رییس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور گفت: فرآیند اخذ رای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری و چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در 14 حوزه انتخابیه به صورت تمام الکترونیکی برگزار می شود.

ˈامیر شجاعانˈافزود: رای الکترونیکی در انتخابات آِینده ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در حوزه های انتخابیه ای اخذ می شود که در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز به صورت الکترونیکی رای گیری شد.

وی اظهارداشت: این موضوع در ستاد انتخابات کشور به تصویب رسیده، اما هنوز در شورای نگهبان تایید نشده است.

در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه های انتخابیه فسا، شهر بابک، مبارکه، بندرانزلی، بروجن، دامغان، تویسرکان، علی آباد، اسفراین، شبستر، خمین، پاکدشت، ابهر و خرمدره و اردکان به صورت الکترونیکی رای گیری شد.

رییس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور یادآور شد سه دستگاه الکترونیکی برای هر شعبه اخذ رای الکترونیکی در نظر گرفته شده است که البته در برخی از شعبه ها تعداد دستگاه ها افزایش می یابد.

وی خاطرنشان کرد این سه دستگاه شامل یک دستگاه ویژه مجری، یک دستگاه ویژه ناظر شورای نگهبان و یک دستگاه نیز برای صندوق اخذ رای الکترونیکی خواهد بود.

روند رای گیری الکترونیکی به این صورت است که مردم در شعب اخذ رای الکترونیکی نخست باید به دستگاه مجری مراجعه کنند و شناسنامه و کارت ملی خود را تحویل دهند.

مدارک رای دهندگان پس از استعلام در دستگاه الکترونیکی ناظر شورای نگهبان، ثبت و ضبط می شود.

پس از ثبت و ضبط مدارک مراجعه کنندگان در دستگاه مجری، یک کارت تعرفه الکترونیک برای افراد صادر می شود که این کارت مجوز یک بار رای دادن را به آن فرد می دهد.

رای دهندگان پس از دریافت کارت تعرفه به سراغ دستگاه الکترونیکی صندوق اخذ رای می روند و همانند دستگاه عابربانک، کارت را وارد دستگاه می کنند که با ورود این کارت به دستگاه مجوز رای دادن به دارنده کارت داده می شود.

پس از وارد کردن کد نامزد مورد نظر در سیستم، تصویر وی بر روی سیستم مشاهده می شود که با تایید نهایی نسخه ای از اخذ رای چاپ شده برای رای دهندگان صادر می شود.

رای دهندگان باید این برگه رای چاپ شده را در داخل صندوق اخذ رای (زیر دستگاه) که هیچ گونه راه نفوذی نیز ندارد، بیاندازند.

پس از اخذ رای، کارت تعرفه از دستگاه خارج می شود و افراد با تحویل دادن این کارت به دستگاه مجری، مدارک خود را تحویل می گیرند.

رای ها در حافظه دستگاه ثبت می شود و پس از پایان ساعت اخذ رای پلمپ دستگاه شکسته و اطلاعات حافظه موجود در دستگاه بر روی دستگاه صورتجلسه می شود.

رییس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور گفت: کاربری دستگاه برگزاری الکترونیکی انتخابات بسیار آسان است و افراد کم سواد هم می توانند به راحتی با آن کار کنند و فقط کافی است شماره نامزد مورد نظر خود را بدانند.

وی ادامه داد: این دستگاه راهنمای صوتی دارد و افراد می توانند از این راهنما نیز استفاده کنند.

نام نویسی از داوطلبان شرکت در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از 17اردیبهشت ماه سال 1392 آغاز می شود.

همزمان با انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری که 24 خرداد ماه 1392 برگزار می شود، انتخابات چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای نهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز در چهار حوزه انتخابیه شهرستان های دماوند و فیروزکوه در استان تهران، شهر ایلام در استان ایلام، شهرستان تویسرکان در استان همدان و شهرستان تنکابن در استان مازندران برپا می شود.

انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری نیز 24 خرداد ماه سال 1392در دو استان آذربایجان غربی و کهگیلویه و بویراحمد برگزار می شود.