"آنچه فضای انتخابات را از حالت رقابتی خارج و جنبه ناعادلانه به آن می‌بخشد، سوءاستفاده محافل قدرت و جریانات انحصارطلب از امکانات حکومتی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی و سپهر سیاسی جامعه است و این امر است که موجبات ایجاد فتنه و انحراف را فراهم می‌کند."

اينها بخشي از سخنان اكبر هاشمي رفسنجاني است كه روز شنبه در ديدار با جمعي از نمایندگان خانه احزاب ایران مطرح كرده است.

شايد اگر اين اظهارات را هر چهره سياسي ديگري مطرح مي كرد،‌ اهميت چنداني نداشت اما بيان اين صحبتها از سوي هاشمي رفسنجاني نشان مي دهد ظاهرا وي به ريشه يابي بسياري از فتنه ها و انحراف هاي سالهاي گذشته علاقه مند شده است و با اين اظهارات دست به "نقد خويش" زده است.

اين سخنان در حالي در اسفندماه 91 از سوي هاشمي رفسنجاني مطرح شده است، كه اگر چهار سال قبل و در آستانه انتخابات رياست جمهوري دهم، اين سخنان از سوي وي حتي مطرح نشده بود و تنها به برخي از اطرافيانش از جمله مهدي هاشمي، تذكر داده شده بود، كشور شاهد فتنه پر هزينه 88 نبود.

در همين رابطه حمزه كرمي، از افراد نزديك به مهدي هاشمي رفسنجاني در 3 شهريور 88 در دادگاه خود با اشاره به نگاه متفاوت فرزند هاشمي رفسنجاني در استفاده از بيت المال براي انتخابات، واقعيات ديگري را مطرح كرده است را از بكارگيري اين شيوه در سال 84 از سوي مهدي هاشمي مطرح كرده است:

"از سال 82 به توصيه محمد هاشمي رفسنجاني به سازمان بهينه سازي مصرف سوخت رفتم. وقتي وارد آن سازمان شده و شروع به كار كردم در خلال كار متوجه قصد حضور آيت الله هاشمي رفسنجاني در انتخابات دور نهم شدم. بايد بگويم كه در سازمان بهينه سازي مصرف سوخت نيز مهدي هاشمي نقش موثري داشت. وي معتقد بود كه انتخابات در ايران با پول بيت المال برگزار مي‌شود و اعتقادي به هزينه شخصي براي انتخابات نداشت. لذا بنده با وي صحبت كردم و البته گوشزد هم كردم كه استفاده از پول بيت المال در انتخابات جرم است ولي مهدي هاشمي نمي‌پذيرفت."

وي خاطر نشان كرد: "سازمان بهينه سازي مصرف سوخت بايد در جهت كاهش و بهينه سازي مصرف سوخت كار مي‌كرد. البته شركت‌هاي مختلفي هم با اين سازمان قرارداد داشتند كه از جمله اين شركت‌ها شركتي با مديريت ... بود كه كار اين شركت نيز ساخت تيزر‌هاي تبليغاتي و در كل تبليغ بود. همه روساي اين شركت‌هايي كه با سازمان بهينه سازي قرارداد داشتند از دوستان مهدي هاشمي بودند و آمادگي گرفتن پول تحت عنوان بهينه سازي و تبليغات انتخاباتي براي كانديداي مد نظر مهدي هاشمي را داشتند و اين شركت‌ها با سند سازي‌هاي صورت گرفته، موظف شدند كه كار تبليغاتي براي مهدي هاشمي انجام بدهند."

اين متهم بازداشت شده در جريان حوادث بعد انتخابات ادامه داد: "يك شركت 500 ميليون تومان براي چاپ يك ميليون جلد كتاب پول دريافت كرده بود در حالي كه تنها 25 هزار جلد كتاب شد و مابقي پول صرف تبليغات مورد نظر مهدي هاشمي شد. مهدي هاشمي معتقد به پولشويي بود. وي پول‌هاي را از سازمان بهينه سازي دريافت مي‌كرد و آنها را مكررا به دلار و ريال تبديل مي‌كرد. وقتي كه دليل اين كار را از وي پرسيديم، وي گفت كه با اين كار كسي نمي‌تواند منشاء پول‌ها را كشف كند."

وي اضافه كرد: "با فشار مهدي هاشمي از سازمان بهينه سازي مصرف سوخت به منظور تبليغات در دوره نهم انتخابات رياست جمهوري براي پدرش يعني آيت الله اكبر هاشمي رفسنجاني پول برداشت مي‌شد و مهدي هاشمي پس از شكست پدرش در انتخابات به اقدامات خود ادامه داد و مابقي پول‌هاي باقي مانده و بدهكار شده خود را نيز به شركت‌هايي كه براي پدرش تبليغ مي كردند، پرداخت كرد."

كرمي اظهار داشت: "مهدي هاشمي به اين اقدامات خود در حالي دست مي‌زد كه كه اين پول‌ها بايد صرف تبليغات براي بهينه سازي مصرف سوخت صرف مي‌شد نه تبليغات براي پدر وي. پول‌هايي كه وي براي تبليغات در انتخابات دور نهم انتخابات رياست جمهوري براي پدرش هزينه كرد معادل 2 ميليارد تومان بود."

وي در پاسخ به سوال قاضي دادگاه در باره اينكه در سازمان بهينه سازي مصرف سوخت چقدر وجه از مهدي هاشمي دريافت كرديد، گفت: "فقط به خود من 320 ميليون تومان پول دادند كه البته حاضرم بخشي از آنها را كه در اختيارم هست بازگردانم ولي بخش ديگر را بين پرسنل توزيع كردم."

اما اين تنها مصداق سواستفاده اطرافيان هاشمي از امكانات عمومي و بيت المال در راستايي مهندسي انتخابات نيست، بلكه نامه انتقادي مهدي كروبي در 20 خرداد 88 خطاب به هاشمي و انتقاد از وي درباره سواستفاده اطرافيان هاشمي از بيت المال نيز مويد اين مساله است. كروبي در بخشي از اين نامه خطاب به هاشمي مي نويسد:

"امیدوارم به دوستان خود تذکر بدهید که از ادامه این حرکت تخریبی – که جز به سود حریف نیست – خودداری کنند و بدانید که به‌رغم برخی داعیه‌ها اکنون همه این رفتارها منتسب به حضرتعالی است و گرچه سهم برخی نهادهای عمومی – مانند دانشگاه آزاد اسلامی – را نمی‌توان در ترویج نامزد مورد نظر شما را نادیده گرفت اما حق شهروندی‌شما در دفاع از نامزد خاص ملازمتی با خروج از دایره عدل و انصاف ندارد. "

با اين اوصاف، به نظر مي رسد هاشمي رفسنجاني كه "سوءاستفاده محافل قدرت و جریانات انحصارطلب از امکانات حکومتی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی" را موجب فتنه و انحراف دانسته است، بيش از هر چيز قصد داشته تا صادقانه فتنه ها و انحرافات ايجاد شده طي سالهاي اخير را كه به نوعي تحت نظر شبكه نزديك به وي انجام شده است مورد نقد قرار دهد! اقدhمي كه درخور توجه بوده و اميد است اولين گام جدي وي در راستاي عذرخواهي از مردم و نظام باشد. در غير اين صورت مشخص نيست بيان اين اظهارات توسط وي به چه دليل سالها دچار تاخير شده است؟!