"وقتی احمدی نژاد هیچ سنگریزه ای هم جلوی پای دولت نمی اندازد اگر با او مقابله شود و به او هتاکی کنند مردم کاملا درک می کنند که این مقابله چه معنایی دارد، متوجه می شوند که دارند با او دشمنی می کنند برای همین است که محبوبیت احمدی نژاد رشد می کند چون مردم مظلوم را دوست دارند و از ظالم متنفرند. مردم کسی را که به او ستم می شود حمایت و هواداری می کنند چون از ستم متنفرند. از جمله فواید مهم سکوت احمدی نژاد آشکار تر شدن حقانیت اوست."

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ حجت الاسلام والمسلمین بهمن شریف زاده، با حضور در دفتر دولت بهار طی گفت و گویی مفصل به برخی سوالات مشهور درباره مشی سیاسی رئیس جمهور سابق پس از دوران ریاست جمهوری پاسخ داد و نکات مهم و صریحی را را برای اولین بار مطرح کرد. متن این گفت و گوی 2 ساعته را در ادامه می خوانید:

حجت الاسلام والمسلمین بهمن شریف زاده در گفت و گو با دولت بهار در پاسخ به این پرسش که علت تاکید دکتر احمدی نژاد بر احیای گفتمان انقلاب چیست، اظهار کرد: دکتر احمدی نژاد در سخنانش بر علت پرداختن به آرمانهای امام و انقلاب اسلامی تصریح کرده است. بازخوانی آرمانهای امام(ره) و انقلاب از نگاه وی سبب تداوم حرکت انقلاب و ممانعت از خروج از مسیر می شود. وی بر این باور است که خروج از مسیر انقلاب با فراموش کردن آرمانهای انقلاب آغاز می شود. هر زمان ما از آرمانها فاصله گرفتیم، خروج قطار انقلاب از ریل کلید خورد و هر زمان به آرمانهای امام(ره) و انقلاب بازگشتیم، قطار انقلاب به ریل اصلی خود بازگشت. این تصریحی است که رهبری معظم انقلاب نیز نسبت به دولت دکتر احمدی نژاد داشتند و دولت دکتر احمدی نژاد را دولت بازگشت انقلاب به ریل اصلی خودش معرفی کردند. 

در پستو ها شعار می دهند نه در صحن سازمان ملل
استاد حوزه و دانشگاه با طرح این پرسش که چرا دولت دکتر احمدی نژاد، دولت بازگشت به ریل اصلی انقلاب نامیده شد، خاطرنشان کرد: به این دلیل که باز به تصریح خود رهبری معظم انقلاب، دولت دکتر احمدی نژاد احیا کننده شعارهای امام(ره) و دولت سر دست گیرنده آرمانهای امام(ره) و انقلاب و فریاد زننده آن در دنیا بوده است. دولت دکتر احمدی نژاد، به آرمانهای امام(ره) و انقلاب شناخته می شود. شعارها و عملکرد وی در راستای همه شعارهای امام(ره) و انقلاب بودند. مردم، عدالت، مستضعفین، پابرهنگان، خدمت، نوکری، مقابله با ظلم و استکبار و شجاعت در فریاد زدن این شعارها و عمل به این شعارها در لحظه لحظه 8 سال مسئولیت وی دیده شد. ما می دانیم که صرف دادن شعار کافی نیست اما برخی اصلا از دادن شعار هم واهمه دارند و اگر هم شعار بدهند، در پستوهای خودشان ممکن است این کار را بکنند اما جرات نمی کنند این شعار را در صحن سازمان ملل فریاد بزندد

وی با بیان اینکه دکتر احمدی نژاد، عدالت را برای همه مردم جهان در قالب عملیاتی مدیریت مشترک جهانی بیان کرد، تصریح کرد: این شعار چنان برای دو سوم از کشورهای دنیا زیبا و جذاب بود که کشورهای جنبش عدم تعهد بعد از گذشت مدت زمانی اندک، وقتی به ایران آمدند، همه فریادگر و حامی این شعار بودند و معتقد بودند مدیریت جهان بایستی مدیریت مشترک باشد، مدیریت مشترک برای همه دولتها و ملتها نه اینکه مدیریت جهان در دست ارباب قدرت و ثروت در جهان باشد آن هم به سرکردگی آمریکا و استکبار جهانی.

وعده قرآن، شعار اصلی احمدی نژاد است
حجت الاسلام والمسلمین بهمن شریف زاده با اشاره به وعده قرآن کریم برای تحقق حاکمیت مستضعفان بر زمین، خاطرنشان کرد: خداوند اراده کرده است که روزی بر مستضعفین جهان منت نهاده و آنان را رهبر و پیشوا و وارث جهان قرار دهد. این وعده قرآن، شعار اصلی امام، رهبری عزیز و دکتر احمدی نژاد است که تعلیم یافته آموزه های قرآن هستند. شعار مدیریت مشترک جهانی منطبق بر قرآن است و قرآن نیز منطبق بر فطرت انسان. به گفته قرآن کریم فطرت انسان دچار دگرگونی نمی شود. فطرة الله التی فطر الناس علیها. یعنی دگرگونی در آرمان خواهی بشر رخ نمی دهد. هر بشری آرمانهایی دارد که ما از آنها بعنوان آرمانهای انسانی یاد می کنیم مانند عدالت، صلح، امنیت، عشق و مهر که همه اینها شعارهای دکتر احمدی نژاد است. از آنجا که در آرمانهای بشر دگرگونی رخ نمی دهد، هر زمان این آرمانها فریاد زده شوند بشریت با تمام وجود گوش فرا می دهد.

احمدی نژاد می گوید آرمان ها را بازخوانی کنید
استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: دکتر احمدی نژاد این آرمانها را فریاد زد و بشریت به آن گرایش پیدا کرد تا جایی که خود مستکبران اذعان کردند که ما نمی دانیم چرا ایران در همه جا نفوذ دارد؟ هیلاری کلینتون میگفت نمیدانم چرا هر کجا از ایران گفته می شود همگان اقبال نشان می دهند. علتش این است که دکتر احمدی نژاد از آرمانهای انسانی برای مردم جهان گفت و آرمانهای انسانی خریدار و مستمع و هوادار جهانی دارد. امروز هم دکتر احمدی نژاد همین حرف را می زند. او میگوید این آرمانها را بازخوانی کنید. اگر این آرمانها بازخوانی شود امکان ندارد انقلاب از مسیر خودش منحرف شود و انقلاب همیشه بیدار خواهد ماند. وقتی می گوییم آرمانهای انقلاب را در جامعه بازخوانی کنیم معنی اش این است که بگوییم امام(ره) چه می گفت، چه می خواست و دنبال چه بود؟ اگر این موارد را در جامعه پیوسته مرور کنیم و از آنها یاد کنیم اتفاقی که می افتد این است که مردم همیشه گرایششان به همین آرمانها بیدار خواهد بود و همیشه این بصیرت را خواهند داشت و همیشه این خواهش، انقلاب را در مسیر صحیح خودش پیش خواهد برد.

انقلاب از ریل اصلی خودش خارج شده بود
وی با بیان اینکه اگر به هر دلیلی آرمانها به فراموشی سپرده شده و متروک شوند، انقلاب را می شود به هر سمت و سویی برد، اظهارکرد: وقتی رهبری معظم انقلاب می فرمایند دکتر احمدی نژاد انقلاب را به ریل اصلی خودش برگرداند، مفهومش این است که این انقلاب از ریل اصلی خود خارج شده بود. اگر خارج نشده بود که برگرداندن معنا نداشت. البته بایستی در نظر داشت کسانی که معتقد به ولایت هستند نباید خود را با این شعار فریب بدهند و بگویند حال که رهبری معظم انقلاب هستند پس امکان خروج انقلاب از مسیر اصلی وجود ندارد، خیر، رهبری معظم انقلاب وقتی می فرمایند دولت دکتر احمدی نژاد انقلاب را به ریل برگرداند حکایت از آن دارد که این یک نظام است و نظام یک شخص نیست. یک شخص بایستی ابزار داشته باشد که بتواند آرمانها را حفظ کند. وگرنه یک رهبر الهی و حکیم هم می تواند مظلوم باشد و مورد ستم قرار گیرد و در سایه فراموشی آرمان ها انقلاب دچار انحراف شود همچنان که در گذشته شد و قبل از دولت دکتر احمدی نژاد انقلاب از ریل اصلی خود خارج شد و رهبری معظم انقلاب نیز راضی به این خروج نبودند اما یک رهبر به تنهایی قادر نیست این قطار را در ریل خود نگه دارد بلکه بسیاری از ارکان در این زمینه نقش دارند.

کانال های قدرت و ثروت به روی مردم گشوده شد
حجت الاسلام والمسلمین بهمن شریف زاده با یادآوری این مطلب که رهبر معظم انقلاب قبل از دولت دکتر احمدی نژاد بارها به مسئولین مختلف دستور می دادند که با تجمل گرایی مقابله کنید، اظهارکرد: وقتی دکتر احمدی نژاد شروع کرد به مقابله با تجملگرایی، عده ای ایجاد تشنج کرده و مخالفتهای عجیب و غریب را آغاز کردند تا دکتر احمدی نژاد را به انزوا بکشانند. به چه دلیل؟ به این دلیل که عدالت خواهی موجب می شد کانالهای قدرت و ثروت روی برخی بسته و روی مردم گشوده شود و اینها منجر به این شده که امروز بار دیگر همان تفکر کارگزارانی در قسمتی از ارکان ورود کرده و آن تفکر خاص اقتصادی به همراه یک تفکر سیاسی که در زمان اصلاحات داشتیم به هم پیوند بخورد و معلوم نیست ما را به چه سمتی خواهند برد. لذا در این زمان لازم است که آرمانهای امام(ره) که هم شامل آرمانهای اقتصادی است و هم عدالت اجتماعی و هم آرمانهای سیاسی و آرمانهای بلند انسانی در برابر استکبار بازخوانی شود. اگر اینها بازخوانی شود، ملت بیدار می مانند و آن موقع است که کلام رهبر را خوب درک می کنند و ایشان را بخوبی حمایت خواهند کرد و این حمایت موجب می شود که هیچ کسی به لطف خدا نتواند انقلاب را از مسیر خود منحرف کند.

هدف احمدی نژاد از سفر به برخی استان ها چیست؟
استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این سوال که آیا هدف دکتر احمدی نژاد از سفر به برخی از استان ها و سخنرانی در مراسم مختلف زنده نگه داشتن آرمانهاست، گفت: خیر، تنها این نیست. مثلا یکی از علل سفرهای دکتر احمدی نژاد، دعوت مردم و اصرار و پافشاری دوستداران ایشان است. مردم ایشان را دوست دارند و از استانها و جاهای مختلف، پیوسته از ایشان دعوت می کنند برای تجدید دیدار. اصلا دیدن دکتر احمدی نژاد برای مردم بسیار مطلوب است یعنی مردم دوست دارند که ایشان را فقط ببینند ولو اینکه اصلا سخنی هم بر زبان نیاورد. گویا دیدار با دکتر احمدی نژاد یادآور آرمانها و خاطرات خوب و عدالت خواهی و مردمی بودن و صفا و صمیمیتی است که مردم از ایشان دیده بودند. لذا خیلی از جاها خواهان این هستند که دکتر احمدی نژاد فقط برود و مردم ایشان را ببینند. خب مگر احمدی نژاد با آن قلب رئوفی که نسبت به مردم دارد چقدر می تواند دعوت ها را پس بزند؟ من دیده ام که حتی وقتی یک هیئت کوچک ایشان را دعوت می کند، ایشان جواب رد نمی دهند و می گویند بالاخره می آیم. این بخش مهمی از علل رفتن دکتر احمدی نژاد به جاهای مختلف است. بنای ایشان هم براین است که اصلا صحبتی نکنند یعنی ایشان آن بحث بازخوانی آرمانهای انقلاب را پی می گیرد ولی نه بدین معنا که خودشان بروند و این آرمانها را برای مردم بازخوانی کنند بلکه ایشان می خواهد کسانی که این آرمانها را می دانند و به آن مومن هستند، بروند و برای مردم بازخوانی کنند. 

آرمان اصلی انقلاب اسلامی زمینه سازی ظهور است
وی ادامه داد: دکتر احمدی نژاد خود را ملزم نمی داند که حتما خودش سفرهایی را برود و خودش این آرمانها را بازخوانی کند. نه اینکه منعی داشته باشد بلکه ترجیحش این است که به دعوت مردم پاسخ دهند. بنابراین این گونه نیست که ایشان بخواهند سفری را بروند برای اینکه آرمانها را خودش بازخوانی کند بلکه دعوتهای مکرر از طرف مردم ایشان را وامی دارد تا به برخی سفرها بروند و اگر در این سفرها اصراری باشد که ایشان کلامی صحبت کنند و ایشان نتوانند در مقابل این اصرار مقاومت کنند، تنها سخنی که بر لب می آورند همین بازخوانی آرمانهای انقلاب است. انقلاب ما آرمان اساسی اش زمینه سازی ظهور حضرت مهدی (عج) است و در مسیر رسیدن به مهدویت بایستی به دنبال عدالت و مهر و همبستگی جهانی و نزدیک کردن قلوب مردم به یکدیگر باشیم. اینها مطالبی است که دکتر احمدی نژاد بازگو می کنند.

جمله حیرت آوری که عبدالله گل به احمدی نژاد گفت
استاد حوزه و دانشگاه افزود: من نام نمی برم اما از مشاوران و نزدیکان در این دولت شنیدیم که تصریح می کردند توده مردم نباید در تفکر و رفتار سیاسی دخالت داده شوند چرا که قد و قواره مردم در حد دخالت، اظهارنظر و رفتار سیاسی نیست و حتی برخی از اقشار و اصناف را نام بردند که در واکنش به این سخنان، اعتراضات و تجمعاتی نیز برپا شد. این نوع نگاه آنان کاملا متضاد با نوع نگاه دکتر احمدی نژاد به مردم است و به همین دلیل است که آنان دکتر احمدی نژاد را به پوپولیست بودن متهم می کنند و می گویند مردم گرایی دکتر احمدی نژاد صرفا نوعی ژست مردمی بودن است. در حالی که این گونه نیست و کارنامه دکتر احمدی نژاد نشان دهنده این است که او از جان و دل برای مردم مایه گذاشت. برخی مناطق وجود داشتند که حتی خودرو امکان ورود به آن را نداشت اما دکتر احمدی نژاد به آن مناطق وارد شد تا مردم را ببیند و جویای احوال آن ها شود و به آن ها رسیدگی کند.

حجت الاسلام والمسلمین بهمن شریف زاده با بیان اینکه امروز محبوببت دکتر احمدی نژاد فقط مختص به ایران نیست بلکه در بسیاری از کشورهای جهان این محبوبیت وجود دارد، گفت: عبدالله گل رئیس جمهور پیشین ترکیه در دیدار با دکتر احمدی نژاد خطاب به وی گفت اگر شما در این جا هم کاندیدای ریاست جمهوری شوید حتما رای خواهید آورد. این امر میزان محبوبیت دکتر احمدی نژاد را نشان می دهد. می خواهم بگویم اگر کسی شعاری مردمی بدهد اما عمل مردمی نداشته باشد نمی تواند محبوبیتی مستدام پیدا کند و چنین چیزی اصلا ممکن نیست. مردمی بودن آن هم با تمام وجود، همان چیزی بود که امام (ره) بیش از دیگران از آن برخوردار بود و به دلیل دارا بودن همین ویژگی، مردم جهان را برانگیخت و مردم ایران را تا سر حد انقلاب پیش برد. مردم به پا خواستند و با تمام وجود باور داشتند که امام (ره) قلبش برای آن ها و برای مستضعفین می تپد. مردم هم به همین شکل دکتر احمدی نژاد را باور کردند و وی را فرزند خلف امام (ره) می دانستند. او نیز دانش آموز مکتب امام (ره) بود و مثل امام (ره) قلبش برای مردم می تپد. 

آقایان بالاخره واژه مردم را به سخنرانی هایشان اضافه کردند!
وی با بیان اینکه سران دولت یازدهم پس از مشاهده ناراحتی و خشم مردم از بی مقدار نامیده شدن در فضای سیاسی توسط دولتمردان، کلمه "مردم" را به سخنرانی هایشان اضافه کردند، خاطرنشان کرد: مردم مردم کردن دوستان دولت یازدهم دقیقا همان پوپولیسمی است که به صورت غیر واقعی به دکتر احمدی نژاد منسوب می کردند. مردم کلمه «مردم» را نمی خواهد بلکه زیست مردمی را می خواهند، وقتی می بینند رئیس جمهورشان چه ماشینی سوار می شود و میزان حقوقی که دریافت می کند خیلی متفاوت با آن چیزی است که خودشان دریافت می کنند، فریب نمی خورند. در این صورت است که مردم می گویند پس واژه مردم در گویش هر کدام از این آقایان، واژه بی محتوایی است. چرا حقوق برخی باید تا چند برابر افزایش یابد و عده ای حتی تا سقف 30 میلیون تومان حقوق رسمی بگیرند -از غیر رسمی ها اطلاع نداریم- اما بخش عمده ای از جامعه دریافتی حدود 700 هزار تومان و حتی کمتر از این داشته باشند؟! مردم وقتی می بینند دکتر احمدی نژاد چه تلاشی برای صاحبخانه شدن مستضعفان انجام داده است اما اکنون با مسکن مهر این گونه برخورد می شود، به سرعت قضاوت می کنند؛ مسکن مهری که متعلق به مردم بود اما با گذشت دو سال هنوز آن ها را به صاحبانشان تحویل نداده اند و قدمی برای اتمامشان برنمی دارند، بلکه پیوسته با آن مخالفت می کنند. اما به هر حال مردم کوتاه نخواهند آمد و می بینیم برای مطالبه حق خود به اقداماتی همچون تجمع در مقابل مجلس دست می زنند. 

تلاش برای قطع یارانه مردم شاه بیت خروج از ریل انقلاب است
استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: امروز تلاش می کنند یارانه را از مردم بگیرند، همان یارانه ای که در سخنان آن آقایی که این روزها خاطرات نانوشته امام (ره) را در محافل گوناگون تعریف می کند، به عنوان «چندرغاز» از آن یاد می شود. آیا مردم این چنین دولتی را مردمی تلقی می کنند؟! نکته غیر قابل انکار این است که هم اکنون زندگی بخشی از مردم به دلیل عدم درآمد کافی، به وسیله همین یارانه ها می چرخد. با وجود این همه تعدیل، تعطیل شدن کارگاه های خصوصی و این همه بیکاری باید از کجا گذران زندگی کنند؟! از طریق همین یارانه ای که به حسابشان ریخته می شود تأمین می شوند و این یادگاری به جای مانده از دولت احمدی نژاد برای آنان است. اگر این یارانه نبود زندگی برای برخی به سختی می گذشت و ممکن بود به بزهکاری و ناهنجاری روی بیاورند. مردم این ها را می بینند، این شاه بیت تفاوت دولت کنونی با دولت قبل و نماد خروج از ریل انقلاب است. نگاه این دولت در تضاد با نگاه به مردم در دولت قبلی است. نوع برخورد دولت با مسکن و یارانه ها و عملکردی که در توزیع سبد کالا از آن ها سر زد باعث بی حرمتی به مردم شد و احترام و عزت آن ها شکسته شد. 

وی با بیان اینکه پایه اصلی تفاوت دولت یازدهم با دولت قبلی، در نگاه به مردم شکل می گیرد، اظهارکرد: امام با شعار حمایت از مستضعفان به میدان آمد و قلب مردم را تسخیر کرد و مردم به هواداری از ایشان به پا خواستند و به همین دلیل هم او را با جان و دل به رهبری برگزیدند. حاکمیت این نگاه امام در میان دولت ها صرفا در دولت های نهم و دهم دیده می شود. متأسفانه نوع نگاه به مردم در دولت فعلی متفاوت با نوع نگاه امام و دولت قبل است. 

این مردم همان مستضعفانی بودند که قلب امام برای آن ها می تپید؟
حجت الاسلام والمسلمین بهمن شریف زاده با بیان اینکه دولت یازدهم ملغمه ای از دولت سازندگی و دولت اصلاحات است، گفت: در دوره همین آقایی که خاطرات نانوشته امام را نقل می کند کدام تفکر اقتصادی حاکم بود؟! چرا در دولت سازندگی ما باید به سمتی حرکت می کردیم که حتی شهر طبقاتی داشته باشیم؟! این برای جمهوری اسلامی بسیار زننده است که از مردم بخواهیم کسانی که در آمدشان از حدی پایین تر است از تهران خارج شوند! ما باید تهران را چگونه می ساختیم؟! آیا تهران باید شهری برای اعیان و اشراف و یک شهر طبقاتی می شد؟ این مردم همان مستضعفانی بودند که قلب امام برای آن ها می تپید؟ این ها همان مردمی هستند که دکتر احمدی نژاد با آنها زندگی می کرد؟ آیا این همان مردمی زیستن و شبیه مردم زندگی کردن است؟ دکتر احمدی نژاد نشان داد که از همان ابتدای دولتش تا پایانش تغییری نکرد بلکه ساده تر هم شد. 

«ترجیح بین افراد معین» به معنای آرمانی بودن انتخاب نیست
استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این سوال که بالاخره 18میلیون نفر به روحانی رأی دادند و قطعاً در بین این 18 میلیون نفر، مستضعفان هم حضور دارند، تفسیر شما از این مساله چیست؟ گفت: این ماجرا کاملا روشن است، مردم باید در ساعت مشخصی بین افرادی که شورای نگهبان تأییدشان کرده فردی را انتخاب کنند. در این شرایط مردم فردی را انتخاب می کنند که هم کمترین آسیب را از جانب وی احساس کنند و هم نقاط امتیازش از سایرین بیش تر باشد. «ترجیح بین افراد معین» به معنای آرمانی بودن انتخاب نیست بلکه آرمانی بودن منتخب وقتی اتفاق می افتد که تعیین و حصری در حوزه انتخاب وجود نداشته باشد. مقصود من این است که با نوع احراز شورای نگهبان، تنها افراد مشخصی به عرصه انتخاب راه یافتند و مردم فقط می توانستند از میان راه یافته ها یک نفر را برگزینند. مردم یا باید به انقلاب پشت می کردند و رأی نمی دادند یا باید از میان افراد راه یافته، کسی را انتخاب کنند. مردم ما انقلابی و طرفدار نظام و انقلاب هستند و به آن پشت نمی کند، پس راهی نداشتند جز این که در میان افراد راه یافته، یک نفر را برگزینند. انتخاب مردم در افراد تعیین شده هر چه که باشد مساوی با انتخاب آرمانی و ایده آل نیست. این انتخاب یک ایده آل مطلق نیست بلکه ایده آلی نسبی برای مردم است. 

احمدی نژاد می خواست سلیقه اش مصادره نشود
وی با بیان اینکه در انتخابات سال 92 نماینده تمام سلایق، حضور نداشتند، بیان کرد: متاسفانه اجازه داده نشد نماینده دکتر احمدی نژاد در انتخابات حضور داشته باشد. در باب درست یا غلط بودن عدم راه دادن سلیقه دکتر احمدی نژاد نمی خواهم اظهار نظر کنم اما می خواهم بگویم سلیقه احمدی نژاد در انتخابات راه پیدا نکرد و در بین کاندیداها هیچ سلیقه ی از آن دکتر نبود. دکتر احمدی نژاد صریحاً سلیقه خودش را معرفی کرده بود. دکتر احمدی نژاد دلیلی برای این اقدام خود داشت و از این طریق می خواست سلیقه اش مصادره نشود. دیدیم که رسانه ها و حامیان کاندیداهای دیگر سعی می کردند بگویند فلان آقا سلیقه دکتر احمدی نژاد است. دکتر احمدی نژاد می خواست سلیقه اش مصادره نشود و بر همگان معلوم شود اگر این فرد راه پیدا کرد، سلیقه احمدی نژاد در ساحت انتخابات آمده و اگر راه نیافت بدین معناست که سلیقه اش حضور نخواهد داشت. 

احمدی نژاد گفت هیچ کس نماینده من نیست و مردم هم شنیدند
وی افزود: نه تنها آن فردی که در انتخابات قبل تلاش شد به عنوان سلیقه ی دکتر احمدی جازده شود بلکه حتی برخی از نزدیکان دکتر احمدی نژاد که برای ریاست جمهوری ثبت نام کرده بودند نیز سلیقه وی نبودند و دکتر با هیچ کدام از آن ها موافق نبود. ما کاری به این نداریم که آیا احراز نکردن درست یا نادرست است؛ بلکه مهم این است که احمدی نژاد توانست بگوید در میان کاندیداهای تأیید شده کسی نماینده من نیست و مردم هم این شنیدید و درک کردند.  

حمله به احمدی نژاد، اوج انفعال اصولگرایان بود
شریف زاده در پاسخ به این سوال که اصول گرایان مدام از دکتر احمدی نژاد اعلام برائت می کردند، پس چطور شکست خودشان را به احمدی نژاد نسبت می دادند، اظهارکرد: این سوالی است که باید از خودِ اصول گرایان پرسید و من بارها دیده ام که آن ها در برابر شعارهای اصلاح طلبان منفعل می شوند. اصلاح طلبان در عرصه سیاسی زیرکی خاصی دارند. البته من این گونه زیرکی را جنبه مثبتی نمی دانم اما در بحث سیاست ورزی بسیار قوی تر از اصول گرایان هستند و این باعث می شود خیلی بهتر عمل کنند. در اغلب موارد به گونه ای وارد عرصه می شوند که اصول گرایان منفعل شوند. وقتی وضعیت به نفع اصلاح طلبان تغییر کرد، اصلاح طلبان برای حمله به احمدی نژاد به گونه ای موضع گرفتند که اصول گرایان هم با آن ها هم نوا شدند و هر دو با هم به دکتر احمدی نژاد حمله کردند که گویای اوج انفعال اصولگرایان بود. نمونه بارزتر این انفعال هم ماجرای جریان انحرافی بود که از سوی آقای هاشمی رفسنجانی مطرح شد اما توسط اصولگرایان سر دست گرفته و عملیاتی شد. 

پشتیبان ولایت فقیه نباشیم، تضمینی برای حفظ انقلاب در ریل اصلی نیست
استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این سوال که رهبر معظم انقلاب چگونه جلوی انحراف انقلاب اسلامی را می گیرند، خاطرنشان کرد: رهبری انحراف را اعلام می کنند و اگر مردم عنایت کردند انقلاب محفوظ می ماند. همانطور که امام فرمود اگر پشتیبان ولات فقیه باشید مملکت حفظ می شود ولی مردم حضور نداشتند طبیعی است که هیچ تضمینی نیست.

مردم خشونت یک جریان فکری در برخورد با احمدی نژاد را دیدند
حجت الاسلام والمسلمین بهمن شریف زاده با بیان اینکه باید معیارهای مردم برای انتخاب را بشناسیم، اظهارکرد: باید بدانیم که مردم از خشونت گریزانند. هر کس خشن باشد مردم به او رای نمی دهند. شاید بر همین اساس باشد که مردم به نظامی ها رای نمی دهند چون این تلقی را دارند که نظامی ها ممکن است اخلاق پادگانی داشته باشند. مردم یک رئیس جمهور را با خصلت پدرانه می خواهند. جالب است که می بینیم یکی از کاندیداها دقیقا در مقطعی شکست و فروریخت که مساله برخورد وی با دانشجویان توسط کاندیدای پیروز مطرح شد. آنجا یک پوئن منفی بزرگ در ذهن خیلی ها برای آن کاندیدای سابقا نظامی ثبت شد. در مقابل کاندیدایی که این ضربه را به آن فرد سابقا نظامی زد، پیوسته خودش را چه اعلام کرد؟ ضد خشونت و معتدل! اعتدال خیلی مهم است. اعتدال یعنی مخالفت با افراط. افراط چیست؟ همان خشونت است. مردم این را سنجیدند، آن ها خشونت یک جریان فکری را در برخورد با احمدی نژاد دیدند؛ همان جریانی که ما به آن می گوییم جریان اقتدار گرا. مردم دیدند با احمدی نژاد و حامیانش چطور رفتار شد. رفتاری که انواع و اقسامی داشت و گاها خشن ترین رفتارها بود. مردم شاهد آن موج فحاشی و ناسزا گویی و خشونت گفتاری بودند. روی همین حساب مردم گرایش پیدا می کنند به کسی که علی الظاهر واجد این خشونت نیست.

با خشونت زیرپوستی و عجیبی روبرو هستیم
وی در پاسخ به این سوال که از نظر شما انتخاب روحانی نه به چه چیزی بود، تصریح کرد: یکی از موارد نه به خشونت بود. ولی این معنایش این نیست که ما در این دولت خشونت نداریم. اتفاقا در این دولت یک خشونت زیرپوستی عجیبی را دیدیم و به مرور کلید تبدیل شد به داس و حذف های عجیب و غریب و شدیدی اتفاق افتاد، آن هم نه فقط حذف انسانی بلکه حذف برنامه ای به این معنی که هر برنامه ای که نام احمدی نژاد رویش است باید حذف شود. خب مردم این ها را خشونت تلقی می کنند. 

سناریوی ثبت نام آقای خاطره در انتخابات
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به نظر شما اگر نماینده احمدی نژاد در انتخابات بود چه تغییری در نتیجه اتفاق می افتاد، خاطرنشان کرد: این سوال را هر دو جریان مخالف احمدی نژاد پاسخ داده اند. در جریان اصلاحات آقایان زیباکلام و عباس عبدی صریحا نظرشان را گفتند. آقای زیباکلام گفت نماینده احمدی نژاد اگر بیاید هیچ کس نمی تواند در برابرش دوام بیاورد مگر شخص رئیس دولت اصلاحات. او می گفت فقط رئیس دولت اصلاحات اگر بیاید برتری رای دارد بر نماینده احمدی نژاد ولی اگر نیاید هیچ کس دیگری نمی تواند. آقای عباس عبدی هم صراحتا گفت که اگر نماینده احمدی نژاد بیاید نه خاتمی و نه هاشمی هیچکدام حریفش نیستند. از سوی دیگر سناریوی ثبت نام آقای خاطره هم این اعتراف و نگرانی را نشان می داد. آقای هاشمی به دنبال این بود با عدم احراز صلاحیتش بار عدم احراز صلاحیت کاندیدای احمدی نژاد خنثی شود و بگویند نه این و نه آن! یعنی هیجانی در جامعه ایجاد نشود که چرا کاندیدای احمدی نژاد نباید صلاحیت بگیرد. نظرسنجی های خودشان هم همین را نشان می داد که نماینده احمدی نژاد رای بسیار بالایی دارد.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: اعتراف به رای بالای کاندیدای دولت در نگرانی هایی که اصولگرایان بازگو می کردند نیز بسیار موج میزد. مرحوم عسگراولادی در این جریان حرف آخر را زد و گفت احمدی نژاد کار را برای بعدی ها سخت کرده و هیچکس نمی تواند در عملکرد و خدمت رسانی به پای او برسد و کسی که احمدی نژاد حمایتش کند مورد اقبال واقع می شود.  

اگر دولت یازدهم توسط احمدی نژادی ها تشکیل می شد...
حجت الاسلام والمسلمین بهمن شریف زاده در پاسخ به این سوال که اگر دولت یازدهم توسط احمدی نژادی ها تشکیل میشد، آیا آن ها باز هم می توانستند قطار انقلاب را روی ریل اصلی اش حفظ کنند، گفت: به اعتقاد من در صورت تایید صلاحیت نماینده احمدی نژاد و پیروزی او، قطار انقلاب روی ریل اصلی حفظ می شد اما به دلیل شدت دشمنی ها و مخالفت ها امکان حرکت نداشت. یعنی قطار انقلاب روی ریل بود اما ایستاده و متوقف بود. به اعتقاد من حکمتی در کار بود که این تغییر رخ دهد. باید برخی از درشت ها می شکستند. برخی از افرادی که به هر حال مانع ایجاد می کنند باید از سر راه برداشته می شدند. موانع در برابر مسیر حرکت دولت دهم به قدری عظیم و قدرتمند بود که حتی سفارش ها و توصیه های بزرگان کشور هم گوش داده نمی شد. در همین ماجرای یارانه ها در چند ماه آخر دولت دهم، دکتر احمدی نژاد بارها تلاش کرد تا فاز دوم هدفمندی یارانه ها را اجرا کند و بزرگان کشور نیز صریحا از این مساله حمایت کردند اما برخی ها مانع شدند.

امکان نداشت بتوانیم قدم از قدم برداریم
وی ادامه داد: مخالفان احمدی نژاد می گفتند اگر رئیس جمهور فاز دوم هدفمندی را اجرا و به مبلغ یارانه ها اضافه کند دیگر نمی توان جلوی او را گرفت و ناچارا حرکت او ادامه خواهد یافت! این در حالی است که هیات اقتصادی که به عنوان حکم بین دولت و نهاد های مخالف تشکیل شد صریحا اعلام کرد تنها راه خروج کشور از بحران اقتصادی و مقابله با تحریم ها اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه هاست. وقتی در مساله ای به این مهمی و با وجود توصیه های بزرگان کشور باز هم اجازه اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها داده نمی شود، آیا ممکن است تصور کنیم در صورت تشکیل دولت یازدهم توسط یاران احمدی نژاد، دولت می توانست قدم از قدم بردارد؟ بنده معتقدم هرگز چنین چیزی امکان نداشت.

وعده 100 روزه و کنترل تورم عملی شد!
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دولت یازدهم با وجود همه گشایش هایی که در برابر مسیر حرکتش وجود داشت و هیچ کس در مسیرش سنگ اندازی نمی کرد از عملی کردن وعده هایش باز مانده است، گفت: آن ها به مردم وعده دادند ظرف 100 روز معیشت مردم را متحول خواهند کرد. البته این وعده عملی شد اما به جای صعود نزول رخ داد و مردم در همان 100 روز اول بدتر شدن شرایط معیشتی شان را حس کردند و این نزول پیوسته ادامه دارد. آیا تورم کنترل شده است؟ تورم را دو جور می شود کنترل کرد یا با گردش چرخ اقتصاد و تلاش های خوب اقتصادی برای رونق یا با ایجاد رکود. با رکود هم می توان جلوی تورم را گرفت چون همه چیز می میرد و ساکن می شود. اینکه انقدر می گویند جلوی تورم را گرفتیم درست می گویند اما با پاک کردن صورت مساله نه با حل کردن مساله. وقتی همه چیز راکد است خب دیگر چیزی هم رشد نمی کند. ولی وقتی همه چیز راکد شد اتفاقی که می افتد تنزل زندگی مردم است. امروز هرکسی با گوشت و پوست و استخوان احساس می کند که قدرت خریدش بسیار افت کرده است. خیلی ها الان آن چیزی که 2 سال پیش می خوردند را نمی توانند بخورند. 

اوضاع اقتصادی اگر بدتر نشود، بهتر نمی شود
وی با ابراز تاسف از گره زده شدن اقتصاد کشور با مذاکرات هسته ای، خاطرنشان کرد: متاسفانه پیوسته گفته می شود که مذاکرات هسته ای مشکلات اقتصادی را حل می کند در حالی که به هیچ وجه تاثیری ندارد و مردم به صورت عینی دریافتند که این مذاکرات اگر شرایط را بدتر نکند، بهتر نمی کند. وقتی می گویند از 27 تحریم، فقط 5 تحریم برداشته می شود که آن هم مربوط به مسائل هسته ای است و چهار پنجم تحریم ها باقی خواهد ماند، حرف زدن از گشایش اقتصادی چه معنایی دارد؟ ضمن اینکه همان تحریم ها هم اگر در دراز مدت و به مرور برداشته شوند دوباره با بهانه های حقوق بشری و تروریسم می توانند دوباره وضع شوند. مردم مشاهده می کنند که هم و غمی برای اصلاح وجود ندارد هم و غم ها صرفا برای تعطیل کردن است.

ترس از عصبانیت مردم یارانه را نگهداشت
شریف زاده افزود: امروز صدای اعتراض هوادارن دولت هم بلند شده و روزنامه های اصلاح طلب خودشان مکرر گویند دولت هیچ برنامه اقتصادی ندارد. فکر نمی کنم اساسا بنایی بر این باشد که تغییری در وضعیت اقتصادی رخ دهد. چون پیوسته رهبری تاکید کردند بر توان داخلی تکیه کنید ولی هیچوقت بر توان داخلی تکیه نشد. متاسفانه تنها برنامه دولت یازدهم، تعطیل کردن مصوبات و برنامه های دولت قبل است. انگار کارشان فقط همین است. آن هایی هم که هنوز به تعطیلی کامل نیانجامیده به دلیل ترس از وقوع بحران و عصبانیت مردم است مثل مسکن مهر و یارانه ها وگرنه بنا این بود که به طور مطلق تعطیل شود. یارانه ها بنا بود به طور مطلق تعطیل شود اما تبدیل شد به رفراندم. آقایان دولت خواهش کردند، التماس کردند به مردم که شما دیگر ثبت نان نکنید، رئیس دولت اصلاحات را به میدان آوردند، آقای رفسنجانی را به میدان آوردند، نتیجه این هزینه کلان این شد که یک شکست بزرگ رقم خورد و رایی همتراز با رای مردم به اصل جمهوری اسلامی به یارانه داده شد و فقط 400 هزار نفر رای دادند که ما یارانه نمی خواهیم. 

بزرگترین رقیب واقعی احمدی نژاد بدترین عملکرد را به جای گذاشت
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: جریانی که در حال حاضر قدرت را در دست دارد 8 سال عملکرد احمدی نژاد را زیر سوال برده و تخطئه می کرد. بزرگترین رقیب واقعی احمدی نژاد همین ها بودند که این ها هم در صحنه عمل امتحان بسیار بدی پس دادند. این ها آمدند در صحنه عمل نشان دادند چیزی از مدیریت و تدبیر امور نمی دانند و کارنامه شان ناموفق بود، در این شرایط است که شاهد موج روز افزون اقبال به رئیس جمهور سابق و مسئولان دولت های نهم و دهم هستیم. کافی است نگاهی به روزنامه ها بیاندازید و موج خشم علیه احمدی نژاد را بعد از این اقبال های مردمی مشاهده کنید. هر وقت اقبال مردمی می شود به احمدی نژاد یک دفعه محور اصلی همه رسانه های مخالف، می شود فحش به احمدی نژاد. من همیشه گفته ام اگر احمدی نژاد پایان یافته است چرا انقدر به او می پردازید؟ من از خودشان پرسیده ام اما هیچ جوابی برای این سوال ندارند. برای چه انقدر ناسزا می گویید به یک پایان یافته؟ چرا باید به کسی که پایان یافته و مردم از او بدشان می آید فحاشی کرد؟ فحاشی زمانی معنا دارد که انسان احتمال بازگشت رقیبش را بالا ببیند. در غیر این صورت ناسزا گفتن کار عبث و بیهوده و غیر حکیمانه ای است، بلکه جنون آمیز است.

سخنان ظریف از سر واهمه بود
وی با اشاره به سخنان چندی قبل ظریف در آمریکا که مقامات غربی را به برکناری خودش در صورت بازگشت احمدی نژاد تهدید کرده بود، گفت: آقای ظریف در برابر خبرنگار آمریکایی تصریح می کند که اگر ما موفق نشویم آن آقا برمی گردد و من را برکنار می کند! این نشان دهنده میزان واهمه آن ها و نیز میزان اقبال گسترده مردمی به دکتر احمدی نژاد است. ممکن است اینطور تصور شود که این سخنان ناشی از واهمه نباشد و ابزاری برای تحت فشار قرار دادن طرف مقابل و اخذ امتیاز باشد که آن ها را از دکتر احمدی نژاد بترسانند و امتیاز بگیرند. این سخن صحیحی نیست چون از نظر آقای ظریف و جریان حامی دولت آمریکایی ها از خود ما آگاه ترند به مسائل داخلی! این باور خود اینهاست که خیلی به توانایی های آمریکا معتقدند و آمریکا را در حد کدخدا باور دارند. وقتی انقدر آمریکا را باور دارند، تلاش نمی کنند برای اینکه او بفهمد، می دانند که او می داند. در واقع این نوعی درخواست است. قطعا هیچوقت آقای ظریف حتی در مخیله اش نمی گنجد که یک جور آمریکا را تحریک کنم برای انجام کاری! مگر می شود؟ 

می ترسند فشار اجتماعی خارق العاده، احمدی نژاد را ناگزیر از بازگشت کند
شریف زاده در پاسخ به این سوال که آیا احتمال بازگشت جریان احمدی نژاد به فضای سیاسی وجود دارد، گفت: در واقع این سوال باید به دو سوال تجزیه شود و باید پرسید آیا احمدی نژاد عزمی برای ورود به مسائل سیاسی دارد و دیگر اینکه مردم از او چه می خواهند. آقای احمدی نژاد می گوید من هیچ عزمی ندارم برای ورود به عرصه سیاست ندارم. در مقابل مردم شدیدا خواهان بازگشت او به عرصه سیاسی و حضور در انتخابات هستند. مخالفان احمدی نژاد هم می دانند احمدی نژاد عزمی ندارد. اینکه پیوسته می گویند جلساتی دارد و در حال برنامه ریزی برای انتخابات است، شانتاژ مطبوعاتی است و خودشان می دانند که چیزی نیست، همه چیز شفاف است. احمدی نژاد نه حرف مخفی دارد و نه جایی برای مخفی کردن سخنانش! مخالفان احمدی نژاد خوفشان از اقبال مردمی است و می گویند این خواهش شدید اجتماعی ممکن است احمدی نژاد را به این نتیجه برساند که باید برگردد. برای همین می خواهند به این جا نرسد و تلاش می کنند با بدگویی پیوسته از احمدی نژاد جلوی موج اجتماعی را بگیرند اما این موج واقعا خارق العاده است. آنچه امروز در حال تحقق است، تمام شدن همه این بدگویی ها به نفع احمدی نژاد است و همه فحاشی ها به افزایش اقبال به سوی او منجر شده است. من بارها به مخالفان احمدی نژاد گفتم شما تجربه کردید که هرچه بدگویی می کنید محبوبیت احمدی نژاد بیشتر می شود، خب نکنید این کار را، راه دیگری پیدا کنید. 

اصلاح طلبان به دنبال تحریک مجدد اصولگرایان علیه احمدی نژاد هستند
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: هدف دیگر دروغ پردازی درباره آغاز فعالیت انتخاباتی احمدی نژاد ایجاد حساسیت نسبت به احمدی نژاد در بعضی از خواص است. می خواهند با ایجاد حساسیت در برخی خواص کاری کنند که مقابله ها از سوی دیگری شروع شود که جای تامل دارد. می خواهند با دست طرف مقابل احمدی نژاد را حذف کند نه مردم. می دانیم که ممکن است کسانی در ادامه بپیوندند به احمدی نژاد ولی وقتی جوری تلقی شود که احمدی نژاد منهای انها برنامه ریزی می کند آن موقع تحریک می شوند علیه احمدی نژاد اقدام کنند. در حقیقت می خواهند نگذارند جریان های دیگر بپیوندند به احمدی نژاد. یعنی روش قبلی تخریب احمدی نژاد به دست اصولگراها را می خواهند تکرار کنند. البته آقای احمدی نژاد خط خودش را شفاف کرده است و دست از آرمان ها و افکارش بر نمی دارد به خاطر اینکه تمایل بعضی از جریان ها را افزایش بدهد. هیچوقت این کار را نمی کند. به دنبال لاپوشانی افکارش نیست تا گروه های سیاسی را جذب کند و این را به صورت شفاف گفته است. نیروهای انقلاب برای حفظ اصل انقلاب به سمت دکتر احمدی نژاد خواهند آمد. احمدی نژاد هم کسی نیست که خط کشی کند و همه را به جز یک عده، کافر و مرتد و مهدورالدم بداند. همان نگاه خوب و منطقی را به دنیا دارد و سینه اش مملو از محبت به مردم است. 

به دنبال مهار مردم هستند
وی درباره برخی شنیده ها درباره در دستور کار قرار داشتن حمله شدید تر به احمدی نژاد در هفته های منتهی به انتخابات مجلس، گفت: چنین برنامه ای هست و البته طبیعی به نظر می رسد. اگرچه دکتر احمدی نژاد هیچ برنامه ای برای انتخابات مجلس ندارد اما مخالفان بیم ان را دارند که مردم هواداران احمدی نژاد را مجبور کنند به کاندیداتوری. در واقع به دنبال مهار این میل مردم هستند.

راز سکوت احمدی نژاد و افزایش تصاعدی محبوبیت او
شریف زاده در تشریح سیاست سکوت رئیس جمهور سابق در برابر سیل اهانت ها و تخریب ها، خاطرنشان کرد: سکوت احمدی نژاد بهترین تصمیم است. زیرا سکوت احمدی نژاد سکوت کسی است که هیچ اقدامی نمی کند اما پیوسته مورد اهانت قرار می گیرد و کاملا القا کننده این حقیقت است که با او دشمنی می شود. شما چه زمانی می روید برای مقابله با دیگری؟ وقتی که احساس خطر از ناحیه او می کنید. وقتی رقیبتان اقدامی کند، ناسزا بگوید و اعتراض کند، شما مقابله می کنید اما احمدی نژاد که سکوت محض را برگزیده و یک موضع گیری هم نکرده است. وقتی احمدی نژاد هیچ سنگریزه ای هم جلوی پای دولت نمی اندازد اگر با او مقابله شود و به او هتاکی کنند مردم کاملا درک می کنند که این مقابله چه معنایی دارد، متوجه می شوند که دارند با او دشمنی می کنند برای همین است که محبوبیت احمدی نژاد رشد می کند چون مردم مظلوم را دوست دارند و از ظالم متنفرند. مردم کسی را که به او ستم می شود حمایت و هواداری می کنند چون از ستم متنفرند. از جمله فواید مهم سکوت احمدی نژاد آشکار تر شدن حقانیت اوست. این سکوت و افزایش اهانت ها را به نفع رئیس جمهور سابق می دانیم. 

نگران بن بست مخالفان احمدی نژاد در مهار محبوبیت او هستیم
وی بابیان اینکه اگر به احمدی نژاد توهین هم نمی کردند باز هم محبوبیت او افزایش می یافت، اظهار کرد: علت این امر این است که مردم پیوسته در حال مقایسه عملکردها هستند و با توجه به اینکه دولت یازدهم عملکردی کاملا ناموفق در اداره کشور از خود به جای گذاشته، محبوبیت احمدی نژاد به صورت طبیعی و تدریجی افزایش می یافت اما مخالفان احمدی نژاد با هتاکی و تخریب، نرخ افزایش این محبوبیت را تصاعدی کرده اند و با دست خود مشغول خدمت به او هستند. البته ما نگران هستیم از اینکه ان ها هیچ راهی برای توقف روند محبوبیت احمدی نژاد ندارند و ممکن است راه های عجیب و غریبی را در پیش بگیرند.

وی تاکید کرد: در دوسال آخر برخی ها نابسامانی های اقتصادی را به حساب احمدی نژاد گذاشتند اما امروز معلوم شده که این تلقی صحیح نیست چون احمدی نژاد رفت اما اتفاق بهتری نیفتاد و مشخص شد علت آن مشکلات دولت دهم نبوده است. فریاد های احمدی نژاد برای اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی هنوز در گوش مردم است. مردم علاقمند به اجرای فاز دوم هدفمندی و 3 برابر شدن یارانه شان بودند و هرگز این را فراموش نمی کنند چون دوست داشتند این اتفاق بیفتد و می گویند نگذاشتند. احمدی نژاد داشت مسکن مهر 15 میلیونی را به ان ها تحویل می داد اما امروز که مسکن مهر 80 میلیون تومان شده است، باز هم آن را به مردم تحویل نمی دهند.(+)

"Our President, analytical news site"