امریکن کانزرویتیو: مذاکرات بسیاری پیچیده و سخت است و ضرب الاجل هسته ای نزدیک و این در حالی است که ضرب الاجل پیش از این برای 6 ماه تمدید شده بود.

نشریه "امریکن کانزرویتیو" (Americanconservative) در مقاله ای با عنوان "میراث اوباما به ایران بستگی دارد" نوشت: «در صورتی که رئیس جمهور اوباما بخواهد جایگاهی در تاریخ آمریکا پیدا کند، می تواند نگاهی به انتخابات میان دوره ای سال 1938 آمریکا کند که جمهوری خواهان توانستند با رای بالا در این انتخابات کرسی های مجلس سنا و مجلس نمایندگان را تصاحب کنند.»
امریکن کانزرویتیو با بیان اینکه نزدیکی ایران و آمریکا در زمان "محمود احمدی نژاد" ممکن نبود، ادامه می دهد: «اکنون اوباما در تلاش است تا با ایران آشتی کند و اکنون اوباما و دیپلمات های آمریکایی پیشرفت هایی داشته اند.
مذاکرات بسیاری پیچیده و سخت است و ضرب الاجل هسته ای نزدیک و این در حالی است که ضرب الاجل پیش از این برای 6 ماه تمدید شده بود. هم ایران و هم گروه مذاکره کننده غربی در تلاش هستند تا مذاکرات نهایی شود و توافق نهایی صورت می گیرد.»
این نشریه آمریکایی با اشاره به ادعاها مبنی بر تلاش ایران برای ساخت سلاح اتمی می نویسد: «هرچند که ادعا می شود که ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی است اما سازمان های اطلاعاتی آمریکا تاکنون این ادعا را رد کرده اند و بیان می شود که کشورهای مدعی، خود به سلاح اتمی مسلح هستند که از می توان به آمریکا و [رژیم] اسرائیل اشاره کرد که حمله هایی نیز به کشورهای مسلمان انجام داده اند.
این نشریه چاپ آمریکا ترکیب جدید نمایندگان کنگره را اتفاقی خوب برای اسرائیل می داند و می نویسد: «پیچیده شدن مذاکرات هسته ای در حالی است که روی کار آمدن اعضای جدید کنگره با وجود تلاش های زیادی بین المللی که برای حل برنامه هسته ای شکل گرفت، خبر خوبی برای اسرائیل بود. اسرائیل علنا اعلام کرده است که با هرگونه توافق با ایران که صنعت هسته ای ایران تحت این توافق فعال بماند، مخالف است حال می خواهد ایران به دنبال سلاح اتمی باشد یا نه.
دولت اوباما نیز اعلام کرده است در صورتی که به توافق هسته ای با ایران دست پیدا کند به دنبال تایید کنگره نخواهد بود و رئیس جمهور این اجازه را خواهد داشت تا از تحریم هایی که قبلا توسط کنگره علیه ایران اعمال شده است، بکاهد.»
امریکن کانزرویتیو در ادامه با اشاره به مشکل پیش روی اوباما در صورت توافق مخالف میل افراطیون می افزاید: «در صورتی که توافقی میان ایران و آمریکا شکل گیرد که باعث توقف برنامه هسته ای ایران نشود، مبارزه بین اوباما و کنگره شروع خواهد شد و لابی های اسرائیلی و حامیان آنها در کنگره بار دیگر تحرکات خود را از سر می گیرند و اوباما را در دو سال باقی مانده از ریاست جمهوری به مشکل خواهند انداخت.
می توان پیش بینی کرد که با روی کار آمدن کنگره جدید، هرگونه توافقی با ایران به شدت باعث نزاع بین اوباما و کنگره خواهد شد.»
این نشریه آمریکایی با اشاره به تلاش دولت یازدهم برای توافق با غرب می نویسد: «باید گفت قبل از این که کنگره تغییر کرده باشد، این ایران است که تغییر کرده است و رئیس جمهور "حسن روحانی" برخلاف رئیس جمهور پیشین ایران به دنبال توافق با غرب است.
روحانی با میدان دادن به جوانان ایرانی تحصیل کرده، به دنبال پایان دادن به انزوای ایران است. او حتی به دنبال این است که با آمریکا ارتباط برقرار کند؛ ولی باید گفت اختلاف سیاسی روحانی با اصولگرایان و مجلس این کشور، کمتر از اوباما است و چیزی که مشخص است این که ایران به دنبال تغییر دادن صفحه تاریخ است.»
امریکن کانزرویتیو در ادامه اضافه می کند: «ضرب الاجل ماه نوامبر در حالی است به روزهای پایانی خود نزدیک می شود که تحرکات "داعش" در منطقه گسترش یافته و این گروه در تسخیر مناطقی از خاورمیانه موفق بوده است. خلبانان سعودی از حمله به داعش سرباز زده اند، ترکیه نیز همکاری های لازم را برای از بین بردن داعش انجام نمی دهد و این باعث شده است که ایران با نگاه دیگری به توافقات هسته ای نگاه کند.
اسرائیل نیز نفوذ خود را در منطقه از دست داده و بسیاری از متحدان اسرائیل با سیاست های این [رژیم] در قبال فلسطین و غزه مخالف هستند و تلاش های کاخ سفید برای ایجاد صلح هنوز به جایی نرسیده است.
در نهایت باید گفت توانایی تکنیکی آمریکا مانند اعمال تحریم ها علیه ایران رفته رفته ناپدید شده اند و چین و روسیه روابط بیشتری را با ایران ایجاد کرده اند و اگر واشنگتن همچنان بخواهد تحریم ها را علیه ایران ادامه دهد بالاخره روزی خود را سرافکنده و شکست خورده خواهد یافت.»
این نشریه آمریکایی با تاکید بر اینکه "فشارها می تواند کار توافق را با مشکل مواجه کند" می نویسد: «تردیدهای زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه اگر اوباما به توافق هسته ای با ایران دست پیدا کند، اسرائیل و متحدان آن بتوانند با تهییج نمایندگان کنگره، دیپلماسی اوباما را زیر سوال ببرند. اما تلاش های بیشتر و فشارهای بیشتر می تواند کار را در این زمینه سخت کند. پنتاگون اخیرا نیز اعلام کرده است که به دنبال توافق با کمپانی های ایرانی است تا به افغانستان ثبات ببخشند.»
امریکن کانزرویتیو در پایان می نویسد: «مانورها در زمینه توافق هسته ای با ایران، تمام مهارت سیاسی اوباما را می طلبد و حتی بیشتر از آن چیزی که در روابط با کنگره قبلی را انجام داد را نیاز دارد تا بتواند به یک توافق معمول برسد.
به هر حال در نهایت باید گفت رئیس جمهور اوباما نقش قدرتمندی در این زمینه می تواند ایفا کند و اگر این نقش خود را خوب ایفا کند، می تواند حمایت بیشتر جهان را در زمینه انجام توافق هسته ای بدست آورد.
به نظر می رسد که صلح یک روزه با ایران، شدنی است و هر چند که تفکر بر این است که اوباما در انتخابات میان دوره ای شکست خورده؛ اما شانس اوباما برای فراموش کردن تاریخ و به جا گذاشتن میراثی مثبت هنوز ممکن است.»