«این سند که نتیجهی بررسی دیوان محاسبات ایالات متحدهی آمریکاست و در اختیار نمایندگان کنگرهی آمریکا قرار گرفته است، مشمول حفظ اسرار نظامی نمیشود.»
خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا (AP)، بخش هایی از تحقیقات اخیر پنتاگون را منتشر کرده که نشان می دهد، سپر دفاع موشکی آمریکا در خاک اروپا توانایی مقابله با موشک های ایرانی را ندارد.
در این گزارش که وب سایت دویچه وله آلمان (DW) آن را ترجمه و منتشر کرده، آمده است: «تحقیقات محرمانهی پنتاگون نشان میدهد که استقرار سپر دفاع موشکی آمریکا در خاک اروپا با دشواریهای جدی روبروست. احتمال دارد که این سپر دفاعی نتواند از اروپا و آمریکا در برابر حملات موشکی احتمالی ایران محافظت کند.
قرار است تا چند سال دیگر یک سپر دفاع موشکی، اروپا و آمریکا را در برابر حملات موشکی احتمالی از سوی جمهوری اسلامی ایران و کره شمالی محافظت کند. ولی اکنون تحقیقات محرمانهی وزارت دفاع آمریکا تردیدهایی در مورد این پروژه ایجاد کرده است.
طبق این تحقیقات که خلاصهای از آن در اختیار خبرگزاری آسوشیتدپرس قرار گرفته است، این سپر دفاعی کاستیهای چشمگیری دارد. این سند که نتیجهی بررسی دیوان محاسبات ایالات متحدهی آمریکاست و در اختیار نمایندگان کنگرهی آمریکا قرار گرفته است، مشمول حفظ اسرار نظامی نمیشود.»
نشست سران ناتو در شیکاگو در سال ۲۰۱۲ تصمیم گرفت که مرحلهی اول استقرار سپر دفاع موشکی در اروپا راهاندازی شود
دویچه وله افزود: «ممکن است که این سپر دفاعی هرگز نتواند آنگونه که برنامهریزی شده بود از آمریکا در برابر حملات موشکی ایران محافظت کند.
در این سند کارشناسان دیوان محاسبات به مشکلات دیگری چون افزایش هزینههای این پروژه و نیز ناتوانی آن در تشخیص دقیق تفاوت میان کلاهکهای انفجاری واقعی و ساختگی اشاره کردهاند.
تردید کارشناسان بهطور مشخص معطوف به چهارمین و آخرین مرحلهی توسعهی سپر دفاع موشکی برنامهریزی شده است. باراک اوباما، رئيسجمهوری آمریکا، در سپتامبر ۲۰۰۹ برنامهریزی اولیهی سلف خود، جرج دبلیو بوش را برای توسعهی سریع این سامانه متوقف کرد.
در دورهی ریاست جمهوری اوباما، اساسا تهدید توسط موشکهای دوربرد ایران کمتر از آن ارزیابی میشد که پیش از آن ارزیابی شده بود. به همین دلیل قرار شد این سپر دفاع موشکی به تدریج و نخست با استقرار در خاک متحدان اروپایی آمریکا گسترش یابد و تنها در آخرین مرحله در سال ۲۰۲۰ خاک ایالات متحده را نیز در برابر موشکهای دوربرد ایران مصون سازد.
تصمیم گرفته شد که این سامانه در ترکیه، لهستان و رومانی مستقر شود. ایالات متحده بدین منظور قراردادهایی با دولتهای این کشورها منعقد ساخت. سپس در ماه مه سال گذشته در نشست سران ناتو در شیکاگو، کشورهای عضو این پیمان تصمیم گرفتند مرحلهی نخست راهاندازی سپر دفاعی در اروپا را آغاز کنند.
ولی به گزارش آسوشیتدپرس، اکنون کارشناسان نظامی آمریکا خود را با مشکلاتی روبرو میبینند که هم جنبهی فنی دارد و هم سیاسی. به گفتهی آنان، رومانی به عنوان محل استقرار برای این سامانهی موشکی مناسب نیست.
تاسیسات لهستان نیز تنها در صورتی میتوانند موشکهای دوربرد ایران را در هوا منهدم سازند که متخصصان نظامی آمریکا ظرفیتهای فنی خود را به گونهای چشمگیر ارتقا بخشند. ولی این روند توسط دولت آمریکا متوقف شده است، زیرا دولتمردان آمریکایی تحقق آن را واقعگرایانه نمیدانند.
طبق گزارش یاد شده، نیروهای نظامی آمریکا در نظر دارند به عنوان بدیل، پدافند موشکی بر روی رزمناوهای خود در دریای شمال تعبیه کنند. ولی این امر نیز میتواند تنشهای دیپلماتیک زیادی با روسیه به همراه آورد. روسیه اساسا این پروژه را با بدبینی مینگرد و معتقد است که سپر دفاع موشکی آمریکا عمدتا علیه روسیه است و نه ایران و کره شمالی.
در گزارش یادشده همچنین آمده که آکادمی ملی علوم در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده که بهتر است مرحلهی چهارم توسعهی این سامانهی دفاعی حذف شود و موشکهای پدافندی به عوض اروپا در سواحل شرقی آمریکا مستقر شوند.
مقامات بلندپایهی نظامی آمریکا تا کنون در قبال گزارش منتشر شده توسط آسوشیتدپرس اظهار نظری نکرده و صرفا گفتهاند که این پروژه هنوز در مراحل اولیهی خود است.
افزون بر آن، به باور آنان موشکهای پدافندی مستقر در اروپا، از متحدان آمریکا در این قاره، نیروهای آمریکایی مستقر در آنجا و نیز رادارهایی محافظت میکنند که برای هر گونه طرحهای دفاع موشکی ضروری هستند. بنابراین آنان استقرار این سامانهی دفاعی را حائز اهمیت میدانند، حتا اگر از خاک آمریکا محافظت نکند.»
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو