مراسم رونمایی از سه دستاورد جدید صنعت هسته ای در حوزه سلامت، صبح یکشنبه با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور و علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، در محل سازمان انرژی اتمی برگزار شد.
به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛رونمایی از این سه دستاورد جدید و مهم صنعت هسته ای ایران در حوزه سلامت در آستانه دور جدید مذاکرات ایران و گروه 1+5 که از روز سه شنبه 23 اردیبهشت ماه در وین اتریش آغاز می شود، صورت می گیرد.
در این مراسم علی اکبر صالحی معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی و سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و محمد نهاوندیان رئیس دفتر رییس جمهور حضور دارند.
همچنین خانواده های شهدای هسته ای شهید داریوش رضایی نژاد، شهید مسعود علی محمدی، شهید رضا قشقاوی و شهید احمدی روشن در این مراسم حضور دارند.
پیش از این علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی، در روز ملی فناوری هسته ای (20 فروردین ماه) اعلام کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی در کرج و دومین مرکز پرتو دهی مواد غذایی در شهرستان بناب استان آذربایجان شرقی که به استفاده بهتر از محصولات کشاورزی کمک می کند در اردیبهشت ماه افتتاح می شود.
صالحی افزود: در آینده نزدیک از طرح های دیگر همچون شتاب دهنده ها که در بخش های کشاورزی و رادیوداروها استفاده می شود، از جمله شتاب دهنده ای با نام «چشمه نور» - ساخته شده با همکاری معاونت فناوری و مرکز تحقیقات فیزیک – رونمایی خواهد شد.
صالحی به کاربردهای مختلف سانتریفیوژها در صنایع مختلف دارویی از جمله «سرم سازی» نیز اشاره کرد و گفت: چند ماه پیش با وزارت بهداشت برای تولید سرم های دارویی حیوانی و انسانی قراردادی منعقد کردیم تا مشکل تولید آنها در نتیجه خرابی سانتریفیوژهای وارداتی - مورد استفاده در تولید سرم - را برطرف کنیم.
معاون رییس جمهوری با اشاره به هزینه های زیاد تولید سرم حیوانی و انسانی گفت: هزینه هر دُز سرم حیوانی 100 تا 200 تومان است؛ با توجه به نیاز 60 میلیارد دُزی سرم حیوانی، با استفاده از سانتریفیوژهای تولید داخل، مانع خروج چند میلیارد دلار ارز از کشور شدیم.
پیش از این، در روز ملی فناوری هسته ای (20 فروردین ماه امسال ) همزمان با مذاکرات ایران و 1+5 در وین، واحد تولید رادیوایزوتوپ اکسیژن 18 در سایت خنداب اراک و اتاق کنترل جدید راکتور تحقیقاتی تهران راه اندازی شد.
جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار موفق به تولید اکسیژن 18 شد. به گفته صالحی، واحد تولید اکسیژن 18 اراک در مقیاس کم راه اندازی شده است تا در آینده نه چندان نزدیک این پروژه تکمیل شده و به نتیجه نهایی برسد.
ایران پس از تولید آب سنگین، تولید ایزوتوپ اکسیژن 18 را که پرمصرف ترین ایزوتوپ پایدار است، در دستور کار قرار داد و موفق به تولید آن شد.
این ایزوتوپ جزء گرانترین ایزوتوپ های پایدار در جهان است و مصرف عمده آن در تجهیزات پزشکی جهت شناسایی تومورهای سرطانی است و جزء پیشرفته ترین مواد مورد استفاده در این زمینه است.
20 فروردین ماه امسال همچنین اتاق کنترل جدید راکتور تحقیقاتی تهران که جدید ترین طراحی و تنها اتاق کنترلی است که تا امروز در ایران طراحی شده، مورد بهره برداری قرار گرفت. پروژه ساخت این اتاق کنترل از سال 1389 آغاز شده بود.
به گفته صالحی، در مذاکرات ایران و 1+5 در سال های قبل، طراحی و ساخت اتاق کنترل رآکتور تحقیقاتی تهران و غنی سازی 20 درصد یکی از پیشنهادهایی بود که به ایران ارایه می دادند اما جمهوری اسلامی ایران آن را قبول نکرده بود.
اتاق کنترل جدید رآکتور تحقیقاتی تهران با استفاده از منطق جدید کنترل ساخته شده است که در خارج از گنبد رآکتور تهران قرار دارد که دقت عمل آن و نیز تعداد سیگنال های دریافتی بیشتر است.
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو