باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا گفته است که ارزیابی های اطلاعاتی کشورش نشان می دهد که ایران یک سال یا کمی بیشتر تا رسیدن به توانایی ساخت سلاح اتمی فاصله دارد.
اوباما در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس (Associated Press) گفت: تخمین های اطلاعاتی آمریکا درباره زمان آنچه که او توانایی دستیابی ایران به سلاح اتمی می خواند، محافطه کارانه تر از تخمین مقام های اسرائیلی است که این زمان را ۶ ماه برآورد میکنند.
رئیس جمهور آمریکا گفته ایران تا توانمند شدن برای ساخت یک بمب اتمی یک سال یا کمی بیشتر از یک سال فاصله دارد.
اوباما گفت: ما تبادل اطلاعاتی زیادی با اسرائیل داریم و قابل فهم است که به خاطر تهدید اسرائیل از سوی ایران، نتانیاهو به ایران اطمینانی نداشته باشد و من هم اگر به جای اسرائیل بودم از هرگونه حرف ایران نگران می شدم.
اوباما با تکرار ادعاهای خود گفت: من به نتانیاهو گفته ام که دلیل این همه تحریم ها ایناست که ایرانی یها را پای میز مذاکره بکشانیم و اکنون وقت آزمایش است.
اوباما نسبت به موفقیت دیپلماسی میان دولت آمریکا و دولت جدید ایران ابراز خوشبینی کرد اما گفت که آمریکا «توافق بد» درباره برنامه هسته ای ایران را نخواهد پذیرفت.
او در عین حال گفته است که جهان باید حسن روحانی، رئیس جمهور جدید ایران را بیازماید که درباره حل و فصل پرونده اتمی کشورش جدی است یا نه.
بی بی سی با اشاره به اظهارات باراک اوباما در مصاحبه با آسوشیتدپرس، نوشت: «ساعاتی پیش از انتشار مصاحبه اوباما، آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران طی سخنرانی ای در تهران گفته بود "دولت آمریکا غیرقابل اعتماد و خودبرتربین و عهدشکن است."
این اولین سخنرانی آقای خامنه ای پس از بازگشت حسن روحانی، رئیس جمهور جدید ایران از نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک بود.»
به نوشته بی بی سی «در پی انجام این سفر و گفت و گوی تلفنی روسای جمهوری ایران و آمریکا، خوشبینیهایی درباره کاهش اختلافات دو کشور شکل گرفته بود.
بنیامین نتانیاهو، چهار روز پیش بخش عمده ای از سخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل را به ایران اختصاص داده و دوباره تکرار کرده بود که حسن روحانی، رئیس جمهور جدید ایران در پی فریب کشورها و خرید زمان برای توسعه برنامه اتمی کشورش است.»
واکنش ظریف به اظهارات اوباما
شایان ذکر است نتانیاهو که رئیسجمهور جدید ایران را "گرگی در لباس میش" توصیف کرده بود. پیش از سفر به نیویورک گفته بود میخواهد "ترفند شیرینزبانی" حسن روحانی را برملا کند.
اوباما نیز در دیدار با نتانیاهو و بعد از گفتگو با حسن روحانی گفته بود: این تحریمهای اقتصادی بوده که باعث تغییر لحن ایران شده است اما تاکید کرد که حسن روحانی، رئیسجمهور ایران، باید سخنان آشتیجویانه خود را با اقدامات عملی همراه کند.
اوباما با تاکید بر اینکه گزینه نظامی همچنان روی میز خواهد ماند اضافه کرده بود که برچیدن تحریمها علیه ایران به آسانی صورت نخواهد گرفت.
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو