پایگاه خبری یو‌اس‌ای تودی (usatoday) در گزارشی به بررسی انتخابات پیشروی مجلس خبرگان و شورای اسلامی پرداخت و نوشت: پس از آنکه برای ماه‌ها خبرهای داخلی ایران حول توافق هسته‌ای می‌گذشت؛ حال نوبت انتخابات فرا رسیده و تب انتخابات بالا گرفته است. در ادامه‌ی این گزارش، با تاکید بر اینکه معنی "اصولگرا" در این انتخابات با تغییرات مواجه خواهد شد؛ آمده است: «اصولگرایان دیروز، میانه‌روهای امروز هستند. تنها امید بازماندگان مخالفان دولت در انتخابات پیش‌رو، "محمود احمدی‌ نژاد" است که حداقل روی کاغذ به سیاست بازگشته است. البته تلاش‌های وی ممکن است نتیجه عکس داده و تعداد بیشتری از اصولگرایان را به آغوش باز ائتلاف میانه‌روی عامه پسند بفرستد.»

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ در ابتدای این مقاله با اشاره به اینکه بعد از حصول توافق، مقامات بر روی دو انتخابات مهم متمرکز شده‌اند؛ ادعا شده است: «مخالفان دولت، حسن روحانی را در حال حرکت خلاف جهت آموزه‌های انقلاب اسلامی با رویکرد میانه‌روی خود می دانند. در سال 2004 (1383) اصلاح‌طلبان تسلط بر مجلس را از دست دادند و در سال 2009 (1388) نیز به کلی از بدنه سیاسی به دلیل مخالفت با نتایج انتخاب شدن احمدی‌نژاد، کنار رفتند.»
یو‌اس‌ای تودی درباره انتخابات پیشروی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه امروزه وضعیت به نفع بعضی از اصلاح‌طلب‌ها درپی پیروزی در انتخابات 2013 (1392) تغییر می‌کند، نوشت:‌ «روحانی از زمان انتخاب شدنش پست‌های مختلفی را در وزارتخانه‌ها به آنها اعطا کرده و تعدادی از روزنامه‌های توقیف شده را مجددا باز کرد. تعدادی از احزاب اصلاح‌طلب نیز احیا شدند. اما این جناح به دلیل فرضیه فتنه‌ای که درخصوص برخی سران اصلی آنها مطرح می‌شود، عقیم مانده است.»
این پایگاه آمریکایی اصلاح طلبان را در تلاش برای جلب اعتماد شورای نگهبان که مسئولیت تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات را برعهده دارد؛ توصیف کرد و افزود:‌ «البته اصولگرایان نیز برای انتخابات مبارزه و در تلاش برای بازیابی محبوبیت از دست رفته خود هستند. اعتبار آنها نیز درپی مخالفت با توافق هسته‌ای که دولت روحانی به دنبال آن بود؛ کاهش یافته و برخی بازیگران مهمشان را نیز از دست داده اند.»
در ادامه‌ی این مقاله با تاکید بر اینکه معنی "اصولگرا" در این انتخابات با تغییرات مواجه خواهد شد؛ آمده است: «زیرا اصولگرایان دیروز، میانه‌روهای امروز هستند. تنها امید بازماندگان مخالفان دولت در انتخابات پیش‌رو، "محمود احمدی‌ نژاد" است که حداقل روی کاغذ به سیاست بازگشته است. البته تلاش‌های وی ممکن است نتیجه عکس داده و تعداد بیشتری از اصولگرایان را به آغوش باز ائتلاف میانه‌روی عامه پسند بفرستد.»
یواس‌ای تودی همچنین درباره انتخابات مجلس خبرگان، با ادعای اینکه ترکیب تیم تعیین کننده رهبری بعدی در این انتخابات مشخص خواهد شد، خاطر نشان کرد: «علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور اسبق ضمن متحد شدن با اصلاح‌طلبان قصد دارد کرسی‌های بیشتری را با یارانش پُر کند تا قدرت را در دست بگیرد.
در حالی که نام خانوادگی در ایران وزنه سنگینی برای مصونیت‌های سیاسی است، رفسنجانی ائتلافی را با روحانی و حسن خمینی برای تسلط بر این مجلس تشکیل خواهد داد.»
این پایگاه خبری اما در پایان به نقل از یک منبع مطلع و نزدیک به روحانی در تهران، امکان اینکه اصلاح‌طلبان بخش اعظم کرسی‌ها را بدست آورند؛ دشوار تعبیر کرده است.(+)

لينک کوتاه مطلب: https://miniurl.ir/DMTx3