گفته‌ها و شنیده‌ها حاکی از آن است که فصل تغییر و تحولات در وزارت خارجه و به ویژه در سفارتخانه‌ها و دفاتر نمایندگی ایران در سازمان‌های بین‌المللی آغاز شده است.

به گزارش پایگاه «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما» به نقل از تهران امروز، در همین رابطه روز گذشته لیستی در سایت‌های خبری منتشر شد که در آن اسامی سفارتخانه‌ها و سازمان‌هایی که در آنها احتمال تغییر و تحول وجود دارد یاد شده است. بنابر بر عرف و سنت سال‌های گذشته تغییر و تحولات در وزارت خارجه معمولا از فصل تابستان آغاز می‌شد و همواره در این فصل شاهد جابه‌جایی‌های گسترده در این وزارتخانه بودیم. اما از آخرین زمان این تغییر و تحولات سه و سال نیم گذشته است. هرچند که در این مدت نیز در بعضی از سفارتخانه‌ها برخی جابه‌جایی‌ها صورت گرفته است، اما تغییرات در حد جزئی و موردی بود. اما در آستانه آغاز به کار دولت یازدهم زمزمه‌هایی مبنی بر بازگشت «فله‌ای» و اجباری سفرا و روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور به مرکز آن هم پیش از پایان ماموریت به گوش رسید و برخی رسانه‌ها از بازگشت حدود ۳۰ تا ۴۰ سفیر با آغاز به کار دولت جدید خبر دادند که در همان زمان سید عباس عراقچی سخنگوی وقت وزارت امور خارجه این اخبار را رد کرد و گفت: قرار نیست هیچ سفیری پیش از پایان دوره ماموریت به کشور بازگردد.

**با اتوبوس وارد وزارت خارجه نمی‌شوم

همچنین محمدجواد ظریف نیز زمانی که عهده‌دار سکانداری دستگاه دیپلماسی شد، به تحولات در وزارت خارجه نیز اشاره کرد و در این باره گفت که سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور باید توسط مدیران داخل وزارت خارجه پر شود و چرخش در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی همچون سایر نقاط دنیا، قسمتی از کار است. وی، همچنین در گفت‌وگو با شبکه خبر سیما با تاکید بر اینکه من متعهد هستم که از کارمندان وزارت خارجه استفاده کنم، خاطرنشان کرد: من با هیچ اتوبوسی وارد وزارت خارجه نمی‌شوم و همیشه از کارمندانش استفاده کردم. وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود شما به سرعت تغییرات نیروها را در وزارت خارجه کلید زده‌اید، گفت: وزارت خارجه نیروهای متخصص و متعهد فراوانی دارد و بنده از همین نیروها برای پیشبرد امور استفاده خواهم کرد.

**آغاز تغییر و تحولات

به گزارش منابع خبری، در مدت حضور ظریف در این سمت، برخی سفرای تازه نفس به محل ماموریت رفتند. مهدی سنایی نماینده مردم نهاوند در مجلس به عنوان سفیر جدید ایران در فدراسیون روسیه و به جای سید محمودرضا سجادی به مسکو رفت و رضا نجفی هم به جای علی‌اصغر سلطانیه عهده‌دار نمایندگی دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد. محمدرضا مرشدزاده مدیرکل مشترک المنافع و قفقاز وزارت خارجه نیز به جای سید سعید آقابنی هاشمی راهی بوداپست پایتخت مجارستان شد تا به عنوان سفیر جدید ایران به فعالیت بپردازد. همچنین روز گذشته نیز اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه تعدادی از سفارتخانه‌ها و دفاتر ایران در سازمان‌های بین‌المللی در آستانه تغییر و تحول قرار دارند و در روزهای آتی باید منتظر جابه‌جایی‌های گسترده در این وزارت‌خانه باشیم.