هوشمندی مقام معظم رهبری در بیان عمومی نیاز واقعی سالانه ی کشور، طرف غربی را منفعل نموده و امیدهای آنان برای فشار بر تیم مذاکره کننده ی ایران و محدودکردن ظرفیت غنی سازی کشور را به یأس تبدیل کرد/ لاورنت فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه عنوان کرد: ”سران امریکا، فرانسه، بریتانیا، روسیه، چین و آلمان پیش از این بسیار هماهنگ تر از حال بودند."
به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ با نزدیک تر شدن به ضرب الاجل هسته ای (20 ژوئیه / 29 تیرماه) برای ایران زمان زیادی باقی نمانده است. هرچه به زمان مذکور نزدیک تر می شویم، فشار رهبران 1+5 مخصوصا فرانسه و امریکا برای رسیدن به توافق جامع مدنظر آنها بیشتر می گردد. همچنین، رسانه های مطرح و پرمخاطب دنیا با مطالب اغوا کننده و جهت دار انتظار و مطالبه ی عمومی از تیم مذاکره کننده ایران را برای مخاطبین خود بالا می برند تا نگرش عمومی مردم دنیا نیز اهرم دیگری برای فشار بر ایران محسوب گردد.
یکی از خواسته های 1+5 از ایران، که هم در توافق شش ماهه ی ژنو گنجانده شد و هم تلاش می گردد در توافق نهایی به نحو مبسوز درباره ی آن سخن به میان بیاید، محدود کردن سانتریفیوژ ها به تعدادی بسیار کم و عاری از نسل های جدید آن است. اما رهبر معظم انقلاب که سیاست های کلی نظام را تعیین می نمایند، در دیدار اخیر خود با هیئت دولت طی رهنمودهایی از نیاز کشور به مقدار معتنابهی غنی سازی اورانیوم سخن گفتند که نکات کلیدی در خود داشت.
ایشان در سخنان خود از نیاز کشور به تولید 190 هزار سو غنی سازی اورانیوم سخن گفتند که عملا سخن گفتن از تعداد سانتریفیوژها را بی معنا می کند. سو، معیار اندازه گیری غنی سازی است که در هر نسل از سانتریفیوژها متفاوت از نسل دیگر است. برخی سانتریفِوژها ظرفیت تولید 1 سو، برخی 2 یا 3 سو، و برخی نسل های پیشرفته تر، ظرفیت تولید 24 سو غنی سازی را دارا هستند. بدین ترتیب سخن گفتن از تعداد سانتریفیوژ ها بدون در نظر گرفتن نیاز سالانه ی کشور 190 هزار سو غنی سازی عملا بی معناست.
هوشمندی مقام معظم رهبری در بیان عمومی نیاز واقعی سالانه ی کشور، طرف غربی را منفعل نموده و امیدهای آنان برای فشار بر تیم مذاکره کننده ی ایران و محدودکردن ظرفیت غنی سازی کشور را به یأس تبدیل کرد. مارک فیتزپاتریک، کارشناس سابق وزارت امورخارجه امریکا در بحث عدم گسترش سلاح های هسته ای، و کارشناس حال حاضر موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک لندن با استیصال به خبرنگار گاردین گفت: ”[سخنان رهبر ایران] چیزی متفاوت از محتوای سخنان خصوصی مذاکره کنندگان ایرانی نیست، اما بیان علنی و عمومی آن پیشرفت در مذاکرات را سخت تر می کند!"
جورازلیم پست نیز با بیان توصیه ی رهبر عظیم الشأن انقلاب یادآور شد: ”در سال 2006 که شورای امنیت اولین قطعنامه ی حاوی تحریمها را درمورد ایران اعمال کرد، این کشور فقط چندصد سانتریفیوژ داشت که در مرحله ی تست کردن بودند ولی پس از آن فقط توافق 24 نوامبر توانست توسعه ی سانتریفیوژهای ایران را متوقف کند."
همچنین، فاکس نیوز سخنان ایشان را تلنگری برای اوباما عنوان کرد و نوشت اصرار ایران بر توسعه ی ظرفیت غنی سازی و پافشاری طرف مقابل بر محدود کردن آن، رسیدن به نتیجه ی مطلوب را با تردید مواجه خواهد کرد.
لاورنت فابیوس، وزیر امور خارجه ی فرانسه پیشتر نسبت به افزایش اختلافات بین ایران و 1+5 هشدار داده بود. البته وی دلیل افزایش این اختلافات را شکاف بین سران 1+5 در مواجهه با ایران عنوان کرد و افزود: ”سران امریکا، فرانسه، بریتانیا، روسیه، چین و آلمان پیش از این بسیار هماهنگ تر از حال بودند."
جان کری، وزیر امور خارجه ی امریکا نیز در سخنانی با گلایه از سرسختی تیم مذاکره کننده ی ایران در عقب تر نرفتن از خطوط قرمز جمهوری اسلامی، اظهار داشته بود: ”خوشبینی علنی ایرانی ها درباره رسیدن به توافق جامع، با مواضعی که پشت درهای بسته بیان می کنند همخوانی ندارد!" حال باید دید با تاکید مجدد رهبر انقلاب به حدود کلی مواردی که باید در گفتگوها برای حفظ آنان جنگید چه نتیجه ای حاصل خواهد شد.
گفتنی است کاخ سفید پیشنهاد داده که مذاکرات نهایی تا ده روز آینده آغاز خواهند شود و این مذاکرات در سطح وزرای امور خارجه انجام گردند.
منبع : 598
آخرالزمان
#قدرت نظامی ایران
#مستند
#یوفو