در شرایطی که ایران اسلامی به عنوان مرکز مقاومت اسلامی و مرکزیت مقابله با دسیسه های استکبار در جهان اسلام، از سوی مستکبران، موضوع نقشه ها و دسیسه های فراوان است، اما به لطف خدای متعال امنیت و پیشرفت و امید در ایران اسلامی نسبت به کشورهای منطقه غرب آسیا از وضعیتی مثال زدنی برخوردار است، دیدار اعضای مجمع جهانی اهل بیت و مجمع اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی با رهبر معظم انقلاب اسلامی از جمله برجسته ترین اتفاقات در تبیین مواضع انقلاب اسلامی بود که واکاوی بیانات امام خامنه ای در این دیدارها را ضروری می نماید.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع اعضای مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام و اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی که در هفته ای که گذشت برگزار شد، ازجمله مسائل مهمی است که باید مورد توجه و تحلیل قرار گیرد. دو محور اصلی سخنان معظم له در توصیه هایی به مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام و اتحادیه ی رادیو و تلویزیون های اسلامی بود که در هر بخش ایشان به برخی از مهم ترین مسائل کنونی جهان اسلام در آن زمینه اشاره کردند. اما آنچه بیش از همه در این سخنرانی باید مرکز توجه قرار گیرد، آن است که رهبر معظم انقلاب اسلامی دو برنامه اختلاف افکنی و نفوذ را سیاست های استکبار جهانی برای منطقه غرب آسیا معرفی کردند و با بیان این که آمریکا در رأس نظام استکباری عالم که دشمن حقیقی اسلام و ملت های مسلمان است، تلاش دارد که از طرق مختلف در ایران اسلامی و کل منطقه نفوذ بیابد و مهم ترین وظیفه همه ما در شرایط کنونی، شناخت برنامه و سیاست دشمن و مقابله با آن است. ایشان در همین زمینه به سیاست های آمریکا و دیگر کشورهای مستکبر عالم در منطقه غرب آسیا اشاره کردند و راه مقابله با این سیاست ها را بیان نمودند. نگاهی به بیانات معظم له در این دیدار نشان از آن دارد که مهم ترین محورهای این بیانات به شرح زیر است: 1. اهداف ائمه اطهار در مجاهدت ها و تلاشهایشان: زنده نگه داشتن اسلام و معارف اسلامی، اقامه ی احکام الهی، مجاهدت فی سبیل الله، مبارزه ی با ظلم و ظالم. 2. وظیفه اصلی امروز ما: شناخت نقشه استکبار و مبارزه با آن. 3. آمریکا مصداق عینی و اتم استکبار و دشمن اصلی اسلام و مسلمین است. 4. دو برنامه اصلی استکبار در منطقه غرب آسیا: ایجاد اختلاف و نفوذ. 5. آمریکا عامل اصلی ایجاد گروه های تروریستی مانند داعش و جبهة النصره. 6. ما با دشمنان، با استکبار سرِ آشتی نداریم و با برادران مسلمان بنای بر دشمنی و عداوت نداریم. 7. ما در حمایت از مظلوم نگاه به مذهب طرف مقابل نمی کنیم. 8. تشدید اختلافات در دنیای اسلام (چه از سوی شیعه و چه سنی)، ممنوع است. 9. هر کسی با اسرائیل مبارزه کند و رژیم صهیونیستی را بکوبد و مقاومت را تأیید کند، ما از او حمایت می کنیم. 10. در حالی که اکثریت قاطع مردم منطقه ما مسلمان هستند، رسانه های منطقه، راه دشمنان و مستکبران را می روند. 11. امید به آینده: آینده قطعاً متعلّق به اسلام است. 12. لزوم توجه به نقش جوانان مجاهد و آگاه.

در شرایطی که ایران اسلامی به عنوان مرکز مقاومت اسلامی و مرکزیت مقابله با دسیسه های استکبار در جهان اسلام، از سوی مستکبران، موضوع نقشه ها و دسیسه های فراوان است، اما به لطف خدای متعال امنیت و پیشرفت و امید در ایران اسلامی نسبت به کشورهای منطقه غرب آسیا از وضعیتی مثال زدنی برخوردار است، دو اتفاق فرهنگی و سیاسی بسیار مهم در هفته ای که گذشت در ایران اسلامی رخ داد. اول مسأله برگزاری اجلاس سالانه مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام در تهران و دیگری برگزاری مجمع اتحادیه ی رادیو و تلویزیون های اسلامی بود که هر دو گروه مذکور در هفته ای که گذشت با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار داشتند و معظم له در این دیدار، بیانات بسیار مهمی را ایراد فرمودند. بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی ازجمله مسائل مهمی است که باید مورد توجه و تحلیل قرار گیرد.
توجه به محورهای اصلی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار حاکی از آن است که ایشان علاوه بر بسیاری از نکات قابل توجه، بر 12 محور اصلی تأکید داشتند. این 12 محور به شرح زیر است:
1. اهداف ائمه اطهار در مجاهدت ها و تلاشهایشان: زنده نگه داشتن اسلام و معارف اسلامی، اقامه ی احکام الهی، مجاهدت فی سبیل الله، مبارزه ی با ظلم و ظالم
در ابتدای این دیدار، رهبر معظم انقلاب اسلامی با ذکر این نکته که مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام به واسطه انتساب به اهل بیت رسول اعظم صلی الله علیه و آله و سلم، موظف است که به شیوه و راه آن بزرگان پایبند باشد و برای پایبندی باید راه آن ها را به خوبی شناخت، به بیان 4 مجاهدت و تلاش اصلی اهل بیت پرداختند که عبارتند از: زنده نگه داشتن اسلام و معارف اسلامی، اقامه ی احکام الهی، مجاهدت فی سبیل الله، مبارزه ی با ظلم و ظالم.
از این جهت وظیفه اصلی منادیان راه اهل بیت باید تداوم راه صحیح آن بزرگان باشد و نباید تلاش های مذهبی و یا تلاش برای احیاء امر اهل بیت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به گونه ای صورت گیرد که به اهداف اصلی آنان و راه صحیح آن ها صدمه ای وارد شود. به همین منظور است که میزان قرابت و یا دوری گروه ها و افراد از اهل بیت را نه با شعار و سر و صدای آن ها بلکه با میزان مطابقت آن ها با اهداف و برنامه های اهل بیت باید شناخت. اهل بیت رسول خدا تلاش می کردند که اولا اسلام ناب و حقیقی زنده نگه داشته شود و به دست همگان برسد، ثانیا تلاش آن ها معطوف به اقامه احکام الهی و اجرای اسلام بود. آنان در این راه مجاهدت و ایستادگی می کردند و با ظالمان ستیزه می کردند و از مظلومان حمایت می کردند. کسانی که چنین روحیه ای ندارند، نمی توانند ادعای ارتباط با اهل بیت عصمت و طهارت داشته باشند.
شایان توجه است که نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک حکومت در دنیای کنونی به نهایت درجه تلاش خویش را کرده است که در این چارچوب عمل کند و به لطف خدای متعال تا کنون موفق نیز عمل کرده است.
2. وظیفه اصلی امروز ما: شناخت نقشه استکبار و مبارزه با آن
رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از این نکته اصلی خاطرنشان ساختند که دشمنان اسلام در شرایط کنونی علیه امت اسلامی برنامه هایی دارند که باید آن برنامه ها را شناخت و آن ها را خنثی کرد. وظیفه مجاهدت صرفا به معنی مبارزه مسلحانه نیست بلکه در هر زمان و مکانی باید وظیفه خود را بشناسیم و بر اساس آن عمل کنیم. به بیان ایشان: «امروز به نظر ما مصداق مجاهدت که در مقابل ما مسلمانها، ما پیروان اهل بیت قرار دارد، عبارت است از مبارزه ی با نقشه های استکبار در منطقه ی اسلامی؛ امروز بزرگ ترین مجاهدت این است. با نقشه های استکبار باید مبارزه کرد. این نقشه ها را باید اوّل شناخت، اوّل باید دست دشمن را بخوانیم، بدانیم چه کار می خواهد بکند؛ بعد بنشینیم برنامه ریزی کنیم و با اهداف دشمن مبارزه کنیم. فقط هم حالت دفاع و انفعال نیست. مبارزه اعم است از دفاع و هجوم؛ یک وقت لازم است انسان در مواضع دفاعی قرار بگیرد، یک وقت هم لازم است در مواضع هجومی قرار بگیرد؛ در هر دو حالت، هدف عبارت است از مبارزه ی با برنامه های استکبار که دشمن اساسی و اصلی است در این منطقه؛ و هم در کلّ منطقه ی اسلامی، به خصوص در این منطقه ای که غرب آسیا است.»
3. آمریکا مصداق عینی و اتم استکبار و دشمن اصلی اسلام و مسلمین است
نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که برخی ساده لوحان تصور می کردند که به واسطه مذاکرات هسته ای و برجامی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب تکلیف آن چه در ایران و چه در آمریکا هنوز مشخص نشده است، آمریکا دست از دشمنی با ملت ایران و اسلام عزیز برداشته است. برخی از بدخواهان نیز تلاش می کنند چنین جلوه دهند که ایران اسلامی دیگر نباید آمریکا را دشمن خود بداند و باید به سمت عادی سازی روابط خویش با آمریکا پیش برود. این تصور غلط شاید در ذهن برخی دیگر نیز شکل گرفته باشد که باید نسبت به عواقب این تصور خطرناک و ساده لوحانه به آن ها تذکر داده شود. چه برجام هسته ای به توافقی منجر شود و چه به جایی نرسد، آمریکا دشمن اصلی ملت ایران و سردمدار استکبار و مصداق عینی آن است و بهترین شاهد آن نیز بیانات کنونی مسؤولان آمریکایی است که به صراحت بیان می دارند که حتی اگر توافق صورت بگیرد نیز گزینه نظامی و حمله نظامی علیه ایران اسلامی را دور از دست و ذهن خود نمی دانند و حتی به صراحت بیان داشته اند که از توافق احتمالی آتی برای بهبود اطلاعات خویش برای حمله نظامی به ایران اسلامی بهره خواهند برد.
این شواهد آشکار، مصداق آیه شریفه 118 سوره مبارکه آل عمران است که می فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لاتَتَّخِذُوا بِطانَةً مِنْ دُونِکُمْ لایَأْلُونَکُمْ خَبالاً وَدُّوا ما عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضاءُ مِنْ أَفْواهِهِمْ وَ ما تُخْفی صُدُورُهُمْ أَکْبَرُ قَدْ بَیَّنَّا لَکُمُ الْآیاتِ إِنْ کُنْتُمْ تَعْقِلُون» آری این بغض و کینه آن هاست که از کلام آن ها قابل شناخت است و دشمنی و بغض و کینه ای که در دل نسبت به نظام اسلامی دارند خیلی شدیدتر است.
به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب اسلامی به صراحت بیان داشتند: «دشمن که ما می گوییم، به یک موجود خیالی و توهّمی اشاره نمی کنیم. مراد ما از دشمن عبارت است از نظام استکبار؛ یعنی قدرتهای استکباری؛ قدرتهایی که حیاتشان متوقّف بر سلطه ی بر دیگران است... اگر یک مصداق خارجی هم بخواهیم برایش مشخّص کنیم، رژیم ایالات متّحده ی آمریکا است. مظهر کامل نظام سلطه، رژیم ایالات متّحده ی آمریکا است. بعضی های دیگر هم البتّه هستند، منتها از همه عینی تر، واضح تر و روشن تر، رژیم ایالات متّحده ی آمریکا است؛ که از اخلاقیّات انسانی هیچ بهره ای ندارند، در انجام جنایت - همه جور جنایتی - هیچ ابایی ندارند و این جنایت و این فشار و این خشونت را هم خیلی راحت در زیر لبخند، در زیر الفاظ متعارف، الفاظ خوب و زیبا پنهان می کنند. مظهر آن این است. بنابراین دشمن که می گوییم یعنی این.»
4. دو برنامه اصلی استکبار در منطقه غرب آسیا: ایجاد اختلاف و نفوذ
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیان اهداف و برنامه های دشمن در منطقه غرب آسیا خاطرنشان ساختند که دو هدف ایجاد اختلاف و در عین حال نفوذ، اصلی ترین برنامه های دشمن است. «نقشه ی این دشمن در این منطقه عمدتاً بر دو پایه استوار است - البتّه شعب زیادی دارد لکن عمده این دوتا است - یکی عبارت است از ایجاد اختلاف، دوّمی عبارت است از نفوذ. این، اساس نقشه ی دشمن در این منطقه است: ایجاد اختلاف؛ اختلاف بین دولتها و بعد اختلاف بین ملّتها، که خطرناک تر از اختلاف دولتها، اختلاف ملّتها است؛ یعنی دلهای ملّتها را نسبت به یکدیگر چرکین کنند و عصبیّت بیافرینند؛ با نامهای مختلف؛ حالا یک وقت مسأله ی پان ایرانیسم و پان عربیسم و پان ترکیسم و این حرفها بود، یک روز هم مسأله ی سنّی و شیعه و تکفیر و مانند این ها است؛ به هر عنوانی که بتوانند، ایجاد اختلاف کنند. این یک قلم از کارهای این ها است که به شدّت دارند روی این کار می کنند... نقشه ی دوّم دشمن نفوذ است؛ می خواهند در کشورهای اسلامی و در کشورهای این منطقه، یک نفوذی به وجود بیاورند که تا ده ها سال ادامه داشته باشد. امروز آمریکا آبروی گذشته را در این منطقه ندارد؛ می خواهند این را بازسازی کنند. در کشور ما هم قصدشان همین است؛ در ایران هم نیّتشان این است. آن ها به خیال خودشان، در این جریان مذاکرات هسته ای - این توافقی که حالا نه در اینجا هنوز تکلیفش معلوم است، نه در آمریکا؛ هم اینجا معلوم نیست که رد بشود یا قبول، هم آنجا معلوم نیست که رد بشود یا قبول - نیّت آن ها این بود که از این مذاکرات و از این توافق، وسیله ای پیدا کنند برای نفوذ در داخل کشور. ما این راه را بستیم و این راه را به طور قاطع خواهیم بست؛ نه نفوذ اقتصادی آمریکایی ها را در کشورمان اجازه خواهیم داد، نه نفوذ سیاسی آن ها را، نه حضور سیاسی آن ها را، نه نفوذ فرهنگی آن ها را؛ با همه ی توان - که این توان هم بحمدالله امروز توان زیادی است - مقابله خواهیم کرد؛ اجازه نخواهیم داد.»
حال که برنامه اصلی دشمن اختلاف افکنی و نفوذ کردن در منطقه است، دلسوزان اسلام و کسانی که برای آینده این منطقه نگران هستند باید با این برنامه دشمن مقابله کنند، یعنی از اختلاف استقبال نکنند و در برابر آن بایستند و با نفوذ و سلطه یابی دشمن در کشور خود و در منطقه مخالفت کنند. این دو راهبرد دشمن و راه کارهای مقابله با آن از چنان اهمیتی برخوردار است ک شایسته است در فرصت موسع و مجزایی مورد تحلیل قرار گیرد.
5. آمریکا عامل اصلی ایجاد گروه های تروریستی مانند داعش و جبهة النصرة
نکته مهم دیگر در این سخنرانی آن بود که رهبر معظم انقلاب خاطرنشان ساختند که آمریکایی ها به صراحت اعتراف کرده اند که در ایجاد گروه های تروریستی مانند داعش و جبهة النصرة دخالت داشته اند که هدف اصلی آن ایجاد درگیری در داخل جهان اسلام و کشتار مسلمانان به اسم اختلافات مذهبی بوده است: «البتّه متخصّص این کار انگلیس ها بودند؛ آن ها در ایجاد اختلاف مذهبی تخصّص دارند و آمریکایی ها هم از آن ها یاد گرفتند و با همه ی وجود، امروز دارند کار می کنند. این گروه های تکفیری که مشاهده می کنید، همه ساخته ی دست این ها هستند. ما این را البتّه از چند سال پیش گفتیم، بعضی ها تردید داشتند امّا امروز خود آمریکایی ها دارند اعتراف می کنند؛ اعتراف می کنند که داعش را آن ها به وجود آوردند، اعتراف می کنند که آن جبهة النّصره را آن ها به وجود آوردند، تکفیری ها را آن ها به وجود آوردند؛ خودشان درست کردند و یک عدّه مسلمان ساده لوح اگرچه صادق، گول این ها را خوردند؛ مهم این است. این چیزی که برای ما خیلی عبرت آموز است و باید به آن توجّه کنیم، این است که گاهی انسان صادق النّیّه به خاطر عدم بصیرت، داخل نقشه ی دشمن کار می کند؛ این اتّفاق افتاد.»
6. ما با دشمنان، با استکبار سرِ آشتی نداریم و با برادران مسلمان، بنای بر دشمنی و عداوت نداریم
بیان صریح سیاست جمهوری اسلامی ایران در باب آشتی ناپذیری با استکبار و دوستی با مسلمانان جهان از دیگر محورهای بیانات معظم له بود که ایشان در این باره خاطرنشان ساختند: «اعتقاد ما پایبندی به اصول و مبانی است. ما می گوییم بایستی اصول محفوظ بماند. امام بزرگوار ما به برکت پایبندی به اصول بود که توانست انقلاب را پیروز کند و انقلاب را حفظ کند و جمهوری اسلامی را ثبات ببخشد؛ پابند به اصول بود. یکی از اصول، «اَشِدّآءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَمآءُ بَینَهُم» است. ما با دشمنان، با استکبار سرِ آشتی نداریم و با برادران مسلمان بنای بر دشمنی و عداوت نداریم؛ بنای بر دوستی و رفاقت و برادری داریم؛ چون معتقدیم باید اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ و رُحَماءُ بَینَهُم بود؛ این درس امام بزرگوار ما است؛ این خط مسلّم جمهوری اسلامی است.»
7. ما در حمایت از مظلوم، نگاه به مذهب طرف مقابل نمی کنیم
یکی دیگر از محورهای اصلی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار، بیان حقانیت سیاست جمهوری اسلامی و رفتار مطابق با گفتار آن بود که ایران اسلامی همان طور که به وحدت دعوت می کند، به آن عمل نیز می کند و در سیاست های منطقه ای خویش نیز صراحتا چنین عمل کرده است: «ما در حمایت از مظلوم نگاه به مذهب طرف مقابل نمی کنیم و نکردیم؛ خطّ امام بزرگوار این بود. امام همان رفتاری را که با مقاومت شیعه در لبنان داشت، همان رفتار را با مقاومت سنّی در فلسطین هم داشت؛ بدون هیچ تفاوتی. ما همان حمایتی را که از برادرانمان در لبنان کردیم، از برادرانمان در غزّه هم کردیم؛ بدون هیچ تفاوتی. آن ها سنّی بودند، این ها شیعه اند. مسأله برای ما، دفاع از هویّت اسلامی است، حمایت از مظلوم است، مسأله ی فلسطین است؛ امروز در رأس مسائل منطقه ی مسلمانها، مسأله ی فلسطین است؛ این برای ما مسأله ی اصلی است. در دشمنی هایمان هم فرق نمی کند؛ امام بزرگوار مبارزه کرد با محمّدرضای پهلوی که شیعه بود به حسب ظاهر؛ همان طور مبارزه کرد با صدّام حسین که سنّی بود به حسب ظاهر. البتّه نه او شیعه بود، نه این سنّی؛ هر دویشان از اسلام بیگانه بودند امّا ظاهر این سنّی بود، ظاهر او شیعه بود. امام با هر دوی این ها یک جور مبارزه کرد. مسأله، مسأله ی سنّی و شیعه و مذهب و مانند این ها نیست؛ مسأله مسأله ی اصول اسلام است: کونوا لِلظّالِمِ خَصمًا وَ لِلمَظلُومِ عَونًا؛ این دستور اسلام است. این راه ما است؛ این خطّ ما است.»
8. تشدید اختلافات در دنیای اسلام (چه از سوی شیعه و چه سنی)، ممنوع است
متأسفانه شاهد آن هستیم که گروه هایی از شیعیان و گروه هایی از اهل سنت به اشتباه بر طبل اختلاف می کوبند و اصرار دارند که به مصالح کلی جهان اسلام بی توجهی کنند و با تشدید اختلافات در دنیای اسلام، زمینه کشتار و تفرقه را فراهم آوردند و متأسفانه در این راه به سمت و سویی می روند که دشمنان اصل اسلام خواهان آن هستند. سیاست جمهوری اسلامی همیشه این بوده است که تشدید اختلاف در دنیای اسلام چه از سوی شیعه صورت گیرد و چه از سوی سنی، کاری خطا و نادرست است. به تعبیر رهبر معظم انقلاب: «تشدید اختلافات در دنیای اسلام، ممنوع است. ما با رفتارهایی که بعضی از گروه های شیعه انجام می دهند که موجب اختلاف می شود، مخالفیم. ما صریحاً گفته ایم که با اهانت به مقدّسات اهل سنّت مخالفیم. یک عدّه ای از این طرف، یک عدّه ای از آن طرف، بر آتش دشمنی ها می افزایند و آن ها را تشدید می کنند؛ خیلی هایشان هم نیّتهایشان نیّتهای خوبی است، لکن بصیرت ندارند. بصیرت لازم است؛ باید دید نقشه ی دشمن چیست. نقشه ی دشمن در درجه ی اوّل ایجاد اختلاف است... ما تشیّعی را که مرکز و پایگاه تبلیغاتش لندن است قبول نداریم؛ این تشیّعی نیست که ائمّه (علیهم السّلام) آن را ترویج کردند و آن را خواستند. تشیّعی که بر پایه ی ایجاد اختلاف، بر پایه ی تمهید و صاف کردن جادّه برای حضور دشمنهای اسلام است، این تشیّع، تشیّع نیست؛ این انحراف است. تشیّع، مظهر تامّ اسلام ناب است، مظهر قرآن است. ما از کسانی که کمک به وحدت می کنند حمایت می کنیم، با کسانی که ضدّ وحدت عمل می کنند مخالفت می کنیم، از همه ی مظلومان دفاع می کنیم.»
9. هر کسی با اسرائیل مبارزه کند و رژیم صهیونیستی را بکوبد و مقاومت را تأیید کند، ما از او حمایت می کنیم
یکی دیگر از محورهای اصلی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار، تأکید بر سیاست اصول انقلاب اسلامی در حمایت از مقاومت و دفاع از آرمان فلسطین بود: «ما از مقاومت در منطقه دفاع می کنیم؛ از مقاومت فلسطین - که یکی از برجسته ترین فصول تاریخ امّت اسلامی، در طول این سالها مقاومت فلسطین است - دفاع می کنیم. هر کسی با اسرائیل مبارزه کند و رژیم صهیونیستی را بکوبد و مقاومت را تأیید کند، ما از او حمایت می کنیم؛ انواع حمایتهایی که برای ما ممکن باشد؛ همه جور حمایتی که برای ما ممکن است، از هر کسی که با رژیم صهیونیستی مقابله کند، خواهیم کرد. از مقاومت حمایت می کنیم، از تمامیّت ارضی کشورها حمایت می کنیم؛ از همه ی کسانی که در مقابله ی با سیاستهای تفرقه افکنانه ی آمریکا ایستادگی می کنند حمایت می کنیم؛ با همه ی کسانی که این تفرقه افکنی را به وجود می آورند طرفیم و مقابلیم.»
10. در حالی که اکثریت قاطع مردم منطقه ما مسلمان هستند، رسانه های منطقه راه دشمنان و مستکبران را می روند
از محورهای اصلی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی که خطاب به اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی صورت گرفت این بود که در حالی که اکثریت قاطع مردم منطقه ما مسلمان و خواهان اجرای اسلام هستند و در زندگی خویش نیز اسلام را اجرا می کنند، رسانه های همین منطقه از اسلام و شیوه اسلامی در عمل خود تبعیت نمی کنند، بلکه تابع مستکبران عالم هستند. در چنین شرایطی است که این اتحادیه اهمیت زیادی پیدا می کند: «این اتّحادیّه، بسیار مهم است. امروز در کشورهای مسلمان، لااقل هفتاد درصد یا هشتاد درصد مردم پایبند به مبانی دینی و اعتقادات اسلامی اند؛ شما نگاه کنید کشورهای اسلامی را؛ مردم پایبندند؛ مردم دینشان را قبول دارند. این رادیو تلویزیون ها که باید نماینده ی خواست مردم باشند، چقدر در کشورهای اسلامی پایبندیِ به دین از خودشان نشان می دهند؟ این فاصله خیلی عجیب است؛ این شکاف عجیبی است... امروز استکبار، یک امپراتوری عظیم رسانه ای درست کرده؛ اخبار را به میل خودشان تحریف می کنند، پنهان می کنند، دروغهایی را بیان می کنند، سیاستها را از این طریق القا می کنند؛ آن وقت مدام هم می گویند که ما بی طرفیم. این رادیوی انگلیس ادّعا می کند که ما بی طرفیم؛ دروغ می گویند، چه بی طرفی ای؟ این ها درست در میدان سیاستهای استکباری و استعماری حرکت می کنند،... در مقابله ی با این امپراتوری خطرناک و این مافیای عظیم رسانه ای که امروز در اختیار سرمایه داران و کمپانی های آمریکایی و صهیونیستی است، یک کاری باید انجام داد. این کاری که شما دارید می کنید، شروع یک حرکت است؛ این حرکت را بایستی دنبال کرد، باید تقویت کرد، روزبه روز باید تشدید کرد، شرکا و همراهانتان را باید اضافه کنید.»
11. امید به آینده: آینده قطعاً متعلّق به اسلام است
مسأله مهم دیگری که در پایان این سخنرانی از سوی رهبر معظم انقلاب بیان شد، امید به آینده و دوری از یأس است. این بیان نه از جهت یک تلقین غیرواقعی بلکه به عنوان یک تحلیل برآمده از واقعیت ها صورت گرفت و معظم له بیان داشتند: «ان شاءالله آینده ی خوبی در انتظار است. من به شما عرض بکنم، علی رغم رجزخوانی هایی که استکبار می کند و تلاش فراوانی که از لحاظ مالی و نظامی و سیاسی و امنیّتی، استکبار و همراهان استکبار و دنباله های استکبار انجام می دهند، در این منطقه و در کلّ دنیای اسلام، آینده قطعاً متعلّق به اسلام است؛ روزبه روز ان شاءالله عزّت اسلام بیشتر خواهد شد، قدرت اسلام بیشتر خواهد شد.»
12. لزوم توجه به نقش جوانان مجاهد و آگاه
و آخرین نکته ای که معظم له به اختصار به بیان آن پرداختند اما محوری مهم از تحلیل سیاسی اوضاع روز جهان اسلام و کشور ما را تشکیل می دهد، مسأله لزوم اتکاء به جوانان مجاهد و آگاه است. رهبر معظم انقلاب شرط موفقیت اهداف اسلامی را مجاهدت ذکر کردند و در این مجاهدت، جوانان نقشی اساسی دارند: «البتّه لازم است مجاهدت بشود و انسانهای مجاهد، مردان و زنان مجاهد، جوانان مجاهد در همه ی دنیای اسلام، بحمدالله زیادند، قدر آن ها را باید بدانیم، شعارهایمان را، حرکتهایمان را، کلماتمان را، فعّالیّتهایمان را باید در این جهت قرار بدهیم و یقیناً خدای متعال کمک خواهد کرد. اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِّت اَقدامَکُم.»(+)
"Our President, analytical news site"