رئيس جمهور گفت: اين كه خيال كنند ميتوانند به ايران آسيبي بزنند، دورهاش تمام شده است و كسي توانايي ضربه زدن به ايران را ندارد.
مشروح سخنان احمدينژاد در برنامه "بدون حاشيه "
كسي توانايي آسيب زدن به ايران را ندارد
محمود احمدينژاد رئيس جمهور در برنامه زنده تلويزيوني بدون حاشيه كه شب گذشته از شبكه اول سيما پخش شد، درباره رويكرد اقتصادي دولت در سال 89 اظهار داشت: بحث اقتصادي بحثي نيست كه در يك روز يا دو روز تغييرات اساسي در آن اتفاق بيفتد.
وي با بيان اينكه سياست اصلي دولت در بخش اقتصاد با گسترشي جديد و تاكيداتي در موارد خاص ادامه دارد، كنترل تورم را يكي از برنامههاي مهم دولت برشمرد و افزود: بعد از بحران جهاني و مسائلي كه در بحث مسكن پيش آمد و فضاي مسكن دچار مشكلات شد، دولت وارد شد و الحمد الله كنترل كرد و مردم نيز همراهي كردند.
رئيس جمهور با تاكيد بر كاهش تورم تا حد ممكن ادامه داد: اگر منحني موجود را تا شهريور ادامه دهيم تورم به 7 درصد ميرسد و تا پايان سال نيز به كمتر از آن خواهد رسيد تا يك بار مردم عدد نزديك به صفر را تجربه كنند.
احمدينژاد يكي ديگر از برنامههاي دولت را برنامههاي عملياتي و اجرايي براي رشد اقتصاد و پيشرفت كشور ذكر و تصريح كرد: تمام برنامههاي سال گذشته ادامه پيدا خواهد كرد؛ اما چهار تمركز جديد خواهيم داشت.
وي يكي از تمركزها را در بخش كشاورزي عنوان كرد و ادامه داد: ظرفيت كشاورزي بسيار بالا است و الان حدود 100 ميليون تن توليدات كشاورزي و دامي داريم؛ در حالي كه 36 ميليون هكتار زمين قابل كشت داريم كه 18 ميليون هكتار آن كاشت ميشود و از اين 18 ميليون، 8 ميليون هكتار آن كشت آبي ميشود و بقيه آن نيز كشت ديمي است.
رئيس جمهور با اشاره به مشكلات زيادي كه در بخش كشاورزي وجود دارد، اضافه كرد: تقريباً هيچكدام از اين مشكلات به طور ريشهاي حل نشده كه به همين دليل دولت در برنامه پنجم توسعه پيشبيني كرد كه يك تمركز جدي در بخش كشاورزي صورت بگيرد و علاوه بر آن در قانون بودجه امسال نيز سهم خوبي در نظر گرفته شد كه مجلس نيز همكاري كرد و بخشهايي از آن را تصويب كرد.
احمدينژاد ادامه داد: دولت در تامين آب، شيوههاي آبياري، انتقال آب، شيوههاي كشت، داشت و برداشت سرمايهگذاري گسترده خواهد كرد و اميدواريم ظرف پنج سال بتوانيم بخش تامين آب و شيوه آبياري و مديريت كشت را در كشور سامان دهيم كه اين يك اتفاق بزرگ است.
وي با بيان اينكه در اين صورت چند اتفاق بزرگ ميافتد، ادامه داد: در اين صورت توليد محصول اضافه خواهد شد و در آب مصرفي نيز براي توسعه كشت صرف جويي خواهد شد؛ چرا كه الان 10 ميليون كشت ديمي داريم و 18 ميليون زمين دست نخورده نيز وجود دارد.
رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه نبايد كشاورزي را از اقتصاد جدا كنيم، تاكيد كرد: ظرفيتهاي خوب و بهترين نيروها را داريم و در بعضي محصولات كشاورزي نيز جزو بهترينها هستيم و ميتوانيم به صادركننده بزرگ محصولات كشاورزي تبديل شويم.
احمدينژاد افزود: ميتوانيم از ظرفيت آب موجود استفاده كنيم و ظرفيت توليد محصولات كشاورزي را تا 3 برابر افزايش دهيم، اما همه اين 3 برابر در 5 سال اتفاق نميافتد.
وي با اشاره به صنايع تبديلي كشاورزي خاطرنشان كرد: بعضي از كالاهاي استراتژيك بايد تقويت شود كه ما نياز به واردات نداشته باشيم؛ از جمله روغن كه به دليل مشكلاتي كه در دنيا وجود دارد، نبايد نياز به واردات آن داشته باشيم.
رئيس جمهور همچنين گفت: توسعه صنايع خرد به ايجاد اشتغال كمك ميكند و پشتوانه كشاورزي و صنعت ما است.
احمدينژاد رشد جمعيت را در سالهاي 60 الي 64 بالا ذكر كرد و افزود: البته اين رشد جمعيت به اين معنا نيست كه بد بوده است، چراكه اين جواناني كه امروز سرمايه كشور هستند، اگر آن رشد جمعيت اتفاق نميافتاد ما الان اين سرمايه را نداشتيم؛ الان در تمام كارهاي علمي، صنعت و فرهنگي جوانان سر آمد هستند و براي كشور افتخار ميآفرينند.
وي تقاضاي كار را بالا عنوان كرد و گفت: بايد هم در سرمايه گذاري اوليه براي كشاورزي و هم در بخش تكميلي يك جهش ايجاد كنيم.
رئيس جمهور با اشاره به بخش مسكن يادآور شد: مسكن مهر از 3 سال قبل شروع شد و در كنترل بازار موثر بود و موانعي داشت كه الحمد الله برطرف شد و امروز نيز يك برنامه روشن در روستاها و هم در شهرها در مقابل ما است.
احمدينژاد درباره برنامه دولت در بخش مسكن تصريح كرد: دولت از امسال به گونهاي به بخش مسكن شتاب خواهد داد كه انشاالله در پايان اين دولت، مسكن از فهرست دغدغههاي مردم خارج شود؛ نه اينكه موضوع مردم نباشد اما دغدغه نبايد باشد.
وي دغدغه بخش وسيعي از مردم را موضوع مسكن دانست و گفت: در 3 سال گذشته تجربه خوبي داشتيم و در بخش مسكن روستايي اتفاق بزرگي افتاد كه 600 هزار مسكن تمام شد و 350 هزار مسكن نيز نيمه كاره است و از امسال نيز محدوديت را براي مسكن روستايي زير 25 هزار نفر حذف كرديم و الان به متقاضيان وام ميدهيم و سيمان و فولاد نيز به اندازه كافي در كشور توليد ميشود.
رئيس جمهور در پاسخ به سئوال مجري اين برنامه كه پرسيد: كساني كه در مسكن مهر ثبتنام كردهاند، چه زماني مسكن در اختيارشان قرار خواهد گرفت؟ اظهار داشت: اين موضوع بستگي به پروژه آنها دارد كه چه سالي ثبت نام كردند و چه زماني زمين در اختيارشان قرار گرفته است.
توليد مسكن امسال از مرز يك ميليون عبور خواهد كرد
احمدينژاد با بيان اينكه امسال توليد مسكن از مرز يك ميليون عبور خواهد كرد، اين موضوع را يك ركورد بزرگ عنوان كرد.
وي اضافه كرد: بخشي از اين مسكن را خود مردم ميسازند و نيازي به دولت ندارند، بخشي را نيز ما در روستاها حمايت ميكنيم و بخش ديگر نيز در شهرستانها با عنوان مسكن مهر مطرح است كه زمين را با قيمت صفر دولت داده است.
رئيس جمهور درباره نمود برنامه پنجم توسعه در بخش كشاورزي گفت: ما از امسال در اين بخش شروع به كار ميكنيم و از بودجه پنج سالهاي كه پيش بيني كرديم، بودجه امسال را در نظر گرفتيم، يعني كل بودجه كشاورزي سال گذشته 6 درصد رشد طبيعي خود را داشته و 6 هزار ميليارد تومان نيز جداگانه بودجه در نظر گرفتهايم كه اين يك تحول بزرگ در بخش كشاورزي است.
احمدينژاد با اشاره به طرح هدفمند كردن يارانهها يادآور شد: از سال 87 آماده بوديم و ميخواستيم اين طرح را اجرا كنيم و از همان سال اول تشكيل دولت نهم كار گروهي به نام شوراي راهبردي اقتصادي تشكيل شد و تقريباً هر هفته جلسه داشت و كميتههايي تشكيل شد كه بعدها در سال 86 گسترش پيدا كرد.
وي ادامه داد: تمام طرحهاي اقتصادي گذشته كه يا اجرا نشده بود و يا نيمه كاره اجرا شده بود و يا اجرا شده بود را مورد بررسي قرار داديم و مشكلات اقتصادي كشور ريشه يابي شد و در ميدان عمل مورد بررسي قرار گرفت و سياستهاي اصل 44 به عنوان يك راه حل در اين زمينه ابلاغ شد كه يك سياستگذاري دراز مدت است اما براي اينكه اهداف آن محقق شود بايد موتور اقتصادي را تنظيم كنيم.
احمدينژاد در بخشي ديگر از سخنانش خاطرنشان كرد: هر برنامه اقتصادي كه تهيه شده، به دليل اينكه موتور اقتصاد كشور درست كار نميكند، هدف آن محقق نشده و به بيراهه رفته است و با سرمايه عظيمي كه گذاشته شده نتايج دلخواه حاصل نشده است، بنابراين اين موتور بايد تنظيم شود و درست حركت كند.
وي لزوم اصلاح ساختارهاي اقتصاد را مورد تأكيد قرار داد و گفت: يكي از اين ساختارها هدفمند كردن يارانهها است، چراكه تا زماني كه توزيع يارانهها به صورت فعلي باشد، ثروت ملي ميسوزد و اختلاف طبقاتي ايجاد ميشود و بهرهوري نيز در پايين ترين حد قرار خواهد داشت.
رئيس جمهور تاكيد كرد: بسياري از توليدات ما همان انرژي است كه به عنوان سود در جيب توليد كننده ميماند نه تدبير و مديريت.
احمدينژاد ظرفيت و استعداد ايرانيان را بسيار بالا دانست و افزود: اگرچه صادرات غير نفتي با همكاري صادر كنندگان و توليد كنندگان در دولت نهم نسبت به دولت هشتم بيش از 3 برابر شد، اما هنوز در ابتداي راه هستيم.
وي ايران را داراي ظرفيت صادرات غيرنفتي تا حد بيش از 100 ميليارد دلار دانست و اضافه كرد: ما ميتوانيم نيازهاي خودمان را فقط با صادرات غير نفتي تامين كنيم و پول نفت را براي سرمايه گذاري زير بنايي براي آينده كشور هزينه كنيم.
رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه سيستم بانكي بايد در خدمت سياست اقتصادي كشور باشد، خاطرنشان كرد: سيستم به معناي كارمندان نيست بلكه نظام بانكداري بايد اصلاح شود.
احمدينژاد با اشاره به اينكه نظام گمركي، نظام مالياتي، نظام بهرهوري، بيمه و ارزش پول ملي در 7 سرفصل درست شد و مفصل روي آنها كار شد، گفت: برنامهها و جهتگيريها آماده شده و اين موارد يك به يك اجرا ميشود. تمام اين موارد بايد با همديگر اجرا شود و اين تعميرات اساسي ساختار اقتصاد كشور است و اگر ميخواهيم رشد بالا و سرمايه گذاري مردم را داشته باشيم، بايد اين موارد درست شود وگرنه انحصارات به وجود ميآيد و كشور پيشرفت نخواهد كرد، بنابراين بايد رشد متعادل پايداري داشته باشيم.
رئيس جمهور با بيان اينكه هدفمند كردن يارانه ها از طرف يك عده بيشتر مورد توجه و حساسيت قرار گرفت، افزود: شايد اين توجه و حساسيت درست باشد چرا كه اين طرح بلافاصله تاثير ميگذارد اما سيستم بانكي 15 سال ديگر آثارش معلوم ميشود و نظام ماليات نيز چند سال طول ميكشد تا آثارش مشخص شود و گمرك و نظام بهره وري نيز چنين وضعيتي دارند.
احمدينژاد ادامه داد: كل طرح تحول اقتصادي را دنبال ميكنيم كه در سال جاري اجرا شود، البته هدفمند كردن يارانهها كه بخش مهم اين طرح است و 20 سال در قوانين ميآمد اما اجرا نميشد، دولت مصمم به اجراي آن است، اما در دستانداز افتاد، در حالي كه اين قانون بايد خيلي روان اجرا شود، چراكه همه مردم درگير مديريت اقتصادي خواهند شد و اين نكته كليدي طرح هدفمند كردن يارانهها است.
وي با بيان اينكه ميخواهيم مديريت منابع كشور را به مردم واگذار كنيم، ادامه داد: ميخواهيم مردم را چه در زندگي شخصي آنها و چه در زندگي اجتماعي در مديريت اين منابع شركت دهيم كه اين يك اتفاق بزرگ است.
رئيس جمهور اضافه كرد: در 50 سال اخير مسئوليت اقتصاد هميشه به عهده دولت بوده و مردم به حاشيه رانده ميشدند، اما اين موضوع يك نقطه كليدي در سياستهاي اصل 44 است كه ميخواهيم مردم را مشاركت دهيم كه سهم خود را از منابع مديريت كنند.
مردم نبايد نگران تورم باشند
احمدينژاد در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه خوشهبنديهاي طرح تحول اقتصادي و نقش مردم در اين قانون چگونه خواهد بود اظهار داشت: مردم نبايد نگران تورم باشند چراكه عدد تورم نقشي نداشته بلكه قدرت خريد مردم است كه ايفاي نقش ميكند.
وي با تاكيد بر اينكه قدرت خريد مردم مهم است، اظهار داشت: در اين طرح يك تغيير قيمت وجود دارد كه پيشبيني دولت آن است كه بيش از آن حدي كه قدرت خريد مردم كاهش پيدا كند دولت بيش از آن در جيب مردم قرار خواهد داد و از مردم ميخواهيم كه خود آن مقدار را مديريت كنند.
رئيس جمهور با اشاره به دومين موضوع در قانون هدفمند كردن يارانهها تصريح كرد: اين قانون باعث ميشود كه ريشههاي تورم خشكيده شود و بايد جويا شويم كه ريشه تورم در كجا قرار دارد كه در پاسخ به آن بايد گفت ريشه تورم عدم بهرهوري و بخش ديگر آن اتكا دولت به نفت است.
احمدينژاد افزود: درآمد نفتي بدون آنكه مابهازاي توليد داشته باشد به بانك مركزي رفته و بانك مركزي بايد آن را بفروشد و به دولت تحويل دهد در صورتي كه با اين اقدام بازار كشش نداشته و مجبور ميشود كه تهمانده خود را به دولت بفروشد. يعني پول جديدي در بازار توليد ميشود و پايه پولي بالا ميرود.
وي پشتوانه اينگونه پولها را ارز خواند و گفت: اين پولها پشتوانه توليد داخلي ندارد در حالي كه طرح تحول اقتصادي ميخواهد ريشههاي اصلي تورم را كه بهرهوري پايين دارد و اتكاي دولت به نفت است را كاهش دهد.
رئيس جمهور در خصوص اينكه چرا دولت به نفت متكي است؟ گفت: دولت يارانههاي سنگيني را عرضه ميكند چرا كه بايد واردات بنزين، گازوئيل و غيره داشته باشد.
احمدينژاد دومين حُسن طرح تحول اقتصادي را عدالت عنوان كرد و افزود: بيعدالتي و تبعيض بنيانهاي جامعه و فرهنگ را متلاشي ميكند در حالي كه اين طرح كار فرهنگي است.
وي با تأكيد براينكه قانون هدفمند كردن يارانهها كاري بزرگ در جهت عدالت است اظهار داشت: اين قانون باعث كاهش مصرف انرژي نيز ميشود كه براي مثال خانوادهاي اگر 100 ليتر بنزين مصرف ميكند اگر قيمتها تغيير كند 20 هزار تومان بيشتر بايد بپردازد كه دولت به ازاي آن 25 هزار تومان به خودش ميدهد و آن فرد براي صرفهجويي به جاي 100 ليتر از 90 ليتر استفاده ميكند. حال اگر آن فرد از 100 ليتر به 90 ليتر مصرف خود را كاهش دهد كل كشور سود ميبرد چرا كه آن 10 ليتر در كيسه دولت و وزارت نفت باقي ميماند كه اين مقدار پول باعث ايجاد كارخانه و سرمايهگذاريهاي گسترده براي پيشرفت كشور ميشود.
رئيس جمهور نقطه هدف قانون هدفمند كردن يارانهها را مديريت اقتصادي كشور در دست مردم دانست و گفت: هدفمند كردن يارانهها گامي بلند است چرا كه با اين اقدام به مردم ميخواهيم بگوييم كه دولت 120 هزار ميليارد تومان يارانه ميدهد و آن را به صورت گسترده توزيع ميكند كه هيچگونه تأثيري بر روند آن نميتواند بگذاريد و به صورت ناعادلانه توزيع ميشود.
احمدينژاد اينگونه توزيع را ناعادلانه خواند و با تأكيد براينكه اين روند به ضرر اقتصاد است، تصريح كرد: با اين روند، كشور 4 برابر متوسط دنيا انرژي مصرف ميكند در حالي كه ميتوان با نصف مصرف انرژي همين وضعيت زندگي را داشته باشيم.
وي ادامه داد: اگر 30 درصد 120 هزار ميليارد تومان را محاسبه كنيم معادل 36 هزار ميليارد تومان ميشود كه با توجه به اين مقدار ميتوانيم آن را به 36 ميليارد دلار تبديل كنيم كه 36 ميليارد دلار سالانه 360 كارخانه 100 ميليون دلاري ميتوان ساخت.
رئيس جمهور در ادامه سخنان خود در خصوص سياست اصل 44 اظهار داشت: اصل 44 تيرماه سال 87 ابلاغ شد اما از ابتداي دولت نهم اصل 44 را دنبال ميكرديم كه اين موضوع در حالي صورت ميگيرد از سال 72 واگذاريها انجام شدهاست كه مجموع آنها 3 هزار ميليارد تومان ميباشد اما در دولت نهم و دهم بيش از 60 هزار ميليارد تومان واگذاري انجام شده كه اكثر اين واگذاريها از طريق بورس صورت گرفته است.
احمدينژاد اين اقدام را يك جهش دانست و گفت: سياست اصل 44 يعني انتقال اقتصاد به مردم كه كنترل مديريت دولتي بر اقتصاد و انتقال آن به مردم است.
وي تصريح كرد: در كشورهايي كه اقتصاد آنها دولتي بوده در حدود 20 سال به طول اين روند به طول انجاميده اما سرعت در اين دولت بسيار بالا است. براي مثال، بخش عمده تسهيلات بانكي را شركتهاي دولتي ميبردند و ما آن را كنترل كرده و به مردم داديم.
رئيس جمهور با اشاره به مشكلات اين سياست خاطرنشان كرد: تمامي اين مشكلات به قانون منتهي ميشود چرا كه در اين چرخه مصوبه داريم كه دولت بايد كوچك شود اما صد مصوبه داريم براي بزرگ شدن دولت تصويب ميشود و زماني كه بار اجرايي را بر دوش دولت ميگذاريم به معناي آن است كه دولت بزرگتر ميشود.
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به گسترش ساختمانهاي دولت، بزرگتر شدن ساختار آن و در خصوص پيچيدگي و بوركراسيهاي اداري گفت: سازوكارها فقط براي دولت نيست چرا كه پروندهاي در قوه قضاييه 30 سال طول ميكشد كه بايد اين موضوع تصحيح شود.
رئيس جمهور ادامه داد: در اجرا نيازمند عوامل هستيم چرا كه اجرا داراي شرايطي بوده و بايد متمركز باشد چراكه اگر اختيارات اجرايي را تقسيم كرده و يك وظيفه را در اساسنامه 30 نفر بنويسيم كاري صورت نميگيرد.
احمدينژاد با بيان اينكه مصوبات دولت و مجلس اين مشكلات را به وجود ميآورد گفت: زماني كه وظايف شوراهاي شهر نوشته ميشود شباهت زيادي به وزير كشور و فرماندار دارد كه اين موضوع باعث تداخل ميشود و بايد آن را حل كرد.
وي تصريح كرد: در حال حاضر اصطكاك زيادي بين نهادهاي قوه مجريه است كه شرح وظايف آنها همپوشاني دارد و دولت براي اصلاح آن زحمات زيادي بكشد.
رئيس جمهور از جدايي معاونت منابع انساني رئيس جمهور خبر داد و با بيان اينكه برخي از دستگاهها در حال بررسي كوچكسازي دولت هستند، تصريح كرد: در حال حاضر 7 درصد دولت كوچك شده در حالي كه مأموريت آن چند برابر شدهاست.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: لايحه خدمات كشوري فرصتهايي فراهم كرده كه اين موضوعات را اصلاح كنيم اما اصلاحات اساسي به طرحهاي اقتصادي وابسته است كه پس از اجرا بار دولت كم ميشود.
فشار صهيونيستها موجب عدم تغيير در سياستهاي آمريكا شد
وي با بيان اينكه همه بايد با هم، با تفاهم و با مرز بنديهاي مشخص كشور را اداره كنيم در خصوص قانون شوراي شهر با بيان اينكه تكليفها معلوم نيست گفت: اين موضوع بسيار مهم است كه بايد مشخص شود كه مسئوليت دولت چيست و سايرين چه مسئوليتي دارند.
وي ادامه داد: دولت مديريت واحد شهري را مطرح كرد كه شهرداري هم اين را ميخواست منتهي قوانين را هر چه ورق ميزنيم ميبينيم كه درست در نميآيد. بنده معتقدم بايد به سمت اين برويم كه تصميم گيريهاي ما از ملاحظات لحظهاي و سياسي خارج شده و همه مصالح ملت و كشور را در تصميم گيريها لحاظ كنند.
رئيس جمهور در خصوص پرداخت يك ميليون تومان به نوزدان متولد سال 89 نيز خاطرنشان كرد: نكته اصلي در اين كار ساخت آتيه است چرا كه جوانان ما بعد از 20 يا 25 سال ازدواج مسكن و شغل ميخواهند در حالي كه چيزي ندارند. از همين رو بايد به فكر آتيه فرزندانمان باشيم.
احمدي نژاد يادآور شد: در اين طرح يك حسابي باز ميشود و كساني كه از اول فروردين ماه متولد شده اند به آنها اختصاص مييابد و نميشود از اين حساب برداشت كرد ولي براي موارد اورژانس ميشود از آن برداشت كرد.
وي ادامه داد: خانواده ها نيز بايد ماهيانه به اين حساب پولي را واريز كنند كه بنده حداقل آن را 20 هزار تومان عنوان كردم هر چند خانوادههاي كه تحت پوشش نهادهاي حمايتي هستند را خود دولت پرداخت ميكند. ولي بقيه مردم خودشان بايد اين پول را واريز كنند.
وي فلسفه دوم افتتاح حساب براي نوزادان سال 89 بحث جمعيت عنوان و خاطرنشان كرد: بنده با اينكه دو بچه كافي هست مخالفم و استدلال علمي نيز براي آن دارم و امروز شاهد هستيم كه متوسط بچه در خانوادهها زير 2 نفر است و اين سياست غلطي است كه غربيها انتخاب كردند و الان نيز براي حفظ فرهنگ و هويت خود يارانه سنگيني پرداخت ميكنند. از همين رو چرا ما بايد اين راه را برويم.
رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه يك ملت بايد ادامه پيدا كنند و نبايد قطع شوند اظهار داشت: برخيها خيال ميكنند ما روزي مردم را ميدهيم در حالي كه اين بسيار اشتباه است و بنده تعجب ميكنم كه چرا علما در اين خصوص سكوت كردهاند. هر چند ما نيز بايد مديريت كرده و نگذاريم بهداشت و آموزش از بين برود.
احمدي نژاد در همين خصوص يادآور شد: اين چه زندگي است كه براي ما تعريف كردند خود غربيها مگر با سياست كنترل جمعيت به سعادت رسيدهاند كه ما آن را دنبال كنيم.
وي ادامه داد: پدران ما 5 يا 6 فرزند داشتند هر چند فقر در سطح وسيعي وجود داشت ولي تحميلي بود اما ما الان مستقل هستيم و جمعيت ما دو برابر سال 59 شده و با اين وجود وضعيت ما از آن زمان خيلي بهتر است.
رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود در پاسخ به سئوال مجري برنامه در خصوص جواب ايران به اوباما گفت: بحث آمريكا پيچيده است و آمريكا قدرتي است كه در اوج بوده و روزي همه دنيا را متعلق به خود و خود را حاكم بلامنازع دنيا ميدانسته ولي الان در حال متلاشي شدن هست و در كشورشان دعواي سياسي بسيار بالا است.
احمدي نژاد با بيان اينكه آمريكا دچار مشكلات اقتصادي بوده و امنيت آن نيز دچار مشكل شده است، اظهار داشت: نفوذ آمريكا در سطح بين المللي از بين رفته است و وقتي كه بررسي ميكنند ميبييند يك قدرت فرهنگي در حال ظهور است و هر جا ميروند به در بسته ميخورند از همين رو با ايران مشكل دارند.
وي عنوان كرد: آمريكاييها ميخواهند بر خاورميانه و به واسطه آن به دنيا مسلط شوند و اين كار با وجود ايران شدني نيست. از همين رو آقاي اوباما را آوردند تا چهره را عوض كنند هر چند وي ميتوانست مفيد باشد اما فشار صهيونيستها و وادادگي آقاي اوباما نگذاشت اين اتفاق بيفتد.
رئيس جمهور در همين خصوص تاكيد كرد: آقاي اوباما اگر با همان شعار تغيير واقعي و رفع ندانم كاريهاي دولتهاي قبلي حركت ميكرد ميتوانست موجب اقتدار وي باشد. ولي از آنجا كه به صهيونيستها باج داد نميتواند كاري بكند.
احمدي نژاد ادامه داد: هر چند تغييرات جزئي در سياستهاي آمريكا را شاهد بوديم اما تغييرات اساسي كه بتواند تحولي درست كند را نديديم.
همكاري با ايران تنها راه نجات آمريكا است
وي در خصوص وضعيت موضوع هستهاي ايران گفت: موضوع هستهاي يك بهانه است و ما در اين زمينه به يك نقطه غير قابل برگشت رسيدهايم و خود اين كشورها هم آن را ميدانند.
وي افزود: اين كشورها در مقابل ايران دو راه بيشتر ندارند كه يكي بداخلاقي است كه حاصل آن را شاهد هستيم و ديگر اين است كه ايران را بپذيرند و كنار ايران همكاري كنند كه فكر ميكنم اين بهتر است اما از آنجايي كه به قدري گروههاي قدرت در آمريكا زياد است نميتوانند به يك تصميم درست برسند.
رئيس جمهور در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤال مجري برنامه مبني براينكه اوباما براي نجات ملت خود چه كاري بايد انجام دهد، اظهار داشت: اوباما يك شانس بيشتر ندارد و آن هم ايران است. آقاي اوباما در فلسطين، عراق و افغانستان نميتواند كاري بكند و در اقتصاد خود نيز با مشكل روبهرو بوده و توانايي انجام معجزه را ندارد از همينرو تنها جايي كه ميتواند كاري بكند ايران است كه ميتواند بگويد تغيير ايجاد كرده و با ايران شروع به همكاري كرده است.
احمدينژاد يادآور شد: اين كه خيال كنند ميتوانند به ايران آسيبي بزنند دورهاش تمام شده است و كسي توانايي آسيب زدن به ايران را ندارد البته نه اينكه ما دنبال دعوا هستيم، ما دنبال همكاري هستيم الان هم اگر بتوانيم راهحلي پيدا كنيم كه حقوقمان حفظ شود و بتوانيم همكاري كنيم، اين كار را خواهيم كرد.
وي با تأكيد براينكه الان بهترين راه پيش روي آمريكا احترام و همكاري با ايران است و فرصتهاي جديدي براي اوباما ايجاد خواهد كرد، گفت: همكاري با ايران، آمريكا را از انزوا بيرون ميكند.
رئيس جمهور ابراز داشت: با وجود اينكه افغانستان در دست ناتو است وقتي ما ميخواهيم براي همدردي و كمك به آنجا برويم از قبل اعلام ميكنيم اما آقاي اوباما نميتواند سفر خود را از قبل اعلام كند و اين خيلي بد است و اين در حالي است كه آمريكاييها ميگويند ميخواهيم به ايران كمك كرده و آنها را از انزوا درآوريم در حالي كه اينگونه نبوده و ما ميخواهيم كمك كرده و آمريكا را از انزوا درآوريم.
احمدينژاد در پاسخ به سؤال ديگري در خصوص انتخابات عراق و آينده سطح تعاملات ايران با اين كشور تأكيد كرد: ما با عراق متحد طبيعي، جغرافيايي و اجباري هستيم. فرهنگ، دين، تاريخ، جغرافيا، مرز، منابع، و مردم ما مشترك هستند و اين اشتراك در گذشته عادي بوده و نميشود آن را قطع كرد و هر دولتي در عراق سر كار بيايد بايد با هم كار كنيم و اما مردم عراق نيز در انتخابات اخير شركت خوبي داشتند و انتخابات به صورت خوبي برگزار شد.
وي با تأكيد براينكه سطح همكاري ايران و عراق در دولت آينده اين كشور خيلي گستردهتر است، اظهار داشت: دولت در عراق هر چقدر مستقرتر بشود همكاريش با ايران و ساير كشورهاي منطقه بهتر ميشود، عراق ذخاير عظيم انساني و فرهنگي دارد هرچند دشمنان تلاش ميكنند عراق مستقل و مقتدر استقرار پيدا نكند اما انشاالله اين كار خواهد شد.
رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص جايگاه نخبگان در دولت دهم گفت: دولت متشكل از نخبگان بوده و بسياري از همكاران بنده نخبه هستند و تجربيات و تحصيلات فراواني دارند.
احمدينژاد با اشاره به اينكه حوزه ارتباط اصلي ما در تصميمگيريها با نخبگان است، تأكيد كرد: سطح ارتباط دولت با مردم امروز بسيار وسيع بوده و در بحث برنامهريزي جلسات ما با نخبگان است هرچند اين به معناي شكوفايي ظرفيت كامل نخبگان كشور نيست وكشور ما داراي ظرفيت بالايي است.
وي ادامه داد: ظرفيت همت و فرهنگ در كشور ما بسيار بالا است و ساختارهاي اداري ما بايد اصلاح شود و اين 100 سال سابقه دارد هرچند كارهاي زيادي در اين راستا صورت گرفته است.
رئيس جمهور به ايجاد بنياد نخبگان و انتخاب معاون علمي رئيس جمهور اشاره و خاطرنشان كرد: با اين كار به سرعت به سمت حمايت از نخبگان ميرويم تا حمايت از نخبگان يك سازوكار درستي داشته باشد.
احمدينژاد ادامه داد: تجاري شدن بسياري از نوآوريها، حمايت از اساتيد، دانشجويان، كارگاهها و مراكز تحقيقاتي نيز از ديگر حمايت هاي دولت از نخبگان است و در اين كار يك حلقه مفقودي داشته و داريم و آن اينكه حاصل كار نخبگي بايد در جامعه يا جاري شده و يا به يك انديشه تبديل شود كه بايد اين موضوع اصلاح شود.
وي با اشاره به لايحه 3 ميلياردي دولت در حمايت از نخبگان كه به مجلس ارائه شده است، گفت: نخبگان زيادي داريم كه براي انجام كارهاي تحقيقاتي و به نتيجه رساندن كار خود پشتوانه مالي خوبي ندارند و قرار هم نيست كه همه طرحها با موفقيت روبرو شود بلكه طرحهاي زيادي هم شكست ميخورد از همينرو دولت پيشبيني كرده با ارائه لايحهاي به مجلس از نخبگان حمايت كند و انشاالله كه مجلس هم نظر مثبت دارد و اميدواريم كه اين مبلغ را در اختيار دولت قرار دهند تا بيشتر بتوانيم از نخبگان حمايت كنيم.
رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص نامه اخيرش به دبيركل سازمان ملل تصريح كرد: اين نامه چند بخش داشت و يكي در مورد جنايات ريگي بود. سازمان ملل و برخي از كشورها به نام تروريست پوست مردم را ميكنند از همينرو بنده در آن نامه به دبيركل سازمان ملل گفتم كه ريگي هم يك تروريست است پس چرا در مقابل جناياتش كه از ماهواره پخش ميشد، سكوت كردهايد در حالي كه وقتي يك پليس راهنمايي و رانندگي در ايران با فرد متخلف برخورد تندي ميكند هرچند نبايد اينگونه باشد ولي شما قطعنامه صادر ميكنيد.
احمدينژاد به اعترافات ريگي در حمايت ناتو، آمريكا و صهيونيستها از وي اشاره و بيان كرد: در نامه به دبيركل سازمان ملل گفتم كه حقوق ملت ايران و قربانيان جنايات ريگي چه ميشود، شما دبيركل سازمان ملل هستيد و در قبال اينگونه مسائل مسئوليت داريد و بايد از حقوق ملتها دفاع كنيد در حالي كه سكوت كردهايد.
رئيس جمهور با بيان اينكه بخش دوم نامه بنده مربوط به مبارزه ريشهاي با تروريسم بود، گفت: آمريكا به بهانه 11 سپتامبر به منطقه ما لشكركشي كرده و اين اتفاق موجب افزايش تروريسم در منطقه شد از همينرو رسماً از دبيركل سازمان ملل خواستم با تعيين يك گروه حقيقتياب مستقل مورد قبول ملتها عوامل 11 سپتامبر را پيدا كنند و اگر در منطقه ما بود خود ملتها ميدانند با آنها چه كنند در حالي كه بنده معتقدم آنها در منطقه ما نيستند.
احمدينژاد در خصوص بازداشت 3 آمريكايي كه به صورت غيرقانوني وارد مرزهاي كشورمان شده بودند نيز خاطرنشان كرد: دبيركل سازمان ملل چندين بار پيغام داده و به صورت مستقيم به بنده گفته بود آنها را آزاد كنيد و بنده در اين نامه به وي گفتم كه ايرانيها را با پاسپورت در ساير كشورها بازداشت و زنداني ميكنند در حالي كه شما سكوت ميكنيد، مگر شما دبيركل آمريكا هستيد كه اميدواريم ايشان نيز به وظايف خود عمل كند.
وي در قسمت پاياني سخنان خود گفت: با توجه به اينكه تنها مديري در تاريخ ايران هستم كه همه جاي كشور را ديدهام بايد بگويم كه ايران ظرفيت كار 3 برابر وضع فعلي را دارد و ما بهترين جوانان، مردم و سرزمين را در اختيار داريم.
رئيس جمهور با بيان اينكه توانمنديهاي ايران بيپايان است، تأكيد كرد: ايران ظرفيت مديريت 150 ميليون نفر با سطح بالاي رفاه را دارد و شكوفايي بدون زحمت و تلاش به دست نميآيد و همه كساني كه در تاريخ به خودشان فكركردهاند هيچ چيزي از آنها باقي نمانده است و اگر زحمتي نباشد لذتي نيز وجود ندارد.
احمدينژاد با تأكيد بر لزوم همدلي و غنميت شمردن آن تصريح كرد: تلاشهاي زيادي ميكنند تا همدلي مردم ايران را از بين ببرند ولي ما در مسير درست جلو ميرويم هرچند ضعفهايي داريم اما بايد با حفظ همدلي، كار، تلاش و همت به پيش برويم.
وي تأكيد كرد: قدر يك ملت به اندازه همت آن ملت است و نگاه ايران آرماني، جهاني و انساني است.
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو