امام خامنه ای در مقاطع مختلف و به ویژه در برهه های حساس، یکی از وظایف خواص و نخبگان جامعه را «تبیین» و بیان حقیقت عنوان نموده و ضمن گره گشایی «تبیین» در حوادثِ فتنهگون ، آنرا به عنوان یک معیار و همسان کار انبیاء در قالب دو گام مهم «فهم حقیقت» و سپس «بیان و تبلیغ حقیقت» توصیه می نمایند.
«پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»/حمید دیانی؛ امام خامنه ای در مقاطع مختلف و به ویژه در برهه های حساس، یکی از وظایف خواص و نخبگان جامعه را «تبیین» و بیان حقیقت عنوان نموده و ضمن گره گشایی «تبیین» در حوادثِ فتنهگون ، آنرا به عنوان یک معیار و همسان کار انبیاء در قالب دو گام مهم «فهم حقیقت» و سپس «بیان و تبلیغ حقیقت» توصیه می نمایند:
امام خامنه ای: «یکی از کارهای مهم نخبگان و خواص، تبیین است؛(5/5/1388) مهمترین وظیفه هم، تبلیغ و تبیین است؛ «الّذین یبلّغون رسالات اللَّه و یخشونه و لا یخشون احدا الّا اللَّه»؛ این یک معیار است؛ حقیقتی را که درک میکنید، آن را تبیین کنید. کسی انتظار ندارد برخلاف آنچه که میفهمید حرف بزنید. نه، آنچه را که میفهمید، بگوئید. البته برای اینکه آنچه میفهمید درست و صواب باشد، باید تلاش و مجاهدت کنید؛ چون در حوادثِ فتنهگون، شناخت عرصه دشوار است، شناخت اطراف قصه دشوار است، شناخت مهاجم و مدافع دشوار است، شناخت ظالم و مظلوم دشوار است، شناخت دشمن و دوست دشوار است؛ پس باید حقیقت را فهمید؛ بعد هم باید همان حقیقت را تبلیغ کرد؛ بایستی گرهگشائی کرد؛ بایستی حقیقت را باز کرد، بایستی گرههای ذهنی را باز کرد. و این تبیین لازم دارد، یعنی همان کار انبیاء؛ فصاحت و بلاغتی هم که گفتهاند در بیان لازم است، بلاغتش به این معناست. اگر چه که بلاغت را در کتب فنی به معنای مطابقهی با مقتضای حال معنا میکنند، اما آن یک معنای خاصی از بلاغت است؛ معنای اوّلی و صریح بلاغت این نیست؛ بلاغت یعنی رساندن، بلاغ یعنی رساندن؛بلیغ یعنی رسا؛ رسا بگوئید، روشن بگوئید، مبیَّن بگوئید؛ اما آنچه را که میفهمید بگوئید؛ هیچ انتظار نیست - حق هم نیست که انتظار باشد - کسی بر خلاف فهمیدهی خودش حرف بزند. سعی هم بکنید که آنچه که فهمیدید درست باشد.( امام خامنه ای - 14/6/1388)
در همین راستا «پایگاه خبری تحلیلی رئیس جمهور ما» قصد دارد در قالب پرونده موضوعی «نکته خوانی» به تبیین مفاهیم و حقایق موجود در فضای سیاسی کشور پرداخته و به میزان وُسع درک از حقایق سیاسی به وظیفه خویش در حوزه «تبیین» عمل نماید.
یکی از مهمترین حوزه های استراتژیک در عرصه سیاسی جمهوری اسلامی، حوزه سیاست خارجی می باشد که حسب دائره برداشت ها و تعریف های مختلف موجود در عالم سیاست پیرامون دیپلماسی و باید ها و نبایدهای متناسب با گفتمان های سیاسی هر گروه، حزب و تشکیلات فعال در این حوزه، پرداخت به آن از حیث تبیین دیدگاه امام جامعه اسلامی و تطبیق دیدگاه های رایج با آن را ضروری می نماید.
ـ مهم : منشور سیاست خارجی جمهوری اسلامی از دیدگاه امام خامنه ای
امام خامنه ای 22 مرداد 1393 در دیدار وزیر امور خارجه، سفیران و مسئولان نمایندگیهای ایران در خارج از کشور، ضمن بیان اهمیت کار دیپلماسی ، شروط و لوازم یک دیپلماسی موفق را در قالب شش شرط عمده تقسیم بندی ، ویژگی های دیپلماسی ایرانی را تبیین و اهداف،سیاستهای کلان و خطوط قرمزی که باید به طور دائم مد نظر مسئولان سیاست خارجی باشد را متذکر گردیدند که جمع فرمایشات ایشان را می توان به عنوان «منشور سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» نام برد.
جدول ذیل(مهم) سر فصل خطوط و شاخصه های این منشور را ترسیم و جزئیات این شاخصه ها را برجسته می نماید.
برای مشاهده نمودار فوق بر روی آن یا اینجا کلیک نمایید
دانلود لینک مستقیم فایل پی دی اف «منشور سیاست خارجی» در قطع A3 و با حجم 400 کیلو بایت
اولین گفتار از سلسله مباحث «تبیین» به نکته خوانی فرمایشات و دیدگاه های امام خامنه ای در حوزه سیاست خارجی که در 22 مرداد 1393 عنوان گردیده و در قالب «منشور سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران»در بالا به نظر رسید، می پردازد.
مبحث یادشده که در قالب جدول تطبیقی ارائه گردیده، به موضوعات تعامل با جهان(از جمله رابطه و مذاکره با آمریکا)، )خطوط قرمز هسته ای و حوادث غزه و فلسطین می پردازد.
برای مشاهده نمودار فوق بر روی آن یا اینجا کلیک نمایید
دانلود لینک مستقیم فایل پی دی اف «تبیین منشور سیاست خارجی» در قطع A3 و با حجم 400 کیلو بایت
حمید دیانی
در همین زمینه بخوانید :
ـ مهم : منشور سیاست خارجی جمهوری اسلامی از دیدگاه امام خامنه ای
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو