بحث بر سر تشدید تحریمها علیه ایران در کنگره آمریکا که جمهوریخواهان اکثریت آن را در اختیار دارند در حالی که مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی با ایران برای حلوفصل بحران هستهای همچنان در جریان است٬ بار دیگر بالا گرفته و منتقدان دولت اوباما میگویند باید بر فشارهای اعمالشده بر ایران افزود.
به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ باراک اوباما در واکنش به زمزمههای کنگره برای اعمال دور جدیدی از تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران٬ در نطق مهم سالانه خود خطاب به نمایندگان کنگره گفت که در صورت تصویب چنین طرحی آن را وتو خواهد کرد. دولت اوباما معتقد است دیپلماسی کماکان شانس خوبی برای پیروزی دارد و نباید با اقدامات شتابزده دستآوردهای گفتوگوهای دیپلماتیک را بر باد داد.
ظریف در میزگردی در نشست سالانه داووس در این باره که اگر کنگره آمریکا تحریم هایی جدید علیه ایران وضع کند چه خواهد شد گفت: تحریم های جدید کنگره آمریکا علیه ایران باعث از میان رفتن طرح اقدام مشترک می شود که سال گذشته در ژنو درباره آن توافق کردیم. رئیس جمهور آمریکا قدرت وتوی آن را دارد ولی پارلمان ما نیز اقدام متقابل خود را دارد.
ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ در آذر سال ۱۳۹۲ در چارچوب آنچه تحت عنوان "توافقنامه ژنو" شناخته شد، چارچوبی را برای مذاکره درباره فعالیتهای هسته ای ایران تعیین کردند که براساس آن، برای رسیدن به توافق اولیه شش ماه به طرفین فرصت داده شد. این مهلت تاکنون چندبار تمدید شده است. در چارچوب این توافقنامه، طرفهای مذاکره با ایران پذیرفتهاند که در طول مدتی که گفتوگوها در جریان است، تحریم جدیدی علیه آن کشور تصویب یا اجرا نشود.
وی در پاسخ به سوال یکی از حضار که این اقدام تلافی جویانه مجلس شورای اسلامی چه خواهد بود ، گفت: من نمی دانم؛ این به عهده نمایندگان مجلس است. آنان به صراحت گفته اند که اگر کنگره آمریکا این طرح را تصویب کند، آنان نیز طرحی را تصویب می کنند که از دولت خواهد خواست در صورت اجرای عملی تحریم ها علیه ایران، ما نیز میزان غنی سازی خود را افزایش بدهیم.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: انتظارات و خواست های دیگری نیز مطرح است که غنی سازی در سطوح بالاتر باید انجام بگیرد. هر احتمالی مطرح است و من نمی خواهم وارد آن شوم زیرا باور دارم که احتمال خوبی برای رسیدن به توافق وجود دارد و نباید این فرصت را از دست بدهیم.
محمد جواد ظریف درباره اظهارات یکی از میزبانان که مدعی بود ظریف گفته است تحریم ها بر ایران تاثیر ندارد و اکنون صحبت از تاثیر کاهش بهای نفت و تحریم ها می کند گفت: من گفتم که این مساله بر سیاست های ما تاثیری ندارد.
ظریف تاکید کرد تحریم ها باعث نشدند که دولت ما به میز گفتگوها بیاید. اگر تحریم ها دولت ما را به مذاکره سوق داده بود اکنون باید میز مذاکره را ترک می کردیم.
وزیر امور خارجه ایران گفت: ما می خواهیم ماهیت و پویایی روابطمان را تغییر بدهیم و اگر چنین اتفاقی روی بدهد، برای همه بهتر خواهد بود.
ایران و ۱+۵ پس از چندین دور مذاکرات فشرده و منسجم در ماههای جاری٬ امیدوارند تا ماه مارس بر سر چارچوب توافق به نتیجه برسند٬ و تا پایان ماه ژوئن توافق نهایی و بلندمدت را قطعی کنند. ظریف میگوید دستیابی به توافق در صورتی که مذاکرات سیر عادی خود را طی کند بسیار محتمل خواهد بود و نباید اجازه داد چنین فرصتی از دست برود. به اعتقاد وزارت امور خارجه آمریکا احتمال دستیابی به توافق پنجاهپنجاه است.
"Our President, analytical news site"
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو