باهنر گزارش رییس جمهوری از عملکرد دولت های نهم و دهم را خوب و قابل توجه دانست و گفت: این گزارش باید در فرصت های مناسب خارج از کینه ورزی برای شناختن راه آینده مورد مقایسه قرار گیرد تا راهنمایی برای حرکت دولت آتی باشد.

نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی، گزارش رییس جمهوری از عملکرد دولت های نهم و دهم را خوب و قابل توجه دانست و گفت: این گزارش باید در فرصت های مناسب خارج از کینه ورزی برای شناختن راه آینده مورد مقایسه قرار گیرد تا راهنمایی برای حرکت دولت آتی باشد.

«محمدرضا باهنر» روز دوشنبه در نشست خبری جامعه اسلامی مهندسین در ارزیابی خود از گزارش رئیس جمهوری از عملکرد دولت های نهم و دهم اظهارداشت: عادلانه ترین بیانات در این زمینه را رهبرمعظم انقلاب در ابتدای سال 92 مطرح فرمودند مبنی بر این که دولت آینده نباید نقاط ضعف دولت فعلی را داشته باشد و از نقاط قوت آن استفاده کند.
وی ادامه داد: دولت ها می آیند و می روند و انبوهی از خدمات و تلاش ها را انجام می دهند که بسیاری از آنها به ذائقه مردم خوش نمی آید.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان این که برخی گزارش ها قابل نقد تخصصی است، تصریح کرد: گزارش های رییس جمهوری خوب بود.
باهنر یادآور شد: در دولت دکتر «محمود احمدی نژاد» اقدامات عمرانی و زیربنایی خوب و موثری انجام شده است البته ممکن است برخی اشکال ها هم وجود داشته باشد.
یکی از خبرنگاران درمورد اقدامات انجام شده برای تشکیل کارگروه مشترک بین مجلس و رییس جمهوری منتخب سوال کرد.
نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ارتباط رسمی و قانونی مجلس و دولت پس از مراسم تنفیذ و تحلیف آغاز می شود و نخستین اقدام رییس جمهوری منتخب معرفی اعضای هیات دولت است که در حال حاضر در حال رایزنی است.
باهنر افزود: پیش از طی این مراسم هرگونه اقدام و صحبتی غیررسمی است و بنده نیز ماموریتی نداشتم تا در این زمینه از طرف مجلس مذاکره ای با رییس جمهوری منتخب داشته باشم.
وی یادآور شد: البته نمایندگان مجلس روابط خوبی با رییس جمهوری منتخب دارند و تشکیلات حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» نیز فعال است و امیدواریم در زمینه انتخاب افراد به نتیجه مطلوب برسد.
یکی دیگر از خبرنگاران نیز درباره تشکیل حزب فراگیر اصولگرایی و این که آیا این حزب با محوریت باهنر یا علی اکبر ناطق نوری تشکیل می شود، سوال کرد.
باهنر نیز پاسخ داد: حزب فراگیر از آرزوهای قدیمی من است و مختص جریان اصولگرایی نیست .
وی با یادآوری این که نظام مردم سالار دینی نیازمند چند حزب قدرتمند است، افزود: البته در حال حاضر تشکیل احزاب در کشور آزاد است و بیش از 200 گروه فعال در ایران وجود دارد که اکثر آنها حزبی نیستند که حرف جدی و سنگین بزنند و آراء 30 الی 40 درصدی در انتخابات ها داشته باشند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان این که در میان اصولگرایان و اصلاح طلبان لایه های مختلف وجود دارد و به دوجریان رادیکال و میانه رو تقسیم می شوند، اظهارداشت: در چند سال گذشته تلاش داشتم این حزب تشکیل شود ولی فتنه سال 88 سبب شد تا این اقدام به تعویق بیافتد چرا که معتقدم در فضای شلوغ نمی توان حزب را تشکیل داد.
باهنر همچنین به اصلاح طلبان توصیه کرد که تعریف جامعی از این واژه داشته باشند و حد و مرز خود را با نظام و قانون اساسی مشخص کنند.
وی در پاسخ به این سوال که زمان تحلیف رییس جمهوری چه روزی است و آیا رییس جمهوری منتخب از شما پیشنهادی برای اعضای دولت در یافت کرده است، گفت: 12مرداد ماه روز تنفید حکم رییس جمهوری منتخب از سوی رهبرمعظم انقلاب است و بنابراین یکی، دو روز بعد از آن مراسم تحلیف برگزار می شود که به نظر می رسد تحلیف نیز 13 مرداد انجام شود.
نایب رییس دوم مجلس خاطرنشان کرد: بعد از برگزاری مراسم تحلیف، رییس جمهوری 10 روز فرصت دارد تا اعضای دولت خود را معرفی کند و مجلس شورای اسلامی نیز 10 روز فرصت دارد تا بررسی وزیران پیشنهادی را در دستور کار خود قرار دهد.
باهنر یادآور شد: مذاکرات و رفت و آمدها با رییس جمهوری منتخب در حال جریان است و در جلسه ای که با آقای روحانی داشتم ، مطرح کردم که پاشنه درب اتاق آقای روحانی در حال کنده شدن است ولی با شناختی که از وی دارم به طور طبیعی افراد را می شناسد.
باهنر در پاسخ به این سوال که آیا جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری در حال ترمیم ساختار است، گفت: این جبهه مانند یک حزب نیست وبه منظور هماهنگی میان 15 حزب تشکیل شده است ولی طبیعی است که هر چه جلوتر برویم نیازمند اصلاحات هستیم اما چنین بحثی تاکنون مطرح نشده است .
وی در پاسخ به سوالی در مورد تهیه طرحی برای شرط گذاری در انتخاب وزیران تصریح کرد: این طرح توسط تعداد محدودی از نمایندگان مطرح شده است که به نظر نمی رسد به این دولت برسد البته توجیه این طرح این بود که رییس جمهوری منتخب در معرفی وزیران و شناسایی افراد براساس تخصص، کارآمدی و مستند و دقیق انجام شود تا نمایندگان دقیق تر به بررسی بپردازند.
در این نشست خبری یکی از خبرنگاران از تحلیل باهنر درمورد انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری جویا شد که نایب رییس دوم مجلس گفت: ضمن توجه به نقاط مثبت دولت های گذشته به نظر می رسد مردم طی 16 سال گذشته با افراط و تفریط مواجه بودند و تندروی هایی را در جهت گیری های شان اعمال کردند.
باهنر ادامه داد: جامعه طی این چند سال چنین تصور کرد که همه باهم اختلاف دارند وبه نظر می رسد مردم بعد از 16 سال به اعتدال روی آوردند.
وی تصریح کرد: من 16 سال با آقای حسن روحانی در مجلس همکار بودم و با شناختی که از وی دارم ایشان فردی معتدل است وتلاش خواهد کرد تا از نیروهای توانمند از جناح های مختلف استفاده کند.
نایب رییس دوم مجلس همچنین در پاسخ به این سوال که پیش بینی شما نسبت به عملکرد چهار سال آینده بویژه در عرصه پرونده هسته ای چیست، اظهارداشت: چنین پیش بینی سخت است ولی نظام جمهوری اسلامی ایران از حق غنی سازی خود صرف نظر نخواهد کرد.
وی افزود: همچنین ایران از این علم و دستاورد استفاده غیر صلح آمیز نخواهد داشت و اگر طرف های مدعی، این حق ملت ایران را بپذیرند ما اجازه نظارت و راستی آزمایی را خواهیم داد .
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین اضافه کرد: گروه 1+5 می تواند با استفاده از ادبیات فاخر، حقوقی و رعایت نظم بین الملل و همچنین رعایت حقوق ملت ایران از وقت کشی دست بردارد و به نظر می رسد برخورد با این گروه از آقای روحانی بر می آید البته بستگی به طرف مقابل دارد که می خواهد ادبیات خود را اصلاح کند یا خیر.
وی یادآور شد: این بحث حقوقی است و باید پرونده ایران از شورای امنیت به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارجاع شود .
یکی دیگر از خبرنگاران از باهنر سوال کرد: پیش بینی شما از رییس جمهوری منتخب در روند اقتصاد داخلی چیست؟
نایب رییس دوم مجلس نیز گفت: برخی از موضوعات اقتصادی در سه الی چهار ماه آینده سامان می یابد ولی برخی دیگر نیازمند زمان است.
باهنر افزود: نوسانات ارز پس از انتخابات ریاست جمهوری نشان داد که ریشه گرانی ها فرهنگی، اجتماعی و روانی است که اگر به ثبات تصمیم گیری برسیم مسایل داخلی اقتصادی قابل مدیریت وبرنامه ریزی است.
در ادامه این نشست خبری یکی از خبرنگاران سوال کرد: با توجه به تفاوت 250 هزار رای در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری، آیا تهمت تقلب که از سوی برخی دشمنان خارجی و داخلی به نظام زده شد، بسته شده است ؟
باهنر اظهارداشت: ساختار انتخابات کشور مبتنی بر قانون اساسی است و امکان تقلب وجود ندارد.
باهنر افزود: گرایش ها و مراکز قدرت به قدری است که امکان تقلب وجود ندارد ولی برخی افراد را توهم و هوای نفس گرفته است و این تهمت را به نظام وانقلاب زدند که خودشان بیشتر از نظام ضرر کردند.
وی یادآور شد: آنهایی که سردمدار این موضوع بودند اگر وجدان وعلاقه ای به نظام دارند، احتمال می دهم پشیمان شده اند ولی این پشیمانی را برخی با شجاعت بیان می کنند اما برخی ِمن وِ ِمن می کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از رسانه ها خواست تا اگر کسی خواست به اشتباه خود اقرار کند، نگویند تو همانی که فلان کار را کردی بلکه به دنبال این باشند که این افراد از مواضع خود عدول کنند.
باهنر در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا در مراسم تحلیف آقای روحانی در مجلس، رییسان جمهوری قبلی نیز حضور خواهند داشت ، گفت: چنین تصمیمی گرفته نشده است ولی به جز شهید رجایی که در جمع ما حضور ندارند و رییس جمهور فراری، مابقی اگر دورهم جمع شوند و مشورت کنند کارها بهتر اداره خواهد شد و در روند انقلاب مفید خواهد بود.
وی به رییس جمهوری منتخب پیشنهاد کرد که پایه گذار چنین جلساتی باشد و از نظرات رییسان جمهوری سابق استفاده کند.