باراک اوباما در مصاحبه خود با نیویورک تایمز گفت: احتمال دستیابی به توافق جامع هسته‌ای با ایران کمتر از ۵۰ درصد است .

 

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای با روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گفت احتمال دستیابی به توافق جامع هسته‌ای با ایران کمی کمتر از 50-50 است که تا قسمتی به دلیل ترس برخی از رهبران اسلامی است که چنین توافقی را موجب تضعیف قدرتشان می دانند.

اوباما افزود: این امر ممکن است ما را از دستیابی به توافق بازدارد. اینکه ایران بتواند از این فرصت استفاده کند را باید منتظر بمانیم و ببینیم، اما این به دلیل عدم تلاش در سمت ما نیست.

وی در راستای توجیه حمله هوایی به نیروهای داعش در عراق تاکید کرد با توجه به اینکه سفارت و کنسولگری این کشور در بغداد و اربیل قرار دارد باید از امنیت آنها اطمینان حاصل کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا با تاکید بر شرط آمادگی اقلیت‌های عراق برای تعیین آینده خود گفت: " ما نمی‌توانیم برای مردمی که خودشان نمی‌خواهند کاری انجام دهیم. این مردم خود باید درباره چگونگی توافق و زندگی در کنار یکدیگر تصمیم‌گیری کنند."

باراک اوباما درباره نقش ایران در عراق گفت: تصور می‌کنم ایرانی‌ها در نهایت به این نتیجه رسیده‌اند که موضع حداکثری در عراق در طولانی‌مدت با شکست مواجه می‌شود. به اعتقاد وی این دیدگاه که برنده صاحب همه‌چیز می‌شود نتیجه نخواهد داد و دولت دیر یا زود سرنگون خواهد شد.

وی دلیل عدم مداخله آمریکا در تنش میان عراق و داعش در مراحل ابتدایی را برداشته شدن فشار از روی دولت عراق و عدم احساس نیاز برای سازش با دیگر اقلیت‌های این کشور دانست.

باراک اوباما در بخش دیگری از مصاحبه خود به مسئله تنش در نوار غزه اشاره و اعلام کرد: با توجه به قدرت نظامی تل‌آویو نگران ادامه حیات اسرائیل نیستم... تصور می‌کنم مسئله مهم چگونگی بقاء اسرائیل است.

اوباما در ادامه تصریح کرد که برای دستیابی به یک دولت یهودی که منعکس کننده ارزشهای اسرائیل باشد باید راهی یافت تا ساکنان اسرائیل بتوانند در آرامش و صلح در کنار فلسطینیان زندگی کنند، زیرا فلسطینیان نیز دارای درخواست‌هایی مشروع هستند و این منطقه سرزمین آنها نیز به شمار می‌رود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا باید فشار بیشتری بر بنیامین نتانیاهو و عباس برای دستیابی به یک تواقف "زمین در برابر صلح" اعمال کند گفت در صورتی که نتانیاهو از درون اسرائیل احساس فشار نکند، بعید است قادر به دستیابی به توافقاتی باشد. به گفته اوباما نتانیاهو از قدرت بسیاری برخوردار است و در طرف مقابل محمود عباس از قدرت کمتری بهره می‌برد. از همین رو راضی کردن آنها برای حضور پای میز مذاکره بسیار سخت است.

رئیس‌جمهور آمریکا در پایان از مداخله نظامی این کشور و ناتو در لیبی و سرنگونی معمر قذافی حمایت کرد و تاکید کرد درصورت عدم مداخله آمریکا این کشور به سرنوشتی همانند سوریه دچار می‌شد. با اینحال وی اذعان کرد که آمریکا و متحدان اروپایی‌اش باید با قدرت بیشتری این اقدام نظامی را انجام می‌دادند.

منبع : تسنیم