رسانه‌های غربی مثل بی‌بی‌سی‌کوشیدند فضایی هالیوودی به این خبر بدهند و زندان حشمتیه را همتراز با زندان آلکاتراز جلوه دهند.

میرحسین موسوی کجاست؟ این سؤالی است که مدت‌ها‌ست ذهن هواداران خارج‌نشین این فرد را به خود مشغول کرده است؛ هوادارانی که مجبور شدند برای این سؤال پاسخی دروغ ارائه کنند؛ «زندان حشمتیه»، نامی دهان پرکن و البته کمتر شنیده شده. این تنها نقطه‌ای بود که می‌شد از آن سو‌ءاستفاده کرد، چون کمتر کسی چیزی از این زندان می‌دانست. موضوع آنجا هیجان‌انگیز‌تر می‌شد که رسانه‌های غربی نظیر بی‌بی‌سی هم می‌کوشیدند فضایی هالیوودی به این خبر بدهند و زندان حشمتیه را همتراز با زندان آلکاتراز جلوه دهند.

علی‌اکبر موسوی‌خوئینی‌ها یکی از خارج‌نشینان مجلس ششم با آب و تاب فراوان در خصوص زندان حشمتیه به شبکه بی‌بی‌‌سی فارسی می‌گوید: بخش سلول‌های زندان برای محکومان مانند زندان‌های دیگر مثل اوین تخت‌های دو طبقه و عادی داشت ولی چند سلول انفرادی مخوف و تاریک داشت که اصل وجود سلول انفرادی و وضعیت آنها خلاف قانون بود، البته وی دروغ هایی را هم می بافد تا شاید از این طریق بتواند سهم خود را در ایجاد تشنج ایفا کند.

سه‌شنبه‌هایی که هیچ خبری نبود

اما به راستی علت انتشار خبر دستگیری میرحسین موسوی و مهدی کروبی چه بود؟ پاسخ این سؤال را می‌توان در طرح سه‌شنبه‌های اعتراض اتاق فکر لندن جست‌وجو کرد، طرحی که به دنبال التهاب‌آفرینی بدون موسوی و کروبی بود. ماجرا از وقتی شروع شد که پس از اغتشاشات روز 25 بهمن که با دعوت و محوریت میرحسین موسوی و مهدی کروبی صورت گرفت، نظام تصمیم گرفت برای پایان دادن به این وقایع، ارتباطات و رفت و آمدهای آنان را محدود کند موضوعی که آیت‌‌الله جنتی در نماز جمعه پس از 25 بهمن نیز به صورت صریح بیان کرد تا همگان از سرنوشت آتی سران فتنه باخبر باشند. با انتشار این خبر اتاق فکر لندن احساس کرد که بهترین بهانه را برای به خیابان کشاندن ضدانقلاب دارند. از این رو خبر حصر خانگی موسوی و کروبی را جعل و از انتقال آنها به زندان حشمتیه تهران خبر دادند. اطلاع‌رسانی نیز همانند گذشته بر عهده شبکه بی‌بی‌سی فارسی گذاشته شد؛ شبکه‌ای که اقدام به پخش ویژه‌برنامه‌‌ای برای خبر کرد. پس از این با مهیا شدن شرایط، طرح «سه‌شنبه‌های اعتراض» به مرحله اجرا درآمد که بر اساس این طرح قرار بود در 3 سه‌شنبه متوالی که هرکدام به گفته آنها دارای موضوعیتی خاص بود، هوادارانشان برای اغتشاش و به بهانه دستگیری سران فتنه به خیابان‌ها بریزند و ایجاد التهاب کنند، اما خوشبختانه با هوشیاری مردم و نیروهای امنیتی، این طرح نیز با شکست روبه‌رو شد. پس در حقیقت می‌توان دریافت که جعل خبر دستگیری و انتقال سران فتنه به زندان حشمتیه تنها یک چاشنی برای ایجاد هیاهو در میان معدود هواداران داخلی جریان ضدانقلاب بوده است. این موضوع در حالی است که در تمامی این مدت مقامات قضایی و امنیتی ایران از عدم دستگیری سران فتنه خبر می‌دادند.

اصلاح خبر برای تشنج بیشتر

اما پس از سه هفته اصرار رسانه‌های غربی در خصوص انتقال سران فتنه به زندان حشمتیه، به ناگاه سایت کلمه وابسته به میرحسین موسوی با تکذیب خبر قبلی خود در خصوص زندانی شدن آنها عنوان کرد که آنها همچنان در حصر خانگی هستند. این سایت بدون آنکه توضیحی در خصوص خبر قبلی خود و منبع به دست آوردن این خبر بدهد نوشت: پس از سه هفته ابهام، اکنون مشخص شده است که موسوی به همراه همسرش در منزل‌شان در «بازداشت» به سر می‌برند.
اما کارشناسان در این خصوص نظر دیگری دارند و معتقدند به علت عدم استقبال عمومی از طرح موضوع دستگیری موسوی و کروبی این سایت تصمیم گرفته است با اصلاح خبر قبلی و موج‌آفرینی روی خبر جدید، شانس خود را برای سه‌شنبه آخر امتحان کنند تا از این طریق بتوانند افتضاحات سه‌شنبه‌های گذشته را جبران کنند، البته در این میان گویا ناهماهنگی‌هایی نیز میان طراحان به وجود آمده است چراکه اردشیر امیرارجمند به عنوان یکی از مجریان اصلی پروژه سه‌شنبه‌های اعتراض که ارتباط تنگاتنگی نیز با گروهک منافقین دارد، حاضر به پذیرش این خبر نشده و در گفت‌وگو با رادیو فردا این خبر را نه تأیید کرد و نه تکذیب تا شاید بتواند شانس خود را همچنان در پروژه قبلی پیگیری کند، اما این ناهماهنگی‌ها به همین جا ختم نمی‌شود چراکه سایت سهام‌نیوز وابسته به کروبی تصمیم گرفته در پازلی جداگانه همسو با اردشیر امیر‌ارجمند بازی خود را ادامه دهد. بر این اساس،این سایت پس از تکذیب انتقال سران فتنه به زندان حشمتیه، در خبری که ادعا کرده است از طریق نزدیکان کروبی به آن دست یافته، ادعا کرد که خانواده کروبی هیچ خبر موثقی از وی در اختیار ندارند و گفته‌اند که بر اساس شواهد قوی معتقدند ایشان در منزل نبوده و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.
بی‌شک مشخص است لندن‌نشینان حساب ویژه‌ای روی آخرین سه‌شنبه سال باز کرده‌اند و سکه بخت خود را در این روز جست‌وجو می‌کنند؛ روزی که علاقه‌مندند در هیاهوی ترقه‌ها، خبر آزادی آنان را منتشر کنند اما آن طور که از شواهد امر پیداست، این ترفند آنان نیز محکوم به شکست است.

سینا تکاور