقتی نیروهای آمریکایی از عراق خارج شوند، رقابت بین ایران و عربستان زیادتر خواهد شد. مسلما در این رقابت شیعیان طرف ایران را خواهند گرفت و سنی ها طرف عربستان را، و اگر ایران قواعد بازی را درست رعایت کند ممکن است کردها هم طرف ایران را بگیرند.»
لازم به ذکر است که هیلاری کلینتون گفته: «ما متعهد به دموکراسی در عراق هستیم» ولی ما متوجه معنی دموکراسی نشدیم، آیا منظور ایشان اشغالگری و کشتار هزاران تن و نابودی زیرساخت های یک مملکت است؟
وزیرخارجه امریکا گفته: «ما به ایران اجازه دخالت در عراق را نمی دهیم» خنده دار آنجاست که دولت متبوع ایشان قریب به یک دهه کشوری مستقل را اشغال کرده و اسم آن را دخالت نمی گذارد این در حالی است که ایران حتی یک وابسته نظامی در عراق ندارد.
اما ناراحتی خانم کلینتون از چیست؟
ایالات متحده امریکا با حمله به عراق و هزینه کردن میلیاردها دلار و دادن بیش از 4 هزار کشته و هزاران مجروح و معلول، قصد چپاول عراق را داشت ولی با هوشیاری نیروهای ملی و مرجعیت شیعه این کشور، نتوانست به اهداف خود برسد. اوج عصبانیت آمریکا جایی بود که قصد داشت "ایاد علاوی" -فرد مورد نظر خود- را به نخست وزیری برساند ولی همه رشته ها پنبه شد و از جمهوری اسلامی رودست خورد و آقای "نوری المالکی" -با حمایت ائتلاف ملی عراق، ائتلاف دولت قانون و جناح صدر- نخست وزیر شد.
"جو بایدن" (معاون رئیس جمهور آمریکا) بعد از این قضیه با خشم و عصبانیت گفت: «فرزندان ما کشته نشدند که ایران در عراق به قدرت برسد»!
آری، نفوذ ایران در عراق محصول خرج کردن میلیاردها دلار نیست. ملت مسلمان و اکثریت شیعه مردم عراق روابط نزدیک معنوی با ایران دارند و دو کشور به خاطر علایق مشترک در حقیقت "یک روح در دو پیکر" هستند. گرچه استعمارگران همواره سعی در تفرقه افکنی میان این دو ملت داشته اند که نمونه آن را در جنگ تحمیلی 8 ساله شاهد بودیم. لذا ملت های ایران و عراق با تجربه تاریخی که از رهگذر قرن ها همسایگی به دست آورده اند دیگر به راحتی اسیر سناریوهای اختلاف برانگیز دشمنان مشترک خود نمی گردند.
امروز با توجه به جهانگیر شدن موج بیداری اسلامی و فروپاشی و تزلزل متحدین منطقه ای آمریکا و تقویت محور مقاومت، شاهد انزوای هر چه بیشتر آمریکا و متحدانش در منطقه و قدرت گیری نیروهای ضدآمریکایی هستیم. این است که دستپاچگی و عصبانیت را در اظهارات مقامات آمریکایی در مورد ایران به وضوح می بینیم.
خانم کلینتون به این سؤال پاسخ نداد: "امریکا که با صدها هزار نظامی نتوانست جلوی نفوذ ایران را بگیرد، چگونه خروج سربازانش را تاکتیکی برای جلوگیری از گسترش نفوذ جمهوری اسلامی ایران جلوه می دهد؟"
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو