ارائه چنین پیشنهاداتی از سوی فردی که همواره ایران دوستان را با چوب ناسیونالیسم و ملی گرایی رانده است؛ در نوع خود سوال برانگیز است.
حسین شریعتمداری بار دیگر پیشنهاد الحاق یک کشور دیگر به ایران را ارائه کرده است.
مدیر مسئول کیهان هفته گذشته با انتشار یادداشتی، خواستار برگزاری رفراندوم جهت اضافه شدن جمهوری آذربایجان به خاک جمهوری اسلامی ایران شد. آقای شریعتمداری این پیشنهاد را به بهانه تحرکات ضد ایرانی جمهوری آذربایجان ارائه کرده است.
این در حالی است که سفیر جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان، 6 ماه قبل تاکید کرده بود اظهار نظر اشخاص غیر مرتبط درباره جمهوری آذربایجان ممنوع شده است.
محسن پاک آیین در نشست هم اندیشی با مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی آذربایجان شرقی، گفته بود: «هرگونه اظهار نظر و دخالت افراد به غیر از مسئولان سیاست خارجی در خصوص جمهوری آذربایجان غیرقانونی است. »
موازی کاری با وزارت خارجه در پوشش وطن دوستی
ماجرا از آنجایی آغاز شد که روز دهم فروردین ماه از سوی حزب موسوم به «جبهه آزادی ملی آذربایجان جنوبی» همایشی در شهر باکو برگزار شد. در این همایش اظهارات متعددی علیه منافع و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی بیان شد.
وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اقدام خصمانه باکو، سفیر جمهوری آذربایجان را احضار و مراتب اعتراض کشورمان را به وی اعلام کرد. با این وجود حسین شریعتمداری طی پیشنهادی عجیب، نوشت: «مسئولان محترم کشورمان می توانند به دولت جمهوری آذربایجان پیشنهاد کنند که الحاق جمهوری آذربایجان به آذربایجان ایران را در میان مردم آن کشور به رفراندوم بگذارند. این ابتدایی ترین گام در تحقق دموکراسی و مردم سالاری است. نتیجه اما، از هم اکنون به آسانی و با قاطعیت قابل پیش بینی است و یا، خواسته واقعی آنان برای تشکیل یک نظام اسلامی شبیه جمهوری اسلامی ایران را از طریق یک رفراندوم با دو گزینه «آری» و «نه» جویا شوند. آنچه در میان مردم شریف جمهوری آذربایجان جریان دارد به وضوح نشان می دهد که آنها در گام اول خواستار الحاق به ایران اسلامی هستند و اولویت دوم را در تشکیل یک نظام اسلامی با ساختاری برگرفته از ساختار جمهوری اسلامی ایران می دانند.»
شریعتمداری افزود: «همه شواهد و اسناد موجود حکایت از آن دارد که روزهای فوران شور آمیخته به شعور مردم شریف جمهوری آذربایجان نزدیک است و احزاب صهیونیست ساخته آن سامان چاره ای جز نقل مکان به تل آویو نخواهند داشت.»
آقای شریعتمداری تا کنون درباره انگیزه خود از نقض دستورات مراجع ذیصلاح توضیحی ارائه نکرده است. روشن است که اقدامات ضد ایرانی دولت باکو شایسته پاسخی درخور از سوی مسئولان جمهوری اسلامی است اما ارائه چنین پیشنهاداتی از سوی فردی که همواره ایران دوستان را با چوب ناسیونالیسم و ملی گرایی رانده است؛ در نوع خود سوال برانگیز است.
پیشنهادات ویرانگر
این اولین بار نیست که حسین شریعتمداری پیشنهاداتی در دسرساز را ارائه می کند. وی سال گذشته در اوج انقلاب بحرین خواستار الحاق این کشور به جمهوری اسلامی شد. مدیر مسئول کیهان در یادداشتی نوشت: «این حق برای جمهوری اسلامی به عنوان حافظ و وارث تمامیت ارضی ایران وجود دارد که خواستار بازگشت یک استان جدا شده خود به میهن اسلامی باشد. مردم بحرین اساسا خود را ایرانی می دانند و بر اساس نظرسنجی ها مردم بحرین مشتاق بازگشت به ایران هستند.»
بیان این اظهارات از سوی حسین شریعتمداری بهانه ای تازه در اختیار رژیم آل خلیفه برای فشار به انقلابیون بحرین داد و شیعیان این کشور متهم به خیانت به وطن و مزدوری برای کشورهای خارجی شدند.
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو