«تصمیم روحانی مبنی بر ارجاع پرونده هسته ای ایران به وزارت امورخارجه این کشور، نشان می دهد که دولت جدید قصد دارد راه جدیدی با غرب در پیش بگیرد...»

وب سایت دویچه وله (DW) نوشت: «تحلیلگران یک موضوع را دلیلی بر تغییر در روند سیاست خارجی ایران می دانند: اینکه وزارت امور خارجه به ریاست جواد ظریف، پرونده هسته ای ایران را دنبال خواهد کرد. تاکنون شورای امنیت ملی به سرپرستی سعید جلیلی، مسئول این پرونده بود.»

 

 

آقای رضا تقی زاده، استاد روابط بین الملل دانشگاه گلاسکو، دراین باره به دویچه وله گفت: «تصمیم روحانی مبنی بر ارجاع پرونده هسته ای ایران به وزارت امورخارجه این کشور، نشان می دهد که دولت جدید قصد دارد راه جدیدی با غرب در پیش بگیرد. در گذشته، گفتگو های بین المللی با تمرکز بر منافع امنیتی برگزار می شد، اما دولت جدید بر مسائل سیاسی و اقتصادی در مذاکرات تاکید دارد.»

 

 

در ادامه این گزارش آمده است: «کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برنامه ریزی کرده است که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، با جواد ظریف دیدار دوجانبه داشته باشد، اما طرفین نگران این موضوع هستند که حمله احتمالی آمریکا به سوریه همه نقشه های دیپلماتیک را نقش بر آب کند. ظریف در دولت های خاتمی وهاشمی، معاون وزارت امور خارجه و بعد از سال 2002 تا 2007، سفیر ایران در سازمان ملل بود. در زمانی که او در نیویورک بود، بارها گفتگو های غیر رسمی با دیپلمات های آمریکا داشت تا بتواند روابط دوکشور را عادی کند.»

 

 

دویچه وله با بیان اینکه "رضا تقی زاده معتقد است، با وجود یک فرد جدید در گفتگو های اتمی، شانس یک شروع جدید وجود دارد" افزود: «آقای تقی زاده می گوید، این گفتگو ها آسان نیست زیرا ایران نمی خواهد دست از برنامه های اتمی اش بردارد. اما دولت جدید مصمم است که تحریم ها را از طریق دیپلماتیک کاهش بدهد. این باعث می شود که به گفتگوها امیدوار شد.»