بیش از هفت سال از عمر دولت دکتر احمدی‌نژاد می‌گذرد و در این مدت شاید به تعداد همه روزهای ریاست رئیس‌جمهور بر کشور، شاهد نسبت دادن اتهامات ناروا به وی و اطرافیانش بودیم، اتهاماتی که سنگین‌ترین آن شکاف و گسست بین دولت و رهبری بود.

بیش از هفت سال از عمر دولت دکتر احمدی‌نژاد می‌گذرد و در این مدت شاید به تعداد همه روزهای ریاست رئیس‌جمهور بر کشور، شاهد نسبت دادن اتهامات ناروا به وی و اطرافیانش بودیم، اتهاماتی که سنگین‌ترین آن شکاف و گسست بین دولت و رهبری بود.
البته رئیس‌جمهور در طول این مدت بارها و بارها و در تریبون‌های مختلف رسمی و غیر رسمی این اتهامات را رد کرده و نگاهی کوتاه به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای دولت نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور همواره در مسیر ولایت فقیه گام برداشته و ذره‌ای از این خط مستقیم و نورانی، منحرف نشده است.
اما این بار از سوی برخی به اصطلاح صاحبنظران، موضوع مذاکره با امریکا که از سوی رئیس جمهور در سخنرانی 22 بهمن و با استناد به بیانیات اخیر رهبر معظم انقلاب بیان شده بود، دستاویز حملات دیگری علیه دکتر احمدی‌نژاد شد.
دکتر احمدی‌نژاد در سخنرانی 22 بهمن با بیان این‌که «دشمنان با بهانه هسته‌ای می‌خواهند به ملت ایران فشار بیاورند»، تصریح کرد: البته اخیراً ادبیاتشان عوض شده و با ادبیات بهتری صحبت می‌کنند و می‌گویند می‌خواهیم گفت‌وگو کنیم؛ ملت ایران همیشه اهل تفاهم بوده است، اما گفت‌وگو دارای آدابی است و همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، نمی‌شود بالای سر ملت ایران اسلحه نگه داشت و بعد سخن از مذاکره کرد و انتظار مذاکره داشت.

گفت‌وگو باید برای تفاهم، عدالت و رفع سوء تفاهم‌ها و تقویت همگرایی باشد و نباید از گفت‌وگو به عنوان وسیله‌ای برای تحمیل نظرات استفاده کرد.» رئیس جمهور همچنین با بیان این‌که اصلاح گفتمان و بیان ضروری است، اما کافی نیست، خاطرنشان کرد که «اگر اسلحه را از روی ملت ایران بردارید، گفت‌وگو می‌توان کرد اما گفت‌وگو باید در سایه احترام و عدالت باشد، نه فشار.»
بر همین اساس طیف مخالف دولت و شخص رئیس‌جمهور با مبنا قراردادن سخنان دکتر احمدی‌نژاد در مراسم 22 بهمن،‌ از تلاش رئیس‌جمهور برای مذاکره با امریکا سخن گفته و مدعی بودند که اظهارات وی، همچنان خلاف نظر رهبری است و با این تفاسیر بین دولت و رهبری شکاف و گسست ایجاد شده است.

البته شخص رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنرانی خود در مراسم روز 22 بهمن با پیش‌بینی مطرح شدن چنین اتهاماتی علیه وی و کابینه‌اش، با بیان این‌که همه باید با هم و پشت سر رهبری برای صیانت از ارزش‌های انقلاب و حقوق ملت تلاش کنیم، اظهار می‌دارد که «انقلاب و جمهوری اسلامی برای پاکی، عدالت، تامین عزت و کرامت و حقوق اساسی مردم آمده است و این ارزش‌ها محور وحدت ملی و پیمان ناگسستنی ما با رهبری عزیز انقلاب و ملت است و دشمنان آرزوی گسستن این پیمان را به گور خواهند برد.»
برخی باید ذهنیت خودشان را درست کنند
بر همین اساس حمید بقایی، معاون اجرایی رئیس جمهور در گفت‌و‌گو با ایران در واکنش به نسبت دادن اتهام تازه علیه رئیس‌جمهور و القای این موضوع که بین دولت و رهبری گسست ایجاد شده است گفت: باید به فهم مردم رجوع کنیم و مردم چنین برداشتی نکرده‌اند.

معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به این موضوع که اگر به مردم رجوع کنیم، آن‌ها اصلاً چنین برداشتی در مورد گسست میان دولت و رهبری ندارند خاطرنشان کرد: بعضی‌ها در ذهن‌شان برداشت‌های متفاوتی از ولایتمداری رئیس‌جمهور دارند که باید بروند ذهنیت خودشان را درست کنند نه این‌که برداشت خودشان را به مردم نسبت بدهند.
برخی از سیاسیون ما درک خودشان را به همه آحاد مردم تعمیم می‌دهند.

بقایی با تاکید بر این‌که دولت همواره در مسیر ولایت و رهبری گام برداشته است گفت: مگر تاکنون غیر از این بوده است. متاسفانه ما یک مشکل داریم و آن این‌که برخی از سیاسیون ما درک خودشان را به همه آحاد مردم تعمیم می‌دهند، آن‌ها یک مقدار از قطار خودشان پیاده بشوند بروند بین مردم ببینند که اصلاً مردم مانند آن‌ها فکر نمی‌کنند.
القای حاکمیت دوگانه در کشور
سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در گفت‌وگو با ایران با تاکید بر این نکته که دامن زدن به این‌گونه مسائل به نظر من اصلاً به مصلحت کشور نیست تصریح کرد: رسانه‌های بیگانه القای دوگانگی در کشور را دنبال کرده و در داخل هم بعضی‌ها این بحث را مطرح می‌کنند و متاسفانه هیچ منطقی بر آن حاکم نیست.
مشابهت سخنان رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که رئیس جمهور در چارچوب مطالبی که رهبر معظم انقلاب مطرح فرمودند مبنی بر این‌که اگر ما تغییری در رفتار امریکایی‌ها ببینیم (یعنی این‌که صرفاً در حرف نباشد بلکه در نوع رفتار آن‌ها هم تغییری مشاهده بکنیم) بحث مذاکره را می‌توانیم دنبال کنیم، خاطرنشان کرد: همین بحث را با یک شکل دیگری آقای رئیس‌جمهور در سخنرانی روز 22 بهمن مطرح کردند؛ یعنی محتوا و مضمون همان است و فرقی ندارد و دکتر احمدی‌نژاد در جریان سفر به مصر هم بر همین مساله تاکید کردند.
پیروزی ملت ایران در برابر امریکا
حسینی در ادامه با اشاره به این نکته که امریکایی‌ها بعد از آن همه تهدیدها و تحریم‌های گوناگون علیه جمهوری اسلامی ایران و اعلام این‌که گزینه نظامی روی میز است، دم از مذاکره می‌زنند، خود این مساله بیانگر شکست و عقب نشینی آنهاست، اظهار داشت: این یک پیروزی برای ملت ایران محسوب می‌شود و ملت ایران، یک ملت سطحی نگر و ساده اندیش نیست.

وی افزود: تهدید، تطمیع و سیاست چماق و هویج امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران جواب نمی‌دهد و آن‌ها باید صادقانه با ایران برخورد کنند تا این‌که مسئولان ما هم با آن‌ها این‌گونه برخورد کرده و این مسیر را ادامه بدهند.
تیر دشمن همیشه به خطا رفته است
عبدالرضا شیخ الاسلامی، معاون امور اجتماعی رئیس جمهور و وزیر سابق کار و امور اجتماعی نیز در واکنش به طرح جدید القای گسست میان دولت و رهبری، این موضوع را مطلقاً ناصحیح عنوان کرد و به خبرنگار ایران گفت: دشمن در طول همه سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش زیادی کرده تا بین رهبری و ولایت فقیه با مسئولان کشور، القای اختلاف و شقاق بکند. این تیر هم همیشه به خطا رفته و موثر نیفتاده است.
بیان رئیس جمهور، بیانی از سر صدق و کاملاً منطبق با آموزه‌های دینی و انقلابی و قانونی است
معاون امور اجتماعی رئیس‌جمهور با تاکید بر این‌که مردم و مسئولان، نسبت به جایگاه رهبری وفادار بوده و آن را از عمق وجودشان باور دارند خاطرنشان کرد: در شخص آقای احمدی‌نژاد و دولت ایشان، نگاه اقتصادی، بر مبنای یک باور دینی و فکری، قوی‌تر از همیشه است. بیان آقای رئیس جمهور، بیانی از سر صدق و کاملاً منطبق با آموزه‌های دینی و انقلابی و قانونی بوده و دشمنان ما هم قطعاً برای ضربه زدن به این موضوع، ساکت نمی‌نشینند.
در خصوص رابطه و یا مذاکره با امریکا قطعاً نظر مقام معظم رهبری ملاک عمل مسئولان است
وزیر سابق کار و امور اجتماعی در پایان با اذعان به این موضوع که به‌طور کلی، سیاست‌های نظام را رهبری تبیین و اعلام می‌کنند و ملاک عمل مسئولان هم نظر رهبری است، گفت: در خصوص رابطه و یا مذاکره با امریکا هم قطعاً نظر مقام معظم رهبری ملاک عمل مسئولان است و اصلاً جز این هم هیچ فرض دیگری محتمل نیست.