واکاوی پروژه نفوذ آمریکا در سایر کشورها برای تأمین منافع استکباری: امريكا براي نفوذ در مصر نخبگان سياسي را هدف قرار داد/امريكا براي غارت منابع‌طبيعي امريكاي‌لاتين دست به تغيير نژاد مردم زد / امريكا براي نفوذ در پاكستان اسلام بدلي را با تروريسم ابداع كرد / از شبكه‎هاي تلويزيوني ايراني براي مقابله با نفوذ امريكايي‎ها استفاده مي‎كنيم.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ مسئله نفوذ اين روزها مهم‌ترين بحث محافل سياسي است؛ هشداري كه رهبر معظم انقلاب چندي پيش آن را مطرح كردند و پس از آن بود كه گفته‌ها در خصوص اين پروژه شكل جدي به خود گرفت. اين روند در حالي بود كه به نظر مي‌رسد، ايران نخستين مقصد پروژه نفوذ نيست و پيش از كشورمان، چندين كشور ديگر نيز درگير چنين پروژه‌اي بودند.
خبرگزاري رسا، در گفت‌وگو با كارشناسان سياسي ديگر كشورها به واكاوي پروژه نفوذ پرداخته‌ است.

امريكا براي نفوذ در مصر نخبگان سياسي را هدف قرار داد
در همين ارتباط طاهر الهاشمي از انديشمندان شيعه مصر و عضو مجمع جهاني اهل بيت (ع) با اشاره به برنامه امريكا براي نفوذ در اين كشور گفت: امريكا بيش از چهار دهه است كه بر مصر تسلط دارد و توانسته پايه‌هاي قدرتمندي را براي نفوذ سياسي و اقتصادي و نظامي براي خود تأسيس نمايد. وي افزود: امريكايي‌ها با وجود اين شرايط عليه دولت حسني مبارك فعاليت كردند تا با اخوان المسلمين همپيمان شوند و پس از سرنگوني اخوان نيز درصدد هدف قرار دادن مصر هستند.
اين انديشمند مصري درباره نتايج نفوذ امريكا در مصر اظهار داشت: تسهيلات نظامي زميني و هوايي نيروهاي امريكا در مصر از نتايج اين نفوذ است كه عامل حاكميت اين كشور بر منطقه و تأثير بر تصميم‌گيري مصر در مسائل منطقه به شمار مي‌آيد. وي با اشاره به اينكه امريكا توانست ميان گروه‌هاي اسلامي مصر نفوذ كند، ادامه داد: امريكا موفقيت خود را در همكاري با گروه‌هاي اسلامي به اثبات رسانده است و بسياري از اسلام‌گرايان پرچم جنگ را برافراشته و نزديكي به انديشه‌هاي خود را اسلام و دوري از آن را كفر مي‌دانند. عضو مجمع جهاني اهل بيت(ع) تأكيد كرد: گروه‌هاي اسلامي پس از نفوذ كامل امريكا در رهبران و نخبگان اين گروه ها، خود خواستار نزديكي به امريكا هستند. اين مسئله عامل بزرگي براي حمايت امريكا از مصالح خود و رژيم‌صهيونيستي و نفوذ در منطقه به شمار مي‌آيد.
الهاشمي افزود: امريكايي‌ها پس از انقلاب 30 ژوئن دريافتند كه مصر از دست آنان خارج شده است و برنامه‌ريزي جديدي را براي تسلط بر اين كشور اتخاذ كردند. نفوذ مجدد سياسي و اقتصادي به بازگشت اخوان المسلمين به قدرت نياز داشت و بر همين اساس از سياست‌هاي السيسي كه در حال تقويت روابط با روسيه است به شدت ناراحت هستند. ادامه اين روند از سوي دولت مصر مي‌تواند درهاي بازگشت امريكا به اين كشور را ببندد. وي استفاده از پول كشورهاي منطقه را يكي از راه‌هاي تسلط امريكا بر مصر توصيف كرد و گفت: دولت مصر به ملت ايمان دارد اما برخي اسلام گرايان درحال حمايت از امريكا هستند. پول كشورهاي عربي از بزرگ‌ترين ابزار امريكا براي تسلط بر مصر است.
عضو مجمع جهاني اهل بيت(ع) خطاب به ملت‌هاي منطقه گفت: ملت‌هاي مظلوم منطقه بدانند كه تنها راه حل رهايي از تسلط امريكا يادگيري و استفاده از تجربه جمهوري اسلامي ايران است كه توانست از زير سيطره امريكا به عنوان شيطان بزرگ و منبع تروريسم و همچنين رژيم‌صهيونيستي به عنوان عامل فساد در منطقه خارج شود.

امريكا براي غارت منابع‌طبيعي امريكاي‌لاتين دست به تغيير نژاد مردم زد
همچنين دكتر سهيل اسعد رئيس مؤسسات اسلامي امريكاي لاتين به نقش و نفوذ امريكا در كشورهاي امريكاي لاتين پرداخت و گفت: «امريكاي لاتين حياط خلوت ايالات متحده امريكا» يك اصطلاح يا جمله‎اي است كه از دوران كودكي با آن آشنا شديم. حياط خلوت بودن امريكاي لاتين نشان دهنده نقشه و پروژه جدي امريكاي شمالي براي اين كشورهاست.
سهيل اسعد به روش‎هاي نفوذ امريكا در كشورهاي امريكاي لاتين اشاره كرد و عنوان داشت: امريكا از راه و روش‎هاي مختلف مانند سياست، اقتصاد، امنيت، رسانه‎ و مسائل اجتماعي در كشورهاي امريكاي لاتين نفوذ مي‌كند. تعدد راه و مسير‎هاي نفوذ امريكا نشان دهنده پروژه و برنامه‌ريزي چند بعدي آن براي كشورهاي امريكاي لاتين است. امريكاي لاتين از نظر سياسي به دو قطب حامي امريكا و ضد امريكا تقسيم مي‌شود. وي تصريح كرد: امريكا به طور مستقيم و غير مستقيم حتي در انتخاب رئيس‌جمهوري برخي از كشورهاي امريكاي لاتين يا اعضاي پارلمان دخالت دارد و بودجه‎ها را مخصوص اين موضوع اختصاص داده است. دكتر اسعد ابراز داشت: بسياري از سرمايه‌ها و فرصت‎هاي اقتصادي كشورهاي امريكاي لاتين در دست امريكاست. امريكا با نفوذ در پرو به چپاول ثروت‎هاي ملي مانند معادن و كشتار مردم بومي آنان پرداخته است. بيش از 90درصد معادن جنوب كشور پرو در استعمار امريكاست.
وي با بيان نقش امريكا در استثمار رسانه‎هاي امريكاي لاتين گفت: بيش از 90درصد مهم‌ترين رسانه‎هاي امريكاي لاتين در اختيار امريكاست. مردم امريكاي لاتين از طريق كابل‎هاي زميني به ماهواره‎ها دسترسي دارند كه سرمايه گذار آنها سرمايه داران امريكايي هستند.
اين انديشمند شيعه آرژانتين خاطرنشان كرد: مؤثرترين و بهترين راه نفوذ فرهنگي در كشورها استفاده از رسانه‎هاست و امريكا با علم به اين موضوع رسالت و هدف رسانه‎ها را كه تربيت، آموزش، اطلاع رساني و سرگرمي باشد منحرف ساخته است. امريكا با نفوذ در رسانه‎هاي امريكاي لاتين آنها را فقط به شبكه‎هاي سرگرمي تبديل كرده است.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر ميزان تأثير گذاري امريكا در تغيير نژاد مردم اين منطقه گفت: مردم امريكاي لاتين يك نژاد يكسان نيستند بلكه با بررسي و سفر به اين كشورها متوجه مي‌شويد كه انسان‎هاي سرخ پوست، سياه پوست، سفيد پوست و همچنين اروپايي مهاجر، عرب و حتي نژادهاي تركيبي نيز وجود دارد. به طور يقين با تغيير نژاد، آداب و رسوم و فرهنگ‎ها نيز تغيير مي‌كند و با بررسي آنان متوجه مي‌شويد كه اين نژاد بيشتر به امريكا و اروپا شبيه است تا يك بومي اصيل امريكاي لاتين، لذا اين موضوع واضح است كه امريكا براي دسترسي به منابع طبيعي حتي به نژاد مردم هم رحم نمي‌كند و براي بومي‌سازي دست به تغيير نژاد مردمي بومي منطقه مي‌زند.

امريكا براي نفوذ در پاكستان اسلام بدلي را با تروريسم ابداع كرد
حجت الاسلام سيد ذيشان حيدر حسيني رئيس انجمن قرآن پاكستان نيز در همين ارتباط گفت: بعد از انقلاب اسلام ناب محمدي(ص) ايران، مردم پاكستان از اين انقلاب تأثير زيادي پذيرفتند كه ثمره آن دينداري، بصيرت و بيداري اكثر مردم پاكستان بود. به همين دليل امريكا نتوانست آن طوري كه مي‌خواست در اين كشور اسلامي نفوذ داشته باشد. عمده دليل تلاش امريكا براي نفوذ در پاكستان اين بود كه بعد از بين رفتن دولت عثماني به‌دست استعمار اولين كشوري بود كه به اسم اسلام به قدرت رسيد و در عرصه سياست كلان دنيا قدم نهاد و امريكا اين را براي خودش يك خطر بزرگ مي‌دانست، مخصوصاً زماني كه اين كشور اسلامي به كشورهاي داراي قدرت هسته‌‌اي دنيا پيوست و همچنين ذخاير بي‌شماري كه سرزمين پاكستان در خود دارد، موجب افزايش تمركز امريكا شد.
وي بيان داشت: استراتژي امريكا براي نفوذ كامل از جهات مختلفي قابل بررسي است كه با توجه به آن مي‌توان نقشه شيطان بزرگ را برملا كرد. استاد حوزه علميه پاكستان گفت: استراتژي اصلي نفوذ امريكا كه به آن «تقسيم كن و حكومت كن» مي‌گويند سعي مي‌كند با استفاده ازاختلافات مذهبي ميان مسلمانان، احزاب سياسي و قومي همه انرژي آنها را تلف كرده و به جاي توجه به دشمنان خارجي به دوستان داخلي معطوف نمايد. نتيجه آن مي‌شود كه گروه‌هاي مسلمان قدرت مركزي خود را از دست مي‌دهند و امريكا مي‌تواند با استفاده از حاكمان وابسته اين كشور را تحت سيطره خود قرار دهد.
وي در ادامه بيان داشت: يكي از مظاهر اين نقشه، نفوذ فرهنگي است كه با استفاده از رسانه‌ها به ترويج بي‌ديني به صورت غيرمستقيم مي‌پردازد. امريكايي‌ها با راه اندازي شبكه‌هاي ماهواره‌اي و پخش آزاد آنها بي‌بندوباري را در ميان مسلمانان ترويج كرده و بر آداب و رسوم ديني آنها تأثير مي‌گذارند. نسل جوان در كشورهايي مانند پاكستان به شدت در معرض اين پديده قرار دارند و بايد براي نجات آنها فكري كرد.
استاد حوزه علميه پاكستان گفت: امريكا در پاكستان با قرار دادن نفوذي‌هاي اطلاعاتي و فعاليت جاسوسي پيچيده در نهادهاي مختلف به ويژه نهادهاي فرهنگي و مدني نفوذ كرده است و مراكز غيردولتي از جمله NGOهاي فعال را در دست گرفته و با استفاده از آن به تفرقه افكني ميان شيعه و سني مي‌پردازد.

از شبكه‎هاي تلويزيوني ايراني براي مقابله با نفوذ امريكايي‎ها استفاده مي‎كنيم
حجت الاسلام سيد محمد انور موسوي، فارغ التحصيل رشته فقه و معارف اسلامي در مقطع كارشناسي ارشد از جامعه المصطفي و از اساتيد برجسته سطوح عالي حوزه علميه افغانستان هم پيرامون پروژه نفوذ امريكا گفت: امريكا پس از گذشت مدتي از ورود خود به افغانستان در قالب‌هاي مختلفي به طور علني به تبليغ دين مسيحيت پرداخت ودر برخي موارد مشاهده مي‌شد كه در مردم گرايش به كمونيسم نيز ايجاد شده است. امريكا نمايندگاني را از سوي كليسا در افغانستان مستقر كرد كه اين افراد در حكم مبلغان دين مسيحيت هستند و به اشاعه اين دين مي‌پردازند. وي تصريح كرد: با توجه به اينكه قشر وسيعي از مردم افغانستان فقير هستند، امريكا مؤسساتي را تحت عنوان مؤسسه خيريه ايجاد كرد و با جذب اين افراد در ضمن پوشش مالي آنان، كانالي براي نشر دين مسيحيت و مسائل فرهنگي به دست آورد. اين افراد علاوه بر اينكه از نظر مالي ضعيفند، از نظر فرهنگي و ديني نيز از ضعف زيادي برخوردار هستند. امريكا و مبلغان مسيحي از همين نقطه تاريك سوء استفاده مي‌كنند و مطالب مورد نظر خود را در قالب دين و فرهنگ وبا پوششي فريب دهنده از حمايت مالي اشاعه مي‌دهند.
اين روحاني افغاني تصريح كرد: اين كشور پس از پشت سر گذاشتن دوره‌اي كه در مسائل ضد فرهنگي غوطه ور شد، به اين نتيجه رسيد كه پايبند بودن به اصول زندگي ساده و سنتي بسيار ارزنده‌تر از مشغول شدن به مظاهر فرهنگ غربي و امريكايي است. تلاش خانواده‌ها براي خريد گيرنده‌هايي كه تنها شبكه‌هاي جمهوري اسلامي ايران را دريافت كند، مؤيد اين مطلب است. اصالت ديني مردم افغانستان و بازگشت به نداي فطرت خداجو مي‌تواند عامل بازدارنده قدرتمندي در برابر نفوذ فرهنگ غربي باشد.(+

لينک کوتاه مطلب: https://miniurl.ir/k1Qnx