اگر بخواهیم به یک راه حل سیاسی برسیم ، اگر بخواهیم از این کشتار جلوگیری کنیم ، اگر بخواهیم از گسترش تروریسم جهادی رادیکال در سراسر خاورمیانه حتی فراتر از آن ، پیشگیری کنیم ، پس نیازمند یک راه حل سیاسی هستیم و این بدان معناست که ایران باید پای میز این مذاکره حضور داشته باشد .
به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»
، هیلاری مان لورت ، نویسنده و متخصص امور ایران بهRT گفت:"ایران می تواند روابط خوب خود را با بشار اسد ، عراق و ترکیه ، به ژنو 2 بیاورد ، روابطی که برای یک راه حل سیاسی لازم و ضروری است ،
RT:دبیر کل سازمان ملل متحد به تازگی پشتیبانی خود را برای حضور ایران در ژنو 2 تکرار کرد . از آنجا که این کنفرانس ، رویدادی است که با پشتیبانی سازمان ملل برگزار می شود، آیا تنها خواست سازمان ملل برای حضور ایران کافیست؟
هیلاری مان لورت : متاسفانه ، در حال حاضر این کافی نیست . در این مرحله ، روسیه و ایالات متحده آمریکا دارای حق وتو هستند و می توانند تصمیم بگیرند که کدام هیئت ها می تواند شرکت کنند . روسیه طرفدار حضور ایران است اما اما ایالات متحده نیست. فعلا ایالات متحده مسیر حضورو مشارکت ایران را مسدود کرده است .
: RT دیروز وزیر خارجه ایالات متحده، جان کری از ایران دعوت کرد که در این کنفرانس شرکت کند . با این حال چند ساعت بعد که به کشورش بازگشت ، وزارت امور خارجه ، این دعوت را به باد تمسخر گرفت . چرا سیگنال های متفاوت و متناقضی به گوش می رسد؟
هیلاری مان : من نمی دانم چرا اینطور شده. فکر می کنم ااین امر نشانۀ عدم انسجام واقعی در استراتژی و سیاستی است که از واشنگتن ، لندن و پاریس ، به گوش می رسد که نه تنها به دنبال به نوعی مذاکره هستند، بلکه به دنبال میز مزاکره ای هستند که در آن قرار است سوریه را به تسلیم وادارند.
و این چیزی نیست که سوریه مایل به انجامش باشد ، در ضمن چیزی هم نیست که ایران بخواهد از آن پشتیبانی کند و فکر هم نمی کنم این چیزی باشد که روسیه یا اکثریت قریب به اتفاق کشورها در سراسر جهان از آن حمایت کنند ، اما به هر حال این خواستۀ اصلی واشنگتن ، لندن و پاریس است و آنها در این راستا تلاش می کنند، اما این امر به این دلیل متناقض به نظر می رسد که ، اصولا امکانپذیر نیست.
RT : اخیرا روابط آمریکا و ایران به نحو قابل توجه ای گرم شده و درمورد برنامه هسته پیشرفت مناسبی بین آنها ای بوجود آمده است. پس چرا واشنگتن هنوز در مورد همکاری با تهران در مورد سوریه مردد است ؟
لورت، عضو ارشد بنیاد جدید امریکا ، در سیاست ایالات متحده : من فکر می کنم دولت اوباما هنوز هم واقعا در مورد تمایل به حل و فصل سیاسی معضل سوریه جدی نیست. اگر خواستار یک فرایند جدی باشید، به حضور ایران نیاز دارید . این شاخص بدی است که دولت در مورد ایجاد نوع جدیدی از روابط با ایران جدی نیست
آنها نمی خواهند جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک بازیگر مهم منطقه ای بپذیرند ،یعنی به عنوان یک بازیگر مشروع به نمایندگی از منافع منطقه ای مشروع که واقعا در برخورد و حل وفصل تعدادی از مشکلات منطقه ای ، از جمله درگیری در سوریه نقش حیاتی دارد. "
هیلاری مان لورت : بسیار عجیب است. وقتی که من در کاخ سفید و وزارت امور خارجه در دولت ایالات متحده بودم ، با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه فعلی ایران در مورد افغانستان مذاکره کردم . ما با ایرانیان مذاکره کردیم و این در حالی بود که روس ها برای مقابله با طالبان و القاعده در افغانستان نفوذ زیادی داشتند. بنابراین پیشینۀ ایالات متحده در مورد همکاری با ایران و روسیه برسر مشکلات جدی منطقه ای سابقه ای مثبت بوده است.
این بی معنی است که ایالات متحده خواهان جلب مشارکت و همکاری با ایران در این مورد نیست ، و دلیلی ندارد مگر اینکه ، به اصطلاح متحدان امریکا ، به ویژه عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج فارس، واقعا نمی خواهند مشارکت ایران را ببینند چرا که نمی خواهند بشار اسد بار دیگر در کشور خود قدرت بگیرد و باقی بماند.
: RT بیایید به نحوی عملی تر به قضیه نگاه کنیم . چرا حضور ایران برای موفقیت مذاکرات ژنو از سوی برخی ، امری حیاتی تلقی می شود ؟
هیلاری مان: ایران نه تنها رابطه ای عمیق و طولانی مدت با دولت فعلی سوریه ، دولت بشار اسد دارد ، بلکه می تواند با کشورهای اطراف سوریه نیز به خوبی کار کند. ایران در حال حاضر رابطۀ محکم و بسیار خوبی با دولت کنونی عراق دارد. وزیر ایران ، رابطه کاری خوبی با نخست وزیر ترکیه دارد ، و ترکیه نیز به شدت در درگیری های سوریه نقش داشته است.
در حال حاضر وزیر امور خارجه ایران سرگرم سفری منطقه ای ،برای بازدید از تمام کشورهای اطراف سوریه - ترکیه، لبنان ، عراق، اردن است. وزیر امور خارجه ایران بسیار ، بسیار فعال و متمرکز بر کاربرد قوانین بین المللی و حل تعارضات است و به دنبال آن است تا برای طیف وسیعی از مسائل ، به خصوص معضل سوریه راه حل سیاسی پیدا کند کاری که فوق العاده اهمیت دارد ، زیرا هیچ راه حل نظامی برای مشکل سوریه وجود ندارد. شما نمی توانید دولت اسد را از بین ببرید ، نمی توانید حامیان وی را از بین ببرید. پس می بینید که هیچ راه حل نظامی در کار نیست.
اگر بخواهیم به یک راه حل سیاسی برسیم ، اگر بخواهیم از این کشتار جلوگیری کنیم ، اگر بخواهیم از گسترش تروریسم جهادی رادیکال در سراسر خاور میانه حتی فراتر از آن ، پیشگیری کنیم ، پس نیازمند یک راه حل سیاسی هستیم و این بدان معناست ما ایران باید چای میز این مذاکره حضور داشته باشد .
: RT این پیش بینی شما - آیا اتفاق می افتد ؟ آیا ما ایران را در میان شرکت کنندگان مشاهده خواهیم کرد ؟
هیلاری مان: از آنجا که گفتم ،هیچ راه حل نظامی وجود ندارد. پس پذیرش حضور ایران اجتناب ناپذیر است: ، متاسفانه، سه سال است که من این موضوع را تاکید می کنم و بیش از 130 هزار نفر در سوریه کشته شده اند و اکنون ، واشنگتن هنوز سرگرم تصمیم گیری است که آیا ایران باشد یا نباشد ، آیا در سایه و در حاشیه باشد یا اصلا نباشد . این کار چندان خوب نیست اما خود نوعی پیشرفت محسوب می شود. من فقط امیدوارم که این تصمیم گیری سه سال دیگر به درازا نکشد و 100 هزار نفر دیگر در سوریه کشته نشوند، قبل از اینکه ما به این واقعیت برسیم که در رابطه با ایران و نقش کلیدی این کشور در یافتن راه حل سیاسی برای معضلات منطقه و بویژه سوریه با سلامت عقل ویا بهتر بگویم با عقل سلیم تصمیم بگیریم .
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو